thumbnail

Thursday, March 28, 2013

Silver


Silver

Tahun ni kami akan ber-SILVER raya nanti (in shaa ALLAH kalau aku sempat kurus..!hehehe...).
Kelas ko..puasa pun belum, ganti puasa pun tak habis lagi dah beli kain utk buat baju raya tahun ni punyer!

Almaklum la tahun ni kan puasa awal, bulan 7 jadi bln 5 atau bln 6 tailor dah tak amik tempahan jadi better buat awal & sempat la nak di manikkan baju nie.

Kalau ikut kire lagi mase raya pertama tu aku dlm pantang 16 atau 17 hari.Hah!tengok semangat tak semangat nak raya punyer pasal!Err..agak-agak time tu sempat ke tak aku kuruskan badan nie??Sempat kan nak KURUS dalam tempoh 2 minggu?

Untuk pengetahuan semua, setelah hampir 7 tahun berkahwin (bulan 6 tahun ni baru 7 tahun ye kawan-kawan,masih kategori pengantin baru lagi ni!) baru tahun ni incik suami aku dapat buat pilihan warna untuk raya, 6 tahun pilihan aku je..adil la kan..he..he..he..

Korang pakai tema kaler ape tahun nie?


nota kaki : jenuh nanti nak ganti puasa!

71 comments:

Nurzakiah Hanum said...

cantik colour nie

Mia Kassim said...

Cantiklah kaler ni....lepas ni pun nak beli kainlah..hehe

♥ Wina ♥ said...

waaaa cantek!

kitorang tak plan pun lagi color ape, nak tempah ke beli siap, bla bla bla...al maklumlah tiap² tahun selalu buat keje last minute ngeeeeee

chaiyok! izwa boleh selim punyalah dalam 2 minggu :)

mama leen said...

wow.. phewiitt.... jap g i tunjuk lak oke..

iietamalek said...

Dah beli kain dah?saya masih mencaricari warna tema tahun ini..hehe

nens cellection said...

a''ah..awal tahun ni kan..naseb akak igtkan..kene slow2 dh cari kain ni..hihi

Fiza Rahman said...

Santek kaler nih. Tak fikir lagi nak pakai kaler apa thn nih.

Puan Awin said...

nice colour kak....

tahun ni kami pki baju nikah ritu je, hehehhe...x beli baju baru kot...

LiLy @ MaMaQiStInA said...

cantik...ktorang tak plan lagi...tak semangat tahun ni sebab tak dapat balik.. :-(

PinKy MoMMa said...

warna adalah rahsia kahkahkah..
tapi tahun ni raya masa tu tengah tunggu hari..harap harap masih sempat makan lemang, tupat dan rendang..kalau bersalin di ganu pun ai ok jer huhu

working mom... said...

cantikkkk :)

mrs puex said...

tgk kain ela ni dah gerun makcik oi..

posa 25 hari lagi nak kene ganti..

tema saya insyallah lite yellow tepek lace shocking pink..

Aziela said...

Alahai...akak dah panik nie. Nak kena cari kain gak nie...

ieda immi said...

cehhhhh dasat !
nie yg buat akak punn nak beli gak nie ekekeke ..

hurmmm akak nak buat kaler block ! ok dok ... ??

Tina Othman said...

hee kami pun dah siap tempah dah baju raya satu family, serik tahun lepas takde baju raya

ariana said...

Warna tema thn ni tgh dok fikir LG, tp warna silver dah sdh dah.., mmg cantik tau..:)

my all said...

cantik silver tu nok...serius cantik...dulu aku tak berkenan sgt kaler silver ni, tapi tgk kain ni nampak cantik la pulak...


kami tak tau lagi kaler apa tahun ni...huhu...

Mila Ahmad said...

waa cun warna silver raya tahun nie ye...

Nieyl said...

hihihi~akak...nieyl nyer pun same la...hihihih

ct cheery said...

tak pikir lagi tapi maybe merah plak kot..tahun lepas dah pink ...hehe

cheqna said...

i like bluee hokeh...

Ujie said...

Wah..mmg semangat nih! Saya tak terfikir lagi..

Kesuma Angsana said...

hehehe bagus lah dh buat persiapan awal2 ni

♥ dak pink said...

Uwaaaaaaaaaaaa, dah siap beli. *jelessssssss

Qhaifa Nur said...

bagus buat planning raya sekarang...
macam sama saja tema kita he..he..

Cho Zila said...

betoiler tu sebab memang tailor tak amek dah tempahan kalau lambat2.. akak dulu masa azaliapun berpantang masa raya tak beli baju raya sebab tak sempat... duk sepital dua bulan setengah sebelum beranak... pakai baju lamajer...

wantie said...

samalah ngan taylor kita. bulan 3-4 dah tutup. ni nak berdesup lelaju gi beli kain tuk kenduri. hahaha...

kain utk raya dah beli dah..

KY said...

kalau nak tempah memang masa yg baik sekarang ni..tak lah sesak sangat tukang jahit..warna apa pulak KY nak guna tahun ni heee

jeBateja said...

Kenapa silver tu mcm ada 2 kaler...satu lagik yg gelap tu utk apa...?....cer citer..mana taw den dpt idea utk warna baju raya den....ahakz

Hanis Azla said...

salam izwa..

wah.. dah siap2 ada warna tema untuk raya.. lagi kelas sebab wp dalam pantang, semangat nak sedondon satu keluarga tetap kental he..he.. anyway.. cantik kaler tu..

Eye_nee said...

Amboiii dia dah siap beli dah yer..tak bleh jadi ni..kita yg tak ngandung ni pulak ketinggalan...a minute after typing this comment will stat thinking 4 the colour theme this year...:)

Tihara said...

nice color ni kan

~Beb~ said...

tuh dia dah start.. cuti skolah ni pon kakak2 blk mmg plan nk shop kain raya. semangat memasing weh..

ashra said...

cantik izwa! suka kaler silver.
kami tahun ni,merah.tapi kain pun tak beli lagi..hahahaha

nea lopah said...

cantik kaler ni. Sy pun tak pikir lagi..huhu

maszmadi said...

wah, silver... macam best jerk kaler ni...

Papa Mifz said...

wah advanced gitu...:)

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

wah, silver thn ni yer..
igtkn kite sorang aje yg duk planning baju raya..
rupenye ade geng.. heheh

kite plan nk biru tekois. pastu nk letak border lace kaler shocking pink.. bla.. bla.. bla..
psssttt: pose pon x abes ganti lg.. hehehheh

pha is said...

tempah awal2 xpe.. hehehe

Miss Volvo said...

mak hoi awalnya beli baju raya? puasa pun belum lagi HHAHAHAHA

faraherda.razalan said...

Sy pun tak plan g nak pki baju color pe...huhuhuhu!

sudipVSsenduk said...

tak pernah puas hati bila hantar tailor... akhirnya 1 family beli baju siap je setiap awal Ramadhan.

RamRamCute said...

kami pun nak carik kain tapi tak membeli lagi Izwa...ntah bilalah ada kesempatan nak membeli...surely lambat2 tailor x terima kan?

HeNRieTTa JoSe said...

Chanyek kaler silver....rietta blom taw lgik....btul tu kna awl....kang kan ke msa tu sedang berpantang....smpat jer kurus....jgn wsau yea....

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

Maria Menado~ said...

cantik2... kaler ni cantik. bersalin masa pose ea.. wah.. dugaan jugak tu..

QasehnyaRania said...

ntahler..beli siap je kot.berdua je :)

semangat akak ye ;)

::EIDA:: said...

Ni tema ida tahun lepas... hehehhehe....

4feet8 said...

tak beli lagi kain raya.. takut gak kalau tailor dah taknak amik..

Aisy Nasiha said...

Hhaa..bersalin time puasa mmg jenuh nak ganti puasa. Saya pun ada lagi 10 hari, dgn anak myusu asyik penat je..hihi alasan..

Kmi plan warna light purple tahun ni..

dela said...

cantik colour ni

hana hadi said...

ya allah, xtahu pun puasa bln 7. awalnya.. x plan apa pun baju raya tahun ni. mmg xta langsung, ingat bulan 10 raya.huhu

Violet Myu said...

Perghh awalnya hehe :)

Prettywrite said...

warna silver tenang & mewah.. ;)
tak tahu nak warna apa baju raya..tak terpikir pula lg..peach kot..heheh

jaakechik said...

dah beli baju ekk? jaa pun nak bulan jugak hujung bulan ni kot... lepas gaji...hihihi... comel tema silver.. jaa pulak mungkin merah atau biru... :)

btw, salam perkenalan dari jaa!

www.jaakechik.com

BUNDA a.k.a KN said...

sekali2 silver ok jgk...thn2 lps dh jemu..sane sini asek purple jer....kan..kan..?

kiera'sakura said...

tema kita sama taun nie, sebab suami nak pakai baju nikah dia. yela baru taun lepas nikah kan hihihi. saya pulak time tue perut tengah memboyot tunggu hari takde pilihan la nak buat baju byk2 hihihihi

AdaM Hawa said...

lebih kurang la kite.. tp nak cari kelabu ke ungu sikit.. cam ne nak cite ntah.. tapi dah dapat contoh kain.. :D

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

UmmiSyarni said...

awainya beli.good!

eynda said...

Belum terpikir kaler apa raya tahun ni :-D

♥MAMASYAZA♥ said...

errmmm akak pun nampak gayanya kena pkir warna tema utk tahun ni

AyueJean AJ said...

AJ still belum fikir lagi.....
Rasa macam nak kuning, pastu oren pun okay.....
Pink pulak cam dah banyak sangat..
Silver/grey raya sebelum ni dah pakai....
hehhhehe..
Susah betul bila jadi mastermind ni... =D

Myra Jay said...

MJ tema kuning or pepel :)

Kalau tudung belum ada, meh oder dengan MJ, kita pakai ala2 fareeda ;)

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.639317202761369.1073741826.100000492845597&type=3

Remy hazza said...

tak jumpa tema lagi kak.......
tapi silver tu menarik....

Mas Zull said...

assalamualaikum mrs.eady...cantiknya...;)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

silver cantik :-)

munna said...

kak munna kaler merah thn ni..... kak munna pun tiap2 thn kak munna yg pilih kaler... dah bila kita tanya en abg dia kata ikut jelah .... suka hati kak munna lah ye nak pilih warna apa

Nora Karim said...

alamak.. tak plan lagi tahun ni color apa... hm..

sal ya said...

tengah cari kaler jugak. rasa macam nak carik jubah je thn ni. senang. tak payah tempah.

Golden Rose said...

waa cepatnya jahit baju raya....sha masa posa t baru nak decide warna tema

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang