thumbnail

Friday, December 28, 2012

Entry Terakhir....


Entry terakhir utk tahun 2012 lah!
Ada rezeki panjang umur,diberikan kesihatan yang baik kiter jumpe lagi di entry 2013 ye..
Serius ni mood utk tahun 2012 ni dah habis dah..hehehee...takde idea dah!

Gambar kami di pagi hari dgn mood abang syahmi ala-ala tak nak bergambar!

Ohhh...kami yg suka bergambar!hehehe...

Mood dah okey!

Sufiya gedix!

The one & only gambar kami yg lengkap bersama dgn mood syahmi yang muncung!
@#$%^&** tension mak tau....


tapi...bagiku gambar syahmi ni la yang ku nak simpan utk tunjuk kat dia biler besar nanti..hehehe....sila tgk perangai awak ye cik abg :)
Oh biru biru lagi mata coklat ku!Serius kali ni gambar banyak biru!

nota kaki : kejap ye hari ni saya nak BW je..

Thursday, December 27, 2012

Penyakit M


Penyakit M dah melanda diri ini..mungkin kah kerana mood masih bercuti?Mungkinkah mood hujung tahun?Mungkinkah mood tengok office yang kosong?
Aduuuhh...nak bercerita tapi tak tercerita!

Mcm mana nak mula?Mcm mana nak bercerita?Ke nak tunggu thn depan baru bermula semula dengan mood baru?Huh...!

Banyak sungguh entry tertangguh ni dari park kursus dgn abg Nara, sehingga ke cerita A'Famosa Melaka!Aduuhhh...bagaimana nak mula?


BTW TQ to Nuffnang coz bagi ku BE baru dan menarik semula 1 lagi BE yg lain..semalam ade 2 BE hari ni dah tinggal 1 sahaja..ape nak buat?itu je rezeki, alhamdulillah jugak!


nota kaki : aci dak kalo hutang dulu semua tuh?serius takde mood nie.....

Wednesday, December 26, 2012

Family Day Atan & Co




Kejap ye kejap...tengah pilih gambar, tengah belek gambar sebab gambar baru dpt pagi nie!
Banyak yang nak dicerita banyak benda gembira tapi hampir tak terkata.
Ehh...yang pelik nyer 4 hari cuti ni langsung tak rindu kat blog!Ajaib nie..hehehee..mgkn sebab happy sgt kot :)
Ni semua family belah abah tau, tu semua sepupu sepapat saya pakcik-makcik saya tu,adik beradik abah kan ade 13 org (dah kurang sorg, umi kan baru meninggal hari tu..)

Kejap ye..kejap lagi saya ke rumah kamu kamu sekalian!


nota kaki : ade insan baik offer ku PB (Premium Beautiful) dan ku akan promotekan kemudian ye..

Friday, December 21, 2012

Makanan Lagi!


Hah....entry sambungan yang tertunggak okey!
Jangan marah aaa sebab asyik cerita makan jek...ape bleh buat dah jadi hobi pulak!


Balik dari Concorde Inn KLIA tu terus cari bahan nak masak!
Punyer la berkobar-kobar nak masak sebab dah menggeletar makan kat hotel selama seminggu.Apa lagi...bahan utk sambal tumis la harus dicari dulu!

Kari Ikan Tenggiri by incik suami (ofkos yang susah dia buat sebab dia pakar masak!)
Sambal tumis tu sudah tentu la kepakaran aku!Tambahan sikit tempe goreng kegemaran anak-anak dan kami jugak :)


Esok nyer pagi-pagi lebih nasi ptg smlm tu terus la aku buat nasi goreng cili padi!Punyer la berasap pedas sampai incik suami ku tambah 2 kali!Utk anak-anak ku buatkan nasi goreng simple jek....


nota kaki : balik nak kene packing baju lagi utk ke A'Famosa 3 hari..adududu..

Food..Food..All The Time!!


entry tertangguh ye...













Concorde Inn KLIA, Sepang memang KAYA dengan makanan!All the time.....
Berpeluh la kalo nak mkn semua!Sampai ke tahap dah tak lalu dah nak makan makanan hotel last 2 weeks tuh!Menggeletar tangan nak balik masak sambal tumis!
Tak bleh tahan...memang tekak melayu kampung habis la aku ni....


nota kaki : entry carca merba sebab mood pun ting tong..kerkerker...

Thursday, December 20, 2012

Lapar!!


Nasi Goreng Kampung Pedas!!

Teringin yang atas tapi apakan daya sekarang hanya mampu makan di bawah ni je!

Bahulu Kampung..nyummm nyummm!!

Bahulu pun sedap jugak..kenyang pun kenyang gak!kan..kan...kannn :)
psstt...rase mcm nak kene start diet balik ni..kekekekee...diet mcm YO-YO je ku nih!


nota kaki : takut tgk penimbang!!

Venus Boutique Hotel, Melaka














Hotel murah, biase-biase saje tapi bagi kami sangat selesa utk 1 mlm tido.
Mungkin hotel ni masih baru lagi beroperasi (tak sure pulak..) kerana kebanyakkan benda berbau baru & harum!

Laluan ke bilik-bilik kecil sahaja, bilik pun agak sederhana la bagi kami 4 beranak.
Yang penting bersih..yup itu yang penting bagi kami.
RM170 utk deluxe family (kalo tak silap!) ade 1 queen & 1 single.Murah kan?
Walaupun hanya 2H1M di Melaka tapi puas kami berjalan merata!Meriah, penat tapi seronok :) 

Lupa nak amik alamat hotel ni tapi yang penting sangat-sangat berdekatan dengan Mahkota Parade!Jalan kaki pun boleh ke Mahkota Parade Mall tu...btw,kami main redah je cari hotel mase ni. Ape yang nampak kami berenti tanye je dan terus book!


nota kaki : sabtu ni sampai selasa kami ke akan ke Melaka lagi tapi ke A'Famosa Resort pulak..


Monday, December 17, 2012

Burger Bakor SB


Sentul Boulevard


The Owner

Harga



Burger Bakor Daging

Burger Bakor Ayam

Sooooooooooo.....sedap!!!!

Burger Bakor SB ni baru dibuka sabtu lepas kat Sentul Boulevard.
Kami antara customer yang pertama pegi cuba, not bad!Sedap,sos pun sedapppp...
Nanti nak repeat lagi!Korang apa lagi...cube la try!


nota kaki : baru masuk office dah ade hari inovasi plak!biler nak buat keje ni??
Esok dah cuti 2 hari lagi ni nak ke Melaka pulak :)

Thursday, December 13, 2012

TQ Nuffnang!!


Thanks a lot to nuffnang sebab sudi bagi BE baru walaupun blog ni agak sendu minggu ni.

Mungkin sebab kelajuan wi-fi yg "sangat" laju disini atau mungkin sebab agak mengantuk kelas kursus habis sampai malam atau MUNGKIN sebab makanan disini terlalu banyak dan sedap sangat maka Ipad hanya mampu dipegang selama 15 minit sahaja...

Apa pun thanx again to Nuffnang sebab sudi bagi iklan Hotlink SOS Top Up untuk kegunaan dimasa kecemasan. Korang kalau nak tau lebih lanjut klik je kat iklan tu, bukan sebab nak dapat duit niii..tapi udah tak mampu nak letak gambar disini, letak penerangan disini akibat kekangan waktu dan situasi..ampun!!

Atau kalau minat dengan iklan Genting tu ke, Colgate tu ke why not just click je untuk tabung Syahmi Sufiya..heheheeee.......gurau je!! :)


nota kaki : dah hari ke-4 disini tak larat dah nak mknnnnnnnnn........ngeee~

Wednesday, December 12, 2012

WW : I Loveeee Food!!

 
 
yummeehhhh~
 
 
Loveeeeeee food all the time!!
 
 
nota kaki : ni gambar last yg bleh diupload sebelum album full..sobb..sobbss...
 


Tuesday, December 11, 2012

Sakit Hati!Sakit Jiwa!!


Sakit jiwa..sakit hati bilamane hati berkobar nak update blog sekali boleh pulak album picasa penuh!Ditambah pulak wi-fi yang berkelajuan agak kejap laju kejap hilang signal...

Kelas yang habis pukul 11 mlm menyebabkan bantal lebih enak dipandang dari ipad ni..hehehee...ditambah pulak waktu mlm wi-fi hotel langsung tak boleh disurf!grrr....

Sape boleh bagi link utk buat album picasa yang lain??



nota kaki : bengkel hari ni full till 11 mlm lagikkk.....kroohh...kroohh....

Monday, December 10, 2012

Jom!


Jom!!

Concorde Inn KLIA

Check in pukul 2 nie...check out 12 tengahari hari jumaat nanti!
Bengkel Penulisan Berkualiti


nota kaki : mlm kang aku BW sb dgr-dgr dlm bilik ade wi-fi :)

Thursday, December 06, 2012

Busy!


Busy me!

Hari ni busy skit sebab nak cari hotel area Sg.Petani sebab 18-19hb nak ke Sik,Kedah..2 hari 1 malam je pun tapi nak buat mcm mane demi anak-anak nak jugak cari hotel yang ade pool.

Nak setelkan minggu ni sebab next week berkursus seminggu di Concorde Hotel KLIA, Kursus Penulisan Berkualiti & yang best nyer kursus ni ade slot utk penulisan blog bersama Beautifulnara!!Yup bersama Beautifulnara... tak sabar!

Update terbaru : tak jadi pegi SIK, pegi ke Melaka je..wehuu....suka!suka!! :)


nota kaki : aku paling suka plan yg mengejut ni!best best :)

Wednesday, December 05, 2012

Mini Me with Fesyen Baru Okey!!


Sufiya Irdina & Syahmi Irsyad

fesyen ape ni dikkk?pfftttt..........

Yup...ramai cakap sama mcm aku!
Dan....ramai jugak ckp kesian kat abah diaorg sebab takde muka abah!Hehehee...
Tapi...dua-dua anak abah..so fair la kan? :)

Sufiya sanggup pakai tudung mase pegi kenduri ahad lepas, dengan keadaan panas giler pun dia tak buka tudung tu..
Ko ade pakai tudung dgn baju mcm tu??Suruh tukar baju pun tak nak sebab baju tu dia yg pilih sendiri, aku ni siap ckp "pakai baju ni mane boleh pakai tudung!nak pakai tudung kene pakai baju lain!" 
Dia?selambe badak je terus naik kereta....fengsan mama dik...


nota kaki : nmpk nyer skrg mama kene shopping baju adik yg baru la kan kan kan?yg lebih sopan :)

WW : Sarap..



Glup!


nota kaki : sarap pagi tadi... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang