thumbnail

Monday, March 18, 2013

Seleraku Yang Besar!


Jumaat : Wangsa Walk
Lokasi : Little Wok

1st ber- Little Wok


Iced Leman Tea & White Coffee Iced

Nasi Goreng ape ntah lupa dah, aku punyer tapi anak-anak yang sebat bagi habis.Kata Syahmi sedap!

Free for kiddos set ni, sudah nyer aku yang habiskan sebab diaorg habiskan nasi aku.he..he..he..



Beef Fried Rice incik hubby punyer..biase-biase je

Overall makan kat sini biase-biase je & harga agak MAHAL la bagi kami.

Sabtu : di rumah
By : Chef Eady (tekak sekarang ni asyik nak yang dia masak jek..sian dia!)


Ayam Sambal Lemon, Kacang Buncis & Tempe Goreng.
Okey yang ni memang sedap la..he..he..he..tak kire apa saja yang Chef Eady masak walaupun telur dadar letak cili padi & ikan bilis pun aku boleh makan bertambah-tambah.

Huhuhu..tak tau kenapa tekak ni tak bleh nak terima lauk kat luar, if takde pilihan aku sekadar makan roti or fastfood jek..So, setiap hari minggu sure gedix-gedix dgn dia suruh dia masak kan..hahaha...siap bagi menu & preparekan bahan kalo nak mintak dia masakkan tau.
Then lepas dia setel masak, aku la punyer tugas basuh semua periuk, pisau segala mak nenek tu.

Ahad : Toast (Foodcourt Midvalley)
Lepas tournament boling office u!

Toast

Menarik kan?Simple je menu dia

Set aku : French Toast + 2 boil eggs + Coffee - RM 6.90

Tambahan nasi lemak RM2.30 (kalo tak silap aku la), kene tambah nasi lemak sebab telur separuh masak tu Sufiya habiskan!

Ni makan lunch aku smlm, simple sebab takde rasa nak mkn kat luar!Balik makan nasi berlauk sambal ikan yang sumpah lagi sedappp...hahahaa...kan dah kata tekak mesti nak yang kat rumah punyer je tau!

BTW..menaip entry ni dipagi hari sambil makan nasi + sambal ikan bilis yang dibawa dari rumah.Almaklum la kan sekarang ni hari-hari bawak bekal!Jemput makan koranggg...(sila bayangkan nasi putih yang berasap & sambal ikan bilis yang rangup dan pedasss...fuhhh terangkat!)


nota kaki : hari ni dah genap 20 minggu (5bln) lagi 18 minggu je lagi..fuuhh! 

47 comments:

Mila Ahmad said...

Banyaknya makan ~~~

mamyharraz said...

sedapnya makanan :D

missSenget said...

untunglah incek suami nak masak n pandai masak.. hihi...

♥ Wina ♥ said...

paling terliur tgk toast sbb saya penggemar roti! :)

Pen Biru said...

nasi goreng tu mmg hidang dlm kuali ke ?..ke makan dlm kuali..??

Rozita said...

tak lama dah tu..jaga diri bebaik ye.. best hubby pandai masak..
err.. menu simple kat toast tu tp harga tak berapa nak simple kat izwa? hihi...

NM03 said...

aku pun suker mkn kat LW ni noks

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

wah...untungnya sis..hubby rajin masak...misti sedapkan air tangan suami ni...huhuhu

mrs puex said...

ok, dah terliur tgk sambal ayam ituu...aduhhh...lapaa nasikk laa pepagi nih..

aizamia3 said...

part en. suami masak tu yang paling best.. ;) sebab ai pun sama.. wakakaka.. ;)
bila lagi nak gedik manja kat en. suami ye dak.. ;)

MrS. F!zA said...

lol..kalo gitu rupa jelah yg nmpk sedap nsi goreng tu..

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

cam nasi greng kampung je... hahahah

nea lopah said...

bnyk nyer mkanan...semoga bby sihat dlm perut mumy!

che mid said...

Salam, kalau tuk nenek kita tengok mesti dia pelik .. apahal makan dalam kuali ni.. takdak pinggan ka..

Lynda Che Lah said...

seronoknye preggy :)

mama leen said...

nasib baik la i baca lepas i makan.. kalau tak kompom terliur..

Cho Zila said...

nasib yang 5 bulantu bolehler alasan yerk.... tapi bestnyer kalau akak pun dapat gitu... suami akak tau masak air jer.. goreng telur pun tak tau.. ha.. ha.. nak manja2pun tak boleh...

Ratu Hatiku said...

Sedapnya....

Asyifa Mustaffa said...

part laki msak tu yg best tu...gedik2 je sruh....hehe...tp part x bestnya tu...lelaki ni..pas msak x pndi nak kemas plak...laki sy pun cenggitu....adoi....

jeBateja said...

Omak aiii...mmg bosa selera ko hah.....tapi le plak nampak mcm banyak makan....ahakz

Aziela said...

Jerlesnya....akak dah lamaaaaa tak masak.

sudipVSsenduk said...

tu dia... kuali atas meja. Kalau mak dkt kampung nampak ni, mesti panjang bebelnya hihihi.

ch000tz axoera ヅ said...

adoiiiii tgh lapa ni...tgk plak makanan!!! arrghhhhhhh >_<

Mrs Lurve said...

terliur!!

Hanis Azla said...

salam izwa..

bestnya hubby boleh masakkan.. untung izwa.. kalau nasi panas dengan sambal ikan bilis, bayangkan dalam fikiran pun boleh meleleh air liur he..he..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Semuanye menyelerakan..sedapnye...

Amanda Suria said...

ibu preggy makan apa pun xper..mahal ke muah janji sodap dan boleh diterima tekak kan..

ieda immi said...

yes .. semua sedapp
malas nak komen
sbb perut tgh lapooo

ps : akk lak x sabar nie .. pic mak buyung satu ! ;))

Qhaifa Nur said...

tengah ada selera ni...bagusnya makan - makan...

~Beb~ said...

suke betol aku nengok nye laki bini anak beranak ni.. happy n makannnn je. terus kan uols!

Nora Karim said...

yg chef eady masak tu menyelerakan betul nampak... ni kalau mkn bertambah2 pun mmg harus la... hehehe

AyueJean AJ said...

Makan untuk 2 orang kan kak....
Hehheheeh..

ros_reeza said...

masa mula-mula bawak suami Ros ke sini, beliau kata tak senonoh, makan dalam kuali.. hihihi.. memori indah tu..

Mia Kassim said...

Byknya makan....biasalah kan yg dalam tu nak jugak .. hehe

Mas Zull said...

assalamualaikum mrs.eady...selera bertambah yer...so sweet suruh hubby masakkn...:)

Remy hazza said...

makan sedap......... time ngandung camtu lah.... remy yg tak ngandung pun nak mkn sedap ajer.....he3

Kesuma Angsana said...

masa ni lah nk minta makan yg sedap2 hehehe

wan nurul hezrina abd halim said...

mmg besau seleranya tapi badan tak lah naek.cumillagi.hahaha..tuh anak dalam perut sajelah ngade mintak manje ngan hubby2..hehe

- dieyana - said...

biasalah mak yong, selera mesti besar! jaga kesihatan ya! ;-))

(rindunya nak g mkn2 ;-)

Bitt (double IS) said...

kalau tang berasap2 ni saya selalu wajib ada ais kosong! hhehehe

PoohGumux said...

untung ler hubby pandai n rajin masak ye..hehehe
tu ragam ibu mengandung ney..

iietamalek said...

Makan untuk dua la katekan..

Ema Blog said...

memang selera besar...hehehe

eynda said...

Semua nampak sedap :-)

aLyNnZ said...

owwhhh kitchen wok alynn pernah pergi..layanzz gak tempat nie..

ashra said...

wahhhh...makan makan dan makan ye..hehe.. =p

intanfirdaus247 said...

semuanya nampak sedap dan best dan sekarang saya terliur.sekian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang