Thursday, March 07, 2013

Spontan Khamis vs Borak Khamis.

Thursday, March 07, 2013

Thursday, March 07, 2013


AMARAN : ENTRY INI SANGAT PANJANG MENGARUT NYER!TAK NAK BACA SILA TEKAN X SEGERA. 
*ini bukan entry marah atau luahan perasaan tapi lebih kepada borak ye..he..he..he..almaklum la skrg ni org ckp aku ni garang macam mak beruang matahari!*

Nak berspontan tak reti la hai tapi kalo nak borak tu takde masalah.
Giler ape aku ni borak sorg-sorg dalam blog nie!??Ha..ha..ha.. :)

Takpe la kan blog aku suka hati aku la nak borak ke nak mengarut ke..so..lets begin, aku nak cerita ape yang ade dalam hati & otak aku nie.

Biler org tau aku dah mengandung kebiasaan orang akan tanye - ehh ko tak mabuk ke?anak-anak ko tak meragam ke?kenape perut ko kecik giler?eh kenape ko tak kuat mkn?eh kenape ko tak pakai baju mengandung lagi nie?eh kenape kau tak bagitau pun ko mengandung?eh kenape org tak tau ko mengandung?Eh eh..kemain lagi soalan ko kan..

Okey meh sini nak jawab!Aku tak jawab kat luar sebab aku malas nak buka mulut skrg nie,abis-abis pun senyum jek..(aku cerita kat sini sebab aku tau dia skodeng sini setiap hari..he..he..he..i lebiu stalker kipassusahmatiaku!Tinggi trafik aku nie..) : 

-Aku tak mabuk dari anak pertama, anak-anak pulak memang jenis tak banyak ragam & tak meragam kecuali mak je yang kuat meragam..hehehe..manja kemain..err..silap..mengada kemain!

- Perut aku kecik ke besar ke aku tak peduli yang aku peduli dia sihat sejahtera kat dalam ni cukup makan minum semua so far dua-dua anak biler keluar 3.2kg & 3kg (sihat la tu kan?)

- Pasal makan ni bagi aku la kan tak perlu la kau makan mcm org giler mase mengandung lepas tu dah beranak kau bising kau gemuk lemak tak turun, so better mkn yang berkhasiat & makan ikut waktu je.

- Pasal baju mengandung ni ikut org la sape yang TER-EXCITED LEBEY tau mengandung je terus pakai baju mengandung padahal baru nak masuk 2 bln kot.Macam aku bukan tak excited tapi aku lebih kepada relax-relax je takyah nak kepoh atau kepochi sgtttt.... :) if sampai 9 bln boleh sarung baju kurung aku belasah jek.

- Again aku bagitau aku bukan jenis KEPOH atau KEPOCHI sampai semua benda nak bagitau orang beb, ade benda kiter cerita ade benda kiter simpan je sendiri lagipun aku bukan kau yang TER-SANGAT EXCITED LEBEY sampai war-war sampai ke hjg dunia.
Lagi kurang orang tau lagi kurang soalan akan ditanya pada aku, tu konsep aku..

Okey next situasi : 

Setiap hari aku paling suka BW atau masuk ke blog yang ada gambar makanan, sebab aku sekarang ni tengah sibuk cari idea nak makan ape setiap hari.Selera makan aku adalah sangat-sangat teruk, kalau 1 hari tak makan pun aku mampu sebab takde selera punyer pasal tapi kalau dapat sekali makan memang aku makan banyak.Biase aku mkn sikit org lain yg akan habiskan, kebiasaan incik hubby la yang habis kan!Sory sayang...

Selera aku lebih kepada makan yang masak dirumah, lagi-lagi yang incik hubby masak (see kan dah kata aku mengada kali nie..he..he..he..) tapi tak mampu la nak minta dia masak hari-hari, dia pun penat layan & uruskan anak-anak sementara dia bagi aku rehat lepas balik kerja, paling tidak pun minta dia masakkan hujung minggu je.Itu pun sekali sekala..

Sekarang ni setiap hari aku akan bawak bekal nasi & lauk dari rumah, yang menjadi masalah makan tengahari kat office jek.Macam semalam tak makan mlm pun..terus tido.Sudah nyer 3 kali check-up doktor bising berat tak naik tapi anak alhamdulillah membesar mengikut usia nyer & kata doktor anak besar!Oh hoo..anak ku mane ade yang kecik mase lahir..

*tetibe teringat ikan bilis mek jah a.k.a Wahida hari tu, punyer la aku kedekut tak nak share sampai tetibe incik hubby habiskan yang part paling last aku boleh tersentap!Err..aku adalah orang yang PALING SUSAH nak merajuk tau..punyer tragik berebut makanan!*

Okey ape lagi?Banyak sangat ckp sorg, pikir mcm-mcm sampai aku lupa dah nak ckp ape lagi nie..hehehe...Rasa mcm dah terlebih mengarut pun ade dah nie.

Oh sebelum terlupa, kalau jadi plan sabtu ni nak marathon tengok wayang dengan kwn-kwn perempuan aku!Incik hubby & anak-anak boleh merewang ke tempat lain sementara mama pegi berjimba-jimba.
Harap-harap jadi plan kami ni :)


nota kaki : ehh..org pregnant boleh main boling kan?Rase nyer mcm dulu juara bowling dulu pun main jugak mase dia pregnant kan??
Ehhh..ini bukan entry marah tau...ini entry aku mengarut keboringan kat office nie..hahahaha...

61 org baik hati:

Nurzakiah Hanum said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

hai sis
sama la kita

♥ ROS ♥ said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Org ni semua xkna..asalkan kita sehat sudah.kikiki

~ yus ~ said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Izwa, dah join juga pregnant ya? Tahniah! Peduli je cakap orang Izwa, yang penting kita happy. Akak pun dah masuk 6 bulan ni baru ada pakai baju mengandung, tu pun sekali sekala,lain2 bantai seluar dengan t-shirt muslimah saja...hihi.

beta kupu said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Tahniah sis, hope bb lam tu sihat hendaknya...bese la, org ni suka nau menanya macam2, xkepochi xsah! haha

mama leen said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

hahadoi.. panjangnya... hehe sama la.. kat opis i pun ramai stalker.. tapi malas nak amik pot.. janji i hepi..

♥ Wina ♥ said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

fuhhh! mesti taip laju² kan sama dengan perasaan yg membuak² tue eheheheee

4feet8 said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

err.. sabar. sabar. duduk. tarik nafas. lepas. tarik nafas. lepas. senyum.

asalkan baby sihat, alhamdullillah..

nieda said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

yang penting take care k

NM02 said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

yang penting kau jaga diri ok

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

i like ur style sis...semoga sihat-sihat selalu o.k..:)

Mia Kassim said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Meluahkan perasaan ni......ok noted...hehe

Tina Othman said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

tahniah izwa, baru tau ni hehe, patut aritu nampak kakrisa ada komen ngidam2

are_lin@yu said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

pedulikan apa yg org ckp kan..mlut org tak blh ttp..hehe

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

eh, saya pun suka masuk blog penuh gambar makanan..hahaha...tu lagi bagus dari masuk blog gambar artis...:P

Dee said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

eh..jangan main bowling..jangan angkat barang berat2..lebih baik berhati2 lah..

tapi bab pakai baju mengandung, makan kuat tak kuat, muntah tak muntah..tu pilihan masing2..dan bahagian masing2..apapun dee doakan agar segalanya dipermudahkan buat u ye sis...

Maya Mayana said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

oh izwa dah mengandung yer? tahniah...terbaca komen kak yus rupanya dia ngandung juga...:)

samalah kita lebih2 lagi dh masuk anak 3...kalau nk kepochi sangat nanti org kata riak pulak...orang ni susah nk faham...tk beritahu pun bising juga...

Efa Nur said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

panjangnye karangan..hihihi

take a good care sis! :)

nea lopah said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Org peknen ni tak semuanya sama..ada yg suka makan, ada yang tidak. Part perut besar ke kecik tu tak jadi isu pun...asalkan baby sihat. Tapi kdg2 bz body ni semua nk ambik port. lemas kan??

Dkna Abza said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

panjangnya spontan khamis heheheeee

Mama Vogue said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Ok cara melepas perasaan yg paling best..!
Part masing2, cara masing2 dan life masing2..kan!

eLLy said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

ok kat blog saya ari nie ada gambar makanan :p

Qhaifa Nur said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

blog citer kartun hari ini ...
makanan tak ada sori he..he..

RamRamCute said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

dasat sungguh simptom orang mengandung membebel ni...hikhikhik!

Ratu Hatiku said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

hihihi...oklah tu maknya xkuat mkn janji bby dlm perut sihat..

LiLy @ MaMaQiStInA said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

yang penting mama & baby dalam perut sihat Alhamdulillah..

Kesuma Angsana said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

singgah dtg bila sakit berkurang. TQ doanyer ye

Alin Marlini said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

congrats darling..jgn kesah apa org citer buat semak kepala jek

wantie said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

org semua tak kena. mcm aku ni gemuk gedabak ok je. asal sihat sudah le. bising wat pe nak suruh kita jai mcm dorang ke?

jgn fikir ttg org fikir tentang baby lagi best tau. bahagia tau ngandung. i jeles ni. nak ngandung jugak boleh?

Papa Mifz said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

den dah lama sangat tak main boling...huhu

Nizam Ijam said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

tahniah :)


saya dah update... hari malang saya...

Aziela said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Luahan perasaan macam nie memang menyihatkan. Keep it up ok...

Kakzakie said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Betul tak semua boleh dikongsikan, kalau gitu tak ada privacy dah. Kakak dulu pregnant tiga-tiga anak pun tak mabuk Izwa tapi kakak selera makan malam kuraaaang sangat. Kalau siang ok tapi asyik mengantuk aje..

Lain org lain tak sama kan..

Cho Zila said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

tau dah mesti boring ni.. akakopun kalau boring nak merapujer... biasalah izwa tak semua orang samakan... lantak orang ler....

sue zainun said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

huhu banyak tanya plak ye ..hihi apapun time pregnant mmg kuat makan..itu lumrah..hoho sekali sekala ngada2 xpe..:p

maszmadi said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

erm, ni kira pembawakkan ke hape ni, mengarut kat blog sorang2..... hehe
tahniah izwa..

Tihara said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

tu lah manusia dah org ngandung pun ditanya mcm2..org tak ngandung lagi lah..

haidar abdullah said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

ok

aku dulu pun tak sgt pakai baju pregnant

sampai tk boleh zip kain kurung atau seluar aku barulah aku pakei bj preg.. haha

tu pun baju preg yg ala2 fancy sikit la.. buklan typicalnyer baju preg huhuhuhuhu

Nurul Aini said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Semoga baby dan ibu sihat2 selalu..Lain orang lain dia punya pesen kan kak..hehe..Ada yang mengandung dia tak mabuk ada yang tak.

Maria Menado~ said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

congratz sis.... hehe. baru tahu..

hehe. akak saya mabuk dasat. saya harap saya tak nati.. hehe.

=)

Anis Athia said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Takde pengalaman lagi.. Huhuhu.. Main slow2 je lah kowt bowling tu.. Risau jugak kan.. Hehehe

lieyalatif said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Moga sihat!!

Nens Collection said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Leganya xde alahan ms ngandung..nens alagan mmg 4 5 bln melepek la..huhu

mamyharraz said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

sy kalau mengandung mmg tak nampak dunia sbb mabuk! huhu

sal ya said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

bab baju tu mmg tak pernah ada maternity dress. muat semua baju yang biasa sampai bersalin pun. apa pun take care ye.

missSenget said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

mampu gelak je part sentap berebut makanan tu..kah3..

tapi kite xpernah rasa lagi..
kene ketawa slow2 je.. :p

MrS. F!zA said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

biasalah mulut org..mana penah berhenti bckp..ekeke

mrs puex said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

janji sihat sejahtera masa preggy pon dh syukur alhamdulillah kann??

enjoy n be happy ye mama..:D

Hanis Azla said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Salam izwa..

Alhamdulillah.. rezeki izwa senang waktu mengandung.. rezeki juga sebab tak kuat makan sebab nnt tak payah susah2 nak back to normal kan.. yang penting izwa dan baby sentiasa sihat.. take care dear..

ps : nak mengada dengan suami tu perkara biasa.. klu tak kita mengada siapa lagi kan..

aizamia3 said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

mulut orang bkn boleh tutup.. yang penting kita tau keadaan diri kita.. selagi tak menyusahkan diri dan orang lain go on je.. ;)

Qaseh Suhaida said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

tahniah mengandung....

bagusnya kena morning sickness..
semoga sihat selalu

nea lopah said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Selamat hari wanita. jemput baca n3 khas hari wanita d blog nealopah utk kawan2.

MaMa Rey said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

owh Mrs.Eady pregnant ya..tahniah ya..
time preg memang mcm tu kan selera jadi turun..tapi sy bila dah msk 6 bln selera naik menggunung..berat bn pn naik menggunung jg hehe

AmyZana said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Cik puan tak mengidam ke ? Mak saya time mengandungkan saya kalo tak silap dia mengidam nescafe. Tp yg peliknya bila saya dah besar, saya sangat2lah anti nescafe. Pening wo minum nescafe

Nens Collection said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

selagi larat angkat boling tu..main jek..sy awal2 preggy pon main jugak..tp x singguh2 la..sbb x terrer..hehe

ashra said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

hehe..rezki badan izwa kan...senang mengandung dan menjaga. suka tgk izwa satu famili...

usah peduli lah cakap orang..orang mmg kepochi manjang kan...

pstt: huwaaaa.....jeles....gi tgk wayang dgn kawan kawan perempuan.bila lah saya nak dapat nikmat tu.hehe

wan nurul hezrina abd halim said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

janji kita tak sakitpun masa tuh..pedulik jer org dok kata..hehe bukan badan depa..btw tahniah yer dah bape bulan?anak num3 ek?

Iffah Afeefah said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

erk ade org kate rahim jatuh angkat berat2

=='

leceh jdi pempuan sbnrnye heee

Myra Jay said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

Manusia mmg suka bertanya, myra pun dah mangli 3 thn soalan yg sama

Etuza Ezawarna said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

salam kenal blog anda, sangat bagus perkongsian..http://ezawarna-warnakehidupan-etuza.blogspot.com/

Miss Volvo said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

ho patut la kite blog pasal makanan laju je komen :P

Kesuma Angsana said... Best Blogger Tips[Reply]Best Blogger Templates

moga dipermudahkan semua urusan yer

:: Klik Sini Juga ::

 

Copyright © 2011 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang