thumbnail

Monday, January 07, 2013

Rock Kapak Babeh!


Sape tengok AJL27 mlm tadi angkat mouse dan tangan!!
Yess...tak nak ulas pasal semua persembahan yang ala-ala bawak 1 kampung kat atas pentas tu tapi nak komen pasal lagu otai-otai yang menggamit kenangan tuh!Perrggh...terbaik sepanjang zaman okey, tak kire la zaman batu ke zaman kayu ke zaman millenium ke lagu rock kapak tetap sedap didengar tak kira bila-bila....

Lagu yang tak lapuk dek hujan tak lekang dek panas, lagi lama lagu tu lagi sedap didengar..
Oh malam tadi siap karok dgn incik suami masa persembahan otai-otai tu, rasa mcm muda belaka..ahaksss....ai tetap muda lagi okey!He he he....

Bertambah sweet yang incik suami saya jugak adalah sangat-sangat sukakan lagu rock kapak!Malah...ada lagu yang saya tak pernah dengar tapi dia tahu!Fuuhhh...yang tu lagi otai okey...Teringat jugak la masa incik suami copykan & burnkan lagu-lagu otai sebanyak 300 lebih lagu dan berikan pada saya..oh sweet~ 
Sampai skrg saya simpan semua lagu-lagu tu..

Sekarang ni Suria.FM yang menjadi pilihan hati saya sebab kebanyakkan lagu lama dimainkan di siaran ini..sukaaa!

Ahh..kalau nak bercerita setiap satu lagu yang ada memang sangat-sangat memory lah!
Teringat ada yang sanggup tulis dgn tangan dan hadiahkan lirik lagu Bayangan Gurauan pada saya..hehee..kelakar tapi saya masih lagi simpan semua itu & mereka masih lagi menjadi kawan saya sehingga kini..cinta monyet la kate kan!Hehehee....lawak!


nota kaki : kerana rock kapak saya tersenyum dari mlm tadi sehingga skrg ni!ohh...no monday blues todayy.... :)

41 comments:

Anum said...

Assalamualaikum
Selamat Pagi
Singgah umah sis kejap :)

Kakcik Nur said...

Persembahan penutup tu kalau dipertandingkan, mesti boleh menang. :)

Mia Kassim said...

Masa Rahmat Mega tu nyanyi terus tangkap syahdu.....teringat zaman dulu2.....

mamyharraz said...

#ajl mlm td mmg best..tak boring.

MAZLIZA ABD RAZAK said...

walaupon msa depa tu femes dulu saya masih kecik (tingkatan 1 or 2), tapi saya pon minat. siap boleh hafal (",)

MizzTina said...

xtgk langsung AJL tu..

yes, rock kapak tetap menjadi pilihan..

Cik Awin said...

morning...singgah sini jap...

saya pun layan rock kapak ni, burn sendiri lagu kat cd, dgr dlm kete hari2 ;)

bujal X said...

rahmat dengan paparock je yang best~~

Fiza Rahman said...

Ramli Sarip memang terbaik lah ☺☺

abah khalisha said...

Kenangan..Rock lama ttp dpt sambutan

mama leen said...

tak tengok dengar dalam radio je.. tapi aizat best.. ngeeee

❤Kamsiah❤ said...

tgk jugak sikit2..nyampah dgn Shila..dah janji tak nak citer pasal cinta hati lagi di th baru...I love u lagi...

Nieyl said...

tgk jugak...tp x focus sgt...hihihi~ sbb penat...smpai terlelap-lelap..hihih

Bitt (double IS) said...

salam monday!
ala tak tengok la semlm agak2 ada siaran ulangan bgtahu erk :)

faraherda.razalan said...

Wow! Ini betul2 peminat rokapak ni. Hehehehehe....

Kesuma Angsana said...

pun tgk mlam tadi best !

Qhaifa Nur said...

AJL 27 malam tadi mmg best...

Hanis Azla said...

mmg sgt awesome rock kapak malam td.. terkebil2 anak2 tgk mama dgn ayahnya layan lagu zaman2 kami dulu he..he..

sudipVSsenduk said...

Ramli Sirap... terbaek!

wahida said...

ajl mlm tadi adalah yg terbaik...semua lagu2 yg dipertandingkan hebat2 belaka...

lagu pembuka best, lagu penutup laaaagi best!!

hidup lagu 90an!!

ieda said...

lagu2 rock kapak nie zaman kitee kan .. tu yg bila ada semalam macam mengimbau aje ..
akk x tgk
tapi org duk citer ..
tahu dah memang sedap ! ;)

HeNRieTTa JoSe said...

suka gak persembahan penutup....mengimbau kenangan dan memori masa silam....

Asyifa Mustaffa said...

Lgi best orng lama....mmg x dinafikan....!

~AmyLiana86~ said...

4 orang otai kite tu mmg the bestkan..da la semua lagu faberet..hehe..kalau dorg yg bertanding..

Daddy Ziyyad said...

yup, Suria FM mmg saya suka dengar juga :)

Amanda Suria said...

dengar suara rahmat terus naik bulu tengkuk....best...

Hanif Idrus said...

memang cukup memori..orang rumah siap cakap lagu BPR masa tingkatan 2 belajar nak bercinta..pehhhhh

ashra said...

saya saya..hehe

yup...persembahan penutup sgt nostalgik kan..rasa sentao2 jiwa..terbuai dengar lagu rock kapak..hehe

AyueJean said...

AJ tak tengok pun....
Busy mengemas.... hehehheheh......
Tapi memang ramai cakap AJL kali ni best...... Yeke?

Kakzakie said...

Kakak pun suka zaman itu berbanding sekarang kakak dah tak mengikuti langsung Izwa..

♥ Wina ♥ said...

kalau tanya pasal lagi hindustan, ai taulah ehehehee

LydSunshine said...

Wah, rock kapak punya pasal dah no more monday blues.

Ema Blog said...

tak tengok pun AJL..terlepas..

zila norazila said...

betul..suka prsmbahan last...prsmbahan kali ini byk yg semak..h ehhe

Dee said...

rock jugaklah yg paling best...yeszzzaaaa...

jeBateja said...

lagu dolu2 mmg sodap di dengar...tah apasal tah....tak jemu2 tu...

kak nora said...

Ramai yg ckp best..tp KN tak tgok smlm..tido awal..tuggu siaran ulangn nti..kot2 ada..

ros_reeza said...

wah..akak ni peminat rock ye.. Ros minat jugak tapi, memilih juga lagunya.. tak semua la :)

Zana Adieyza said...

persembahan penutup AJL kali ni mmg mantap!!!

fieda said...

fuhh..persembahan penutup tu mmg terbaik la..

UmmiSyarni said...

rock 80an jugak yg best kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang