Tuesday, February 26, 2013

Serai @ Paradigm Mall






Gambar menu yang meliurkan!

Minted Calamansi Soda RM10.50, Serai Iced Tea RM12.00, Milky Bandung RM8.50 : air semua sedap menarik lagi-lagi Serai Iced Tea yang tak rase serai tapi rase mint.

Serai Tasting Platter RM35 : aku punyer

Middle Eastern Medley RM45 yang ni sumpah sedap!!! incik hubby punyer.

Serai Platter RM25 anak-anak punyer...yg ni kecewa skit, sotong tu liat ayam tu keras..

Chocolate Lava Cake yang tersumpah sedap nak gilak!Memang sedap tersedapp...aahhh terliur balik ni!RM15 yang berbaloi-baloi sampai berebut anak beranak sebab tak cukup..hehehe..next time repeat lagi!

Punca kami cuti la nie...pegi daftar sekolah dia sebenar nyer :)


Ohhh sebenar nyer cadang nak dating ber-dua tapi apakan daya sekejapan je berdua lepas tu bawak jugak bawak dua org ni!Biase la incik abah tak mampu berjauhan dgn anak-anak la konon nyer so bawak jugak la diaorg & rosak la program mama nak berwayang dgn incik abah.Cadang nak tgk wayang Die Hard la!Isskk...

Serai ni kat Paradigm Mall PJ/Kelana Jaya tu, memang dah niat dah nak belanje incik hubby tu makan sempena birthday dia 17hb Februari lepas termasuk dgn anniversary perkenalan kami yang ke-9 hari tu.Konon nyer...(konon la sgt ni!) nak mkn berdua tapi apakan daya kannnnn.....dari berdua jadi berempat sudah!Meriah jugak beramai-ramai nie..

Yupppp tempat ni so so so expensive tapi kalau dah kata belanje setahun sekali ape salah nyer kan?
Yang penting sedap!dan berbaloi-baloi.


nota kaki : okey bab pujuk tu memang dah tak bleh pujuk..hehehe..ai dah redho dah ni :)

55 comments:

MizzTina said...

halamakkkk..terliur nengok choc lava cake tuuuuuu

Sidratul Muntaha said...

telan ayaq liur la aku tengok reganya..
huhuh...
xopelah..
tunggu dpt bonus baru pergi makan
ahahaa

Mia Kassim said...

Sedapnya makanan tu semua......terliur tengok...

Nurzakiah Hanum said...

bestnya sis

Nieyl said...

wah~sedapnyer la.....

SSulieana said...

sedapnya...bila plak la su nak makan kat sini ntah...huhu

Zee Suhaini said...

alamakkk..tengok gambor pun dah meleleh ni..

4feet8 said...

huii..tgk lauknya, terus rasa kenyang..hehe

Lynda Che Lah said...

kak izwa kena try pavlova pulak..ekeke..tempat makan best pilihan kitorg :)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Sungguh menyelerakan semuanye.. ;)

mama leen said...

macam sedap je.. tapi mahainyaaaa....

Eye_nee said...

Sedap + mahal = Tangguh Dulu....hehehehe

Janji dapat belanja hubby kan....duit boleh cari....

faraherda.razalan said...

Mmg mahal la mkn sini. Heee...tp sekali-sekala oklah.

Sy keje dkt2 je dgn Paradigm Mall. Heeee~

ashra said...

Sedapkan,saya pernah makan sekali je...
Tapi choc lava tu belum try..macam best jekkkk....pantang sket nampak cekelat cekelat..hehe

Kesuma Angsana said...

mahal tapi kalau sedap, it's ok for KA ! berbaloi lah

Qasey Honey said...

mmg betul tu izwa..sthn skali ape slhnye x mkn yg mahai sikit sempena anibeseri..nmpk myelerakan..leh la try gak..

MAZLIZA ABD RAZAK said...

sedap-sedapnya nmpak :)

Ema Blog said...

mengliurkan...

beta kupu said...

choc lava cake tu sgtlah tempting ye....hewhew

eLLy said...

Belum pernah menjejakan kaki di Paradigm Mall .. Teringin gak nak mencuba di "Serai

Asyifa Mustaffa said...

Harganya....! Kussssss smngt....sthun skali ok la kut mcm sy ni....kikiki....

Lava kek ti...so yummy....!

NM03 said...

sedap

sedap

dan terliurrrrrrrr

wahida said...

aku baru sekali masuk Paradigm ni...padahal kalau hantar anak aku kelas swimming, mmg lalu sini...itupun hari tu mkn kat Uncle K...sedap weh, mkn kat sana...well recommended...ko boleh try sana pulak nnt...

nnt aku ingat nak try Serai ni pulak..nampak menggiurkan especially yg laki ko punya menu tu...

ieda immi said...

kalau sedapp .. makan 2-3 kali x rasa lak mahal dier ekeke ;)

Hanis Azla said...

salam izwa...

oh.. ingatkan semalam dating 2 1/2 tu dah ada yang ke-3 he..he..

kalau dah berbaloi, mahal sikit pun takpe kan..

Kakzakie said...

Kakak rasa berempat lagi best dari berdua.. jadi dapatlah anak-anak meraikan abah mereka bersama.

wantie said...

tergoda iman ni bila tengok menu. thennnnnnnnnnn lagi tergoda bila nampa choc lava tu .

Violet Myu said...

Uikss cam sedap je :)
Teringin nak gi sana satu hari nanti. heee

The ShomeL TwinZ said...

semuanya sdap kat atas tu, hehe....

Cho Zila said...

akak ada makan di sini tapi orang belanja... kalua sendiri tu belum lagi.. tapi sedapler...

Qhaifa Nur said...

pernah masuk sini tapi tak pusing habis...menarik juga ni

Daddy Ziyyad said...

Milky Bandung tu ..adakah ianya sirap bandung + ice cream soda? :P

Novelgurl said...

Huhu.terliur.

munna said...

wah!... sedap2 semuanya... baru tgk pic je blm rasa lagi.....

Dee said...

kalau serai u shud try the pavlova sis...sedap bangat..

Papa Mifz said...

fuh boleh tahan harga makanan kat situ yer...

SURIA AMANDA said...

mak oii..awat mahal sgt?

jeBateja said...

Omak aiii...mahal nyo...den belanjo wife den kat kodai biaso jo laaa...kedekut.....ahakz

sal ya said...

sama birthday dgn alya rupanya.

♥ Wina ♥ said...

waaakkkk!!

mahal tapi sedap nak mampus, ai tak kisah ngeeeeee

HeNRieTTa JoSe said...

looks yummy to me...bleh la nnti klu ada rezki trun sna....bleh la merasa....pernah beberapa kali jew lalu sana...tpi xpernah masuk lgi...

Maria Menado~ said...

bestnya lava cake tuuu.. teringat pizza punya.. volcano ape entah. hehe..

muka syahmi macam muka akak la.. org kata muka anak laki ikut ibu, sejuk. xtaula sejuk apa kan. hehehe.

Mrs Lurve said...

middle eastern medley tue wat meleleh air liur btl....sedap gila nmpk

Zamani Abe said...

middle east medley tu... perghh... terliur la

intanfirdaus247 said...

ouh..laparnya tgk makanan2 tu..hrga boleh tahan.huhhu

nea lopah said...

choc lava tu nmpak sedappp....

Mas Zull said...

assalamualaikum mrs.eady...tersangat la sedapnya...;)

RamRamCute said...

sedap dan mengujakan...dh try pavlovanya tak? sedap jugak tu...sis kalau ke Serai mesti tak miss order pavlova...

QasehnyaRania said...

mahai tp sedap dan berbaloi tak pa kak..

dapat byngkan sedapnya air serai tu ada rasa2 mint pula

umma sharifah said...

nyum nyum....kelaparanla tgk pic makanan ni

Kayna said...

kayna penah makan kat sini, sebab belakang ofc je kan... tapiii pening makan serai platter dia.. tak tau kenapa.. sebab byk sangat lauk kot..

nini said...

ok...buat saya lapar....ehehe

ros_reeza said...

17 feb?.. sam birthday dengan suami Ros :)

kalau sedap, tak apa kak.. berbaloi kan :)

iietamalek said...

Sangat terliur..pernah makan dulu tapi dkt empire shopping mall..sedap juga

Papa-NtiQ said...

Hi....cakap pasal restoren serai ni saya baru je upload gambar2 masa pegi sini baru2 ni di www.blogmakanbest.blogspot.com
Memang best makan sini. Senang2 tu singgah la yer blog saya topik pasal makan je 100% hehe...dan nanti jangan lupa follow yer TQ TQ TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang