thumbnail

Thursday, October 31, 2013

Terapi 3S + 1S


Okey nyampah plak aku tgk muka sendiri kat entry tadi! Macam comel jek..macam cantik jek..muakakakaa...sumpah 40 kali ckp 40 kali gak gelak terkenangkan adik tu..sian dia wey!

Lama tak update pasal anak-anak..asyik pasal adik & gambar diaorg je kan..almaklum la mood aku tak naik lagi nak rajin menulis..TAPI..disebabkan Doktor DaddyZZZ ni aku terkesan plak nak update pasal anak-anak.

Mane tak terkesan..dari smlm aku tak khatam lagi blog beliau dari 1st entry..senyum-senyum sorang baca entry per entry..gigih ko!Opsss..kerja dah setel okey, bos pun xde 2 hari ni so jangan ckp aku mengular or makan gaji buta okeh!Giler ko..kang tak berkat bagi anak makan..

So...

Syahmi Irsyad & Sufiya Irdina

Ini dia..

Syahmi Irsyad Suhaidi

Syahmi Irsyad : dah 6 tahun lebih..perangai pun dah bnyk lebih..he..he..he..budak lelaki kan!
Asal balik tadika/taska je ade benda yang dia mintak!B-daman la, Ryu Kando la..pengaruh kawan-kawan sungguh.Walaupun selalu kene bebel kene marah dengan mama dia yang garang ni dia tetap maintain je mcm tu..dia dah biase sebab mak kan tarzan!

Dah boleh diharap sungguh abang Syahmi ni, bnyk tolong aku waktu dalam pantang hari tu, waktu aku tak boleh jalan sebab sakit lepas operate tu..isi kan air masak aku la, tolong amik kan kain la, lari-lari ke dapur amik benda biar aku tak bangun.

Oh lupa..dah pandai gaduh dgn si kakak tu..hahahaha..abis tu nak gaduh dgn sape lagi kannn...abang Syahmi ni sayang adik domok lagi dari si kakak sebab adik domok tak pandai jawab..ko mampu dengar dia ckp mcm ni biler kiter bebel sebab dia gaduh dgn kakak?


Sufiya Irdina Suhaidi

Sufiya Irdina : 4 tahun dah bnyk akal jugak nie, mulut pun bnyk sangat ckp.Masih lagi manja sangat!Malam-malam nak tido tetap nak abah dia tido kan..little bit sensitif skit Sufiya ni kalau kiter tinggi suara kat dia.Huhuhu..orang baru dapat adik kan..stail ckp dengan dia kene lemah lembut gemalai baru jalan..kalo ko ckp keras-keras dgn dia, dia akan keras la kat situ!Miahahahaa...dah pandai nak cantik-cantik mcm citer Sofia The Fisrt (sila google eh).

Yang best nyer Sufiya ni sayang adik teramat sangat..bangun pagi ke balik taska ke akan terpa adik dulu..cium semua kat adik!Dari kepala sampai la ke jari kaki adik dia akan cium!
Jangan ko kata nak amik adik dia..memang dia akan keras kat situ pegang je adik domok dia tu..

Hobi dia ni dengki kan si abang Syahmi..hah tak ke gaduh mcm tu?Pening aku..

Tapi


Sesungguh nyer adik beradik tetap adik beradik..

Bergaduh, bercakaran, bertolak-tolak tapi diaorang tetap rapat & tetap sentiasa bersama.
Sungguh pun asyik bergaduh tetapi mereka saling ingat mengingati..sekejap tanye "kakak mane mama?" sekejap kang dengar pulak "abang syahmiiii...abang syahmiii!!"

Okey fine..suara diaorang memang tertelan speaker ye..lagi perit kalau balik keje dalam kereta..memang boleh pitam dek kerana suara diaorg je!

Syakirah Irneena

Syakirah Irneena : 3 bulan 11 hari, budak domok ni tak banyak ragam setakat ni dari hari pertama lahir ke dunia.Duduk di wad yang katil nyer ade 6 biji tu berlawan-lawan suara budak menangis dia tetap maintain tido.Sungguh...aku yang tak boleh tido dek kerana suara baby berlawan-lawan kat wad.

Setakat 3 bulan 11 hari ni berat dah 7.2kg, alhamdulillah masih lagi susu badan sepenuh nyer.Ragam cuma menangis biler kiter keluarkan dia dari bath tub dia!Ahhh..sudah..lagi sorang anak aku hantu air!Kalau mandi tu lama pun takpe tapi jangan ko angkat dia memang dia jerit-jerit..ha..ha..ha..

Ni terapi suruh lari balik umah cepat okey!Wallpaper pc aku gambar nie..

3 S.I.S

Syahmi Irsyad Suhaidi
Sufiya Irdina Suhaidi
Syakirah Irneena Suhaidi

Cukup setakat 3S yang ade, lepas ni dah takde S dah..walaupun agak berat untuk aku menerima nyer tapi adalah lebih baik untuk aku jugak..

Lagi pun ade dah ade S yang paling best setakat nie..hi..hi..hi..

En.Suhaidi my BIG S

S ni aku sorang je yang punyer..ehhh salah...S ni aku kene share dengan mak mertua!
Hahahahaa.....


nota kaki : mcm ni la kalo dah jadi isteri & mama..dlm kepala asyik ingat anak & laki jek!

32 comments:

Mas Zull said...

assalamualaikum izwa...sweet semuanya...;)

Kesuma Angsana said...

hehehe betullah dah beranak pinak ni en laki & anak2 no 1 dalam hati kan!

ros_reeza said...

Assalamualaikum kak.. comel-comel semuanya bergambar :)

Nieyl said...

hehe~baru nak ckp share ngan mak mertua..nasib baik de kat bawah tuh..hehehe

Mia Kassim said...

Semua pun comel-comel belaka.
Betul tu Izwa, kalau dah jadi bini dan mama ni, wajib ingat laki dan anak...hehe

Nurzakiah Hanum said...

comelnya anak2 sis

Fiza Rahman said...

Perangai sufiya mcm qahirah juga. Anak kedua mcm tu kot. Bebudak memang hantu air lah. Sama lah mcm anak2 kat umah tu. Pintu bilik air memang kena sentisa tutup. Sbb ci kecik tu dah pandai merayap dlm bilik air.

HeNRieTTa JoSe said...

Ska tgk fmly nie...sweet....amboi, adk domok jd kesayangan kakak ngn abg...

faraherda.razalan said...

Sonokkan cite psl anak2. Ish....sbb dioranglah, hidup kite ni jdk ceria. Mrh2 pun at last, sejuk je ati tgk muke anak, kan?

Rozita said...

pengubat duka dan lara kan izwa...sayang selalu..

nea lopah said...

Bila dah ada family sendiri, anak dan suami pelengkap segalanya.

Mimi Azirah said...

alolo....tomeinyeee

Aida Salleh said...

Semoga semua S itu sentiasa menjadi penghibur dikala suka dan duka. Insyaallah...

Tihara said...

comel anak2 nya :)

NM03 said...

benih2 cinta... moga kumbang dan bunga2 kamu terus memberi sinar dalam kehidupan kamu berdua

Fifi Nadhrah said...

salam kenal dari fifi..

cantik2 dan comel2 anak akak.. geram tengok..

RamRamCute said...

hihihi...comel anak2 izwa...bila kita dh beranak pinak ni memang dlm kepala ingat anak2 dan suami je lpas tu ingat menu apa nak masak bila dah petang ...hihihhi

uncle gedek said...

Syakirah dah 3 bulan?

Owh... dah sesuai tambah satu lagi tu....

keh keh keh

Eye_nee said...

sijantung hati kamu sis...comel2 belake...

Qashmere said...

Cutenya

mamyharraz said...

comelnya mereka 3 beradik.

Daddy Ziyyad said...

Budak domok Syakirah, lagi berat dari anak saya, yg kini dah 3 bulan 19 hari! hahahaha..

Terbaca entry2 lama saya yg poyo, jangan gelak tauuu..wakakakakaka...

Abang Syahmi kuat nangis tak masa umur sekitar 4- 5 tahun? anak sulung saya si Ziyyad tu...kecik2 tak kuat nangis...dah besar ni, ya ampunnnnn...kuat nangis...siap boleh nangis kena buli dek adik dia yg umur 2 tahun setengah tu...hahahaha...Ziyyad 5 tahun , semalam besday dia ;)

Nida Husna said...

pandai anak2 akak posng. comel =_=

azieazah said...

Ehhh kalu camtu punya comel bebudak ni, Kak Azie pun nak balik cepat ke rumah awak lah!

Nak gomol budak paling debab tuh!

PakcikLie PCL said...

wah 3 SIS yg cutes bangat !.....kenapa idak 4 izwa?

Aida78 said...

salam keluarga yang paling utama kan....

Umi Qi said...

Sonok yer baca kak...setiap seorang anak punya kisah yer tersendiri...hebat tau...tp pelik akak maintain anak dara taw.....cer kongsi rahsia akak

Mila Ahmad said...

akak 3-3 operate ye, takpelah janji ada anak boleh tengok gelagat diaowang walaupun nakal hihi..

maszmadi said...

anak dara masz pon suka ngan Sofia The Fist tu sampaikan itu lah cita2 dia "nak jadi princess".. hihi

fAtrinA said...

As salam,

Lamanya xjengah..dah 3bln ea baby..tahniah ye sorry lambat hehe

mama ila said...

alahai..comel2 Nye anak awak =) secomel mama nye

Siti Hayati S.hamid said...

salam kenal...

cute giler anak2 awak.. muka yg sulong & 2nd fotostat la :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang