thumbnail

Monday, March 04, 2013

Jim's Burger & Breakfast

Jim's Burger & Breakfast Seksyen 13 Shah Alam

Model tak berbayar Jim's Burger.
 
Menu

Baru di buka pada 10.10.2012

Alhamdulillah mungkin rezeki anak kot, kami dapat jemputan dari Jim's Burger & Breakfast utk promosikan burger mereka.Jadi pukul 12 tengahari kami dah sampai ke sana selepas urusan kami di Petaling Jaya setel.

Frem merah tu semua testimoni org-org yang pernah mkn kat sini.

antara nyer..

salah satu nyer lagi.


Okey, ini promo utk kaki rangkaian sosial

Menu ditampal kat atas meja terus, senang & mudah utk buat pilihan, yang paling senang tak berebut menu dengan anak-anak!Fuuuhh.....bagus betul..

Student diskaun (area Shah Alam kan bnyk budak student)

Set yang memudahkan orang utk memilih yang simple-simple.

Untuk membuka selera kami diberi roti yang tak sempat saya rasa sebab direbut oleh anak-anak..he..he..he..sabar je la!Anak-anak memang kaki roti :)

Nampak??

Syahmi Irsyad :)

budak 'baik' nie..hehehe..manja menjadi-jadi!!

Yess..ni Chocolate Hersey Shake & Strawberry Chocolate Shake yang sgt sedap!
Terutama sekali Strawberry Chocolate Shake tuh..incik hubby ckp sgt-sgt-sgt-sgt sedapppp...sampai ke mlm la dia ckp sedap sgt air nie.Lemak manis rasa sedang-sedang cukup rase kata beliau.Oh dia jarang memuji, sekali dia puji makne nyer mmg sedap la benda tu :)

Okeyyy...tiba masa part makan, part yang paling kami suka!
He..he..he...kami memang kaki makan & kaki jalan :)

Steak Cheese a.k.a 'Rocky Bolboa'

Yang ni tak berapa kene dengan tekak aku tapi kene dengan tekak ibu aku, dia ckp roti & daging tu sedap sgt.Biase la tekak aku ni tekak pedas aje la kate kannn..

The Big Jim's

Yup, daging salai tu enak kata incik hubby!

Haaa..ini yang paling special di Jim's Burger & Breakfast!!

Crying Jim's

Burger terpedas di Malaysia!!Yang ni memang sangat kene dengan tekak kami, sampai makan pun berebut tak cukup!Sory incik hubby, burger ni dia yg order.

Oh lupa..sebelum makan Crying Jim's ni kiter akan diminta sign satu dokumen mengatakan kita bertanggungjawab ke atas kepedasan sepenuh nyer & ia juga sebagai rekod berapa ramai yang dah cuba burger pedas giler ni!Burger pedas bak di gaul dengan cili padi..so sedap!

Sangat sedap sampai kami terpaksa tapau lagi burger nie..he..he..he..tak cukup!

Yang ni pedas pertama, kata Wawa (owner Jim's Burger & Breakfast) ada pedas yang kedua.Rekod pedas ke-2 ni ade sorg je yang dapat habis kan.Giler...pedas yang ni pun berpeluh mcm lari marathon tau..sangat pedas!

Ni dokumen yg perlu disign

Tukang sign tapi tukang makan yg terlebih banyak org yg amik gambar nie..hahahaa..

Sambil makan sembang-sembang dengan Wawa, idea utk buka Jim's Burger & Breakfast ni dari suami beliau. Kata beliau, suami Wawa pernah duduk US 5 tahun jadi dah terbiase mkn steak cheese & burger kat sana, balik sini tak jumpe yang kene dengan selera & tekak suami beliau.Tu yang tercetus idea nak buka kedai ni & idea burger pedas tu pun dari suami beliau, menurut Wawa burger pedas tu mengikut selera suami beliau yang sukakan makanan pedas maka terciptalah Crying Jim's tu.

Ohhh..so melayu la tekak suami Wawa sebab sukakan pedas..he he he..kami pun suka kan pedas maka Crying Jim's ni memang sangat kenelah dengan tekak kami suami isteri.Lagi pedas lagi sedap kater arwah opah :)

Wawa, owner Jim's Burger & Breakfast yang peramah bersama aku yang hah gumuk?
Korang abaikan je la keadaan aku ketika ini..rasa sangat BESAR ketika ini, ke salah baju tu yang besar??Huh.....besar besar besar..

Korang kalau tersesat ke Shah Alam ke, kalau terpergi ke I-City ke, ade urusan kat Shah Alam ke atau memang saje nak try burger Jim's ni sila la ikut peta nie.

Pembetulan utk twitter Jim's Burger & Breakfast tu, yang sebetul nyer ialah : @jims_burgers13 tau. Yang tu lama punyer dah tak active.


nota kaki : so far ni burger pedas yang TERSEDAP pernah kami makan, bukan kerana free tapi jujur cakap memang kene dengan tekak kami suami isteri :) Thank's Jim's Burger & Breakfast.

50 comments:

Aisy Nasiha said...

Nampak menarik burger kat sini.. Boleh try ni. Siap ada agreement nk kena sign tu, tal tahan...

AyueJean AJ said...

Siap ada waiver form tu..

bee2312 said...

mcm best jer cying jim tu..ada masa nk pg lah cuba rasa...

♥ Wina ♥ said...

baru nak tanya jauhnye pegi makan breakfast..rupa²nye ade agenda :)

adududuuu beratnye breakfast..confirm kenyang sampai ke malam hiksss!

NM03 said...

mmg nmpk menarik uolsss!!!

Nurzakiah Hanum said...

nyum2

mrs puex said...

ok, dh alang alang keje kat shah alam ni,,nnti mau kasi terjah..tgk air die mmg mengancam btol laa..

SYANI said...

Aku pulak terliur nengok makanan tu semua

Kakcik Nur said...

Kalau pedas, tak 'kawan'lah dengan kakcik!

Roti yang direbut tu nampak macam cream puff... :)

Puan Ira said...

nmpk menarik semua food tu..terliur tgk time lapo nie..

alin said...

wah anak-anak yang comel :)

Kesuma Angsana said...

ok2 kalau ke sana boleh singgah2

Tina Othman said...

bestnya

kot2 tersesat kat shah alam boleh lah try nanti, semua pun nampak menarik

LiLy @ MaMaQiStInA said...

semuanye menyelerakan..wah siap sign dokumen tu..^^

ieda immi said...

pagi layie diri ku dideritai dengan menu yg x menahan tekak ku !
kijam koo dik ! muahhaha

wahh kedai nie memang kemas .. suke2 .. kalau sedap .. berkali2 singgah pun ok kan ;)

~Beb~ said...

mak oi bukan main lagi kedai ni. pandai dia letak kat meja mcm tuh. well known. tapi shah alam plak. jauhhhhhhh nak try.

Mooniqueen said...

aduhhh tempting nya...

Qhaifa Nur said...

bestnya makan burger...
nampak sedap tuh...

Kakzakie said...

Baru kakaktahu kenapa letak nama Crying - sebab siapa yg makan mesti mengalir airmata kepedasan.

ashra said...

Wah..menariks ni izwa..
Buger terpedas rasanye pun cam kena dgn tekak ni haaa...hehe

ZazaMyMoon said...

urrgghhh look so yummylicious, nak kena cuba nanti :)
thanks for sharing Izwa =)

With Julia said...

Waweeeeeeeeee terliur habis tgk...x pernah dgr nama Jims burger...sah ala2 western style...wauuu nak pi lah mamam try...tq dear sharing is caring :)

eLLy said...

Yess.. sangat teringin nak mencubanya!

Bitt (double IS) said...

boleh try lepas ni...wahh dia kasi cream puff sebagai appetizer...kerlass :)

Tihara said...

dapnyer tapi takmo pedas sakit tekak :)

nea lopah said...

Menarik nye...menelan air liur tengok. hehe

4feet8 said...

amboi menggoda betul makanannya.. er.. sy belum ckp ye, awk senyum manis,la..

dan anak pompuan tu comelnya.. ;)

eh, ada grilled lamb eh?

Mimie_Zatun said...

yum.. yum..
nmpk sedapp...

are_lin@yu said...

wahh menarik..blh thn jgk mknn dia kan..

Kella said...

wah... mesti nak cuba nih!!!

Eye_nee said...

tertarik dgn menu yg letak kat meja tu...sgt2 menyenangkan pelanggan...Burger pedas TERSEDAP..promo ko sis kan buat rasa membuak2 hati ni nak pergi cuba...

Nurul Aini said...

Waaaa...sedapnya..nak pergi lah nanti..hehe..

Fiza Rahman said...

Laparrrrr tgk burger...tak kluar lunch ari ni. Terliur pon ada gak. Nasib tak ngandung. Apsal jauh sgt. Klo dekat bley terjah.

wantie said...

model tak berbayar tu nak ngorat boleh. encem ar dia.

Cho Zila said...

amboi.. bestnyer dapat makan free gitu.. nak gak... wawatu tak nak ajak akakker...akak pun suka pedas.. mesti kena ngan tekak akak..
ehm... tang besartu.. akak setuju mesti pasal baju....

iietamalek said...

Nampak menarik...

aizamia3 said...

tetiba rasa teruja + tetiba rasa nak gedik manja kat en. suami.. kihkihkih..

the malay male said...

testimoni mestilah puji2 ye dok.. takkan nak komplen pulak..huhu

Nora Karim said...

Sedapnya nmpk... terliur dibuatnya...

:: Cik Viva :: said...

wahh...menarik..siap ade form bagai..

mamyharraz said...

lazatnya!
menarik..nnt boleh try satu masa.

MrS. F!zA said...

sedap ah tgk air2 shake tu kak wehhh

Aziela said...

Burger pedasss? Memang sangat menarikkk nie.

IntaNBerliaN said...

wah bestnya... siap dpt jemputan :-)

sal ya said...

dah lama tak ke shah alam. nnt blh la cuba2 ke sini. harga makanan tak ada ke? hehehe...

Zana Adieyza said...

siap kena sign tu yg x menahan.. x pernah rasanya nak makan kena sign2 ni.. unik ah!! memang pedassss eh..

semua menu nmpk sedappppp!!!

Mia Kassim said...

Betul2 menyelerakan tengo burger tu semua......

nini said...

bagusnya menu dok atas meja...pandai depa kan....tengah2 makan, tengok gambar makanan lain hak sedap, tetiba p order lain...ish....hehe

Remy hazza said...

menarik restaurant nie kak... deco...simple... dan yg best... ohsem marketing.....

Wawa Ariff said...

Tq for the positive review. We are really glad you enjoyed our food. Now we want your readers to share your experience. Any customer who mention 'Bicara Hati' blog when ordering, shall receive 25% off of any meal ordered.
P.S : drink excluded and for dine only.

Regards,
WawaAriff,
Jim's Burgers & Breakfast

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang