thumbnail

Monday, April 22, 2013

Awana Hotel & Resorts, Genting Highlands

Posing gedix sementara tunggu check-in & tunggu Sufiya bangun dari tido..hehehe..
















 Ape aku nak cakap...ini tak lebih dari rezeki anak-anak.
Book kat Agoda bilik Deluxe tapi disebabkan masalah teknikal kitaorg dapat bilik Kondo.
Luas, besar tapi takat 1 malam je pun..hehehe..turun dari Genting pun dah pkl 10 mlm!

#giler..giler gayat la turun skyway malam-malam!Memang kenangan betul...

Pagi sebelum ke pool kitaorg sarapan, mcm biase makanan kat hotel..
Ada nasi lemak, lontong, roti, kek, kuih..bla bla bla..dan yang lebih penting makanan kat Awana Genting ni super duper sedap!!Err..ke tekak mak yong memang macam ni?


Ni la mak yong yang membedal ape saja kecuali sayur..hahahahaha....


Rendang Ayam tu memang SUPER DUPER MAVELES!!tak tipu okey..sambal dia pun pergghhh....

See..budak-budak dah ready dgn baju swimming masing-masing :)

Sekarang time utk terjun pool!



See..air ni dalam jugak utk kanak-kanak.

Sufiya & Syahmi yang dah pandai berenang sendiri..so tunggu dari luar je..



Ni la budak yang paling tak takut air..


Oppa oppa syok wei!Hehehe....

Tetibe hilang idea nak update lagi nie..pasal Genting takyah cerita la kan sebab sama je dgn semua orang yang dah rasa kalo ke sana..


dalam kable car (cover muka dari gayat!)


My cinta-cinta hati!



 bye-bye Awana yang best!~


Ape yang penting Awana ni best, aman, staff pun very-very the sopan!
Next time boleh repeat lagi..



nota kaki : next cuti 24-26hb Mei pulak..oh lambat nyer masa berjalan!

47 comments:

mama leen said...

bestnya jalan2 yo... hehe.. mak yung makan acid folic tau.. kalau taknak makan sayur... hehe...

Nurzakiah Hanum said...

singgah pagi isnin :)

Fiza Rahman said...

Bestnya. Comel nya perut ☺☺

Tah lama tak naik GH. Tak pernah lagi naik cable car.

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

bestnya....bila la nak sampai sna..hihi

Knor said...

best jln2..senaman perut..

PinKy MoMMa said...

sayur ler sedap hukhukhuk..tapi mmg kagum tengok selera ko izwa..badan maintain jer..aku makan mcm sikit..badan mcm dipam pam hahahaha..

pssttt teringin nak terjun ikut gelongsor air tu huhu..ada hati lagi tu ;p

mama ila said...

seronoknya jalan2 kat genting..best jugak nampak hotel awana nie...hehe..besor bilik

NM02 said...

rindu tempat ni

dolu selalu wat gubal soalan dan kerap berkursus kat sini

pernah stay kat bilik kondo tu

tapi bg aku, lagi best bilik biasa sbb bilik kondo tu tgk tv takleh terkangkang atas katil. hahaha

wahida said...

nak rendang ayam!!

Mia Kassim said...

Mmg teramatlah best aku tengo...bilik dia besar, makanan nampak sedap, swimming pool cantik... :-)

lieyalatif said...

Semua nampak best....dah lama x pi cuti2 ni....

wantie said...

wah... dalam tak jenjalan. smapai Genting ko yer. dasyattttttttt...

Qhaifa Nur said...

seronokya bermalam di genting...

aizamia3 said...

tak pernah try langsung cable car tu sebab en. suami lebih suka pandu kereta sampai ke atas.. :(

Mila Ahmad said...

x sampai lagiii...tsk..tsk..tsk...

❤Kamsiah❤ said...

luas dan selesa...akak dulu tido kat first world...sgt2 tak puas hati..

Eye_nee said...

Sakan ekkk....pas tu tgh tunggu next cuti pulak tu...jelesi nehhhh....tak padan membuyung..bejalannnn jer kejenya....Apa pun rezeki kan...nan indah2 saja utk kamu awal2 thn ni..Tahniahhh....

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

wahhh syok tetiba dapat bilik tu yerk....

terbaik~

Hanis Azla said...

Salam izwa..

Alhamdulillah.. murah betul rezeki izwa dan keluarga.. seronok dengar.. seronok jugak tgk anak2 sakan berenang..

With Julia said...

Ya Allahh...bahagia ye tgk keluarga sis....nak jadi mcm sis....lama x pi genting....tgguuuuuuu :)

hayati hashim said...

seronok!

Nieyl said...

wah!best nyer......:) nampak sungguh best...

- dieyana - said...

syoknya 'berawan-awana' he3. (wah perut mak yong maintain....moga sihat sokmo!

Ema Blog said...

eh3x, kejap pool ni kat Awana tu ke?..ingatkan kat tem[at sejuk tak ada pool..dah dua kali ke sini..tp tak tahu pun ada pool

Kakzakie said...

Suka-suka-suka. Adik tu boleh tahan tak nampak gayat langsung. Syahmi boleh harap jaga adik..

ashra said...

wahhh izwa.....
murah rezki kan kan...hehe.macam kita aritu.ahaks...

bestnye..besar puas hati bilik..ni yang nak selalu terkena masalah teknikal ni kan..hahaha

bestnye..anak2 mandi manda.kitaorang gi gentimg tak pernah tido lagi.duk balik hari je... =p

AdaM Hawa said...

dah nampak dah perut izwa.. comel..
syok je tgk budak2 mandi pool..

ieda immi said...

fuh letih tgk !
jeless akkk ekekeke

tahniah dik , bertuah badan kan ..
namanya rejeki x akan kemana ..
insyaallahh kan ;)

nea lopah said...

best nye... tak pernah lagi tido kat awana ni. kena try lepas ni.

faraherda.razalan said...

Eh, awak. Mcm ne dgn lucky draw golden horses palace tu?

~ yus ~ said...

nampak kelasss hotelnya.

mrs puex said...

perut mak yong ni comey btol laa..

Ratu Hatiku said...

bestnya..lama x g genting

Kesuma Angsana said...

wah seronok sungguh, anak2 mesti happy giler kan

Mas Zull said...

assalamualaikum mrs.eady....seronoknya berjalan2 sekeluarga...;)

LYAfrina said...

bestnyer mkan angin kata atas bukit tinggi.. bilik tu supe duper best!

nieda said...

Bestnya holiday

*∽ IZAN ∽* said...

seronoknya gi Genting. Kitaorg pun dah lama tak jejakkk... kalo bukan cuti sekolah ni tak sesak sangat ekkk

Amanda Suria said...

Kat sini la aku kena H1N1 first wave dulu...sampai koma, x nak jejak sini lagi dah...

PoohGumux said...

bestnye! teringin nak pegi jugak

PoohGumux said...

bestnye! teringin nak pegi jugak

::EIDA:: said...

nampak pucat je? alahaii rindu pulak suasana GH.. hehehe

Qashmere said...

waaa berjalan2 dgn famili bestnyaaa

Mr & Mrs Sallehudin said...

Pandainye ur kids berenang.. :) tak sejuk ke tu..?

Aida78 said...

salam bestnya makyung pun larat nak jalan2 fuhh memg bestkan....lma x g genting ni.....

Remy hazza said...

seronoknya depa main air....... cantik kondo awana tu kak......

Cikda said...

wahh.. jap..jap.. tak sejuk eh mandai pool tu.. ingat kan genting sejuk.. hahaha..

sangat menarik oke.. rasa mcm nak gi bercuti pulak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang