thumbnail

Wednesday, March 20, 2013

Paksu Coner


Lokasi : Roundabout Kampung Cheras Baru



Mee Goreng Lembab (bukan org tu buat lembab ye tapi tak nak yg basah sgt tak nak yg kering sgt so muncul la nama Mee Goreng Lembab..hehehee...)

Abang Syahmi yang kuat makan sekarang nie
  
Adik Sufiya makan separuh je..marah ko kalo panggil dia kakak!Ciiss...

Separuh pun licin gak!he..he..he..

Bukti makan sampai berpeluh & serabai..sebab panas..hehehee...

Cik abg yang sakit tekak..sian cik abg aku nie..huhuuu..

Oh kat sini yang special nyer selain dari mee goreng ni ialah Nasi Goreng dia, dalam nasi goreng tu ade telur mata & sambal sotong diletak tepi.Gambar tak dak sebab dah TERdelete..huhuhuu.....ape pun yang ni pun dah sedap gilak termasuk rojak dia!

Paksu Corner ni dah berniaga di kedai kecil ini selama hampir 20 tahun.
Dari arwah opah ade la..teringat dulu mase dia memula nak bersiap pegi ke kedai utk buka kedai pukul 5 arwah opah akan suruh sesiapa cucu pegi ke rumah paksu ni bwk pinggan utk order rojak atau nasi goreng,kire special habis ar opah ni!Orang lain nak mkn kene pegi kedai arwah opah cuma hantar pinggan je kat umah paksu ni..hehehee...rindu opah!

Sekarang anak paksu yang take over kedai nie, paksu cuma relax-relax hisap rokok kat tepi ade-ade mase je paksu turun masak.Otai la kata kan..


nota kaki : Paksu ni bukan paksu aku ye..hahaaha..ni paksu org lain laaaaa :)

46 comments:

nea lopah said...

sedap nye..smpai licin!

cheqna said...

feveret..
eh mek kak..
apesal ko punya latest n3 tak naik kat ruangan list blog yang cheqna baca erk????

wahida said...

ko sebut sambal sotong terus aku teringat mee sotong yg sedap kat penang...nnt aku update mee sotong tu...

baju laki ko pakai tu seperti aku kenal jer...hahahaha...

aLyNnZ said...

salam kenalan..
alynn tgk mee goreng tu jew dah tau sedap..kecur air liuq..ns goreng tu pun walau takder gambar tp dpt bayangkan..hihi

Nurzakiah Hanum said...

wow licin ek

NM03 said...

paksu relax isap okok sambil kira untung. hehehe

Mila Ahmad said...

ada branch lain ke Paksu corner ni ?

mrs puex said...

ayg n family panggil kedai bob..klo berwiken kt ceras trus tpon faizal (ank dia)..dah siap bru pegi angkat..mmg terbaik wookk..ketiau sup die pon superb..pendek kata sume makanan die mmg sedap sgt2 tau..

alamakkk...terliur sudahh..

Aziela said...

Kat mana kedai nie, Izwa?

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Sedapnye...makan sampai licin tu..^^

MizzTina said...

amboi, licin.. msti sedap sgt tu..

Tina Othman said...

menarik, especially bab makan kat kedai opah tu

nanti nak carik lah

AyueJean AJ said...

Berselera tengok diorang ni makan....

Hanis Azla said...

salam izwa..

mengancam betul tgk mee goreng tu.. terus rasa mcm nak makan mee tgh hari ni he..he..

faraherda.razalan said...

Peh! Mi grg tu nmpk menyelerakan. Memasing order mi grg. Sah sedap le tuhhh...

=)

eLLy said...

wow bukan senang nak bertahan sampai berpuluh tahun tu... kat kg cheras baru eh.. nanti den nak cuba :-)

WanBeruas said...

...Nice pic nice story as well..:0)

ieda immi said...

mee grg basah dan lembab nie kalau org buat sedap , memang kenalah kan .. nie kalau x sedap nie rasa nak lempoor je ekeke ;)
nak2 tgh lapoor

aduhh sakit tekak huhu

ashra said...

seleranya anak2 izwa makan..macam sedap sungguh ni.saya suka mee goreng.tapi tak semua orang buat sedapkan..

harus try ni bebila kalu ke kl

shameel Iskandar said...

Sedapnya.. bestnya mkn mee goreng pekena pulak dgn sirap bandung..

Ratu Hatiku said...

suka jugak mkn mee grg lembap :D

Qhaifa Nur said...

mee lembab di nampak sedap....

BUNDA a.k.a KN said...

assalam,

bunda memang suka makan mee ..ape jer pesen mee bunda layan..asalkan tak pedas sangat...

Kesuma Angsana said...

ok, len kali leh try kat sini !

Eye_nee said...

Mee lembab pun ada jugak ehhh...sampai bepeluh2 syahmi mkn..kompom sedap lah tu..tak perlah boleh jer jd paksu angkat kan..hehehe..

KY said...

mesti sedapkan, sbb tu licin heee

ros_reeza said...

licin!

Hidayah said...

first time dengar nih..

mee lembab..hahaha..

boleh diguna pakai la..

kreatip..

hikhik..

munna said...

menyelerakan... mesti sedap ... sampai licin syahmi dan sufiya makan

Azian Elias said...

oooo mee goreng lembab?? sellau tu mee goreng mamak.. cam sedap je..

jeBateja said...

chaitt..kawe tertipu laaa...ingatkan paksu hang...siap masuk nama opah sekali......chaittt

intanfirdaus247 said...

fuh memang sedap n licin tu tandanya sedap la kan kan ..ehhe

RamRamCute said...

roundabout kg cheras baru ye..erm..macam best aje mee gorneg tu..abang syahmi makan dgn sufiya mcam tak pedas je.. :-)

MRS. K said...

nampak sedap betui mee tu... mcm tu le kite suke

nens cellection said...

nampak sgt sedappp!!

Papa Mifz said...

Licin yer Syahmi makan..good boy lah dia...:)

Mia Kassim said...

Wah kuat makan yek syahmi....sampai licin...hehe

Amanda Suria said...

Nampak sedap giler la....harus cari nanti ni...

Qasey Honey said...

waduh xtahn tgk mee goreng tu...kena terjah gak warung ni nanti...tbayang2 dh ni..

wantie said...

kat sini panggil mee goreng basah.

mamyharraz said...

sedapnya mee goreng lembab tuu :D

cik kumbang said...

amboi pernuh bergaya si kecik tu minum air bandung hehe

Jom ke blog cik kumbang sambil join Segmen: Bloglist 2013 Belog Cik Kumbang.

http://kumbangmerahbintikhitam.blogspot.com/2013/03/segmen-bloglist-2013-belog-cik-kumbang.html

Elya Roza said...

niii cheras yg nk menghala ke tun husen onn tu ke sis?

♥ Wina ♥ said...

makanannnnn lagi dan lagi ehehehee...

Cho Zila said...

sedaplertu... akak suka kedai yang cam gini lebih dekat di hati...

Remy hazza said...

kekadang mkn tepi jln atau gerai biasa pun sedap...kena dgn tekak..akan selalulah kita kesitu.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang