thumbnail

Thursday, January 10, 2013

25 Random Facts About Me!


Yeahhh dah lame tak buat tag nie!Suka...sebab memang tgh free ni! :)
Thanx HeNRieTTa JoSe sebab sudi tag!Suka..suka...


25 random facts about me?Okey nak buat dlm BM je la..

1. Peramah orang nyer tapi pemalu pada mula jumpe...(ye ke nie??)
2. Suka kaler pink, kuning, biru ehh pendek kata semua kaler yang terang!
3. Suka berjalan, melancong merata.
4. Suka pegi makan!Yess...suka sgt nie :)
5. Paling suka makan masakan yang berasaskan sambal atau yg pedas! (sambal sotong, sambal udang, semua sambal la sukaaa siap boleh mkn berpinggan-pinggan!)
6. Tak makan sayur..adududdu.....anak pun dah ikut! (bad mom nie....sobsobsob..)
7. Seorang yang garang tapi kadang-kadang boleh jadi lembut biler kene cara nyer (ni abah je yang tau mcm mane..hehehe...anak abah la katekan!)
8. Sangat berdikari.
9. Suka bercakap tapi bila tak kene gaya sepatah haram pun takkan bercakap.
10. Sangat pantang dgn org yang tak reti ucapkan terima kasih atau pun maaf! (pantang aku nih!)
11. Kadang-kadang boleh jadi org yang selambe jek.
12. Suka cakap berterus-terang kalau tak suka sesuatu benda tu..direct to the point la senang citer..
13. Selalu menguruskan hal-hal adik-beradik atau family..(kdg-kdg letih selalu jadi org tengah..huhuhu...)
14. Tak suka budak (dari masa bujang memang tak suka budak) tapi beranak jugak...ehhh..pendek kata tak  berapa pandai nak berada disekitar budak..ehh...ntah la!
15. Suka membaca sampaikan iklan kecik-kecik atau ruangan ucapan yang ntah ape-ape tu pun aku baca..hahaha...
16. Tak ada kawan baik dari waktu sekolah sampai skrg ni tapi mempunyai ramai kwn yg baik..alhamdulillah, aku sentiasa ada kawan yg baik setiap masa :)
17. Kenal incik suami dalam sms je sebulan sebelum jumpe (sumpah mase tu aku ingat kwn dia yang main-main!tak tipu nie...aku pun main-main je la layan!erkss.....)
18. 1st dating : 14.02.2004 (weeee.....gediks!)
19. Esok nyer kitaorg terus couple 15.02.2004 (giler selambe time nie padahal baru jumpe smlm!) hahahaa...mak redah jek mase tu sebab tgh free la kate kan :)
20. Kalau jumpe regu berckp & bergelak memang boleh lepak berjam-jam dgn diaorg..(ni incik husband pun dah paham sgt nie..thanx syg!)
21. Jarang shopping...malas giler nak tengok org ramai-ramai, just target ape nak beli, capai dan terus bayar..
22. Suka beli satu benda yang mahal & tahan lama (contoh mcm kasut : beli 1 scholl then pakai 5 thn!jimat..)
23. Bukan orang yang feminin sgt la aku nie...aci redah je!Sebab tu dulu sekolah geng dgn budak laki je dari sekolah rendah sampai sekolah menengah sampai la waktu kerja..
24. Paling tak suka masuk hutan!!(Dulu mase BTN kene masuk hutan itu la waktu paling azab aku rase kan, paling susah dari waktu beranak...sampai ke tahap tu aku punyer tak suka!)
25. Sekarang aku dah feminin skit tapi tetap garang...hahaahhaa....


Okey dah....penat dah pikir, walaupun bnyk lagi tapi rasa dah makin mengarut je aku nie..
Pendek kata aku ni sempoi je org nyer kalo ko sempai dgn aku, kalo ko kerek dgn aku 10 kali aku akan kerek dgn ko..gitu la....hehehee...tapi tgk mood jugak kalo tak aku memang tak layan org kerek nie..lantak la ko situ...


nota kaki : biler baca list baru aku tau aku kelakar org nyer!kekeekkee....

57 comments:

Dr Mohd Hafiz Osman said...

Yang nombor 3 tu sama macam saya :)

~ yus ~ said...

hihi, masuk hutan lagi susah dari beranak ke Izwa? Lawak tau yang tu...hihi.

Apa pun, kak yus mmg dah malas nak main2 jawab tag ni...hehe.

Sidratul Muntaha said...

ehehe..
perangai pelik ko suke baca iklan kecik2 tu ye..

IntaNBerliaN said...

best plak bc psl pknalan awk n hubby :)

Nens Collection said...

no 14 tu xtahan tu..hehe..

♥ Wina ♥ said...

senyum membaca :)

mama leen said...

sama la kita tak suka masuk hutan... bukannya best pun.. hehe

Miss Layaleya said...

wowieeeee!! sempoi la..

pena rozie said...

No 1 tu meman pelik. Hehehe....

mrs puex said...

alamakk..25?? mcm byk jekk nak kene pk...bole x org lain tlg pkkan utk diri sendri??hihihi..

Mia Kassim said...

Yg no 20 tu kita sama...klu jumpa geng keras , 1 hari cakap pun x cukup....

Fiza Rahman said...

Owh...baru tahu.

Aziela said...

Waaa...25? Banyaknyaaaa

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

saya pun tak suke shopping sbb orang ramai..tak suke bersesak-sesak...huhu

~Beb~ said...

tang stret to da point tu suke

iietamalek said...

yang sekali tu, terbaik...feminin tetap garang..hehe

cheqna said...

i like budak
ko garang ke kak???
tengok muka cam jambu je
hahahaha
baik haku larikzzz

Papa Mifz said...

kena juga tag dengan rieta...skrg nih tgh fikir nak cari 25 perkara tentang den...huish susah weh..hehe

Pen Biru said...

sy pun jenis ckp direct..x reti kona2..tp org slalu x suka dgn yg ckp direct cm kita ni..sbb kita ni adalah manusia yg jujur

Daddy Ziyyad said...

hamboiii...dating sehari terus couple kekdahnya...hahahah

SURIA AMANDA said...

ko ni dah lebih kurang sama je ngan aku nok..

Warna Warni Kehidupan said...

NR pun tak suka shopping..uh.. tak suka tak suka..

maszmadi said...

no 21 tu kita sama lah, tapi masz kalo dah dapat shopping tpt yang best ha, dok berjam2 kat tempat tu pon x per, tapi x suka tpt yang ramai orang...

intanfirdaus247 said...

duk baca sambil senyum2 nih..sebab ada benda yang kita sama..ehhe

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

wah, akak mmg lawak lah.. lagi2 bila akak cakap masuk hutan lagi susah banding beranak... hehehe.. kelakar lah ayat too

afzalsukasuki said...

suka bercakap ni..termasuk dalam kategori bercakap time tido ke hape sis?kihkihkih

Cho Zila said...

memang baguihler kenal seharijer amek keputusan.. keputusan yang baik apa ditangguhkan...

Kesuma Angsana said...

owh dah tau lah sikit skang ni hehehe

ieda said...

hurmmm dah kenal koot ngan izwa niee ;)

Sis ieja said...

wah, banyak juga persamaan. hehe
happy 2013! :)

WuMing said...

number 12 tu WuMing pun sama... Skarang slow sikit dah... Orang tak suka..

mamyharraz said...

adanya entry ni buatkan lebih mengenali awk :)

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

pesen kite sama kat no.9 tu..
hahaha...
suke baca n3 ni..
eh rietta pun ade tag kite gak tp blom wat lagi..
hahaha, nnti kena wat gak la..
kikiki

^^eKaTiKaH^^ said...

yes, same dgn kite no 4.. hehe

merahandbiru said...

thanks for the info

KLIK nasib murid sk surat ibubapa

eLLy said...

good info bagi org mcm saya yg baru follow blog ini secara rasminya :)

4feet8 said...

jap2..nak tanya awk. awk lahir bulan jun kah..?

ros_reeza said...

suka cara perkenalan akak.. lebih kurang je.. hihi.. melalui sms :)

RedRose said...

hahahaha. hadeh! you must be a joker to your hubby and kids khenn? sakit perut thn gelak to all your infos here. people akan lebih mengenali you dlm cara yg sgt santai. a good way to start a frenship khenn? ^__^

Dkna Abza said...

bahasa melayu pon tak apa, janji yang membacanya paham :p

NM03 said...

aku suker masuk utan tapi tak suker panjat bukit

hahaha

penat mak nyah!

Hanis Azla said...

Salam izwa..

wah.. akak dah smkn mengenali izwa ni.. he..he.. tp bab pemalu tu mmg betul.. sampaikan akak pun jadi tak reti nak berbual sbb izwa pemalu sangat he..he.. ingat lagi tak waktu tu???

Fadilah Aziz said...

Saya pun pantang kalau orang tak pandai cakap terima kasih atau minta maaf...tapi hati sabar jela kan..err, tapi saya suka shopping, hihi;)

Mas Zull said...

assalamualaikum mrs.eady...panjang juga listnya kan apa2 pun jadilah diri kita yg sebenarnyakan...:)

wantie said...

tu dia.. baca le satu satu. Tapi kalau bab masuk hutan. kita tak sejiwa la..

saya suka sangat masuk hutan. mcm mcm ada

Mimie said...

oooo....memg sempoi la nih....bagus2...

Mama Adam said...

no 22 tu, sama. since belajar lagi. guna duit pinjaman. mak bising, tapi sebenarnya berbaloi2

Penyuluh Perikanan said...

entry yang sangat menarik
selamat sore saudaraku, ini kunjungan dari Indonesia, dalam rangka silaturahmi
salam sukses untuk semua saudaraku .....
terima kasih, jangan lupa singgah balik
ditungggu

Mohd Lokman Bin Ramli said...

ohh.. baru kenal pemilik log ni macam mana.. hehe ^_^

kak nora said...

kita byk persamaan spt yg no. 1..7..8..9..10...20..

sal ya said...

25 tu banyak. bukannya sikit.

Nurul Aini said...

hehe...kelakar lah akak..lagi2 time couple tu..

Bitt (double IS) said...

ok nice to meet u :)

Eye_nee said...

dulu no 6 tu sama..la ni akk dah suka tp kena pilihlah jenis sayur tu

no 9 tu sebijik dgn akk...

gempak lu beb..1st dating 14..15 kapel..heheheh...

ashra said...

Hehehe..kita ok kan izwa...awak ok,maknanya saya ni ok lah..hahaha

ayut said...

pnh bt ni jgk...time tgk 25 ckit jer..tp bile nk list tu..byk ye la 25 ni...hihihi

are_lin@yu said...

wahh mmg rockers ni..hihi..mkn nm sk sambal tu.mmg feveret jgk.hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang