thumbnail

Thursday, July 18, 2013

Iftar Di Tropicana Golf & Country Resort, PJ.


*ampun!pagi-pagi entry makanan, 1st & last kot aku buat mcm ni time puasa*

Rezeki ibu mengandung, semua benda nak mkn kalau boleh sebelum bersalin minggu depan, so ade kawan yang bergelar kakak yang sangat baik hati bagi aku 2 baucer dewasa berbuka puasa di Tropicana Golf & Country Resort, PJ.

TQ kak Nanie Miskon!Semoga akak dimurahkan rezeki lagi..amin :)

So dengan bantuan google map kami tetap sesat barat mencari Tropicana Golf Country & Resort, PJ ha..ha..ha..kami & sesat tak dpt dipisahkan tau!Tapi sampai la jugak...


Tempat ni penuh dengan polis, almaklum la dalam tu penuh dengan banglo mewah! (selingan)
Dah sampai kami terus ke parking yang disediakan, jangan risau parking sangat banyak walaupun jauh dari Coffee House!Dan jangan risau lagi bab jauh tu sebab buggy disediakan untuk mengambil & menghantar korang ke tangga Coffe House berkenaan.Kat sini layanan sangat tip top!No komplen la orang kater...

Okey jom masuk!




Pemandangan ke dalam sebab kami dapat tempat yang sangat selesa iaitu kat kawasan luar yang berhadapan dengan padang golf!Duduk dalam ada aircond tapi orang ramai sangat, port kami orang tak ramai.

 *semua gambar dibawah diambil selepas makan ye sebab kami dah terlewat*
















Syorgaaaa makanan!

Sebut nak ape kat sini..dari roti canai, murtabak, telur mata terus ke ayam, kambing, sup gear box, sup keting, sup daging, lala, kepah, sotong, satay,nasi impit, ketupat palas, rendang, nasi kerabu, roti, serunding, daging black papper, udang semua nyer ade,hampir semua jenis makanan ade & sangat-sangat banyak makanan minuman nyer termasuk ais krim potong pun ade!

Pendek kata, panjanggggg selera korang larat ke tak larat nak makan semua je..hihihii..
Tak perlu risau untuk beratur ambil makanan sebab kat sini kawasan nyer sangat luas, besar & bebas untuk bergerak.Barisan setiap makanan pun tak panjang pun.

Nextt...meh kiter tengok ape yang kami makan..










Sebenar nyer ini cuma sebahagian je, yang lain tak sempat nak snap dah sebab fokus sangat untuk makan!Dan percayalah sebab kali ni takde gambar kami pun..fokus sangat kannnn..he..he..he..

Buat yang bakal bertanya berapakah harga nyer buffet ini, sila tgk sini ye..atau ini..


atau boleh contact :

Tropicana Golf & Country Resort, PJ untuk tempahan baucer boleh call 03- 7804 8888 (ext : 306/309)
Harga yang disediakan untuk Tema tahun ini iaitu Rasa Kampung Buffet :

Pre-sales (Jun) : 

RM60++ : dewasa :
RM30++ : kanak-kanak :

Ahli (Julai) : 
RM70++ : dewasa :
RM35++ : kanak-kanak :

Bukan Ahli (Julai)
RM80++ : dewasa :
RM40++ : kanak-kanak :

*semalam kene bayar utk Syahmi sorang je RM40.60*

taken sebelum balik.

Overall, makanan sedap, bersih, staff diaorang yang sangat friendly & rajin.Surau & bilik air bersih & selesa.Tempat makan pun agak luas & selesa berserta dengan live band yang disediakan. Syok jugak la makan sambil layan lagu, anak-anak aku suka live band.

Pendapat aku, walaupun harga agak mahal tapi sangat berbaloi dengan makanan yang disediakan ditempat yang mewah mcm nie.Sesekali (diulang ye!) sesekali merewardkan diri & family makan-makan mcm ni ape salah nyer kan.. :) *tapi kalau aku kene keluar duit sendiri, memang agak berkira jugak la..he..he..he..*

*ini adalah iklan tak berbayar dari aku..*


nota kaki : puas hati mama yong makan semalam!alhamdulillah....

56 comments:

noor shafila said...

Tengok pun dah kenyang ni.

Waa...pepagi dah kasi gambau macam ni. Nak berbuka apa ye petang ni?

Hahahahaha....best la Izwa.

Nurzakiah Hanum said...

bestnya
banyaknya makanan

pena rozie said...

Mewahnyer makanan

Eye_nee said...

banyakkkkkkkkk nya makanan sisssss oiiii....sup gearbox ke tu..puding roti pun ado....feberet foreber....

beta kupu said...

Bestnya....tp mahal giloss!

Fizalinolie said...

Memang syurga makanan weii. Bestnya :)

faraherda.razalan said...

Oh, inilah die makan bsr ye? Hehehehe....sy tak bape suka sgt mkn buffet ramadhan ni. Tangki tak berapa nak lebar. Tp klu dpt free mcm awak, haruslah kan?? Hahahah!

HeNRieTTa JoSe said...

Yummy...rezeki jgn ditolak...

mama leen said...

mak aih banyaknya makanan.. hehe.. penah dtg sini sekali wedding sedara

Fiza Rahman said...

Rejeki dibulan posa. Member ada berbuka posa kat sini. Tapi dia kata tak berapa best. Tekak lain2 kan ☺☺

Tak saba rnak berbuka posa kat marriot putrajaya next week ☺☺

- AZIE - said...

best!!

Myra Jay said...

Banyak nya menu... mau rambang mata nak memilih ;)

Ayang Noorainie said...

paling terpikat kat bread butter puding tu..ohsemmm...my all time faveret uuu..:D

Asyifa Mustaffa said...

bestnya ! bnyk sungguh makanan...syorga2..! tp tu la kan...time buka...cmno nak sumbat semua..?? huhuhu....

Cida de' Nuanza said...

waaa...huntunglaaa...hahahha
takpe entry makan2...bukan jamu org mkn pun...tgk gambar
sesambil tgk, leh dpt idea utk masak berbuka nti... :-)

RamRamCute said...

owh! dugaan itu sungguh mencabarku...tidakkk!!

❤Kamsiah❤ said...

saya kalau berbuka kat tempat2mcm tu..rasa rugi sgt sbb makan sikit ja...kena segelas air,nasi...dah takleh sumbat dah hehe..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

perghhh......alahai teringin pulak nak ajak husband pegi ...tapi kna pastikan masa tu no diet2...hahahhaa

Mawar Putih said...

banyaknyer makanan... mcm best jer.

Mila Ahmad said...

ALaaaa asal tengok makanan je terliur ada ketupat palas tu.

wahida said...

kalau anak aku si abang tu nampak puding roti, sure itu yg dia mkn dulu...feveret dia tu...

untung ko nok, dpt voucher free...ada voucher extra lagi tak? hahahaha...

kiera'sakura said...

rezeki ibu ngandung nie memang murah selalu kan kak, Alahmdulilah :D

makanan dieeeeeeeeeeee, memang nampak sangat sedap!!!!!

minggu depan akak nak bersalin? huwaaaa kira pulak yang rasa nebes

Masni Syafie said...

memang berbaloi-baloi sangat...
erm....rambang mata tgk mknn yg banyak..hehe

Nieyl said...

wah~rezeki...
nmpk menarik...
TQ sharing kak...
sbb skrg nie mmg tgj carik tempat iftar.. :)

fairus mohamad noor said...

waaa..sume sedap2..m3h geram ngan sate,ketupat ngan rendang tu.

Cho Zila said...

memang boleh sesat kalau tak biasa area situ...
akak penah gi kenduri kawen kat situ memang best tempatnyer.. makananpun boleh tahan jugak..

JunAina said...

Puas hati bayar tengok makanan yang cam gitu. Meriahnya siap gerai2 semua ada.

Kakzakie said...

Banyaknyaaaa!!
Tapi kakak rasa macam mana pun manalah mampu nak rasa semuakan.. Lagipun bila iftar masuk sikit je dah kenyang.

aizamia3 said...

fuh.. memang tersandar kekenyangan dengan menu yang banyak tu.. ;)

Puan Awin said...

alhamdulillah...rezekiibu mengandung...

ashra said...

sori lmbt bw.biasalakan..mls bukak blog.hehe

bestkan izwa
memang tringin nk buka lg kt cni..tp memandangkan si aaron ni tecit lasak x le kawal lg..aish.mau mak paknye x buka kang.hehe.

ZazaMyMoon said...

aduh duh duh kemain meriah menu dia yer.. lots of variety.. harga pn tak mahal.. terliyoq tengok hehe

are_lin@yu said...

wahh beznya menu pn byk kn..skli skla xpa kan kak..hehe..moga dipermudahkan minggu dpan ya..

Qhaifa Nur said...

rezeki tuh...
kalau bole semua nak ambil kan..kan..

ieda immi said...

tahniah dikk
rezeki nie .. ;)

berbuka kalau di otel atau mana2 resort memang best .. puas hati .. macam2 ada ..
x termakan kalau bulan puasa nie ;)

Zul Fattah said...

la.. awal lagi ni.. tak pasal2 perut ni dah berbunyi.. haha..

nampak mcam best, tapi harga tu.. kena fkir 2 kali gak..

Mia Kassim said...

Punyalah best......banyaknya pilihan makanan.....

Syukur alhamduillah, rezeki ibu mengandung....

Amanda Suria said...

Sumer tu ko mkn nok? Sebelum bersalin kan...belasah aje....

ct rahani said...

Alhamdulillah rezeki mak yong di bulan mulia nih.. hehe..

:: Cik Viva :: said...

wow..alhamdulillah rezeki bulan puasa. Tengok pun dah kenyang...erkk..hehe

Kesuma Angsana said...

walla bestnyer.. xleh tengok abis pic2 tu terliur sudah !

Daddy Ziyyad said...

apam balik garing pun ada!

Nak try la...:)

Miss Volvo said...

akak

tak baik tau buat liur sy meleleh HEHEHEHE

sedap wooooh!!

Fifi Nadhrah said...

banyaknye makanan.. tetibe terase nak pergi..

Kathy Tuah said...

nampak itik panggang! feveret tu..

Hidayah said...

yang best : walaupun xdpt makan kat sana..dpt gak cuci mata tgk makanan yg ada.. nih la gigihnya seorang blogger kan..share cerita kat blog kesayangan masing masing..

:)

adianiez AIDA said...

best...
byk makanan...
untung nyer mama yong...

Dhia Dirham said...

Sate! Sedapnyaaaa

sherotpetot said...

nasib baik blokwalking time malam. ekekek

PinKy MoMMa said...

ko makan sedap tak hajak kak wa oiiii..amboi satey..satey..
nak juga voucher preeeeeeee....

ada lagi tak hahaha

mamyharraz said...

bestnya dpt mkn hotel.

Cik Eka said...

warung Mak Leha, paling memikat namanya, eheheheheh

apam balik, nampak sodapppp

Kancil 8349 said...

cantiknya tempat nie...

Mas Zull said...

assalamualaikum mrs.eady...meriahnya dgn makanan nampak sedap2 belaka...;)

sal ya said...

sempat lagi makan luar ye. hehehe...

♥ ROS ♥ said...

Bestnyer iftar mcm tu..jejehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang