thumbnail

Wednesday, February 27, 2013

Yang Menyorok & Yang Tersorok

Amaran : Ini entry gedix!Sila klik X dgn segera utk kurangkan rasa 'lemas'..muahahahaa.. :)




Taken by Syahmi Irsyad yang suka amik gambar abah & mama!
Dia selalu ckp abah mama ni pakwe makwe la.Padahal takde nyer pakwe makwe biase kami ni askar & tentera!Gaduh baik gaduh baik gaduh baik, dah itu je kwn nyer nak buat mcm mane kan.he.he.he..

Biase kalo keluar dia selalu offer diri utk amikkan gambar kami "cepat, Syahmi amik gambar abah ngn mama!" kalo gambar tak jadi (tak lawa) dia sanggup amik lagi!Lepas tu turn Sufiya pulak, biase kalau Sufiya yg amikkan gambar ade bdn takde kaki or ade gambar kaki jek!Hahaha... :)


*note : psl entry smlm, kami bkn org kaya tapi pendapat ku sekali setahun apa salah nyer jamu kesayanganku yang agak mewah supaya dia gembira lagipun itu duit simpanan aku hanya utk meraikan dia, aku hanya budak kampung yg duduk membesar di KL tetap mkn sambal belacan, ikan masin pekasam or biskut kering la! :) biase kami lepak mkn kedai mamak..*


nota kaki : ehhh...tajuk entry tu ade kene mengena dgn gambar tau!

75 comments:

Nurzakiah Hanum said...

comelnya sis nie

::EIDA:: said...

ai like gedik gedik yu.. hikhihik

Mia Kassim said...

Wow pasangan dua sejoli.....pandai syahmi ambik gambar abah & mama yek...=D

4feet8 said...

haah.. nampak mcm pakwe makwe la.. mcm tak kawin lagi je.. hihi.. betul ni..tak tipu..

Cikgu Ma said...

moga jodoh berpanjangan...^_^

lama x jenguk..blog pon berubah lagi yea.. ^_^

NM02 said...

pasangan bahagia!

mama leen said...

cantik baju itu...

Kakzakie said...

Sebab itu kalau nak masam muka biar anak-anak tak nampak so dia akan kata mama/abah macam pakwe/makwe... itu lebih baik.

LiLy @ MaMaQiStInA said...

So Sweet..^^

Fiza Rahman said...

Sweet couple. Pandai syahmi amik gambar yer.

HeNRieTTa JoSe said...

mmg mcm pkwe makwe....ekekeke....xpe...biasa la anak dara kecik lgi...dh besar cam abang dia...pndai larr dia nnti...

faraherda.razalan said...

Heheheh! Awak, klu org kate awak kaya....awak ckp Alhamdulillah. Untung-untung, jdk satu doa, kan? kan? Kan?

Sy sendiri jarang amek gamba dgn hubby. Pas ni, nak amek gamba byk2 gaklah. Heeee~

♥ Wina ♥ said...

apekah yang tersorok ituuuu? lalalalalaaaaa :)

Eye_nee said...

N3 gedikx yer..akk cuba nak klik X dgn kadar segera..tetiba cam tak nampak pulak X tu kat mana...hehehe..

*#duit #habis #cari lagi# #untuk family sendiri...#tak der salah..

Maria Menado~ said...

comel. macam anak2 akak. tapi dia tangkap gambar saya lah banyak. mak sedara kesygan. ngeh ngeh. =)

semoga akak berbahgia dengan hubby akak sampai syurga. =)

Nieyl said...

hihi~untung tau de anak leh amek kan gambar abah ngan mama die...nieyl klu nak amek gambar berdua..adeh!jawab nyer amek sndr laaaa...hihihihi~

Jue Jaynee said...

hihihi best ada tukang gambar.

so sweet la akak :)

With Julia said...

heheheh askar dan tentera x boleh dipsahkan...gado2 sayang baru besttt :)

ieda immi said...

tulahhh puas gak akk tgk kat pic
mana yg tersembunyi nyee ekekek

gediks2 macam nie yg best bukan ngan org lain pun kansss
syami suke tuu yg dia suke amik pic tuu .. kan syami kan kan kan ;)

ZazaMyMoon said...

Morning & salam perkenalan..
wahhh pasangan romantik :)

Knor said...

SELAMAT PG..BGUSLAH MCM TU..

Mrs Lurve said...

alahai...kecik molek je rupanya sis nie, sweet btl pic dkt sini..mcm couple jer

Kesuma Angsana said...

gedik2 pun KA suka hehehe

Mooniqueen said...

romantika gitu... Kalau MQ la.. Takdenye si Hubs nk manja2 dgn bini dia mcm ni ;(.. Sebab dia tu x romantik kot... Tapi jeles je tgk.. teringin nak mcm ni... Macam org bercinta gitu.. ;)

Qhaifa Nur said...

moga kekal bahagia.....

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

so sweet...semoga bahagia ke akhir hayat o.k..Amin :)

AyueJean AJ said...

Seronok ada own photographer ye....
Heheheh... =D

eLLy said...

wah seronoknye bila ada Jr. cameraman yg tolong ambikan gamabar

Mas said...

sweettt..... ^_^

wantie said...

sweet la. eh korang mcm seiras le.

ala..pedulikan kata kata org. sekali sekala berbelanja besar apa salahnya. utk org tersayang jugak. nak kekal bahagia bukannya senang. ada dorang kesah kalau kita tak bahagia.

bila kita bahagia jeles plak. haishhh manusia.

buat aje jika itu membantu dalam hubungan. org tak duduk kat tempat kita org mana tau.

wish you happy always k.

Anis Athia said...

waa... so sweet ^_^ sporting gila anak akak..huhuhu

Daddy Ziyyad said...

Belikan Syahmi kamera nya sendiri, kalau mmg dia berminat dlm fotografi. Saya baru belikan anak sulung saya, Ziyyad sebiji kamera compact...hihihi..latih dari awal...mana tahu, bakat nya boleh dikembangkan..

PS: Saya dah jawab soalan awak di blog saya ..

eynda said...

Alhamdulillah bahagia... pandangan anak2 adalah ikhlas... so diaorg akan citer dari sudut pemahaman diaorg... ;-)

KhaiZa said...

sweet couple..

Cik Puan Nurul said...

pandai anak amik gambar tak senget pun

Hanis Azla said...

nampak comel dan bahagia.. bagusnya.. Alhamdulillah.. teror syahmi ambil gambar.. kalau anak2 akak tiap kali ambil gambar mesti gambar bergegar.. pada hal mama dengan ayah dan baik punya pose he..he..

Puteri Satu said...

pada akak pun sama.. sesekali kita berbelanja untuk makan akak rasa tak de salahnyer... dah cari duit untuk makan kan... akak sendiri pun tak teragak2 klu sesekali makan melebihi ratusan ringgit... bukan tiap2 bulan dan tiap2 minggu kan..paling2 pun setahun sekali... betul tak :)

maszmadi said...

so romantikkkkk, patut arr syahmi suka ambik gambo korang berdua.. hehe

Tihara said...

bijak sungguh kan
:)

~AmyLiana86~ said...

alahai bestnyer ada orng tlg ambikkan gmbar nie.mcm ktorang ni dating je xleh nk bergmbar mcm nie..sbnya ambik muka je la..last2 xde mud nk ambik..kalau rase nk bergambar sgt ktorang g kat studia yg kat mainan kan mall tu..letak rm12 posing la bagai nak rak..hehe

afzalsukasuki said...

wah shuweet nya korang :D macam baru kawen je aww huhuhu

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

pandai sungguh syahmi ambilkan gambar mama papa yer....

kayzie said...

romantis..i like...<3

Nora Karim said...

pandainya syahmi ambil gambar mama n abah...

aizamia3 said...

Tahniah buay syahmi.. pandai amik gmbr yg cantik..

intanfirdaus247 said...

cantik dan sweet sangat tuan blog ni..:)

nea lopah said...

so sweet...

dela said...

pasangan bahagia!!

mama ila said...

sweet couple...walaupun dah kawen haruslah macam masa bercinta dulu2 kann..hehehe

mizah said...

untungla anak pandai snap gambar...hihi,cantik je,org dlm gambar pun sama cantik sama padan...chewah

erna said...

Memang sangat sweet dan makwe pakwe :) perkahwinan erna terlalu baru. semoga kami juga terus berbahagia dan semoga anak erna besar nanti boleh capture gambar kami suami isteri.

Salam perkenalan :)

Kancil 8349 said...

romantiknya

MAZLIZA ABD RAZAK said...

sweet makwe & pakwe ni :)

MizzTina said...

alahai sweetnyaaaa

fieda said...

gedik yg comey...hihihi

dya bunga said...

ala comelnya..hihi rajinnya syahmi snap an pic abah n mama dia.hihi

Ujie said...

Bestnya..anak yg sibuk nk amikkan gamba.

ashra said...

So sweet la u olss..

Da pandai syahmi amik..aleesya belum pandai fokus lagi..so jarang dapat posing gini.hehe.....

munna said...

sweet couple..... pandai syahmi ambil gambar.....

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

Azian Elias said...

alahhh..lomantiknya..

Mas Zull said...

assalamualaikum mrs.eady...moga sentiasa bahagia yer...;)

Aziela said...

Tetap pakwe makwe selamanya kan..

Nurul Aini said...

Hehehe..comel sangat..tak gedik lah kak. So sweet. Semoga keluarga akak bahagia hingga ke syurga. ^___^

Marya Yusof said...

Abah & mama dua-dua comel! :))

Aisy Nasiha said...

bestnya anak dah boleh suruh ambil gamba mama dan abah.. bolehla mak ayahnya bergaya sakan dlm pic kan?

eB said...

pak we mk we yer...
biler kiter nk jumper niuh makwe? :)

QasehnyaRania said...

cantik juga pic yg syahmi snap ni..a`aa memnag tersorok dan sekali pandang tak prasan pon akak preggy

Arina Shamsul said...

:) sweetnyer...

SumeSakan said...

Comel je...;)

sal ya said...

pic tak keluar. ada yg komen negatif ke psl mkn mewah2 tu?

ros_reeza said...

hihi.. sweet kak.. boypren ngan gelpren ni...

azam said...

hehehe.best tu,.....xpe nanti boleh je ....perot memboyot dah tu.... :)
maintain gak comelnyer

Qaseh Qistina said...

suweeettnyee....hehe...haa..nmpk dah yg tersorok tu ^__^

iietamalek said...

Comelnyer...romantik gitew..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang