thumbnail

Monday, August 19, 2013

10kg vs 1kg!


Dah hari ke-31!!Oh yeahhh...ade lagi 13 hari sebelum merdeka..hehehee..(punyer la teruk!)

Yesss..31 hari dah hilang 10kg!Ohsemm.. :) tapi masih perlukan lagi 30 hari utk hilangkan lebihan 10kg lagi nie..huhuhuu..naik 20kg kannnn!

Oh lupa..anak dara kecik ni naik 1kg je dlm 31 hari nie,tadi bwk pegi injek 1 bln :)

Mama over dari anak..hahahaa..

Psstt..sebenar nyer dalam pantang ni takde selera sangat nak mkn..tak lalu nak mkn nasi kering-kering takde kuah..uhukss..(tu yg tak sabar nak abis pantang ni!)..tapi diet tetap jugak diteruskan demi berat badan ideal & demi BF kan anak :)


nota kaki : abis pantang incik hubby nak bwk pegi jln..tak sabar! :)

34 comments:

Tina Othman said...

Hihi mengira hari je ye nak abis pantang

AdaM Hawa said...

kejap je lagi mama.. sabar.. sabar.. hehehe

Aziela said...

10kg hilang sebulan???? Mak oiiiiiii. Tabahnya.

NM03 said...

ko masuk keje bila beb

Nurzakiah Hanum said...

x lama dah ek

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

tahniah dapat kurangkan 10kg..ingat senang ke kan? semoga berjaya turunkan lagi 10 kg :)

SSulieana said...

selamat hari raya...eh rasa baru je izwa bersalin, tup tup dh nak abis pantang dah...

Qashmere said...

Berpantang di hari raya kena kuat semangat..

Semoga ibu dan baby sihat

Nieyl said...

hihi~sikit hari aje lagi...
sabor..sabor..hihihi~

akak..jom follow blog baru nieyl http://the-brides-boutique.blogspot.com/

Qhaifa Nur said...

ceria nampak mama ni...

Mia Kassim said...

Wah bestnya nak pegi jalan ke kk ke ?... wajib pegi kundasang, pulau manukan, beli belah kat pasar Philipin (tapi kat situ mahal, kalau nak beli mutiara ke apa, beli kat pasar malam kampung air, murah sikit, makan seafood kat Salut, makan kerang bakar kat jalan tuaran....

Dah macam tourist guide pulak aku...hehe

HeNRieTTa JoSe said...

Kagum dengan akk...dah trun 10kg....mmg displin tinggi...jln jln?bestnye....xsabar nk tunggu update....

Pss...comei bby...gram tgk...klu ada dpan mata nie,nk mnta tumpang dokong...suka bby....

Cho Zila said...

menghitung hari... kata nak kurus tapi dah tak sabar nak habis pantang nak makan sedap2... akakni dulu dalam pantangpun makan sedapjer tu yang tak nak turun sampailer lani..

dya said...

akk nk kurus kne ada semangat skit tau..wahh,,bby comel lh..perempuan ke?

- dieyana - said...

hihihi....mak mak...;-)

Eye_nee said...

tiap detik waktu dikira yer..hehehe....pantang oh pantang...

wahida said...

perghhh...turun 10 kilo? cayalah...

aku pulak dulu time berpantang lagi kuat makan, sedap pulak mkn nasi lauk kering2...ekekek...

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

yehaaa...
go izwa go!..
kite nih naik tubuh gak ni..
mencikkkk!

aizamia3 said...

Teringat dulu tiap hari mesti pangkah tarikh kat calendar tu bila nk hbs pantang..

Kakzakie said...

Menghitung hari ye Izwa. Tapi kakak tengok dari belum mengandung sampai dah lepas bersalin Izwa tak gemuk mana pun..

Knor said...

gemuk pun tak apa masih tetap manis menawan..

mama leen said...

aiyooo... banyaknya turun.. jeles ni..

Kesuma Angsana said...

mesti boleh tu hehehe

Fiza Rahman said...

Nak jalan naik belon erk...hehehe...

Sabar mama, sikit jer lagi tu. Sure turun banyak lagi.

Bitt (double IS) said...

congratulations...owhhh yes u can ;)

Hanis Azla said...

Salam izwa..

wah.. bagusnya berat dah turun.. teror betul dia jaga pantang.. selamat menempuh beberapa hari saja lagi untuk makanan berkuah dan vacation tu ya.. take care!

Cik Puan Rara said...

hehehehe tgk baby akk tgk je muka akk.omeiii~ alaaaa akk mst cepat kurus punya.jgn jd cm saya.xturun2.hehehe

Alin Marlini said...

jangan skip makan sangat yang...nnt tak byk susu...hehehehe...

tak sabar nak berjalan ek..hehehe

Mila Ahmad said...

mama dah slim balik.

Cik Itah@Rama Rama Pendek said...

masa berpantang ni banyak sangat tak bole makan kan ..

Zul Fattah said...

fuhh.. smoga sukses la kak.. hehe

♥ Wina ♥ said...

chaiyok!

AyueJean AJ said...

usaha2...
Aah nampak akak berisi... =D

Amanda Suria said...

Lepas pantang nk pi jln? ? Bestnyaaaaaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang