thumbnail

Monday, March 25, 2013

Utk Aku!Utk Aku!


Ayam masak sambal kicap by Chef Eady

Terliur?Tertelan air liur?
Harus tertelan air liur la sebab ini incik hubby yang masakkan hari minggu lepas.
Tekak mak mengandung ni, asal hari minggu je mula la selak buku resepi 1 Hari 1 Resepi tu untuk order lauk. Hari ahad sebelum incik hubby pegi office, dia masakkan dulu lauk ni berserta sup ayam utk anak dara manja dia tu.Sebagai tambahan utk abg Syahmi, aku kirim kat adik belikan ikan keli goreng kesukaan dia. 

Bertambah-tambah nasi aku makan tau,kalau masak sendiri sepinggan je la aku mkn. Nampak tak mengada nyer?Harus la kan, kalau tak aku sape lagi nak mengada dgn dia..hihihi..

Korang jangan minta resepi dgn aku, sebab ini pun ikut sebijik-sebijik dari buku resepi 1 Hari 1 Resepi. Aku cuma sediakan bahan utk masak, basuhkan brg-brg yang dah guna & MAKAN je aku tau.

Err...terliur balik ni!!

nota kaki : nasib baik dia mmg pandai masak kalo tak sape la nak layan tekak aku nie!

41 comments:

PinKy MoMMa said...

beruntungnyer badan..nampak menyelerakannnnn..tapau sikit hehehe

Fiza Rahman said...

Terliur dan tertelan air liur, acaner tu mak yung ☺☺. Nest time masak lebih sket. Tapaukan utk org kat sini.

NM03 said...

untung la....









:p

wantie said...

untungnya... makan air tangan suami memang berbaloi dan berkat tau.

moga baby kat dalam tu sihat sihat aje ye.

GreenJade said...

sweet nye incek hubby tlg masak..hehe

mama leen said...

emmm tengok pun dh tau pedas.. tak nak la minta ckit... hehe

[PCL] said...

suami mmg ada sifat semula jadi pandai masak dalam diam..., kalau perlu jer khidmat 'kami' diperlukan..tak gitu en Hubby nyer ?

ZazaMyMoon said...

sambal ayam tu kena plak dpt mkn dgn nasi panas2..perrghh mmg mabeles :)

Kesuma Angsana said...

wah bagusnyer dpt en hubby mcm ni hehehe

Amanda Suria said...

bestnya jadi Mak Yong...

aimaniman said...

Untungnya.. kalau akak x boleh masak alamat nasi bungkus le.. nak dimasakkan .. mustahil kot!

Mila Ahmad said...

untungnya ayah masakkan.

Daddy Ziyyad said...

saya teringin nak try masak macam ni..hahaha

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

perghhh...menyelerakan :)

Knor said...

beruntungnya..:)

faraherda.razalan said...

Aduhai! Sedapnye...sambal2 kering mcm ni...mkn dgn nasi mmg lyn...untung sungguhlah...cik abang yg msk....nak ngendeng dtg umahlah mcm ni...hahahah!

fieda said...

mmg tertelan air liur ni

AyueJean AJ said...

Untung suami pandai masak kak... =D

my all said...

bila nak ajak aku dtg umah ni???

heheh...

RedRose said...

hadeh! terliur I tgk!
balik ni rasa nak masak sebijik mcm tu jugak. huhuhu
nice!

❤Kamsiah❤ said...

untungnya hubby terer masak..:)

Golden Rose said...

laparnya....nak gak

Mas Zull said...

Assalamualaikum izwa...bestnya ada yg masakkn...selamat menjamu selera...

laskar pelangi said...

sangat terliur!




cau dulu. gambar tu membuatkan diri ini semakin lapar.huuuu ^___^

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Sangat menyelerakan..^^

KY said...

eemmm....yam yammmm..feveret KY juga ni..

Miss Volvo said...

sama ke mcm ayam masak sambal? tapi yang ni just letak kicap ke?

Remy hazza said...

memang kecur liur tgk ayam tu....

LYAfrina said...

yumm..sedapnya.. nmpk cam pedas2 je ..

BUNDA a.k.a KN said...

sesekali perlu merasa air tangan hubby pulak...baru harmony rumah tangga..

HeNRieTTa JoSe said...

Yummy...bertuahnye ada org masakkan....ekekeke.....moga mommy and baby sentiasa shat....

MrS. F!zA said...

untunglah hubby pndai masak..hehe

nea lopah said...

bertuahnye....jgn lupa share resepi tu...

Dkna Abza said...

pasti sedap masakan air tangan suami :)

Tina Othman said...

sedapnya, untuk cik abg pandai masak

Nieyl said...

hamboi...untung yea......:)

iietamalek said...

Mmg terliur..

Aida78 said...

nampak sedapnya bagi arr resepi nak try lak kat hubby kita mane tahu kitan ngandung dia masak lak utk kita hi2

Zana Adieyza said...

peeerrrggghhhh, menggoda ok!!! terus rasa laparrrrrrr....

RamRamCute said...

erghh...sedapnya! kenapalah awak selalu post up gambar makanan yang sungguh menarik ni izwa..huhuhhu

kiera'sakura said...

nampak sangat sedap!!!!

saya pun ada la req laksa ritu kat suami tapi suami tak sempat buat mak mentua dah buatkan ritu. huuuu telan air liur dalam2 jela. nak buat cm mana kan jnji dapat jugak mkn laksa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang