thumbnail

Monday, May 27, 2013

Make Me Smile


ZzzzzZzzzz...
*monday blues yang hamat teruk dikala ini*
Kemengantukkan terhamat sangat sebab skrg ni mengalami fasa susah tido mlm akibat sakit belakang & sakit pinggang yang tersangat..err..Braxton Hicks kah?Hurrmm....

So mari buntangkan skit mata tu, lagipun dah lama tak bercerita tentang mereka.
Asyik cerita pasal adik baby je..

My Lil Hero & My Lil Darling!

Seceria kanak-kanak ribena :)

Kerja mereka siang mlm berbaik-bergaduh-berdebik-bergelak-bersepuk..hahaha...
Sampai naik pening kepala dibuat nyer & selalu yang terjadi ialah ku hilang sabar, lagi-lagi dgn keadaan yang mcm skrg nie..cepat letih, cepat mengah & sekaligus membuatku cepatttt angun..uhhh..i'm a bad mom!

Memukul tu tidak la, jauh sekali & amat jarang terjadi tu, cuma apa yang ada takat tinggi suara sahaja..uhuhhh....jgn baby pun keluar dgn picing yang tinggi sudah...parah mak dlm pantang nanti!Hehehee....

Sapa ada petua BERSABAR TAHAP PETALA  sila ajar aku!
Sabar tahap petala bak incik suami ku tu...marah?jauh sekali..tinggi suara, tidak juga..habis-habis dia diam je..ehh lupa plak, dia memang pendiam pun!
Kire lengkap la kannn..sorg pendiam sorg lagi ya hamat 'pendiam'nyer..hehehe..

*taken by Sufiya Irdina Suhaidi sebab tu kami duduk separa :D*

Tengok!Kami serasi bersama...ehhh bab perut la!seiring sejalan pembesaran nyer..hahahahaa...


nota kaki : tak sabar nak tggu ahad nie!!Wehuuu... :)

49 comments:

With Julia said...

Comellllllll sgt satu familly wahhh dah besar abg dan kakak...nanti ada adik bongsu jaga elok2 tau...jadi kebangaan ibu dan ayah :) comelll lah sis aura preggy nih... :)

Dee said...

wah..syoknya jalan2..nak bg petua xleh ar sis..sbb dee pun jenis yg cepat hilang sabar...hahaha..

ayu said...

Izwa....daku dah lama tak dpt tido mlm ni..huhu...menanti hari je ni

Nurzakiah Hanum said...

moning
salam isnin
cuti pg mane...

aizamia3 said...

seronoknya tengok dorang dua beradik tu.. ;)

psstt: Ahad ni.. ada apa..?

Halimaton Hanafee said...

comel betul family akak...suka tengok

mamawana said...

Assalam,

Tahap sabar tahap petala mahaguru kan sudah ada di sebelah itu.... just follow

Nieyl said...

wah~sweet....

NinaAz said...

Comelnya perutttt. Hihi

Kakcik said...

Huhuhu... kakcik pun masih 'kemengantukan'...

ieda immi said...

so sweet dikk
adat lah tuu , tu mereka berdua .. tunggu adik kuar ...
yehaaa ibu leh sampai jadi tarzan macam akak ! muahhaha

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

ros_reeza said...

seronoknya tengok muka anak akak.. mesti happy :)

Mimi Azirah said...

Comel je perut tuh...huhuhu

HeNRieTTa JoSe said...

apa apa pown...dorg tetap kiut....rietta kdg kdg xsmpai hti nk mrah...ekekeke...

psss...perlu sling lengkap melengkapi...sorg pendiam, sorg lgi hruslah...ekekeke...

Cik Eka said...

comel nyer yg girl rambut kerinting tu..

heheh adik badik mmg gitula kekdahnya. eka dulu ngan adik, mmg selalu bertepuk tampo. adik perempuan. tapi tak lama, kejap baik balik. hehehe

faraherda.razalan said...

Awak tau tak yg entri awak ni bt sy jeles yg hamat? Hehehehe....gurau je. Bkn jeles pe. Jeles sbb awk dpt mengadap anak2 yg gaduh baik gaduh baik mcm ni. Suke sgt tau.

Daddy Ziyyad said...

bertabahlah jaga hero & heroin dua org tu..ekekeke...mmg dugaan pregnancy...macam wife saya juga...lagi jenuh dgn pregnantnya, dgn nak jaga 2 hero kecik tu...:P

nea lopah said...

Ada apa ahad ni? jeng jeng jeng... ceria nya sufiya irdina dan syahmi. suke tengok depa.

Kakzakie said...

Kakak senyum dulu baca N3 ini Izwa. Usia anak-anak kecik ini biasalah... apa pun ada yg tak kena tapi bila time baik kita pun tak tahu apa yg buat mereka khusyukkan berdua...

Kakak rasa kita sama pukul tak buat sebab kesian sakit tapi suara hahaha.... mereka takut suara kita kan..

Ema Johari said...

mcam ramai jer terkena monday blues hari ni

Mas Zull said...

assalamualaikum mrs.eady...syok nyer jenjalan...;)

Myluv - Syl said...

macamne BH. jika berlarutan kena gi hospital. abang dan kakak sgt comel!

Fiza Rahman said...

Happy family.

Tu baru dua nok, tunggulah bila dah tiga macam mak jemah ni...arghhhh...semput. Sabar jer lah jawapannya.

Pandai sufiya amik gambar yer. Center plak tu ☺☺

Batu Adventure said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

- dieyana - said...

hik3, anak2 tgh mebesar, mcm tu lah..dh berusaha utk bersabar, dieyana pun bermslh dgn picing tinggi tu...mak2 mmg cenggitu koT? *__*

~aSHa~ said...

bape dah ni...semoga sihat2 selalu

zila norazila said...

smoga mama n baby sntiasa sihat..:)

PinKy MoMMa said...

perut itu bukti bahagia hahaha...abg sangat ensem! nasib tak de ppuan nak wat menantu ;p

Eca Dwinky Asha said...

semoga sihat hendaknya semua :)

erna said...

comel betul adik beradik pandai posing. semoga semua sihat sejahtera :)

owh ya..lama dha tak amik gambar macam tu dengan cinta hati saya. sangat swettt pic last tu :)

Cho Zila said...

betoiler dah kurang cerita pasal dua orang budaktu....
Ala jelesnyer comel jer walau berbadan dua

Mia Kassim said...

Wah pasangan sejoli gitu....
biasalah budak2 mmg pening dibuatnya tp klu takda depan mata rindu pulak tengo gelagat dorang kan....

AdaM Hawa said...

suka betul tgk senyuman abg Syahmi.. sweet.. dah nama adik beradik.. tu la yang menceriakan kehidupan mama.. :D

che mid said...

Nice family.. tak sabar naka tengok wajah baby.. ikut mama atau babah atau abang atau kakak.. atau muka di sowang-sowang je.. sabar je la banyak2, normal la tu anak-anak kecoh satu dunia. Tanda mereka sihat dan happy menjadi anak mama dan babahnya!

kiera'sakura said...

tak letih kek kak duk mcm tue? klu kira bgun je mula adeh sana adeh sini hihihi. kadang bila tgk laki yg cool nie memang sgt jeles kan. cm mana nk jd cm dorg hihi

Aida78 said...

salam chumellnya perut hi...

kayzie said...

cumil perut akak..pndai ek dia amik gambar..

Miss Volvo said...

nak book anak lelaki akak jd my future menantu buleh tak hahaaha. adik beradik bergaduh biasa la HEHEHE

wahida said...

comelnyaaaa sufiya...sekejap je dia dah besar kan nok...

ashra said...

Samalah kita....
Hehe..kadang da tak terlayan nak leraikan gaduh..tapi kalau dorang main leklok sesama,kita tgk pun rasa nak join kan..hehe

Chumel la you ols..

♥ ROS ♥ said...

cantiknya akk :) makin bseri :) hehehe

Papa Mifz said...

biasanya selepas tertinggi suara dengan anak lepas tuh mesti rasa menyesal kan...huhu

MY said...

jemput masuk = http://www.cintacinta4u.com/index.php/en/

*∽ IZAN ∽* said...

wah dah tak lama lagi tuu.. take care mommyy..! kejap tu seiring pembesaran ngan En Somi.. jap lagi baby dah kurus cepat je ramping balik hihihii

Remy hazza said...

dah besar hero ngan heroin tu...mesti tak sabar nak dpt adik.....

Kesuma Angsana said...

family yang cute miut hehehe

Qasey Honey said...

wah kemain lg budak bdua tu bposing..dh nmpk dh perut tu..bpe bln skrg ni?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang