thumbnail

Wednesday, February 20, 2013

Fenat....pffftttt~


Rabu yg fenatttt - dari Sufiya yg tak nak bgn, tak nak mandi, tak nak pakai baju, tak nak masuk kereta, tak nak pakai selipar, bleh plak lori sampah lepak tgh jln, lampu traffik semua merah, jem bagai nak gila, lapar tahap nak mkn org, berjogging kejar lif, berlari kejar punch card (nasib baik sempat!) akhir sekali ditambah dgn ariel radio cabuk patah plak....fuhfuhfuhfuhhh...

Jadi moh la kiter motivate diri dgn mkn nasi + sambal ikan bilis + telur goreng + neskepe ais :) sambil layan lagu di radio yg ala-ala hjg telinga..hahahahaaa.....


Yup...ni la status FB aku hari nie..penat tak baca?Lagi penat yang berlari hari nie sambil nafas yang tak cukup..he.he.he..
Tapi biase la kan, ade-ade hari memang kiter akan terkena mcm ni kan?Semua serba tak kene,semua serba tak menjadi..Terpulang kat kiter utk jadikan ia positif atau negatif.Takkan kiter nak jadikan ianya negatif yg akan menyebabkan kiter bad mood sepanjang hari kan?

Jadi mari kiter jadikan ia sebagai aura positif, sekurang-kurang nyer kaki yang terseliuh haritu dah boleh berlari-lari anak, sekurang-kurang nyer dah terbakar skit lemak kat paha nie..he.he.he.he..


nota kaki : paling bahagia kak adibah noor baca tweet aku hari ni di SuriaFM sambil gelakkan hari ku yg spoil nie.hehehee...

47 comments:

faraherda.razalan said...

Peh! Adventure betul pagi ni!

mamyharraz said...

ni mmg betul2 penat.,hihi

Nurzakiah Hanum said...

penat nie sis

SSulieana said...

sue baca pun dah rasa penat...hahaha...sufiya buat pangai ye...

MizzTina said...

hehehe..sabar²..

Fauziah Mohamad said...

ape2 pun sempat punch card tu yg rasanya tak spoil tu...ok fenat gak baca...ngeh ngeh ngeh

mama leen said...

huyoo... hehe i nek moto takleh dengar suria.fm

wardah @ fie shah said...

Sama..harini Kakal cranky sebab semalam tidur lambat..tskkk

umma sharifah said...

biasalah tu...ada hari2 yg mmg betul2 memenatkan kita....slalunya dlm keadaan begini sha bykkan istighfar....mohon ALLAH bri ketenangan & kesabaran....if not migrainla sha t

mama ila said...

haah...ila baca pun dah rasa penat nyer..hehehehe... wahhh...masuk radio yer =)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Lily baca pun rasa penat..hehe.. ^^

Asyifa Mustaffa said...

perghhh...! penat ! semput ! tarik napas jap....:)

Nurul Aini said...

Fuhhh..saya baca pun penat..apatah lagi akak yang buat.

sal ya said...

sabar je la. permulaan yang baik la tu. hehehe...

Kakzakie said...

Senaman dipagi hari tanpa perlu memakai sut senaman ini dialah Izwa...

Puan Ira said...

sungguh adventure...sabo2

♥ Wina ♥ said...

fuhhhh!

memang terasa penat membacanya hehehee

Ratu Hatiku said...

hari yg penuh dengan cabaran :D

Hanis Azla said...

salam izwa..

kiranya hari yg best juga tu kan sbb lain sikit dari hari biasa.. he..he.. lg2 bila tweeter izwa keluar radio.. ohsem tu..

mrs puex said...

senyum simpul jugak baca status anda harini..thx..u make my day..:D

Aziela said...

Waaa...Kak Deeb baca tweet Izwa... Fenat pun berbaloi.

are_lin@yu said...

wahh adibah nur baca tu..hihi

ieda immi said...

ekekke betul2 penat waa nie ;)

Eye_nee said...

kalau mcm ni selalu boleh berubah cara denyutan nadi kamu sis...ambil masa betenang yer...tp tulah kan...kalau setiap hari benda yg sama dan smooth jer life tak adventure lah kan...sesekali apa salah bagi jantung dak dik duk.....

BUNDA a.k.a KN said...

assalam, pada bunda sekali2 kalau ada hari2 kalut macam ni harmony jugak hari2 kita kan...tak lah sama jer hari2...tapi jgn sampai tergendala urusan penting kite plk kan...

Kesuma Angsana said...

mmg penat betul tu !

Dee said...

kalut..tp akhirnya manis bila status fb dibacakan..hehehe..

Qhaifa Nur said...

bila dah duduk baru rasa kepenatannya...

Cik Puan Rara said...

sy pg2 jarang post kat fb.selalu post pic je.hehehe

wahida said...

budak2 kalau pagi buat hal,mmg bikin panas la...hahaha...

iietamalek said...

Macam macam ragam...
Huhu

Cik Awin said...

hahaha...mengah kak baca post akak..

eLLy said...

memang penat.. tapi Nasi lemak tu lah yg menyeri perut kita di pagi hari :)

Mimie_Zatun said...

fuh..
penat.. penat..

Mia Kassim said...

memang penat tahap gabanlah tu.....

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

fuh...satu hari yg mencabar.....

Nens Collection said...

hehe,bestnyer kak adibah baca tweet..!!

semoga esok lebih baik drpd harini ye..;)

Cho Zila said...

selalu jadi gaktu.. tapi tuler kena positif selalukan.. kalau kita kata penat otakpun penatkan..

QasehnyaRania said...

wajah baru la..lama tak singgah :D

bercuti

wan nurul hezrina abd halim said...

fuhhh fenatt=)hehehe semoga hari esok lebih baik dari hari nie k=)

Bitt (double IS) said...

patutnya tak yah berhenti..tu yg letih..
hope tomollow ok semuanya...

Daddy Ziyyad said...

fuiyooooooooo..adibah noor baca tweet dia...;P

fieda said...

wah..adibah nor baca tweet ye..

Iffah Afeefah said...

btol2 penat akk ni
btw blog berubah wajah

lawa!!

Remy hazza said...

remy dah beberapa hari penat kak.... sampling day... since monday dah balik lewat...harinie pun kul 9 baru sampai rumah......tapi tetap dtg singgah sini....he3

~AmyLiana86~ said...

tiap2 pagi amy mmg dgr radio suria odw g keje..tp xperasan lak td..hehehe..

ashra said...

Btoi..setuju..hehe.ada hari kita semua tak best..
Time ni,mmg kene pujuk hati..haha.

Tapi kalu ada hari yang best,nyanyi lalala bergumbira...

Papepun,duk umah ni pun penat izwa..feeennatttt bila anak meragaammm..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang