thumbnail

Friday, January 25, 2013

Ahh..sedap!Ahh...sedap!


Muahahaa..belum ape-ape tajuk dah ala-ala lu*** skit!
Ampunnn...tapi bukan itu!Nak bgtau yang sedap itu ialah .....

Ini

Ikan Bilis tumbuk/hancur pedas yg sedap nak mampss...

Sumpah tak tipu nie...sedap yang terHAMAT SANGAT, okey!

Oh yang penting sekali ikan bilis ni dari mek jah kiter nie kak Wahida..(mampus la aku sebab panggil dia kakak!hahahaha...) Thanx a lots nok sebab sudi minta abg posmen kesayangan ko untuk hantar kat aku...btw..posmen kesayangan Wahida tu husband dia.Malu aku mek jah dgn laki ko...muahahaa...

Thanx Wahida!

Wahh lepas gian mengidam aku dari dulu duk tgk je kat blog ko tu.
Sanggup meroyan komen bagai nak giler semata nak ikan bilis pedas nie...


nota kaki : aahhh sedap!aahhh sedap!! :D

41 comments:

Dr Mohd Hafiz Osman said...

Wow boleh order ke ni... Berapa harganya ni? :) mcm nak try rasa..

Amanda Suria said...

mek jah tu buat special tk ko je noks...aku terus jeles!!!!

Mia Kassim said...

mesti teramatlah sedap ni kan.....p/s : boleh order ke tu

♥ ROS ♥ said...

Uih ni yang jeles ni xdpt rasa...haishhh

Sue PeLik said...

weh, nampak pun sedap neh kalau makan lagi sedap neh huhuhu

Sue PeLik said...

weh, nampak pun sedap neh kalau makan lagi sedap neh huhuhu

Mas Zull said...

assalamualaikum mrs.eady...sedap nyer..;)

NM02 said...

Kau kan...siap cc kt dlm pesbuk aku. Sabar je la... Hahaha
Eh... Si jah tu buat ke tk utk aku... Aku tgh coti ni...

Mimi Azirah said...

walaupun tak mkn sy dpt rase kesedapannye...hahaha

Siti Hajar said...

nampak macam ala2 serunding tu. nampak pun dah sedap, belum lagi rasa ni:)

Anum said...

best

dhia adawiyah said...

Haha .. orang pahang panggil sambal hitam . memang sedap .. family Wieya ada buat bisnes jual sambal hitam ni .. haha .. nak order ? hihi ..

wahida said...

wah...siap masuk dlm blog x tahan tu....ahaks...bikin malu aku jer...hahaha...

Alhamdulillah, dpt jugak ko rasakan nok...kalau x tu, aku asyik rasa aku duk berhutang je ngan ko nok...ekekek...

tengs atas pujian tu..*blushing*

:)

wahida said...

eh, lupa nak ckp...

ikan bilis ni x perlu dipanaskan..
ikan bilis ni x perlu masuk peti sejuk...


dia tahan dua minggu tau nok...
selamat menjamu selera...sila mkn dgn nasi panas2...heheh...

munna said...

wah... bestnya... macam sama je dgn sambal hitam pahang

ummiaiman said...

Teringin nak rasa....sedapnya...
Salam perkenalan

Semut Senyum said...

sekali tengok pun dah kecur air liur.. ni makanan tradisi Pahang. Ada panggil sambal bilis, ada panggil sambal hitam...

Perrgggggggggghhhhhh......ni memang favourite saya ni! makan sambal hitam dengan nasik panas2 pun dah cukup. tak payah lauk pauk lain!

bahan utama dia belimbing buluh, bilis, lada... perrrhhh.... Kat kuantan ni saya tahu 1 tempat je yang tiptop!

wantie said...

BOLEH TEMPAH TAK?. MENDA SEDAP NI HARUS DI COBA

Fizalinolie said...

Huhu... Terliur tengok. Sedap tu :)

Papa Mifz said...

pasti terangkat tuh bila makan kan...:)

Mayang ABDUL RAZAK said...

wah kalau gininyer sedap akak pun nak ode satu la...

Mayang ABDUL RAZAK said...

wah kalau gininyer sedap akak pun nak ode satu la...

Puteri BeriBiru said...

salam..wah nmpk sedap.mkn ngan nasi panas sure berasap. nak!! boleh order x?

Fadzillah said...

memang selera makan nasik walaupun lauk simple mcm ni.. ;-)

Tihara said...

bestnye :)

[PCL] said...

simple je lauk nih..sedap e?. sy mmgsuka bilis masak apa2 pon x kesah.

eLLy said...

Eh camne ko yg dapat dulu nie.. ahh jeles ahh jelessss

MAZLIZA ABD RAZAK said...

nampak memang sedap tu

mama ila said...

alaaaaa...sedapppppnye..nak jugakkk =)

amer akat said...

Hi.. aslkum.. bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
http://slapmestore.blogspot.com/

Syira Qahira said...

salam

alah elergic dgn sambal bilis lak... jerawat :(

Syaz Blackrose said...

makan dengan roti or makan dengan nasik panas pun sodap nih...

Marsita yahya said...

bulan2 posan sedap wat lauk sahur ni

Bitt (double IS) said...

wahhh dah buat biz ikan bilis dah dia..ehhhehehe lama dah tak jenjalan blog...

Knor said...

suka juga, masa berpantang selalu buat..mmg sedap

ros_reeza said...

sedapnya..makan dgn nasi panas.. nak jugak.. wah special ni..

Suspek Utama said...

dia mmg buka untuk tempahan ke? ke buat utk kwn2 je?

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

sedap!

Kesuma Angsana said...

mmg sedap ni mkn dgn nasi panas !

Remy hazza said...

ada lagi ke kak ???? kalau dah sedap sangat tu....kongsi2 kan lah... buat remy ngidam jer.....

Maria Menado~ said...

sedap betul la tu.. gambar pun sedap. buat dengan kasih syg pulak tu.. laagiii la sedap kan. hehe~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang