thumbnail

Thursday, April 11, 2013

Adik Baby Pemalu




Budak ni sangat pemalu.Langsung tak nak alih tangan dia dari muka, punyer la lama scan siap tutup dgn dua belah tgn..penat la pujuk-pujuk dia selambe je tutup muka & tido..
Iskk..iskk..ikut Sufiya ni kuat tido kat dalam.

BTW..tujuan utama scan 4D ni bukan sebab nak tgk baby, tapi sebab lain cuma alhamdulillah ALLAH SWT itu MAHA ADIL & MAHA MENDENGAR..
DIA permudahkan laluan ku, permudahkan urusan ku & DIA sentiasa murahkan rezeki ku, TQ ALLAH SWT!~

Mase 4 bln doktor ckp insya Allah baby GIRL, last month mase 5 bln doktor confirmkan BOY, smlm doktor confirmkan GIRL...ohmaiiii.....kalo gini la bila la aku nak start cari brg utk baby nie..?Nak basuh yg abg Syahmi & Sufiya punyer pun tak tau nak basuh yg mane satu..


nota kaki : agak-agak shopping kaler putih & cream jek aci dak? *alasannakmenyopping!* hehehe....

60 comments:

eynda said...

Shopping kaler yg boy & girl boleh pakai :-)

Nurzakiah Hanum said...

pemalunya dia
moning sis :)

MAZLIZA ABD RAZAK said...

alahai...
teringin nak pregnant lagi :)

kate na said...

wow cute lah dia ..boleh shopping colur putih dan cream saya suka colur ni...btw tahniah :)

Lynda Che Lah said...

suka! rindunya...alhamdulillah kak sihat semuanya kan :)

~aYu~ said...

ayu minggu dpn baru nak scan.. dah ada dua gegirl ni mmg bdebar sgt nak tgk..

MRS. K said...

kite dulu masa tak sure baby ape beli baju kaler oren n hijau jer.. heheeh

NM03 said...

beli je kaler ape selain pink. sesok dah tau baru sambar pink plak k...





take care dear!

Bellezza Bunga Matahari said...

dah ader sepasang.. same macm saya.. n mengndung kali ni.. saya xder simpanan baju bb sb kebanyakannya saya dah bg pada org yg lebih memerlukan. ank yg ke dua pun dah 5thn.. jadi kebanyakan baju kena bli baru.. mula2 xthu sex bb saya beli purple.. putih.. n hijau.. bila dah tahu sex bb pun da xkisah sgt.. tpi shoping ttp shoping kikiki.. :) sekarang sedang menghitung hari tuk kelahiran bb ke-3 dan bungsu..

Eye_nee said...

Alahaiii pemalunya..cam ko yer sis pemalu nya....

~Beb~ said...

Omey nye. Nak la jgk

aizamia3 said...

shopping je color yang boleh digunakan boy @ girl.. lebih mudah.. ;)

mama leen said...

huyoo... bestnya gegirl... dah ada nama ke?

ieda immi said...

kekeke basuh dua2 dikk
x rugi pun ;)

akak tgk macam gurl !

♥ Wina ♥ said...

adik baby pemalu macam mama dia la tu harharharrr :)

PinKy MoMMa said...

appointment scan minggu depan ni..harap harap baby tak malu la hahaha..sbb dua dua abg dia memang tak malu..ekekeke

Nini D.. said...

teman dulu dari mula scan sampailah la nih memang doktor dah sebut lelaki....tadak merasa nak dgr doktor sebut pempuan :)

Golden Rose said...

nampak mcm bertakbir pun ada

Hanis Azla said...

salam izwa..

baby shy mcm mama ye.. he..he.. klu nak shopping jugak beli putih aje dulu.. girl ke boy pun boleh pakai nanti..

::EIDA:: said...

alollolooo.. gegurl kot? malu benorr ;)

Mooniqueen said...

yang, nak 4D kalau awal2 pun boleh...sebab org cakap tgu 7,8 bulan.. MQ so far dah 3x scan (2D) semua sama tak tukar2.. so sonang la sikit kan :) takpe yang, klu nak beli pun, cari brg n color unisex je.. ;)

ashra said...

Hehe...kena gi scan lagi la gtu..takpe..skang cari je baju kaler pastel..basuh baju syahmi sufiya yang kaler unisex..nanti da confirm,baru pilih pink atau biru kann..

Chumelnyeeee..
Tak sbr tgu baby izwa...

Kakzakie said...

Kakak pulak yg teruja sama Izwa. Janji sihat tak kisahlah cuma abang dgn kakak baby kalau boleh mesti nak sana jantina dgn dia..

ainnoraini said...

waa seronoknya...tak sabar la plk nk tgok bb ni girl ni lahir kedunia...mesti comey cam ibunya..

Aziela said...

Jaji, baby sihat kan.. Alhamdulillah

Mia Kassim said...

Saya selalu beli kaler biru dan putih sbb baby boy dan girl dua2 bole pakai

HeNRieTTa JoSe said...

uiks....bleh plak gtu..jap gegirl jap boboi plak...xpe xpe....abg ngn akak dah ada...tunggu bby kuar bru cuci yg mna perlu...skank sopping dulu...rietta sokong 100%...putih n cream utk smbut kelahiran...

psss...comeinye bby....klu dh kuar t...sure lg comei.....xsabar nk tgk...

♥ dak pink said...

Beli warna selamat je dear. Haha. Senang, tak membazir.

Fiza Rahman said...

As-salam adik baby. Dlm perut lagi dah pemalu yer ☺☺

Dee said...

comelnya baby..shopping je neutral kaler..dah besar sket baru tambah..

Mas Zull said...

assalamualaikum mrs.eady...pemalunya die...:)

Gadis said...

shopping warne yang unisex je..
senang nanti..
hihihi..

Knor said...

canggih teknolgi skrg ye..

kedudukan baby sgt sempurna terapung seolah2 sdg berenang..hebat ciptaan Allah

mrs puex said...

u are sooo kiut wahai adik bby..

teringat moment masa scan 4d utk my lil airiel qaid..

Kesuma Angsana said...

x kisahlah apa pun janji baby sihat & semuanyer selamat yer

AdaM Hawa said...

ok la tu.. putih dan krim.. sesuai utk baby boy n girl..

wantie said...

belikaler unisex punya. kita dulu, dah doktor ckp perempuan pun still tak percaya. last shopping unisex kekdahnya..

Qhaifa Nur said...

ni yang tak sabar2 nak shopping baju baby...

fiza saiza said...

baby nak suprisekan parents dia la...

kayzie said...

pling best tgk bb camni..suka tgk gmbr scan bb..jg dri baik2 kak

♥ ROS ♥ said...

Ala bby comel la..scan 4d selalunya kuar muka mcm tu jgak kan... Hehhehe

Xkisah boy atau girl kak janji sehat..lgpun ade sepasang dh tu..hahhaha

Ratu Hatiku said...

bestnya..... xpelah beli jerk wrna cream nngan putih. blh je pakai girl ke boy... :D

faraherda.razalan said...

Suke...suke...suke....


Aci jek...

rostina76 said...

comel je. xkisah boy @ girl, janji sihat. btw white&cream to play save.hehe

*∽ IZAN ∽* said...

hihihi... Doctor ni saje je kan kasi suspen. Kejap boy kejap girll..so scan 4D ni mesti dah nampak kan kan kann!!!

jeBateja said...

Nampak gayo....boli warna putih jer laaaa

Tihara said...

alhamdulillah :)

Papa Mifz said...

part scan menyecan yg paling best apabila isteri mengandung nih...:)

che mid said...

Setuju, beli warna yang bukan gegirl dan boboy punya.. kalau banya sgt warna pink pun cepat boring.. apa pun enjoy menyoping ya..take care dear

Bui Junaidi said...

KALAU PEMALU MCM NI,GEGIRL KOT..SEMOGA D PERMUDAHKAN YER..AMIN

wahida said...

yeayyy...sufiya ada kwn la nnt nak main masak2 kan sufiya...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

alolololo...cute sgt nihhh....

cactus_berduri said...

bukan main malu lagi tu...saja wat suprise........hahah

Daddy Ziyyad said...

tak kisah boy or girl...awak dah ada sepasang...;)

PS: wife saya elective caesar, sebab 2 kelahiran sebelum ni, caesar..:)

Norizan J said...

Subhanallah... Tahniah ye...

Ema Blog said...

buat tambah jer..dah tak kisah laki ke perempuan..sebab dua-dua dah ad stoknya kan....hehehehe...tp memang pantang sangat nak yang baru...iye tak..

MrS. F!zA said...

gurl mgm pemalu kan? nk tgk dia punya tet pon payah..hehe

munna said...

alala comelnya... sebelum dah sepasang... yg baby ni tak kisahlah kan... yg ptg sihat kan.... kak munna utk new born beli warna yg dua2 boleh masuk senang

Myra Jay said...

Kiut :)

Remy hazza said...

ala...comel nyer dia.......scan 3D lagi.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang