thumbnail

Wednesday, March 27, 2013

1st Rasa Ni!



Sotong Sumbat Pulut

Utk ibu mengandungi kata kakak office yg sudi buatkan utk aku.TQ kak Ilah :)
So sedappp....sedap, sedap sedap :) sotong sumbat ni sebenar nyer pre-sarap ye,sarapan betul nyer yg kat bawah nie.Sotong dah licin ketika entry ini siap..hehehe..

Mee Kari yg dah seminggu tunggu kat bistro bwh office.

Hari ni tak bawak bekal la pulok sebab lauk tak cukup utk kami berdua, so bagi kat incik hubby je la bekal tu.


nota kaki : umur dekat 21 thn (21thn??kekeeke...) 1st time dpt rasa sotong sumbat pulut ni!Sungguh...

58 comments:

nens cellection said...

sedappnyerrr..tetiba teringan plak nk makan sotong sumbat..hehe

ZazaMyMoon said...

Salam & morning :)
rasanya kalau org pantai timur panggil ketupat sotong kann :)
nway mee kari tu kemain meriah.. sedapppppp

Asyifa Mustaffa said...

x pndai mkn ketupat sotong tu.....takut tekeluar balik...ntah apa le rasanya....

Zana Adieyza said...

zana xpernah makan jugak.. sedap eh..

mee kari tu sungguh menggoda selera saya ok!!

Jueliza Jamani said...

wow.. sedapnya.. tp aku tak pernah rasa sotong tu..

Mila Ahmad said...

mila xpernah rasa lagi sotong sumbat pulut !

Fizalinolie said...

Sotong sumbat mmg sedap. Fiza pun penah mkn gak :)

Mama Vogue said...

Nescafe ais kah itu? Tergoda kat air je..hihihi

Tak penah mkn lagi sotong sumbat :)

mama leen said...

manis kan benda ni... emmmmmmmm.... tak penah rasa.. macam tak leh masuk je..

Fiza Rahman said...

Pernah rasa sekali jer. Sedapnya.

LiLy @ MaMaQiStInA said...

sedapnye...tak pernah mkn lagi sotong sumbat...

NM03 said...

aku tk reti mkn sotong sumbat

aku mengidam mee kari maju junction

my all said...

aku pun tak pernah mkn nok...
nampak sedap tu...

Puan Awin said...

nampak sedap...tp x pernah rasa....

Cik Anita said...

Nampak sedapnyaaaa sotong tu!!! Lapar di pagi hari..

Ratu Hatiku said...

xpernah gak rasa sotong sumbat nie..oo sedap ya..blhlah cuba nnt..
tgk pun tau mee kari tu nmpk sedap..

Kesuma Angsana said...

MIL selalu buat ni, KA tk berapa gemar. anak2 pun, cuma En Hubby jerlah yng suka sngat sbb dier daari pantai timur kan

wantie said...

memang femes ketupat ni kat pantai timur.

part manis tu yg buatkan tekak kita tak berapa nak boleh ngam. kalau makan pun sekadar rasa je.

adik kita suka sangattttttttttt ketupat ni.

❤Kamsiah❤ said...

lamanya tak makan ketupat sotong versi kelantan..berisi pulut mcm tu jugak la..

fieda said...

sotong sumbat...arrgghhh..terliur la..

Amanda Suria said...

ketupat sotong....my favvy..lamanya x rasa...

kate na said...

sedap..lapar dah :)

Hanis Azla said...

Salam izwa..

akak ni dah 37 tahun.. tak pernah lagi makan sotong sumbat tu he..he..

AdaM Hawa said...

sy pun x pnh makan sebenarnya.. :D

Tihara said...

mmm dapp :)

Nieyl said...

wah~untung nyer....:)

nea lopah said...

mee kari!!! sedpnya

kiera'sakura said...

wahhh sedap sgt ye? tapi saya skang tak leh mkan yg pelik2 huuuu tekak xleh trime lagi

Mooniqueen said...

Pernah rasa sebab ofismate bawak time potluck aritu.. Tapi MQ ni tak pandai nak makan sebab dia manis ;)

Mas Zull said...

assalamualaikum mrs.eady...mama pun dulu first time rasa mcm x reti nak makan dek kerana kawan yg buatkn makan juga tapi sedap juga rasanya...:)

♥ Wina ♥ said...

ai lagilah tak pernah merasa sotong sumbat :)

afzalsukasuki said...

hoho saya memula dulu tak masuk tekak, tapi sebab wife saya org rompin dan dia mahir buat menda alah ni.. lama2 leh gak terima :)

cik violet said...

adeh sis, da la tengah lapa ni

Cik Puan Rara said...

wow xpenah lg mkn sotong yg cm tu.

BUNDA a.k.a KN said...

sotong sumbat tu biasa dengar...tapi tak pernah rasa lagi...

KhaiZa said...

bestnya

Miss Volvo said...

pernah makan sotong sumbat kat restoran sambal hijau. sedap gila!

PinKy MoMMa said...

masa duk ganu dulu..slalu suruh kak ipar buat hahaha..sbb iols org key ell maka iols tak pandai buat ;p

uit 21 ke 31 hahaha..tahun 82 bukan 92..kita kongsi umur okeh..tak leh tipuuu ;p

Violet Myu said...

Sedapnya~~ Terliur dibuatnya.

Mia Kassim said...

Mcm menarik sotong sumbat tu tp x pernah rasa lagi.....wah mee kari utk brekpes....mantap

cik kumbang said...

sedapnyaaaaaa *teringin >_<

iietamalek said...

Ketupat sotong...memang sdp. Belajar makan pun bile dh kahwin ngan hubby..hehe

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

eh...pernah tengok tapi sampai sekarang tak merasa nak makan ...teringinnn....huhu :P

ariana said...

La ye ke..baru rasa? Kalau dok pantai timur banyak Sgt jumpa...sng nk makan.buat oun x dusah mana, cuma agk cerewet sikit je lah..meh dtg sini blh mkn banyak2..hehe

Mon MonaLea said...

sedapnya sotong sumbat tu

Cho Zila said...

sotong sumbat tu sedap tau.. kegemaran akakler tu... dulu...

ashra said...

sotong sumbat pulut?hehe..dengar pun tak pernah...

harus cari ini...cam best je izwa makan...

pha is said...

sotong sumbat pulut ni yg org kata ketupat sotong tu ke..?

faraherda.razalan said...

Manis tak ketupat tu? Dulu, arwah tok sedara sy pnh bt ketupat sotong. Sotong baru nek laut. Bsr2 lengan. Hahahahaha....

Tu la 1st n last makan.

RamRamCute said...

Hilang diet akak..asyik tengok gambar makanan aje dalam blog awak ni..huhuhu :-p

Maria Menado~ said...

hehe.. adik? hehehe..

QasehnyaRania said...

dah lama tak buat n makan sotong pulut ni.mula blaja dgn mber orang ganu..jarang buat/mkan sbb alergic sotong..huhu

::EIDA:: said...

Pestime tengokkkkkkkkk.. sedap ekk? mane nak crik ni? aduii la terliurrr sudahhhhh

Bitt (double IS) said...

sotong sumbat tu tak pernah rasa tapi pernah nampak je..hehehe

Myra Jay said...

Tak pernah try versi sumbat ni.. :)

Remy hazza said...

best nyer sotong sumbat tu......

Nora Karim said...

amboi berselera juga ye ibu ngandung ni makan... hehe me tak pernah rasa lagi sotong sumbat pulut tu...

Golden Rose said...

sha tak suka taste sotong sumbat pulut tu...tekak tak leh trima

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang