Tuesday, February 26, 2013

Serai @ Paradigm Mall

Tuesday, February 26, 2013

Tuesday, February 26, 2013






Gambar menu yang meliurkan!

Minted Calamansi Soda RM10.50, Serai Iced Tea RM12.00, Milky Bandung RM8.50 : air semua sedap menarik lagi-lagi Serai Iced Tea yang tak rase serai tapi rase mint.

Serai Tasting Platter RM35 : aku punyer

Middle Eastern Medley RM45 yang ni sumpah sedap!!! incik hubby punyer.

Serai Platter RM25 anak-anak punyer...yg ni kecewa skit, sotong tu liat ayam tu keras..

Chocolate Lava Cake yang tersumpah sedap nak gilak!Memang sedap tersedapp...aahhh terliur balik ni!RM15 yang berbaloi-baloi sampai berebut anak beranak sebab tak cukup..hehehe..next time repeat lagi!

Punca kami cuti la nie...pegi daftar sekolah dia sebenar nyer :)


Ohhh sebenar nyer cadang nak dating ber-dua tapi apakan daya sekejapan je berdua lepas tu bawak jugak bawak dua org ni!Biase la incik abah tak mampu berjauhan dgn anak-anak la konon nyer so bawak jugak la diaorg & rosak la program mama nak berwayang dgn incik abah.Cadang nak tgk wayang Die Hard la!Isskk...

Serai ni kat Paradigm Mall PJ/Kelana Jaya tu, memang dah niat dah nak belanje incik hubby tu makan sempena birthday dia 17hb Februari lepas termasuk dgn anniversary perkenalan kami yang ke-9 hari tu.Konon nyer...(konon la sgt ni!) nak mkn berdua tapi apakan daya kannnnn.....dari berdua jadi berempat sudah!Meriah jugak beramai-ramai nie..

Yupppp tempat ni so so so expensive tapi kalau dah kata belanje setahun sekali ape salah nyer kan?
Yang penting sedap!dan berbaloi-baloi.


nota kaki : okey bab pujuk tu memang dah tak bleh pujuk..hehehe..ai dah redho dah ni :)

55 org baik hati:

MizzTina said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

halamakkkk..terliur nengok choc lava cake tuuuuuu

Sidratul Muntaha said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

telan ayaq liur la aku tengok reganya..
huhuh...
xopelah..
tunggu dpt bonus baru pergi makan
ahahaa

Mia Kassim said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Sedapnya makanan tu semua......terliur tengok...

Nurzakiah Hanum said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

bestnya sis

Nieyl said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

wah~sedapnyer la.....

SSulieana said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

sedapnya...bila plak la su nak makan kat sini ntah...huhu

Zee Suhaini said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

alamakkk..tengok gambor pun dah meleleh ni..

4feet8 said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

huii..tgk lauknya, terus rasa kenyang..hehe

Lynda Che Lah said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

kak izwa kena try pavlova pulak..ekeke..tempat makan best pilihan kitorg :)

LiLy @ MaMaQiStInA said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Sungguh menyelerakan semuanye.. ;)

mama leen said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

macam sedap je.. tapi mahainyaaaa....

Eye_nee said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Sedap + mahal = Tangguh Dulu....hehehehe

Janji dapat belanja hubby kan....duit boleh cari....

faraherda.razalan said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Mmg mahal la mkn sini. Heee...tp sekali-sekala oklah.

Sy keje dkt2 je dgn Paradigm Mall. Heeee~

ashra said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Sedapkan,saya pernah makan sekali je...
Tapi choc lava tu belum try..macam best jekkkk....pantang sket nampak cekelat cekelat..hehe

Kesuma Angsana said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

mahal tapi kalau sedap, it's ok for KA ! berbaloi lah

Qasey Honey said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

mmg betul tu izwa..sthn skali ape slhnye x mkn yg mahai sikit sempena anibeseri..nmpk myelerakan..leh la try gak..

MAZLIZA ABD RAZAK said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

sedap-sedapnya nmpak :)

Ema Blog said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

mengliurkan...

beta kupu said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

choc lava cake tu sgtlah tempting ye....hewhew

eLLy said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Belum pernah menjejakan kaki di Paradigm Mall .. Teringin gak nak mencuba di "Serai

Asyifa Mustaffa said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Harganya....! Kussssss smngt....sthun skali ok la kut mcm sy ni....kikiki....

Lava kek ti...so yummy....!

NM03 said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

sedap

sedap

dan terliurrrrrrrr

wahida said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

aku baru sekali masuk Paradigm ni...padahal kalau hantar anak aku kelas swimming, mmg lalu sini...itupun hari tu mkn kat Uncle K...sedap weh, mkn kat sana...well recommended...ko boleh try sana pulak nnt...

nnt aku ingat nak try Serai ni pulak..nampak menggiurkan especially yg laki ko punya menu tu...

ieda immi said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

kalau sedapp .. makan 2-3 kali x rasa lak mahal dier ekeke ;)

Hanis Azla said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

salam izwa...

oh.. ingatkan semalam dating 2 1/2 tu dah ada yang ke-3 he..he..

kalau dah berbaloi, mahal sikit pun takpe kan..

Kakzakie said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Kakak rasa berempat lagi best dari berdua.. jadi dapatlah anak-anak meraikan abah mereka bersama.

wantie said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

tergoda iman ni bila tengok menu. thennnnnnnnnnn lagi tergoda bila nampa choc lava tu .

Violet Myu said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Uikss cam sedap je :)
Teringin nak gi sana satu hari nanti. heee

The ShomeL TwinZ said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

semuanya sdap kat atas tu, hehe....

Cho Zila said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

akak ada makan di sini tapi orang belanja... kalua sendiri tu belum lagi.. tapi sedapler...

Qhaifa Nur said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

pernah masuk sini tapi tak pusing habis...menarik juga ni

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Milky Bandung tu ..adakah ianya sirap bandung + ice cream soda? :P

Novelgurl said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Huhu.terliur.

munna said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

wah!... sedap2 semuanya... baru tgk pic je blm rasa lagi.....

Dee said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

kalau serai u shud try the pavlova sis...sedap bangat..

Papa Mifz said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

fuh boleh tahan harga makanan kat situ yer...

SURIA AMANDA said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

mak oii..awat mahal sgt?

jeBateja said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Omak aiii...mahal nyo...den belanjo wife den kat kodai biaso jo laaa...kedekut.....ahakz

sal ya said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

sama birthday dgn alya rupanya.

♥ Wina ♥ said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

waaakkkk!!

mahal tapi sedap nak mampus, ai tak kisah ngeeeeee

HeNRieTTa JoSe said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

looks yummy to me...bleh la nnti klu ada rezki trun sna....bleh la merasa....pernah beberapa kali jew lalu sana...tpi xpernah masuk lgi...

Maria Menado~ said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

bestnya lava cake tuuu.. teringat pizza punya.. volcano ape entah. hehe..

muka syahmi macam muka akak la.. org kata muka anak laki ikut ibu, sejuk. xtaula sejuk apa kan. hehehe.

Mrs Lurve said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

middle eastern medley tue wat meleleh air liur btl....sedap gila nmpk

Zamani Abe said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

middle east medley tu... perghh... terliur la

intanfirdaus247 said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

ouh..laparnya tgk makanan2 tu..hrga boleh tahan.huhhu

nea lopah said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

choc lava tu nmpak sedappp....

Mas Zull said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

assalamualaikum mrs.eady...tersangat la sedapnya...;)

RamRamCute said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

sedap dan mengujakan...dh try pavlovanya tak? sedap jugak tu...sis kalau ke Serai mesti tak miss order pavlova...

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

mahai tp sedap dan berbaloi tak pa kak..

dapat byngkan sedapnya air serai tu ada rasa2 mint pula

umma sharifah said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

nyum nyum....kelaparanla tgk pic makanan ni

Kayna said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

kayna penah makan kat sini, sebab belakang ofc je kan... tapiii pening makan serai platter dia.. tak tau kenapa.. sebab byk sangat lauk kot..

nini said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

ok...buat saya lapar....ehehe

ros_reeza said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

17 feb?.. sam birthday dengan suami Ros :)

kalau sedap, tak apa kak.. berbaloi kan :)

iietamalek said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Sangat terliur..pernah makan dulu tapi dkt empire shopping mall..sedap juga

Papa-NtiQ said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Hi....cakap pasal restoren serai ni saya baru je upload gambar2 masa pegi sini baru2 ni di www.blogmakanbest.blogspot.com
Memang best makan sini. Senang2 tu singgah la yer blog saya topik pasal makan je 100% hehe...dan nanti jangan lupa follow yer TQ TQ TQ

:: Klik Sini Juga ::

 

Copyright © 2011 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang