thumbnail

Thursday, February 21, 2013

Ikutkan Hati...


Kalau nak diikutkan hati di Matta Fair bulan dpn ni..

1. Nak je rembat pakej ke USS utk bln 5/6 nanti.
2. Nak je book tiket kapal terbang tu.
3. Nak je rembat pakej ke Manukan (lagi!) utk bln 10 nanti.
4. Nak je bercuti ke island lagi.

tapi

Apakan daya, banyak yang perlu difikirkan sebelum membuat sesuatu itu..
Oh...bertambah 'luka' dihati bila incik hubby pujuk dan ckp "tahun ni kiter jalan-jalan (read : rehat-rehat) dalam (negara/negeri) je dulu la b,okey?" diam (nangis dlm hati..huhuhuuu..)

Sebenar nyer hati tu menangis sangat sebab dah gigih main kutu + simpan duit dari tahun lepas semata nak ke USS ni..huhuhu...dan memang cdgn & niat dihati nak pegi tahun ni di bln 5/6 (sambut anniversary kawin, konon nyer!~) sobs..sobss..

tapi kan (he.he.he..tetap nak bertapi tu!~)

Org-org tua selalu ckp : kalau diikutkan hati jugak nanti 'mati'..lagi parah kalau diikutkan hati memang derhaka kah aku..huwaaaa..(walaupun bukan lah incik hubby tu ckp aku akan derhaka kalau aku rembat pakej tu jugak.he.he.he.he...)

Okey fine, aku syak seminggu sekali aku akan salahkan hormon begini biler otak ku berputar terlebih laju!Hahaha...ini bukan anak yang cranky tapi mak YANG TERLEBIH cranky nie!~

*sebenar nyer terkilan je sebab mmg dari mula niat main kutu + simpan duit tu utk incik hubby sebenar nyer, mmg dah niat dihati nak bwk dia enjoy sambut anniversary kat USS tu  walaupun aku tak main semua permainan yang ade (kat genting pun aku tak pernah naik ape), dia adalah org yg sukakan roller coaster & advanture berbeza dgn aku yg suka lepak santai-santai je*


nota kaki : kalo nak tggu thn dpn lagi payah kottt err bkn payah leceh kot!(kot??!) 
Wina : i yg meragam nie..acanne tuh?hehehee... :)

41 comments:

Nurzakiah Hanum said...

hehe
hai sis
ye la kalau ikut ati semua nak

Asyifa Mustaffa said...

kasi pujuk itu hubby la....bila lgi....tggu thun2 dpn...kot ada bby sok....ha...caner lak tu....:-)

mama leen said...

sabar... hehe.. hmmm tak tau nak komen macamna.. :)

MizzTina said...

ikut hati, mati..ikut rasa binasa.. ehh, ada kaitan ke?

ieda immi said...

anggap sahaja bukan rejeki , ada rejeki x akan ke mana .. hujung dunia punn allah izinkan dik ! ;))

SSulieana said...

pikir masak2 izwa, Insha Allah ada rezeki boleh je pegi...be Happy!

Kakzakie said...

Kakak rasa kalau ke USS tu boleh kot sebab macam bukan kat oversea dekat sangat. Seberang tambak Johor aje. Boleh balik dalam sehari aje pun.

Nurul Aini said...

Hehe..tak apa kak..mungkin lain kali ada rezeki.

Hanis Azla said...

salam izwa..

insyaAllah.. ada masa utk pujuk lagi.. tapi kalau tak dapat pun boleh enjoy dulu percutian dalam negeri.. itu pun dah best sgt dah tu..

ps: bila izwa bercerita pasal matta fair.. terus hati ni ikut berbunga sama he..he..

BERT said...

pujuk2 la lagi kak mana tau dapat ihih

Amanda Suria said...

kalau ongkos terlbeih ok je noks..lagi ok kalau ajak aku...hehehe..

Cik Puan Rara said...

sbr kak,ada rezki nt leh g.

::EIDA:: said...

kene bodek kencang2 sikit.. hahahahaha

beta kupu said...

xpe sis, ade hikmah disebaliknya *ayat skema yg biasa digunakan hehe*

With Julia said...

wahhhh bercuti mmg besttt...tp ada je kengkangan kan...yg ptg plan...jadi ke x lain kira heheh...

p/s salam kenalan ye...i dh follow u..nanti kita keep in touch always in blog to blog mommy :)

~AmyLiana86~ said...

sabar ye kak...belum de rezeki la tu wpun duit da de ke....hehhe..tp bercuti mmg best...

Rahmah Abd Mutalib said...

insyaallah sampai tu cuma kena bersabar sikit...ada rezeki mesti sampai juga..

Zamani Abe said...

mcm Zam ar.. ikutkan hati mmg nak g ke sesuatu tmpt.. tp bila ada perkkara lain yg lbh penting, Zam terpaksa lupakan hasrat nk g tempat tu

Fiza Rahman said...

Insya'allah...ada rejeki nnt sampailah USS sana.

wahida said...

sabar ye nok...x lama lagi dapat la ko ke sana...

Aziela said...

Hubby akak lagiii parah. Dia kata tahun nie, kita tak yah cuti2 dulu ekk.. Huwaaa!

Eye_nee said...

Hati itu seketul daging merah hidup yg punya rasa kan sis...bersama dgn hati seiring dan sejalan adalah keinginan...meruntun rasa hati kan bila keinginan itu tidak dapat dipenuhi..cuma jgn lupakan sesuatu sis...jika tidak dpat dithn ini brgkali ada yg lebih nikmat menanti dithn yg akan dtg...

P/s:lama pendamkan ingin note satu akhirnya dapat note dua yg ohsem itu...berkat sabar ni sis...

Dee said...

talk to him first..dia tau ke? kalau tau tp taknak then u ikut jelah..sabar ok..kalau tak tau..kenalah bgtau..

♥ Wina ♥ said...

ngeh ngeh ngehhh...

think the positive side..insyallah ade hikmah di sebalik semua itu dear *wink wink*

jalan² dalam Msia pun best jugak ape..gi Grand Lexis sekali lagi ke? hikhikhikkk

are_lin@yu said...

hihi xpa dear..lmbt pn xpa asalkan p kan..

Kesuma Angsana said...

sabar , in Shaa Allah kalau niat yg baik tu akan dipermudahkan jalannnyer !

Qhaifa Nur said...

ada rezeki tuh....

HeNRieTTa JoSe said...

ada rezki....mesti smpai punya....rietta sndiri pown plan dlm bln 5...tapi bergantung pada keadaan...klu x, hujung tahun lerr jwpnye....

Daddy Ziyyad said...

setakat nak ke USS tu, boleh aja...takyah beli tiket kat matta fair pun takpa, bukan mahal sgt tiketnya...lagipun just seberang tambak...ekekekekee

Mia Kassim said...

Cuba pujuk lg....klu tak berjaya juga anggap saja bukan rezeki...huhu

~aYu~ said...

huhu.. kalau ikutkan ati sume nak kan.. ada rezeki dapat la ke USS tu. simpan duit lagi bkn takat USS, US pun leh gi.

* saya ni lagi la dah plan nak gi sana sini. tp tgh membuyung ni terpaksala lupakan niat baik itu. kikiki.



- dieyana - said...

hheh, ikutkan hati...erm...;-))

sal ya said...

sabar je la. ikutkan je la kata encik suami tu.

SumeSakan said...

X pe dlm negara pn still boleh cuti2..best tuh..ke luar negara tuh insyaallah akan dtg waktu ituh...jom menabung...

ashra said...

Hehe..izwa,bukan izwa je tau nangis dalam hatii..hahaha.
Saya pun nangis dalam hati..bila hubby cakap sama.

Kan kan...takpe izwa,duit bebanyak,simpan dulu,kumpul bebnayak leh gi jejauh bila tiba masanya.

Saya tahun ni kene jimat nak pindah umah...uhukk.hati ni,nak je berjalaaaannnn..

Remy hazza said...

hu3...kempunan nanti.........
remy takde perancangan lagi..... keadaan tak mengizinkan...tahun depan boleh ler jln2.....

Rozita said...

errr..thn depan payah? hmmm nak tambah lagi ye... kat sini dah macam ada bau baby baru lahir lah! hihi....

Mimi Azirah said...

xpela,sbr ajela ati

wantie said...

ikut hati nak bersantai sokmo...

Novelgurl said...

Ada hikmahnya tu.nnti dapat la g.hehe.Assalamualaikum kak.Fi amanillah.

HaFizaH aYu said...

hai sis..sakan bercuti yer,so smpt ag la nih nk join contest

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang