thumbnail

Tuesday, March 26, 2013

Ayam Penyet Lagi!


Ayam penyet lagi!dan lagi dan lagi dan pada bila-bila aku boleh bedal ayam penyet!
Ohhhh..tadi mengantuk bagai nak gila, tetiba incik suami ajak pegi makan ayam penyet kat Maju Junction tu apa lagi laju je la mau!
Almaklum la org sane jarang sekali, amat jarang sekali (siap ulang nak menunjukkan betapa jarang nyer makan sama waktu kerja..hehehehe...) ajak pegi mkn lunch time nie.

Milo Dinasour & Longan Laici

Menarik tertarik?

Close-up kasi lebih menarik..hehehe.. 

Biase aku tapau & makan kat office je lunch time dan walaupun pagi tadi dah bedal bekal nasi + udang masak lemak + telur mata masak sweet sour boleh je aku bedal ayam penyet ni lagi sampai licin.

Tinggal tulang aje!

Walaupun agak mahal sikit (bagi aku la) tapi amat berbaloi bila sekali-sekala dapat dating mkn lunch time dan walaupun makan berpeluh bagai marathon satu padang!
Pedasssssssss nak giler sambal dia tapi sedap!Lagi pedas lagi sedap...kan?

**update : 2 set ayam bakar + milo dinasour + longan laici : RM30.55**

nota kaki : tiap lunch beratur panjang org makan kat sini tau.

41 comments:

nuyue said...

sedapnyer....nuyue selalu makan ayam penyet kat the curve...setakat ni..kat situ jerlaaa yang sedap kat anak tengkak ni..heheh :)

faraherda.razalan said...

Uiish....mcm menarik je ayam penyet yg ni...mahal? bape harge satu set tu? Mane tau kot t boleh terjah sini...

Kesuma Angsana said...

perghhhhhh mmg sedap tu !

Nurzakiah Hanum said...

nyum2

FARAH deeb said...

Mak eh mahalnye... tapi nampak sungguh menyelerakan! Cis!!! Jemput singgah :) SALE! SALE! SALE!

~aYu~ said...

aduh.. terliur milo tabur tu..

Puan Awin said...

milo dinasour tu mmg menggoda jiwa raga...

♥ Wina ♥ said...

agagagagagaaa lama tak makan ayam yg penyet nih hehe..

Fiza Rahman said...

Terliur nih.

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

kuar mkn time lunch kat office misti rushing sikit kan ..sy x suke..huhu..nanti masuk ofis berpoluh2...hahaha...tapi pape pun ayam penyet tu mmg nmpk menyelerakan

Mama Vogue said...

ayam bakar tersebut..nyummm!!!

::EIDA:: said...

Ida pernah makan sini. pedas gileeeee sambal dieeeeeeeeee

wantie said...

alahai ayam terpenyet penyet ni... suka suka dan sukaaaaaaaaaaaaaaa

:: Cik Viva :: said...

wow!! ayam dia nyum..nyum laa

AyueJean AJ said...

Ini boleh mandatangkan marah ni...
Hahahhahaha..
Mencabar nafsu makan betul ni.... =P

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Fav kita juga Ayam penyet..sedapnye..

IntaNBerliaN said...

ALAHAIIII SEDAPNYA...

Knor said...

sedap sokmo...tak pernah masuk ayam peyek..lalu lalang je..kesian..kan

dwaty said...

sedapnya..... terliuq... bilah saya boleh makan ni... sekrg tak leh.... kena tahan nafsu dulu... gg tak leh kunyah... huhuhu...

ieda immi said...

x bosan kan dik
sedapp ;)

Remy hazza said...

PERGH!!!
ayam penyet makan hari2 pun takpe...sedap....

the malay male said...

milo dinsour tu org panggil milo tabur jugak kan..

THE LEKAT LEKIT STORY said...

kadang2 sy macam tak percaya.. yang selama ni saya tak pernah cuba untuk makan nasi ayam penyet ni dari semenjak dia mula popular sampai sekarang. Takde pulak ngidam nak makan.kekekeke

Papa Mifz said...

amboi licin yer,mesti sedap sgtlah tuh yer...;)

Zana Adieyza said...

zana selalu makan ayam penyet wong solo bangi tu jer..

milo tabur tu mmg zana sukaaaaa.. sedapppppp...

Zee Suhaini said...

terliur tengok milo...my peberet tu..

fieda said...

alahai..sodapnyer..

nea lopah said...

nmpk juicy sgt ayam nya!

Mas Zull said...

assalamualaikum mrs.eady..mesti sedap sangat tu yg sampai licin pinggan...:)

Cik Puan Rara said...

ayam penyet pon sy xpenah mkn,sedih kan.

Mia Kassim said...

Sambal dia....perggh mesti kluar air mata nak mkn tu....

iietamalek said...

Milo tabur...heheh..

Cho Zila said...

yang lasttu mengambarkan semuanya....

~Beb~ said...

apsal blog ni makin merembes2?

ashra said...

sedapkan.kami pun suka ayam terpenyeeeettt.. =)

pha is said...

ayam dia dah nmpak mcm sedap..

RamRamCute said...

ish ish ish....MENYELERAKAN sungguh!

Maria Menado~ said...

sedapnya milo tabur! hehe.

ibuayu said...

sedap n menyelerakan

QasehnyaRania said...

sedapnya ni..nk p try la jugak..
sy pon penggemar aym penyet.betul tu lagi pedas sambal tu lagi sedaappp ;)

Golden Rose said...

dah lama tak makan ayam penyet....tak jumpa tempat yg jual ayam penyet yg sedap lagi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang