thumbnail

Monday, July 15, 2013

Last Check-Up!


Lambat bersiaran..fuhhh...kematu duduk kat klinik sebab ade org potong Q.. :)

Hari ni teruja sebab last check-up bersalin before deliver next week (insya Allah...hope baby tak keluar minggu ni ye sebab jadual mama penuh dengan berbuka kat luar minggu ni..sabar sikit ye baby...)

Alhamdulillah perkembangan baby mcm biase tapi masih lagi songsang sebagai mana mcm dia tau-tau je nak keluar ikut cara mana (kepala kat atas..padan la mengah semacam je biler tunduk!). Berat baby pun dah jejak ke 3.0 kg tapi itu cuma estimate kan..plus minus, ntah-ntah keluar kecik je tapi yang penting biar lah keluar sihat sejahtera sempurna semua nya, (amin!~)

Berat aku cuma naik 500 gram je..almaklum la puasa ni takde selera nak mkn waktu sahur, kalau berbuka pun tengok lauk if tak kene selera memang tak mkn..huhuhu...
Doktor ckp "minggu ni pulun la makan ye & selamat hari raya saya ucapkan awal-awal..hehehe.." amboii doktor buat lawak ye..Patut nyer selamat mengganti puasa la..hahaha...

Kalau ikut bacaan di Baby Center page utk 37 minggu ::

Berat bayi anda hampir 6.5 paun/2.8 kg dan panjangnya lebih kurang 20 inci / 50 sentimeter dari kepala ke jari kaki. Kepala bayi anda sudah memasuki dan merangkumi kaviti pelvis anda - di kelilingi dan dilindungi oleh tulang pelvis anda. Posisi ini memberi lebih ruang kepada kaki dan punggung bayi yang semakin membesar. (tapi baby aku songsang!)

Tak sabar nak menghitung hari, tak sabar nak ketemu dengan baby ramadhan kami :)
Semoga semuanya berjalan dengan lancar dan semoga urusan kami dipermudahkan..


nota kaki : nak cari menu yang sedap-sedap utk sahur!helppp.....

29 comments:

Asyifa Mustaffa said...

x sabarnya nak tgk baby baru...:)

Nurzakiah Hanum said...

take care sis

PinKy MoMMa said...

ai pun tak sabar nak tunggu baby uols hehehe..makan apa yg nak makan..nnt dah pantang nangis tengok makanan huhuhu...

moga dipermudahkan larling :)

♥ Wina ♥ said...

tik tok tik tok!

Aziela said...

Seronoknyaaaaa. Thank you Izwa sebab sudi berkongsi rasa itu. Akak terharu sangat. Melahirkan anak adalah pengalaman yang sangat indah.

Mia Kassim said...

dah berdebar2 sekarang ni kan...pasni kena pantanglah pulak...hehe

faraherda.razalan said...

Mari kite mkn best2 sebelum smpi masanya! Hehehehe! Tp klu songsang, mmg czer la kan? Mmg doc dah ready utk czer la ni eh?

Amanda Suria said...

Waaa...siap bleh pujuk baby jgn kuar minggu ni..hihihihi....

mama leen said...

semoga selamat semuanya

IDAZS said...

semoga dipermudahkan..amin..

aizamia3 said...

pujuk baby tu yang tak menahan tu..
takpelah baby.. sama2 dapat merasa.. nanti dah keluar sama2 tak dapat rasa.. ;)

the malay male said...

ye, mkm puas2 sebelum mula berpantang nnt..huhu

RamRamCute said...

all the best to you Izwa...semoga semuanya berjalan dengan lancar ..take care dan selamat berjuang!

Kesuma Angsana said...

alhamdulillah, moga dipermudahkan terus yer

Qhaifa Nur said...

moga dipermudahkan segalanya...

4feet8 said...

semoga urusan awk dipermudahkan.. amin..

Cik Puan Rara said...

semoga dipermudahkan semua kak =)

Eye_nee said...

take care sis....LUV yaaaa....

JunAina said...

Doa yang terbaik agar semuanya selamat. Happynya nak dapat baby!

Remy hazza said...

Amin..... semoga segalanga dipermudahkan...... remy pun tgh menghitung hari...tapi lagi sebulan lebih lagi ler.......

BUNDA a.k.a KN said...

dah tak lama lagi tu...baby ramadhan lah jangkanyer ni yer...

moga dipermudahkan, agar selamat melahirkan nanti...

salam ramadhan dari bunda...

ros_reeza said...

dah tak lama ye kak.. MOga dipermudahkan segalanya ...

pena rozie said...

semoga dipermudahkan yer....

Myra Jay said...

InsyaAllah mudah2an dipermudahkan urusan ye ;D

Ema Johari said...

moga dipermudahkan..INSYAALLAH

Lavender said...

Happy for u.. Semoga segalanya dipermudahkan Allah

Lavender said...

semoga dipermudahkan segalanya..

::EIDA:: said...

makan kak jgn tak makan..nnti kne berpantang. hehehhee

Ibu Lala said...

Sy pun pernah deliver ms bulan pose. Jenuh nak ganti pose.

Bestnya dapat baby. Rindu bau bb

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang