thumbnail

Friday, May 03, 2013

Nanti dulu boleh tak, sayang?


"Nanti dulu boleh tak, sayang?Bukan lama pun..lagi seminggu je lagi.."

Ehh..apa cerita?Pasal PRU13 kah?Oh tidak..hehehe..yang tu no komen at all..
Jalankan tanggungjawab kita diam-diam sudah, jangan maki sana sini..pahala tak seberapa dosa berganda-ganda pulak..oh no!

Ini bicara suami isteri tentang membeli barang baby, pasal politik ada juga borak tengah-tengah mlm sebelum tido tapi yg tu tak nak la share, tak best punnn :)
Seminggu je lagi kandunganku akan menjejakkan kaki ke-28 minggu iaitu ke 7 bln genap.

Mengikut pesan arwah opah aku : nak beli barang anak tunggu la biler dah 7 bln keatas..
Maka..lagi seminggu ni la terlalu azab rasa nya!Almaklum la kan SOGO kat sebelah je, mau tak menggelegak hati aku nie..sale sana sini!He..he..he..


Telur dadar cheese sarapan hari rabu lepas..menarik??
Hah..puas hati letak gambar makanan?He..he..he..sedap nii lagi sedap kira berat lepas tu :)

Ehh..korang bosan dgn cerita mak-mak kat blog aku skrg nie?
Sorii ye..takde idea dah nak cerita apa sebab dah terlalu bosan dgn cerita PRU13 yang ade nie, cepat la 05hb ni tak sabar nak nak baca surat kabar nipis balik.Politik sana sini bagaikan tiada masalah lain kat dunia ni!


nota kaki : ohhh lama nyer seminggu ni!

42 comments:

Aisy Nasiha said...

Ha..sikit je lagi..nati beli barang baby banyak2 ye...

Cik Puan Rara said...

mak mentua sy pon ckp,nk cr brg baby bialah masa 7 bulan,sbb takut pape jd sblm tu,so sbr ye kak.hehe

♥ Wina ♥ said...

paling best shopping barang baby!! segalanya baruuuu...

eeerrrr ku setahun sekali baru jejak kaki ke sogo tuh...masa nak raya ekekekekekkk

Nurzakiah Hanum said...

bestnya shopping brg baby

With Julia said...

woooo akak pandai mendeco makanan...dap2 yerrrr...suka baca blog ibu mengandung...ambil pengalaman...mesti akak pandai masak kan...

Mama Vogue said...

Selain bole makan sesuka hati, satu lagi kelebihan pregnant mommies ni shopping ler kan..!!
hihihi.. saba ye seminggu je..

Fiza Rahman said...

Tak lama jer sminggu tu, sabar yer sayang...hehehe...

Shopping barang baby memang best. Especially brg baby girl.

Erk...mak tak bosan klo citer pasal mak2 ni. Mak lagi bosan klo citer pasal PRU13.

Nieyl said...

hihi~ade lg lebih kurang 2 bulan 1 minggu la nie nak makan ape2 yg sedap..hihi~ hepi mengundi kak.. :)

ieda immi said...

mak aihh sodap tuu
akk x pernah buat
adehh kalau buat haruslahh anak2 aku nie huhuhu

eh bosan ?? x lah .. x tahulah org lain ekeke ;)

Ati Masrif said...

salam,

cheese tu letak last sekali ke yang?
menarik sgt :)

selalu skip je hal2 politik dlm paper tu ..huhu

Budu Bilis said...

hahaaha tau xpe..mcm xda cite dh dalam kehidupan hari2 ni..selagi xlepas PRU 13 ni,xaman hehehe...salam jumaat Mrs.Eady :)

wantie said...

ooo.. pantang ek beli baju sebelum babay 7 bulan. kalau saya hentam belasah beli je bila rasa nak beli. ngeee...

Aziela said...

Mak akak pun pesan yang sama juga. Mak mentua akak pula pesan, kalau Chinese bagi petua, baby jangan beri baju dan pakaian baru semata2. Kena campur dengan baju dan pakaian yang telah dipakai oleh orang lain. Tak kisahlah, anak terdahulu ke, cousin2 ke, sedara mara ke. Itu untuk mengelakkan anak tu jadi orang yang sombong. Allahu'alam. Heheheheh

Eye_nee said...

Alahaiiii..tetiba pulak rasa nak mengandung...AHakssssss.....dah lama tak terhidu bau2 baby kat rumah....bedak baby...shampoo baby...nak basuh baju2 baby....tersidai comel2 jer di ampaian...

Politikus yg semakin merapu hari demi hari....bosannnn....

Ratu Hatiku said...

Bestnya shopping barang baby....

Golden Rose said...

dah tak sabar nak membeli belah nampak....amik kesempatan bli utk raya skali

RamRamCute said...

sabar..sabar..tak lama lagi tu...

fiza saiza said...

Sedap plak nampak telur dadar cheese tuh...heheee

Daddy Ziyyad said...

Pergi aja ke Sogo tu....
ekekekekeke...

Nini D.. said...

telur dadar cheese tak sedap..

lauk paling best sekarang ni lada hitam gaul dgn nasi panas makan dgn ikan masin :) (ayat pujuk hati nih)

Mila Ahmad said...

sabar la ye pejam celik pejam celik tak lama seminggu tu hihihi....

~aYu~ said...

kiter pun xshopping lagi barang baby. baru rompers dgn barut je..

Cho Zila said...

mmg kalau akakpoun keje sebelah SOGOtu mau ler hati duk kat sanajer... sabar yerk...
makanantu dasat ... mak buyungkan...

adianiez AIDA said...

best nyer time beli brg baby hi hi hi...
but jgn beli byk sgt, baby cepat besar.
and nanti dpt byk hadiah ha ha ha...

Nora Karim said...

mesti excited nak membeli barang babykan? bestnya...

PinKy MoMMa said...

jgn lupa bulan 5 menanti ni..expo mama coming hahaha

eLL said...

akak, saya dah start beli sikit2 dah...

Kesuma Angsana said...

yelah dah 7 bulan tu bolehlah beli sikit2 brg baby !

Hidayah said...

Mak aii...nampak dap dap la telur cheese tu...! Sabar yer......cukup 7 bulan nti memborong la sakan yer...

Kakzakie said...

Kakak tak baca s/khabar Izwa. Baca blog kawan-kawan lagi best...

Hanis Azla said...

salam izwa..

sabar ya.. minggu depan boleh shopping puas2 he..he.. harap2 masa tu sale lagi gempak..

ashra said...

hehe....part nak beli barang baby la best kan...ni da anak ketiga pun tetap teruja kan

btul..undi diam2 sudahh.haha

Nur-nba said...

Sedap tengok gambar telur tu.. Sabar ye.. tak lama tu seminggu je..

Remy hazza said...

hu3,...telur dada cheese...nampaksedap......
jom shopping kat sogo tu......remy pun tak beli apa2 lagi utk baby.....

erna said...

menarik betul telur dadar ni..xpela..xlama dah nanti soping puas puas ok :)

take care!

kay_are said...

semoga do=ipermudahkan sume urusan ye.. =)

Eiqa Almond said...

Salam akak :D
Lme eiqa x singgah sini kann..
Nie pun baru habis praktikal..
7 bulan dah akak yee..
Hati2x tauu kalau nak berjalan tu :)

QasehnyaRania said...

jaga diri baik2 ye kak :)

sekejap j seminggu tu, lpas tu borong sakan ye.hihi

are_lin@yu said...

mcm sedap tak pernah rasa lg ni..hehe

kiera'sakura said...

disebabkan saya anak sulung, mama kasi bagi beli bju baby sepasang dua incase kot terberanak awal. yeayyyy dapat jugak la kalau tidak mau sebaldi menjeruk perasaan hihihi

Cikda said...

hi Me, ooo tgh peknen ye.. cikda doakan Me sihat dan selamat menempuh hari2/minggu mendatang.. seronok kan kira hari baby dalam perut tu..

entahla.. cikda ni takde org tua nak membebel..masa peknen dulu belasah je beli barang baby bila ada sales or yg kenan di mata.. tapi memang semendang je la semua nak beli.. hehhehe...

Mama Adam said...

Suka dadar cheese. Tp kalo sya punya letak tomato n susu sikit. Lagi tambah berat =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang