thumbnail

Tuesday, June 18, 2013

Ape Nak Dicerita?


Ape cerita?Ape nak dicerita?
Malas nyer nak bercerita, malas nyer nak berfikir mengeluarkan idea...PENYAKIT M berleluasa sangat & mata pun asyik mengharapkan bantal yang empuk je sebagai teman..
Biler la nak habis fasa Penyakit M ni ntah la...

Okey la share sikit la..smlm dah start check-up kat Hospital Ampang utk letak nama & book tarikh utk c-zer next month. Bincang sana sini tentang risiko-risiko yang bakal & mungkin akan terjadi semasa operate (yang ni malas nak share sebab malas nak repeat balik ape doktor ckp..hehehe...) dan yang penting kite doa banyak-banyak semoga semua berjalan dengan lancar. Saya percaya pada ALLAH SWT & percaya pada kepakaran doktor kita..

Ohh...pasal baby lupa nak share, smlm 33 minggu berat naik lagi mcm biase (mama membesar bagaikan JOHAN kawan Zizan tu...hahahaha..) baby dah 2.2 kg (+-), baby still songsang & yang lain-lain mcm air ketuban pembesaran baby semua nyer alhamdulillah okey..

Tarikh operate 22/7/2013 tapi...itu pun kalau baby tak keluar awal la sebab kalau ikutkan sejarah kedua-dua anak semua nyer keluar awal dari tarikh yg doktor bagi..Kalau terawal makna nyer emergency c-zer lah kiter...(yang dedua dulu pun emergency c-zer gak!).Sebenar nyer mintak doktor utk operate pada 17/7 sama dgn tarikh birthday abah dia 17/2 tapi selepas mendengar penerangan doktor tak jadi tarikh tu..

Aku?Ntah...mcm-mcm rasa ade!Gembira ada, teruja ada, takut ada, gelisah ada, susah hati ada, sedih ada..semua nyer bersatu menjadi satu.Tak tau nak gambarkan mcm mana rasa skrg nie..Yang ada layan sakit belakang & pinggang yang makin mencanak-canak ni ade la..

Biler cakap dgn doktor psl sakit pinggang & belakang ni, dia cuma gelak-gelak ckp "ye la..mama nyer kecik je, anak nyer membesar mcm juara kat dlm tu.." amboiii doktor..perli ye!

Ehhh...dari takde idea sampai mcm-mcm cerita plak aku tulis kat sini..
Okey la..nak take a nap kejap!Hahahaa...baru sudah mkn nasi lemak mcm ni la..mata berat mcm nak gila!


nota kaki : aku syak sebab gemuk sgt ni yang mengantuk tahap teruk!

42 comments:

Nurzakiah Hanum said...

selamat pagi
singgah baca entry jap...

Dee said...

czer? moga dipermudahkanlah..mujur dulu dee czer tak pernah emergency..elok2 je tarikh yg doc bagi tu..hehehe..

IDAZS said...

semoga dipermudahkan ya. Doa banyak2..

Eye_nee said...

Makin hampir dah yer sis...semoga dipermudahkan semuanya.....

♥ Wina ♥ said...

hospital ampang jugak??

ok nanti nak serbu ekekekekkk

ZazaMyMoon said...

czer? aduhh nebes je dgr.. apa2 pun semoga dipermudahkan.. InshaAllah

Ratu Hatiku said...

Semoga dipermudahkan segalanya.. Amin

Deq's Qienz said...

assalam kak..smg semuanya selamat n dpermudahkan ya..tak sabaq juga sy nk tgu bb kluar..sy baru 26w alhamdulillah

eLL said...

alamak. nasib akak dah tau je czer. nasib saya belum tahu lagi, harap2 normallah. huhu

Sidratul Muntaha said...

huhu
rindu betul memori buntingkan dak ara n dak aqil dulu2..
nak tmbh lagi,.
ahahahha
nak rehat dulu..
tggu depa sekolah rendahlah..
xlarat weih nak jaga skrg..
dok kelahi jer..

wahida said...

InsyaAllah, semuanya dipermudahkan...

Nini D.. said...

InsyaAllah yang..kita sama2 doakan moga semuanya selamat :)

shameel Iskandar said...

doa saya agar Allah permudahkan. Amin.

Marya Yusof said...

As salam dear,

Kita pun sama... blog dah jadi apa ntah...hehehe... Insya'Allah, semua akan dipermudahkan... risau tu sudah semestinya kan :))

Orang asyik dok tanya operate ke normal kali ni... saya pun tak tau nak jwb apa dah... tawakal pd Allah je... eh, kira awak elective C-sec lah ek... minggu2 terakhir ni mmg badan lemau je kan...

faraherda.razalan said...

Rehat cukup k? Klu psiko ok, seme pun mst ok. Kite doakan.

aizamia3 said...

mudah-mudahan ianya berjalan dengan lancar hendakNYA..

AdaM Hawa said...

semoga dipermudahkan segalanya.. mama ngan baby..

Kakzakie said...

Oh... kiranya kalau c-zer lagi ini lastlah Izwa mengandung ye sebab biasa tak boleh sampai 3 kali kan..

cheqna said...

ko memang suka tidur mek kak. x payah nak kait2 dengan gemuk ok
hahahahaha

Cik Puan Rara said...

wahhh xlama dh tu sis.gud luck sis!

*∽ IZAN ∽* said...

Apapun moga dipermudahkan segala urusann yekk.. yg penting ibu & baby selamat InsyaAllah

dah dekat sangat tuuu. mesti tak sabar nak tengok muka babyyy ...bestnyerrrr!

cik kumbang said...

semoga semuanya selamat ye kak :)

Kesuma Angsana said...

moga dipermudahkan semuanyer yer

Cho Zila said...

akak juga berdoa dari jauh moga dipermudahkan segalanya...

Cik Zeeta said...

nak dpt duit x..?? meyh click cni :) http://adorafiq.blogspot.com/2013/06/do-you-want-get-big-money.html

PinKy MoMMa said...

kakkkkkk...tak share pn pasal emergency czer tu? jgn lupa PM adik kat pesbuk eh..share tau..adik tak tau ni kak hihiihi

the malay male said...

semoga dipeemudahkan.

Fiza Rahman said...

Smoga dipermudahkan olehNYA.

Papa Mifz said...

oh C-Zer yer...semoga semuanya berjalan dgn lancar...amin...

Myra Jay said...

Apapun mudah-mudahan dipermudahkan urusan ye :D

ashra said...

sori..lmbat cam kekura nak bw..hehe..kelemauan...padahal badan tak gemuk2 lagi..

sob sob
*sedih berat tak naik 1st tri.makan tak selera...

apapun,mudahan apa dirancang berjalan lancar ya izwa..sebulan je lagi..yay

ieda immi said...

biasa tuu dik ..
time2 macam nie M memang selalu dekat .. org normal punn selalu M ekeke ;)

sudipVSsenduk said...

moga ibu & baby sihat dan semuanya selamat إن شاء الله

nea lopah said...

Betul tu...bila dh dekat nk bersalin 1 juta perasaan ada. Semoga semua nya selamat.

♥ ROS ♥ said...

Bila pregnt mood mmg down sgt kan.. Hehhehe

Mas Zull said...

assalamualaikum mrs.eady...moga dipermudahkan masa bersalin nanti yer...:)

Anis Athia said...

kuatkan semangat kak, insyaaAllah takde pape :)

Nora Karim said...

moga semuanya berjalan lancar... dan dipermudahkan Allah... mommy n baby take care ya...

::EIDA:: said...

mesti ida miss something ni. dah kenapa kene c-zer ehh?

fairus mohamad noor said...

semua czer ek..xpe janji selamat kan

adianiez AIDA said...

moga dipermudahkan semua urusan ye :-)

Qasey Honey said...

insyaallah dear...mudah2 semuanya slmt nti..smoga segala urusan dpermudhkn..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang