thumbnail

Monday, December 30, 2013

Bahan Untuk Seminggu!


Ko mampu jadi bahan berhari-hari dengan kawan-kawan?Hahahaha...aku mampu!
Sebab nyer kawan-kawan aku semua giler-giler belaka :)

Ni la bahan bahana nyer!

Amik ko muka aku mcm hape ntah!

Muka tak boleh blah!Abg kameraman pun tak agak-agak letak muka aku yg kelakar sgt tuh padahal amik gambar kemain bnyk..haishhh..

Gelak-gelak mcm nak pitam dgn geng FB dek kerana artikel ni..hahahahaha..tak boleh blah langsung..


nota kaki : dek kerana artikel ni jugak aku percaya kata Dr. DaddyZZZ bahawa bukan semua yang tertulis disana itu boleh dipercayai..

Friday, December 27, 2013

Mungkin Sebab Ini?



Mungkin sebab inikah aku demam?
Ha..ha..ha...

BTW...teruja esok abang Syahmi orentasi!Tak sabar nak touching touching tgk 1st time dia pakai baju sekolah..dasar mak mak kannnn...dasar bapak bapak tak macan nie kot!


nota kaki : rezeki anak jangan disekat :)

Thursday, December 26, 2013

Demam


Ade ke orang keje lagi time-time ni? aku la yang keje tu..

Aaaaaaa....achummm!

Keje dalam demam ala-ala tak demam.Bersin tak berenti, kepala sakit berdengung, batuk plak dah..hurmmm..nak makan ubat pun bukan boleh pun.Mak menyusu ni semua nak kene amik kire ape yang masuk dalam mulut & perut.

Ohh..keje dalam keadaan office yang sejuk beku sebab ramai yang takde nie..
Tapi takpe..untuk 2 hari ni je keje..lepas tu cuti balik seminggu!


nota kaki : waktu berjimba telah habis..skrg fokus anak sekolah pulak :)


Friday, December 20, 2013

Comel vs Super Comel


Selfie itu sangat best..ha..ha..ha..*pitam*

Ko mampu puji diri sendiri comel?Haaaa..aku mampu sebab sape lagi nak puji kalau tak diri sendiri..ye dak? :)

Syakirah demok hari ni dah 5 bln tapi dia tak sihat dah 3 hari..selsema & batuk sikit..so memang peluang maktok la nak cari alasan suruh tinggalkan dia kat rumah T___T
Ye la mak tok amik la budak nie..serius cakap..aku hanya dapat dia biler dia nak susu jek selebih dari tu maktok je pegang dia..

BTW..ni je shawl yang aku ade MAKNA nyer hari ni kene pegi beli yang lain la kan..kan..kan?


nota kaki : alhamdulillah hari ni dah jumaat!Legaaaaa...sebab tak sabar nak cuti..

Thursday, December 19, 2013

Santapan!


Santapan masa bekerja..

Sedap niii..!

cc : Wahida ha..ha..ha..macam facebook plak nak cc kan kat dia!
Kenapa cc ke Wahida?Hanya dia yang tahu kenapa.. :)


nota kaki : done book hotel..kerja sambil cuti sekali laa tapi bkn aku yang kerja, eady yang kerja!

Wednesday, December 18, 2013

Wordless Wednesday?


Alaaa rabu ke?Hari ni takde mood nak WW..

Hujung-hujung tahun ni macam-macam perancangan nak buat, almaklum anak dah nak start sekolah darjah 1 tahun depan so zikir nyer lebih lagi la nak pegi jalan sebelum sekolah bermula ni..sory la anak..hujung-huunjg tahun ni abah super busy skit, kalo awal tahun tengah tahun dan cooldown skit keje..

Tapi..he..he..he.. ade plak tapi tu..insya Allah hujung minggu ni kiter check-in hotel untuk 3 hari ye anak-anak..penutup utk tahun 2013..

Tahun depan kiter kene cuti time cuti sekolah je..perancangan untuk 2014 pun dah ade TAPI keputusan nyer je belum ade nak kemane..biase la kan..2 tempat dari 2 kepala masing-masing jadi belum ade kata putus lagi!Sorang nak Redang (abanggggggg...jom la kiter ke Redang..Redang best orang kata..hahahaha...) sorang lagi Manukan..pokok pangkal nyer nak SNORKELLING & NAK PANTAI.Syahmi sangat suka snorkeling!

Nak ke USS asyik beralasan anak kecik je..pening mak nak tunggu diaorg semua besar!Hahahahaa....kene tunggu lagi 5-6 tahun la nak pegi USS tuh..pfffttt....

Kenapa awal sangat??Haaa...kan dah kata..kene cuti time cuti sekolah je so paham-paham la tahap kerebutan lokasi nyer pun!Tak sabar nak tunggu Matta Fair bulan 3 nanti!Nak rembat pakej murah!

Tahun depan pun cuti bertambah lagi 5 hari (org dah 10 tahun keje so dapat la penambahan cuti tahunan) dan campur carry forward dari tahun ni ade la 30 hari cuti :)
Ehhh..bercerita macam nak penutup 2013 jek..padahal ade lagi 2 minggu!Kalender 2013 pun ade dah bungkus dalam tong sampah dan kalender 2014 pun dah bersiap pangkah sampai 5hb!

Aku kalo bab excited memang juara la..he..he..he...


nota kaki : ade yang kata..semua benda dah naik pun ko rancak nak bercuti kan!Hello..mak main kutu kumpul duit tabung selit sana sini utk bwk anak-anak pegi jln okey..kalo ye pun ko sedekah je la kat anak aku dengan klik iklan Nuffnang aku tu ade jugak pahala...ape la..

Monday, December 16, 2013

Testt..Testingg..!


Selfie di pagi hari! *tanpaedit* >_<

Orang dah habis zaman pakai inner magic & shawl ni tapi aku BARU NAK START pakai...ehh silap..baru nak start BELAJAR PAKAI ok..Rasa muka mcm bulat je dek kerana lemak bawah dagu!Grrrr...
Incik Eady ckp yang ni lagi okey dari pakai tudung bawal..pfftt..mak suka bawal okeh!Dia kater nampak mcm good good je pakai bawal..uhukss..Okey fine....belajar lagi lepas nie..yang penting shawl tutup dada!

Menselfiekan anak-anak..hahaha..

Selingan ni gambar semalam..pecah-pecah plak walaupun tangkap pakai Ipad..
Anak-anak sibuk tanye biler nak cuti ni mama..tunggu ye nak!Tabung Nuffnang tak penuh lagik..huhuhuu...


nota kaki : cuti sambil kerja je anak-anak!

Thursday, December 12, 2013

Laju...laju..laju!!


Update laju laju..sambil berjalan laju balik dari taska utk menyusu tadi!

Domok!Demok!

Ni gambar tadi diambil kat taska utk tatapan maktok yang berada kat umh..
Huhuu...kene bagi laporan kot ye maktok nyer..

Hehehe..padahal ini cucu ke-3 duduk taksa M**A ni..iskk la...
Biase la tempat baru, muka baru, ibu baru for sure ade drama melalak sakan..
Tu yang buat lagi maktok asyik nak rebutkan suruh duduk rumah jek..Letak taska dekat skit dengan mama kan dik kan...kat rumah mama x dpt adik kecuali time susu jek..huhuuu...

nota kaki : minggu ni busy kottt sebelum nak cuti panjang lepas nie..sabar ye korang nnti ai is pegi rumah korang!Cuti anak nak masuk darjah 1 uolls...

Wednesday, December 11, 2013

WW : Ruam Panas atau Campak Halus?





Orang kan dah kata..dengar ckp org-org tua..

Kalau dedar tu dedar la kan semlm dah kene EL sebab sampai taska tgk-tgk budak ni penuh dgn bintik-bintik merah!Nak kata campak tak demam nak kata ruam pun mcm ye jek..

Semalam dah jadi satu keje..pegi office punch card pegi taska sekali kene patah balik ke office utk EL..kurus kaki mak jalan jauh-jauh bawak budak 8kg nie.. T_T

Then terus ke Pusrawi & EL balik umah dengan domok nie..
Hari ni aku kerja so dia tinggal dengan mak tok yang sengih je biler aku cakap nak tinggalkan domok nie..

Ehhhhh....ni kire WW ke?Hahahahaa.....

nota kaki : hari ni aku super BUSY eh...lunch kang aku dtg melawat korg!

Monday, December 09, 2013

Isnin..Macam-Macam Cerita..


Huh..isnin?Ingatkan jumaat..ha..ha..ha..

Dak ni tinggal kat rumah hari ni..

Maktok kater "macam panas je..macam demam je.."
Padahal alasan semata..hihihii..paham la mak tok..

Macam cantik je..macam comel je..

Tu hadiah dari kakak office yang balik bercuti dari Vietnam!Saya suka..saya suka.. :)

*Aku tengah gigih kumpul tabung Nuffnang*


nota kaki : korg jangan lupa klik iklan kat blog aku ye..hahahaa..tak hagak-hagak!

Wednesday, December 04, 2013

WW : Wajah Kesayangan Hamba








Wajah-wajah kesayangan hamba..


nota kaki : kenapa tiap kali update blog dia tak jadi new entry?helppp...

Monday, December 02, 2013

Oh My Isnin!


muka nampak je senyum tapi dalam hati.....

1st day Syakirah Irneena dihantar ke taska dekat office aku..
Happy sebab dekat dengan aku dan senang aku nak ulang alik pegi menyusu.

Tapi risau plak dia meragam minggu ni, hari ni sebab ye la kan tempat baru dgn ibu baru walaupun aku kenal ibu tu..alhamdulillah dapat ibu yang jaga Sufiya dulu :)
Almaklum la kan budak ni kenal maktok dia je dari lahir..harap-harap (harap sgtttt dia tak meragam..) Syakirah okey la kat sana...

Hati mak kannnnn......macam mane pun mesti nak risau..aduyaiiii!
Oh my Isnin!


nota kaki : cepat la lunch time..nak pegi menyusu!he..he..he..tak sabar nak jumpe domok..

Friday, November 29, 2013

Pakej ke USS dengan Efa Nur Enterprise


Waaaahhh..kemain wahh aku!Aku buat entry ni sambil kejap kejap alaaa..alaaa..alahaii..
Abangggg...mengidam nak pegi USS ni..ha..ha..ha..

Dari nak tunggu kelulusan dari incik Eady aku duk alaa..alaa..nak pegii!Incik Eady cakap tunggu tahun depan sebab Syahmi dah besar skit..alaaaa....takpe bang, b setelkan semua abg cuma bawakkan je kete bleh? *libas rambut* ha..ha..ha...sakit mental..

Best nyer USS!

alaaahaiii....abanggggggggg~

Okey la okey korang ignore kan je la mental prob aku tuh!

Okeh serius nie..untuk pengetahuan korang skrg kan musim cuti sekolah so mesti ade yang merancang-rancang nak berjalan sana sini kan?Kalo tak sekarang nanti-nanti pun korang boleh rancang pegi sambil-sambil simpan duit kan?

So..ni nak bagitau korang, adik manis saya sorang nie bernama Efa Nur ade buat pakej ke USS yang sangat awesome!Sometime siap ade promo lagi dgn baucer makan (promo yg ni korang kene alert okeh!) best tau..aku ni dah berbulan duk kelebet blog & page FB Efa Nur Enterprise ni..tengok review dari orang-orang yang dah pegi lagi la buatkan aku ni alahaii...best nyerrr...


PROMOSI SAH SEHINGGA HUJUNG TAHUN 2013
BOLEH PERGI PADA BILA-BILA MASA :)
     
Pakej Sehari di USS

Dewasa RM199 (13-59 tahun)
Kanak-Kanak RM160 (4-12 tahun)

Pakej Termasuk:
Tiket masuk ke Universal Studios Singapore
pengangkutan dua hala:
Larkin Sentral / Danga Bay-USS 
 (Seat in Coach return transfer) 


*Departure time:

From JB      : 8.00 am
From USS  : 7.00 pm

**************************************** 

Pakej 2D1N JB-USS

Dewasa RM299 (13-59 tahun)
Kanak-Kanak RM199 (4-12 tahun)

*min 2 orang per trip

Pakej Termasuk:

Penginapan 1 malam di Hotel Grand Sentosa,JB
Sarapan Pagi di hotel
Tiket masuk ke Universal Studios Singapore
pengangkutan dua hala:
hotel-USS-hotel


**************************************** 

Pakej 3D2N JB-USS

Dewasa RM360 (13-59 tahun)
Kanak-Kanak RM280 (4-12 tahun)

*min 2 orang per trip

Pakej Termasuk:


Penginapan 2 malam di Hotel Grand Sentosa,JB
Sarapan Pagi di hotel
Tiket masuk ke Universal Studios Singapore
pengangkutan dua hala:
hotel-USS-hotel

****************************************





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

untuk maklumat lanjut boleh hubungi:
EFA NUR ENTERPRISE 

019-9767971 (miss efa)
efanurjannah@gmail.com


**************************************************

Selain dari pakej ke USS, Efa Nur Enterprise ade jugak sediakan pakej lain yang best tau sebab alang-alang dah ke sana baik korang ke S.E.A Aquarium Singapore, Adventure Cove Waterpark Singapore sekali!Ramai cakap waterpark dia best..!Aku pun macam teruja jek tengok waterpark dia..(ehh..aku mane penah tak teruja bab bab berjalan sakan ni!hehehe..)

Promotion :: Sea Aquarium + Adventure Cove Waterpark


MARINE LIFE PARK PROMOTION!!


S.E.A AQUARIUM 
+
ADVENTURE COVE WATERPARK
+
TRANSPORTATION
(return transfer from JB)


For More Information & Booking,
Kindly Contact Us at:
EFA NUR ENTERPRISE
019-9767971  (Efa Nur)
efanurjannah@gmail.com

Best kannn...?Best gilerrrrr....takpe korang...tahun depan ade lagi pakej USS ni..(PADAHAL cakap kat diri sendiri ni..ha..ha..ha..ha..sabar izwa sabar lagi setengah tahun jek >_<). Aku start tahun depan tak bleh dah la nak bercuti sakan hari biase sebab Abg Syahmi dah sekolah so harapkan cuti sekolah je la aku bleh cuti..by that time banyak skit la kot duit aku kumpul utk bercuti.

So..korang sila pegi terjah page atau blog adik manis ni kalau berminat okey!Entry ini adalah ikhlas untuk adik Efa Nur sebab dia dah mcm adik aku..tengok hidung skit dik..he..he..he..


nota kaki : entry smlm tu, Eady tutupkan telinga Syakirah sebab time tu orang main kompang betul-betul depan meja kitaorg..lama pulak tu!

Thursday, November 28, 2013

WW : Gigih


Syakirah pasrah..he..he..he..


Kasih nya abahhh...*melting* ahaks..


nota kaki : cuba teka kenapa tu?

Wednesday, November 27, 2013

WW : .....



Lokasi : dari atas AKLEH


nota kaki : ade yg salah faham dgn entry lepas..mmg abah lelaki no.1 dihati tetapi incik eady adalah Kapten & pemberi arahan maka termaktub dgn dia aku wajib menurut perintah..PAHAM?

Monday, November 25, 2013

BOYfriend Forever



Tiada galang ganti
Hanya dihati tempat dia

nota kaki : sori incik eady..walaupun awak suami, abah tetap lelaki no.1 dihati..he..he..he..

Friday, November 22, 2013

Selamat Hari Lahir ABAH!



Selamat Hari Lahir buat abah yang tersayang!
Adik doakan semoga abah terus diberikan kesihatan yang baik selalu, sentiasa dibawah lindunganNYA tak kira dimana saja..amin~

Walaupun adik tau abah tak baca blog nie..(eh...ye ke tak baca?) akan ada yang sampaikan pada abah..hehehe...ape pun adik nak cakap..eh nak bagi tau yang adik sayang abah much-much..

Adik anak yang abah paling sayang kan?kan..?kan..?
Kalau tak takkan abah panggil adik ni adik kan..hahahaha..


nota kaki : MUHD NAIM..walaupun ko adik bongsu, aku tetap menang gelaran adik!muahaha..

Wednesday, November 20, 2013

WW : Mok..Mok!


20/11 - 4 bln


Suka dia kalau kiter panggil bam..bam!
Malam tadi dia buat mama risau!Sangat-sangat risau!

nota kaki : dia tido x bgn x bergerak dari 8.30 mlm-4.40 pagi..aku cuak!Doktor...explain please..

Tuesday, November 19, 2013

Sedap..Sangat Sedap!







Sedap...sangat sedap..TERsedap..memang sedap..sedap..sedap..sedap!

Lokasi : Kluang Station Tesco Ampang


nota kaki : jaga kursus duduk sebelah bos!pfftttt...x dpt nak berblogging!




Monday, November 18, 2013

1..2..3..4..5..6....


Alahhh blur pulak!

Tunggu masa nak bersalin nie..

Ape pandang pandang??

Ni mak menyusu nie..

Ni anak menyusu sama dak domok..

Ape?Ape?

Ni la antara kwn bercakap yang ade kat umah mase pantang haritu..
Anak asyik tido je kann so dgn kucing la kiter bercakap..he..he..he..Ade lagi kurang 2-3 ekor lagi ni..

Tuan dia adalah ibu & adik lelaki aku tapi aku kat umah tukang jerit-jerit je kat diaorg nie..mane tak..ade yg suka bawak balik binatang mcm-mcm la..ade yang suka sepah-sepahkan kasut laaa..ade yang suka lompat-lompat tarik kain jemuran la...


nota kaki : hari ni aku jaga kursus kat hotel ye so if komen aku nanti ade typo korang pejamkan mata je la ye!Almaklum la..Ipad kan ade auto text..

Thursday, November 14, 2013

Konvo Syahmi Irsyad


Update laju-laju..pagi ni ade meeting 5S, ptg ni ade audit 5S.
Yang tak tahu ape itu 5S sila google ye..ai is malas nak cerita pasal 5S niii...

Ok..stop kat situ..

test menembak..hehehe..


Puisi Dalam Bahasa Inggeris




Hensem

Selingan persembahan dari kelas Sufiya Irdina






Selingan montaj








Berbaris untuk sesi shoot bersama cikgu




Kami

Sebenar nyer ade lagi bnyk gambar & jugak video tapi apakan daya aku malas nak letak semua..kang ade yang hangin sebab loading jadi lambat kang..hahahahaa...

BTW..abg Syahmi dapat hadiah utk periksa no.3 dalam kelas, bacaan iqra & bacaan Cahayaku Bahasa Inggeris.Bagi kami..kami tiada paksaan dalam pembelajaran peringkat ini sebab bagi kami ketika umur 4-5-6 tahun adalah belajar sambil bermain.Just have fun with kawan-kawan dalam pada yang sama kami monitor je perkembangan diaorang.

So..nak lari ni..ta ta..nnti aku ke rumah korang okey!!


nota kaki : minggu ni busy skit..minggu depan busy plus tak busy..heh!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang