thumbnail

Thursday, January 31, 2013

Selesa Beach Resort, PD


Baru nak update pasal PD..ntah mane nak mula pun tak tau..


 

 







Bagi kami yang jenis tak cerewet bab-bab hotel ni kecuali tang kebersihan memang takde kompromi la, hotel ni agak selesa. Bukan lama mana pun nak tido setakat 1 mlm je pun, itu pun waktu siang nyer bnyk melepak mandi di pool & pantai sampai hitam legam semua org..he.he.hee...RM238 siap breakfast diwaktu peak season kire okey la kot...



Kami sewaktu menunggu waktu untuk check in..mase ni pukul 2 ptg yang memang panas yarabi tapi tetap lah gigih jugak bergambar..semata nak tunjukkan betapa bersih & biru nyer pantai tu, tapi memang betul pantai di Selesa Beach Resort ni bersih, takde sampah dan air agak bersih jernih.

 





Aktiviti wajib yang seperti biase selagi tak kecut selagi tak legam memang takkan naik punyer la dan yang best nyer Syahmi dah pandai berenang di kolam dewasa tanpa pelampung!Ye betul...dan alhamdulillah juga sebab Sufiya pun dah pandai berenang jugak!
Yup..before ni dia memang tak pandai berenang walaupun berpelampung tapi di kolam ini dia sudah boleh berenang di kolam dewasa dgn bantuan pelampung lengan itu...

Jawab nyer lepas ni kene selalu bawak diaorg pegi berenang, nak bagi pandai bernafas lebih lama dalam air pulak.Cikgu diaorg cuma abah diaorg jek.Mama?jangan kata berenang terapung pun tak pandai okey!Lemas pandai la..hahahaa...

Err..kenape aku rasa mcm aku bercerita cara carca merba nie??

nota kaki : cuti raya cina mane mau pegi?

57 comments:

Tihara said...

wah seronok :)

cheqna said...

best wooo
wh mek kak...i dah invite you hokehhh

Anum said...

bestnya

mama leen said...

wah bestnya syahmi pandai berenang.. bagus ajar anak2 berenang.. salah satu sunnah nabi kan..

MizzTina said...

nmpk best..otel pun kena dgn nama, nmpk selesa...

PoohGumux said...

best jugak ye tempat ni...like3! teringin nak pegi jugak huhu

♥MAMASYAZA♥ said...

wow nampak best tempat tu. anak2 akak kalo pegi bercuti mesti cari kolam dulu, asik nak berendam ja

Kakzakie said...

Budak-budak cepat nak belajar apung badan Izwa. Kakak pun sama macam Izwa kalau masuk terus tenggelam - berat!! hihi...

LiLy @ MaMaQiStInA said...

bestnye..menarik tempat ni...hotel pun nampak selesa..sesuailah ngan nama dia..^^

Fauziah Mohamad said...

bestnye merehatkan mata, otak sekali kat tepian pantai nih

Mia Kassim said...

Kalau sya pun, hotel kecik takpe janji bersih.....

Nieyl said...

wah~best nyer.....:)

Nens Collection said...

wahh..review hotel pon dh menarik..;)

MRS. K said...

nama pun selesa beach resort... klu tak selesa lagi menang nak kena la.. heeheh

♥ ROS ♥ said...

sonoknya... :)

mamyharraz said...

hari tu akk try walk-in booked kt sini tp full!
tu yg stay kt seri malaysia.

Daddy Ziyyad said...

Ok..good review...boleh masuk dlm list kot saya ke PD nanti...:)

Cuti CNY? saya tak ke mana mana...malas nak berjalan, sebab mmg confirmed jam teruk/penuh segala pusat peranginan nanti.

mama ila said...

cam best jer hotel nie..hihihi..ila lum baca lagi blogger lain yg review pasal hotel nie..hihihi...nanti leh try kalau gi PD =)

SYANI said...

Jelesnya tengok korang ni merata2 jalan.. Tak pernah gi PD lagi.. Nanti pas beranak boleh la ajak hubby pegi.

Aziela said...

Pantai di Selesa dan Bayu adalah stretch pantai yang tercantik dan terselamat di PD. Memang patut enjoy di situ.

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

lagi Best...nampak best je hotel tu :) dah nama pun Selesa Beach kan ? mistilah selesa :)

ieda immi said...

memang nampak selesa hotel dia .. oh .. dah lama x mandi beach ! huhu

wantie said...

seronoknya..dan yg paling seronok budak kecik 2 orang tu. heaven je main pasir.

Cho Zila said...

cam penah duk sini tapi nama lain dulu .. kot yer ler...
seronok sesangat ler kalau gi PDni.. memang bahagia sesangat rasanya bercanda di tepi pantai...

Ema Blog said...

memang selesa seperti nama hotelnya..pernah stay kat sini tahun lepas.

Hanis Azla said...

memang nampak best hotel tu..

Qhaifa Nur said...

memang selesa.......

Felly Sophia said...

Dah lama tak ke pantai.

Mila Ahmad said...

boleh pergi ni hehe...

Kancil 8349 said...

selamat tahun baharu...dah sebulan baru nak datang ucap...hehehe,.,seronoknya dia

adianiez AIDA said...

yes. selesa ni pantai nyer bersih. aida gi dulu tahun 2006. nurin kecik lagi time tu :-) baru umur 1 tahun.
belum ulang pergi lagi ke situ. anak pun da 3 org and nurin pun da 8 tahun hi hi...

Bui Junaidi said...

LAMA X G OUTING2 MCM NI..BEST..

psst: blog cantik sangat..^_^

~AmyLiana86~ said...

wah..lamanya xmain air pantai..huh

Papa Mifz said...

PM banyak memori di pantai PD nih, dulu sekolah dekat PD, kalau ponteng sekolah tempat yg dituju ialah pantai PD...haha

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah bestnyerrrr nengok

ashra said...

bestnye.cntik pmandangan
suka gambo izwa satu famili.hehe.

xila dot said...

memang nampak selesa nih hihi

Kesuma Angsana said...

sellau ke PD tapi x pernah lepak kat sini.. tq share Ye

FARAH deeb said...

Mahal gak eh? Seb baik seselesa namanya hahaha... budak2 kalau dah masuk air cenggituhlah. Samelah kite, berenang tak pandai tapi kalau lemas tu expert agaga...

nur said...

bestnya!!!! heeeee...blog walking here...singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk buna2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda atau wat yg tersyg...

Remy hazza said...

best nyer mandi laut...... hotel selesa tu memang menari kalau tgk dari luar.....

♥ Wina ♥ said...

nampak sgt si adik dah suntan eheheheee...

Jemarisuri said...

js kalau ke PD mesti singgah sini...sbb suka tengok view dan pantainya mmg cantik...

HeNRieTTa JoSe said...

Bestnye...pling best...bila anak anak dh pndai bernang.....rietta pown xpndai.....peak season? Murah juga harga dia.....

Mimi Azirah said...

selesa sesuai dgn nama hotelnye..hehehe

Azee Hana said...

seronok la budak2 dapat jalan kan..yang macam saya dah besar pon ajak g jalan2 jugak,kalau tak merajuk haha..=P

jeBateja said...

Kiut lah hotel ni....terima kasih atas info....

zie marziah said...

bestnya..cantik..dah lama tak ke PD..boleh plan utk mas akan datang ni:)

cuti CNY balik kg je.tak plan nak ke mana2 sbb xmau sesak huhu

Hanida Moss said...

saya singgah sini :)

Roslan Putra said...

seronoknya bermandi manda kat PD.... budak2 tentu amat suka...

Mas Zull said...

assalamualaikum mrs.eady...wah memang seronok dpt pi bercuti ni...;)

Amanda Suria said...

selesa beach resort..best jugak..cer pi Thistle plak next..sure best...

NM02 said...

sungguh lama tidak ke PD

Miss Sue said...

makin cantik blog akak ! sukaaaaaa <3

maszmadi said...

wah, betsnyer dapat mandi pantai, tapi masz kalu pi pantai atau kolam, lebih suka dok tepi ambik gambo hubby n anak mandi.. hehe takut tenggelam dalam air.. haha

wan nurul hezrina abd halim said...

seronok berganda ganda nih=)

~♥dieyba_baby♥~ said...

cantik tempat dia..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang