thumbnail

Tuesday, February 05, 2013

Cukuplah...



Sekarang ni berbekal setiap hari ke office, setiap pagi bekal nasi berlauk..
Cukup mengalas perut sehingga ke tengahari & kdg-kdg lunch time sekadar makan yang light-light je, sebab petang nak makan nasi balik untuk dinner.

Sekarang dinner kami pukul 6 & tak pernah lagi melepasi pukul 7 mlm dinner kami.
Masak untuk makan malam, masak lebih untuk bawak bekal esok pagi nyer..gitu la pusingan nyer sejak dari tahun baru haritu.Soooo jimat!

Sekarang..berat badan statik je utk 2 bln ni..tak turun tak naik..
No more diet tapi makan secara berhemah & sederhana, almaklum la faktor usia yang makin 'muda' menyebabkan pembakaran kalori berlaku dgn perlahan nyer..he.he.he..


nota kaki : sihat untuk cantik, bukan ber'sakit' untuk cantik..

57 comments:

Anum said...

sedap nie

Asyifa Mustaffa said...

wah...gini pun dah alhamdulillah....:-)
Teringat bekal camni la bwak g skolah dlu mak siapkan....mmg jimat...!!

Fizalinolie said...

Simple tapi sedap. Betul tu... Lagi jimat :)

Kakcik Nur said...

Kakcik pun bawa bekal pagi ini - nasi dengan ayam goreng dan asam pedas ikan kembung. Semuanya hasil masakan malam tadi. :)

Siti Asiah said...

puas hati bawak bekal pg kj kan...asiah pu bawak bkal gak...:)

Hanis Azla said...

Salam izwa..

lauk mcm tu mmg dah sedap sgt bagi akak.. sbb akak ni lagi simple lauk tu, lagi byk akak mkn.. he..he..

mamyharraz said...

lauk yg simple tu yg sedap.
lagi2 sambal bilis+nasi panas fuhh dappnya ;)

ainnoraini said...

sama la jugak bwk bekal g kerja...mmg jimat pun..
Lauk yg kita msk walaupun simple tetap sedapkann...

MizzTina said...

sambal tu menggoda la..

Fauziah Mohamad said...

ini betul2 jimat, tabik toin2 nih

Aisy Nasiha said...

Betul ni.. Kita jaga makan, badan pyn sihat...saya pun ada kadang kadang masak n bawa ke tpat kerja.. Tp sejak sibuk ni x rajinlah pula

Syaz Blackrose said...

alhamdulillah.. dapat jugak berjimat. kadang2 saya bawak juga bekal yg macam ni. masak petang ni untuk esok skali

NM02 said...

simple tapi inilah yang lebih enak sebenarnya... kalu kau rajin, sila bungkus utk aku sama. hahaha

wah, lama tak singgah sini, sudah pindah rumah baru ka... cantek!

Fiza Rahman said...

Rajin bawa bekal yer.

Mia Kassim said...

Saya kadang2 rajin kadang2 malas bawa bekal....huhu

mohd hafiz dato' osman said...

Gaya hidup yg sihat sebab makan masakan sendiri.. setuju dengan cara ni untuk diet dan jimat..

mama leen said...

selamat makan... bismillah.. :)

♥ Wina ♥ said...

adudududuuu tergoda tgk lauk meletopsss itu!

sama dengan kitorang..sekarang nie tgh merajinkan diri masak setiap malam & besoknye laki bini bawak bekal ke opis :)

Lulu Caldina said...

lulu sangka salah masuk blog.. template lain..lawa ;)

shameel Iskandar said...

Peningkatan usia akan memperlahankan kadar metabolisme dlm badan. Mkn malam seawal pukul 6 or 7 ptg adalah langkah yg baik di samping melakukan senaman secara berkala dan konsisten

Nieyl said...

simple jer...jimat...pasti sedapppp....:)

ashra said...

ha..btul tu.makan secara berhemah lagi baik kan.perut pun tak lapa..hehe

mrs puex said...

hohoooo..lauk terbaikk..

rindu kt sambal ikan bilis makk..ohhh..

2 hari ni makan pree..b@@@k cangkung jugekk..hihihi...

x senonoh haku nih..

Dee said...

yg mcm ni lah yg paling menyelerakan..

Ema Blog said...

sempatnya siap masak sebelum kul 7..

are_lin@yu said...

wahh blog akak dh bru lah..hehe..tgk pn dh tliur ni.hehe

Felly Sophia said...

Eloklah tu badan statik. Daripada naik. Haa.

Amanda Suria said...

hari2 bawak bekal..mlm makan roti je..boleh?

Ratu Hatiku said...

Menu yg simple dan sedap :D

the malay male said...

very jimat

Daddy Ziyyad said...

Yang penting, jimat, bersih, dan sedapppp...kan ;)

Kakzakie said...

Kakak dari duuuulu hari-hari bawa bekal. Style macam Izwa masak lebih malam - pagi panaskan bawa senangkan...

wantie said...

bagus untuk kesihatan. dan baik untuk poket.

Eye_nee said...

tahniah sis..sbb dapat berjimat cermat..akk ko ni...tah berapa thn yg dulu dok plan nak buat cam ni..akhirnya nonn adoooo..tetap gak membli kat mamak....

Ena's Palace said...

wah..azam tahun baru ke?..penuh gigih!
buat simple2 gini pun sedap makan kan...

wahida said...

eh, lama aku tak masuk sini, dah berubah wajah dah blog ni...nice..


sambal ikan bilis kering aku tu ada lg ke?

nea lopah said...

bnyk jugak bole save duit kalau hari2 bawak bekal ni. Cuma kena ada sedikit kerajinan. Tahniah yer..nealopah biasa masak kat opis jer sbb ada dapur kat pantry. share duit ramai2.

Kumbang Jingga said...

sedapnya ikan bilis tu...huhuhu nak2

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

alahai..nampak sedap....da lapar tengah-tengah hari macam ni :P

mama ila said...

nampak jer simple..tapiiii sedapppp... =)

sharmiza shahar said...

cantiknya header! saya datang ambik banner blog! :D

jeBateja said...

Omak aiiii....baguih tul lah....jimat....den mula teringin nak makan nasi lemak wife buat ni....ahakz

faraherda.razalan said...

Pukul 6 da makan? Amboi, balik keje kul bape tu? Bertuah betul. Sy ni, blk umah, msk2, time mkn je da kul 8. Mencik!

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

menu tgh hari moon semalam, sambal ikan bilis juga... dapat makan sambal je ponnn dah cukup best dan terbaik :) :) janji pedas.. hehe

Kesuma Angsana said...

wah bagus sangat ni !

Qhaifa Nur said...

kalau dah biasa bawa bekal...tak mau beli dah he..he..

Aziela said...

mak oii..tabik spring giler kat Izwa.

dela said...

waduh.... lapaq ni.. :)

Kancil 8349 said...

makanan zaman kanak2 kancil dulu

BUNDA a.k.a KN said...

salam ukhuwah dari BUNDA

gadiz meki said...

bestnye...lauk simple mcm ni pon dh sedap..=)

bila la nak rajin masak pepagi ni..hehe

::EIDA:: said...

yang simple inilah yang sedap tauuuuuu

ieda immi said...

setuju dik ..
akak kekal dgn shake herbalife ! ;)
yeahhhhhhhhhh

pha is said...

tapi untuk nk sihat pun, kadang2 kena bersakit sikit.. hehe

Cik Anita said...

bawak bekal ke opis memang boleh jimat..then tengahari tak makan sangat..hmm. gud idea..tapi perut ni lah yang macam tak mampu..nak makan saja..hish.. berat pun dah tak konsisten!

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

simple jer menu tu yg sedapnyerrr hehe

Nurul Aini said...

Alahai..sedapnya..lapor menengoknya kak. yum yum.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang