thumbnail

Tuesday, April 09, 2013

Penyakit M Sudah Tiba!!


Aku salahkan internet office sebab mendatangkan penyakit M aku nie..
Biler gigih ber BW mulalah loading menjadi slow yg terhamat..okey yang tu takpe lagi tapi biler tiba waktu nak komen memang 80 kali refresh tetap la tak bejaya buka kotak komen or komen tu pegi!Letih taip 3 4 kali tapi tetap tak berjaya..

Lagi pulak lately ni asyik rase nak mkn tido mkn tido je lagi la tak lalu nak tgk pc nie..hehehe..alasan kukuh gamak nyer nie!Doktor ckp mmg la minggu ke-23 ke atas baby dah mula membesar, dah start nak kumpul lemak sebab tu mama akan sentiase rase lapar.
Errr..rase nyer dari minggu pertama aku kuat mkn & lapar sentiase, kalau tak takkan pkl 5 pagi aku boleh mkn nasi pukul 11 mlm boleh bedal nasi dgn sambal ikan keli..
Pendek kata lapar aku ni tak reti tgk jam siang ke mlm!Hahahaha...

Semalam aku busy GILER tapi hari ni aku bakal berehat dikaunter office, maka akan aku usaha lagi menggigihkan diri utk ber-BW ke blog korang okey!

Tapi sekarang aku nak sarapan dulu, meh sarap dgn aku lontong + kuih cekodok + neskepe ais jek (ohhh sila bayang kannn kesedapan kuah lontong yg pedas-pedas & panas-panas ituu...perrgghh...sedap ooooo!) Ohh..hari ni tak bawak bekal sebab lauk smlm dah habis di tgh mlm!Kekeke..baby lapar ek bkn mama dia! :)


nota kaki : bangun pagi rasa mcm tetibe je semua membesar bagai juara...pengsan tgk diri sendiri kat cermin!


39 comments:

Asyifa Mustaffa said...

tgh mlm pun bole mkn lgi tu...dasat tuh...!
x pe...sok pas bsalin bole diet...skrng bby nak mkn puas2 dlu gaknya...:-)

cheqna said...

hahahahaha
ouh...i tak makan lontong hokeh...

PinKy MoMMa said...

seronoknyerrr tgk selera dia..meh bg skit ;)

Lulu Caldina said...

jaga diri kak, yang penting sihat :)

missSenget said...

hahaha..

makan je kak.. kesian baby tu..

lontong sedap sangat....

Kakzakie said...

Kakak dulu Izwa kalau setiap kali pregnant mesti mengantuk dan kuat makan semua anak kakak perempuan... Jangan-jangan kali ini Izwa dapat baby perempuan kot.

♥ Wina ♥ said...

ok tgh bayangkan kuah lontong yg pedas² & panas² ituuuuuu :)

me dua² kali preggy memang nak tidooooo je memanjang uhuhu..

Nurzakiah Hanum said...

makan je kak

Amanda Suria said...

kadang2 memang akan rasa malas sgt nak update..

Fiza Rahman said...

Jgn malas².

Yg tak pregnant ni pon asyik melantak jer, acaner tu ☺☺. Tapi tak per...badan tak naik ^_^.

mama leen said...

pedas is tak sedap... hehe... makan banyak ok..

Miss Volvo said...

wahhhhh ingatkan M = menopaus HAHAHAHHAHA

HeNRieTTa JoSe said...

Mak ai....siap soh bayangkan...lapo nie....naseb baek xde bby dlm pwut....ekekeke....sound yummy to me lontong....

iietamalek said...

Bestnyer srapan die..kite makan biskut jer..

Alhamdulillah

Syazana Zainn said...

sarapan yang sangat mengenyangkan :)

aizamia3 said...

bila kat office salahkan line kat office..
bila kat umah, salahkan line kat umah.. kihkihkih.. ;)

ai pulak, nak update tapi tengok gambar tak ber edit.. aduh.. penyakit M tu tak mampu dihalang hadir..

AyueJean AJ said...

Okay memang dapat bayangkan lontong tu...
pergghhhhhhhhh....
hehehehe..

faraherda.razalan said...

Rsnya, yg lapo tu bukan si ibunya tp baby dlm. Heheheheheh...

Mila Ahmad said...

penyakit M saya pun makin hari makin nazak tahap cipan bertendang.

Nieyl said...

amboi makan...
ha..jaga kaunter jgn x jaga yea....:P

Aida Salleh said...

syoh stoh syohhhh....saya tolong halau penyakit M tu yer...hehehehee...

kayzie said...

kakak comellll....sowi sgt lambat udate..tahniah akak bakal tambah ahli keluarga comel..:)

Qhaifa Nur said...

orang kata makan untuk 2 orang...
kena lebih sikit...janji jangan melampau sudah...seronoknya time ni semua makanan kita rasa...

Dee said...

xpe sis..sok masa pantang adalah waktu terbaik utk u kurus semula :)

nens cellection said...

x besar2 pon akak..walopon makan cukup pakej..hooho

Daddy Ziyyad said...

laaaa..usia kandungan awak ni sebaya dgn wife saya..sekitar 23-24 minggu :)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Sdapnya lontong.......

Ratu Hatiku said...

sedapnya lontong...

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

LiLy @ MaMaQiStInA said...

takpe mkn banyak..sebab makan untuk 2 orangkan...:-)

wantie said...

makan banyak pun tak pe. ala.. kamu bukannya temuks pun. peknen ke tu? hahahaha...

kita ni lagi la tak peknen pun nampak mcm peknen tau.

Puteri BeriBiru said...

selera mkn bertambah tu perkara biasa...tp bdn rasa berat tu yg melambatkan pergerakan kan?

Mia Kassim said...

Saya pun sama juga, masa kandungan 5 6 bulan sangat kuat makan....

Bitt (double IS) said...

nampak kat fb still maintance je :)

sal ya said...

saya pn ada jgk M tu. tp cuba2 jgk atasi. kalau tak berhabuk la blog. tak berbw la nmpk gayanya.

ashra said...

seronok gaks kekdang layan M ni.tapi tak leh lebih2 kan..hehe

eh..saya pun baru makan lontong..tapi pagi ni lahh..sedaaappp

Remy hazza said...

huh!!!! nak kena jaga2 nie...takut terkena jangkitan......he3

nea lopah said...

sedapnya lontong...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang