thumbnail

Thursday, May 16, 2013

Jatuh!


Bersiaran dari rumah :) rehat & letih bersama Sufiya Irdina!
Sufiya tak ke taska sebab ruam panas dah naik ke muka, kesian pulak nak hantar dia ke taska sambil tergaru-garu..decide ambik cuti jaga dia je..tapi...

Nak dijadikan cerita smlm aku jatuh terlentang di dapur rumah selepas keluar dari bilik air selepas mandikan Syahmi & Sufiya..(masa ni saya belum decide utk cuti!dan berpakaian kerja..)
 Kaki basah, lantai tile licin & kaki tersalah letak, ingat dah sampai ke lapik kaki rupa nyer kaki masih di lantai!Apa lagi....jatuh terlentang!

Bangun tak risaukan diri tapi baby kat dalam ni..pergi 2 klinik, dua-dua tak nak scan!Hati membengkak, jiwa nak meraung je waktu nie...tapi doa masih lagi tak putus-putus..
Doktor just pesan : balik, kira pergerakan baby if mlm kurang dari 10 pergerakan terus ke hospital..(dalam hati...doktor saya nak scan, nak tgk anak..tskk...tskk...nangis dalam hati)
Dapat MC 2 hari tapi siang mlm tak boleh nak tido lena sebab risau & nak monitor baby...

Teringat dekat DR. Daddy Ziyyad cadang nak tanya beliau, so tunggu beliau online di FB utk tanya & minta pandangan :) (tapi dalam hati risau jugak sebab takut dirasa seperti diambil kesempatan pulak...sory je doktor..)

Selepas mendapat pandangan, keterangan dan juga nasihat dari DR. Daddy Ziyyad, hati menjadi sedikit lapang, lega kerana masih ada lagi insan yang memahami situasi begini...TQ DR.!
*Semoga Allah SWT membalas jasa baik DR.,amin...*

So..pagi ni alhamdulillah baby dah bergerak aktif seperti biasa..syukur tak terkata..

BTW...mcm pelik pun ade, sebab setiap kali preggy bila tiba ke 7 bln mesti akan jatuh!
Masa Syahmi mcm ni, masa Sufiya pun sama..genap 7 bln mesti jatuh..pelik!


nota kaki : doktor pesan : Pn.Izwa, tolong jalan mcm pengantin ye..jgn jln mcm lipas kudung lagi!
hihihihiii....


52 comments:

Nurzakiah Hanum said...

moning sis

mamyharraz said...

Ya Allah..dengar perkataan jatuh tu dah panik.
apapun take a good care ye yang.

NM03 said...

hais... ko ni, aku lak yg risau... in shaa Allah, takde ape la tu...

aizamia3 said...

fuh.. syukur takde pape.. moga awak dengan baby kuat dan sihat..
ai dulu pun pernah tergelincir tapi dalam bilik air.. syukur takde pape..

Jueliza Jamani said...

masyaAllah.. weh hati2. risau aku baca.

Nieyl said...

Syukur Alhamdulillah...
X de ape2 terjadi...
lepas nie sila jalan seperti pengantin yea kak...:)

nens cellection said...

hai kak..
take care always!
insyaallah selamat sumenyer!

Hanis Azla said...

Salam izwa..

Subhanallah.. YA.. ALLAH, mujur tak apa2.. akak yg dengar pun risau.. hati2 ya izwa..

ala siannya sufiya.. skrg ni panas sgt.. bukan kata sufiya yg kecil tu.. akak yg tua ni pun naik ruam juga.. mmg tak selesa sangat rasa.. malam sampai tak lena tidur sebab gatal..

Eye_nee said...

Ya-Allah!!!... budak ni kan...kecut perut baca N3 ko ni...lain kali LEBIH hati2 yer...

Qhaifa Nur said...

alhamdulillah nasib baik tak apa-apa..
lebih berhati-hati dan ingat pesanan doktor...take care

iietamalek said...

jaga kesihatan kak

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

take care ya ...jaga diri dan baby ...semoga semuanya o.k

Lynda Che Lah said...

take care kak Izwa..jln mcm pengantin tau! ehehe

Amy said...

jaga diri dan baby...semuga semua selamat..Amiiinn!!!

~ yus ~ said...

hati-hati lain kali ya Izwa!

PinKy MoMMa said...

selamat menjadi pengantin skali lagi hehehe..think positip okeh larling..insyaAllah baby kuat ;)

Hazmin said...

Bahaya betul ni sis. Hope semuanya baik-baik ye.

mama leen said...

baik2 la sayang oii...

kiera'sakura said...

Ya Allah kak, risaunya dengar. lepas nie kena lebih hati2 lagi. tapi pelik kenape dorg tak nak scan baby ye? padahal kita bayar kan?

AdaM Hawa said...

hati-hati izwa.. risau pulak jadinya.. moga semuanya dipermudahkan..

rostina76 said...

MasyaALLAH……berdebar tgk title tadi. alhamdulilah semuanya baik. jaga diri sis especially last stage ni. 7 bln byk dugaan biasanya.

ashra said...

hati2 ye izwa

owh.kebetulan pulak kan.sama dgn sufiya dan syahmi dulu
papepun..take care k.

wahida said...

lain kali jgn jalan laju2 tau...huhu..

take care tau nok...jaga diri bebaik...

Batu Adventure said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

Kakzakie said...

Masya-Allah... Izwa hati-hati dik. Kakak yg berdegup kecang jantung ni tau. Moga Allah beri perlindungan dan selamatlah hendaknya..

Miss Volvo said...

akak!! hati2 tau ingat akak tgh pregnant!!

HeNRieTTa JoSe said...

Xmenahan pesanan doktor...pape pown.take care yea...

eLL said...

akak, hati-hati lepas ni. jaga diri

:(

Mayang ABDUL RAZAK said...

ishh lebih hati2 adik... gerun gak bila dah jatuh ni... akak penah jatuh tangga masa peknen ada turun darah sket terus masuk wad...

ieda immi said...

omak aihhh
uishh skrg ok koot
takut masa lepas bersalin
kesan dia membawa ke tua
mcam akk jatuh longkang 3 kaki dlm dan jatuh terlentang macam izwa ..
sampai skrg kesan sakit pinggang masih ada walau dah bertahun ..
x perlah
lepas nie xtra hati2 .
dan kalau boleh lepas nie
pergilah berurut , lepas bersalin ..
xtra urut .. insyaallah

MrS. F!zA said...

take care.insyaallah tkde pape tu..

wantie said...

harap harap tak de pape la kan. take care ok

Mooniqueen said...

ehhh same la kite 7bulan dah skrg... Insya allah tak ape2 sebab Allah sentiasa akan lindungi anak kita..

Dee said...

mujur xde apa2..lepas ni extra precaution ye sis..

Violet Myu said...

Ya Allah lain kali hati2 sis. Take care.

~Beb~ said...

Weyyyy hati2 lebih lagi ye makcik.. Seriau dgr

zila norazila said...

Hati2 tau..smoga baby slamat..aminn

working mom... said...

semoga semuanya selamat dan dilindungi Allah swt selalu..take care dear :)

Fiza Rahman said...

Alhamdulillah...tak de apa2. Kena extra careful lpas nih. Jgn jln laju2 yer ☺☺

Batu Adventure said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

Daddy Ziyyad said...

Alhamdullilah....:)

Jaga diri tau...
Bila2 ada apa2 masalah, feel free tanya saja thru FB or wassap..Insya Allah, yg mana saya mampu bantu ..saya bantu....

PakcikLie PCL said...

semoga baik2 saja..take care.

Mak Wardah said...

Salam kenal. Akak pun respect Daddy Ziyyad tu...good Dr.

QasehnyaRania said...

YA allah kak..riso saya..
harap2 baik aje ye..
alhamdulillah ada pergerakan bb kan ;)
jaga diri ye..

jom join MINI GA saya hari ni, nak.

hadiah nya tepung segera red velvet

http://lobaksusue.blogspot.com/2013/05/qr-mini-giveaway-pertama.html

jaakechik said...

jatuh terlentang, time peknen? wahh bahaya tu, nasib baik xde pape.... next time kena lebih hati2 tu...


www.jaakechik.com

jeBateja said...

hah....awat lah jadi lagu tu...hati2 oooo......nasib baik ada kawan blogger Dr.....uhukz.....

AyueJean AJ said...

Adui kak...
Takut AJ dengar...
Hati2 ye....

Kesuma Angsana said...

Ya Allah, nasib baik xde apa2 yang serius, but samalah kita, KA over aktif juga waktu preggie dan ada juga jatuh but alhamdullillah baby ok dan aktif macma maknyer heehehe

hainom OKje said...

OKje pun bukan jenis yang jalan macam pengantin hehe...kelam kabut memanjang hehe

hainom OKje said...

OKje pun bukan jenis yang jalan macam pengantin hehe...kelam kabut memanjang hehe

Ilham Pratama said...

My first thank you for the article photos on this site.
my likes see it, however sorry I did not accidentally daydreaming here and I also did not know because what ...
hopefully can inspire many people. success always

Remy hazza said...

syukur takde apa yg terjadi....kena lebih hati2 kak.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang