thumbnail

Thursday, March 21, 2013

Spontan Khamis


Coklat orang bagi LAGI dari Langkawi & Cocopie orang office bagi.Alhamdulillah..

Nasi putih adalah bekal wajib setiap hari.

Makan setiap hari, makan mengikut waktu tapi berat tetap mcm ni..

Dr. Daddy Ziyyad betulkan saya dgn kenyataan ini : perut kecil tak semestinya anak di dlm kecil, perut besar tak semestinya anak didalam juga besar begitu sebalik nyer. Ada orang kulit perut nyer nipis & ada orang kulit perut nyer besar sebab itu kiter berbeza keBESARan perut semasa mengandung.

BTW kedua-dua anak yang dilahirkan sebelum ini seberat 3.2kg & 3.0kg..


nota kaki : rimas dgn org yg TERlalu ambil tahu...

31 comments:

mamyharraz said...

stok hilang boring cekelat tu hehe
nyamm mmg lazat!

Nurzakiah Hanum said...

banyaknya stok
nak2

4feet8 said...

sy pun wajib makan nasi setiap pagi.. hehe..

Dee said...

dee pun perut tak besar sgt masa pregnant..after 7 months baru naik..tapi anak2 dee pun 3.2 & 3.4kg..so, u ignore jelah sis ckp2 orang..

Aziela said...

Ha...betul2. Akak dulu, sampai dah nak bersalin, ada makcik kat rumah kenduri kawen ingatkan akak nie anak dara. Siap tanya : Kau bilo nak kahwin daro? Kawan kau dah nak nikah dah nie ha..! Padahal tinggal 2 minggu nak bersalin. Anak keluar pun almost 3kg gak.

♥ Wina ♥ said...

agagagaaaa telur dadarrrr! :)

betul..sokong kenyataan tu sebab pernah mengalaminya

dua² kiddos berat kurang dari 3kg tapi perut besar giler!

nens cellection said...

hehe..nk ulas pasal perut preggy, mcm sy kak 20kg naik ms ngandung anak lahir 2.3kg ajek..perut bapok besor..bb kecikk jek..hehe

mama leen said...

setuju.. perut kecil tp dalamnya besor... hehe.. emm.. sedapnya paru tu...

Mila Ahmad said...

banyaknya coklat !

Daddy Ziyyad said...

Ya, kenyataan awak itu betul. Ada byk faktor yg menyebabkan saiz abdomen wanita mengandung kelihatan lebih besar/lebih kecil, bukan semata mata kerana saiz baby yg dikandung. Faktor2 lain macam jumlah air ketuban, besar mana placenta( uri), tebal lemak & tebal kulit, itu semua main peranan. Bila due date awak?

AyueJean AJ said...

Bak 1 Daim... =D

HeNRieTTa JoSe said...

banyak nye....nak jugak....ekekeke...take care yea...

psss...btul apa kata Dr...sebab rietta sndiri pernah tgk kwn rietta...pwut besar, tpi bby kcik jerr...dan lpas bersalin, bdan dia kembli slim seperti anak dara...

RamRamCute said...

hihihi...abaikan aje Izwa...tak kiralah perut besar ke perut kita kecik ke ..janji anak kita sihat walafiat cukup semua sifat. Akak pun mengandung perut besar macam tunggu hari tapi masa tu kalau nak kira baru aje 5 bulan...tapi nampak macam dah sarat...

ashra said...

Wah.rejeki.sedapnyeee

Aah izwa.anak2 saya pun 3kg tapi masa ngandung cumel je perut.hehe.abaikan mereka

Mrs Lurve said...

nmpk daim di situ...sedapnya

Fiza Rahman said...

Rejeki. Sedapnya lauk bekal tu. Kita breakfast milo & miskut jer.

Betul lah kenyataan tu. Daku masa pregnant perut memang beso. Dah mcm ngandungkan baby kembar. Tapi kluarnya paling beso pon 3.3 kg.

Eye_nee said...

betul lah sis..tu sbb akk malas nak ngandung lagi(alasan klise)...bila kita mengandung ni ramai antara kwan2 kita secara automatik akan menjadi mak2 bidan....kita kira fikir positif jer lah..."Mereka Concern"..antara ayat2:
1)eh akk perut akk kecik lah
2)eh akk baru 2 bulan perut dah mcm 5 bulan
3)eh akk...runcing kedepan ni..lelaki
4)eh akk bulat melebar kesisi..perempuan ni...

dah tah berapa byk eh..eh..eh...sampai kan

"EH RIMAS NYA AKU NGAN KO NI"

wantie said...

that day pi Langkawi beli Daim dah licin. terasa tekak ni nak makan lagi.

then ada member pergi langkawi. sekali lagi beli DAIM ko.
hahaha.. memang dah jatuh cinta ngan si DAIM tu.

wahida said...

sedapnya coklat daimmmmm....

Kesuma Angsana said...

alhamdullilah, rezeki hari ini

aizamia3 said...

terlupa nak bawak cokelat je office hari ni.. :(

Qhaifa Nur said...

suka coklat tuh...

aLyNnZ said...

alamak bekal nasi tu menyelerakan lar..betul2 ada org perut besar tp baby kuar kecil jer..

Cho Zila said...

nasi makan ngan ikan bilistu dah sedap tau....
ps betoilertu perut akak kategori tebal.. kalau gi scan selalu tak nampak .. mesti dia kata perut akak tebal cam biasalahler kena scan ikut bawah.. bohsan....

kiera'sakura said...

saya takleh nak makan ikut sedap tekak sebab kena kawal berat badan. huuu

nea lopah said...

yang penting sihat walafiat....hehehe

eLLy said...

Daimmmmmm .....

Saya perut besar tapi tak mengandong :p

faraherda.razalan said...

Amboi...bab nasi tu yg bt sy terliur tu...heee!

jeBateja said...

nak daim...nak daim...nak daim sahaja....ahakz

Remy hazza said...

byknya stock.....he3

Mia Kassim said...

Rezeki anak dlm perut.....hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang