thumbnail

Wednesday, October 30, 2013

WW : Bekal



Start keje dah start berbekal walaupun pagi-pagi bersilat berlipas kudung :) 
*lauk semua ibu yang masak..he..he..he..*
Coffee tu my birasku yang bagi suruh cuba.So far so good..baru sachet ke-2.Susu takde effect setakat ni.

Menjawab pertanyaan Adik Pinky Momma (adik la sgt ehh!hehehe..) pasal makan MEE GORENG MAMAK SEDAP GILER, teh tarik haritu dan walaupun ku minum kopi, neskefe (ye, aku ialah hantu caffeine! ye..ye.. aku sdg cuba kurang kan la nie...huhuhuu...) everything ku makan ku minum alhamdulillah setakat ni budak domok ok tak kembung tak meragam pulak, cuma sebelum makan-minum ape-ape ku doa bnyk-bnyk biar hasil nyer menjadi elok..setakat ni ku cuma pantang ais (ade gak terbabas sekali dua) & pedas giler je..


nota kaki : ni WW ko izwa..?tskkk..tak paham mak!

39 comments:

Kakcik said...

Sedapnya bekal yang Izwa bawa tu. :)

asyifa mustaffa said...

Sedapnya lauk tu....!

:: Mrs.Eady :: said...

ibu yang masak kak cik :)

aizamia3 said...

walaupun bukan sendiri masak tapi sekurang2nya dapat menjimatkan duit..

cheqna said...

nak harap ko masak kak??memang jangan harap r
hahahaha

azieazah said...

Lauk sempoi. Tapi sebab bekal dimasak di rumah, kompom la sedap!

Nurzakiah Hanum said...

sedap tue

Jueliza Jamani said...

rajinnya masak.. hehheeh daku tak nyempat dah.. celik jer mata dah cerah...

- dieyana - said...

puas hati bwk bekal....

tetiba terliur telur mata sambal..*_*

♥ Wina ♥ said...

nak sikittttt :)

Aida78 said...

sedapnya bekal.kak pun nak bawa bekal jugak le...mcm ni seronok tengok

mama leen said...

sedap tu..

Dee said...

oklah tu..mcm k dee je..hantu caffeine..masa preggy pun hari2 kopi..mujur anak tak hitam..hahaha..

Fiza Rahman said...

Sedapnya tgk lauk bekal tu.

Daku pon bedal juga. So far qhalif tak meragam.

HeNRieTTa JoSe said...

Rajin bwak bekal lg....rietta xpernah cuba plak cofee tu...kata kawan rietta, rasa mcm kacip fatimah yg pearl power root..l

Qhaifa Nur said...

baru mula gak minum coffee tuh...
kalau buat kat opis ni semerbak baunya...rasa sedikit masin

Kakzakie said...

Ibu Izwa datang rumah ye...sedaplah lauk.

Org dulu-dulu pun minum kopi pekat pure lagi Izwa dan anak semua pun BF tak ada formula milk tapi sihat dan tak ada masalah macam kakak 8 beradik ni hihi...

sudipVSsenduk said...

lauk bersambal ni mmg membuka selera betul.. sedapnya!!

Daddy Ziyyad said...

sedap tu...ada daging..ada sambal telur

Knor said...

Ada mk best la...bekal tu dh meleleh tgok...

Mas Zull said...

assalamualaikum izwa...nampak simple tapi sedap kan...:)

Fifi Nadhrah said...

sedapnye bekal.. tambah2 air tangan ibu!~

Kesuma Angsana said...

simpel & sedap tu, jimat lagi ..& tq sudi mendoakan kesihatan Adik yer !

Cho Zila said...

bawak bekal lebih selamat dan jimat... lebih kuruihkan...

eMMe said...

Salam Nurul, bagus2 jaga pantang..heee.. sebab tu badan menten slim kan... Me pun cam penah dgr Mineral Coffee.. bagus yea?

hurm..Me tak bf twin dah.so coffee kapal api selamba minum, heee~ pantang jumpe gitu...

Hanis Azla said...

As-salam izwa..

wahhh... lauk itu sgt meletops okey..

Eye_nee said...

Bekal yg menjimatkan...lauk pun mengancam beb..yg pasti lepas sudah budget sekitar 5-8 henggit tuk tgh hari...

faraherda.razalan said...

???

Ms sy menyusukan Aydin dulu pun, sy mmg minum kaffein (neskepe mcm awk le...heheheh) sbb klu x de mende alah tu, tak ley bt keje. Kite sama, so far alhamdulillah anak tak kembung. Mmg leh kembung perut ke klu minum neskepe or kopi? Mcm pelik je....

Lauk bekal tu, aduh mak! Sodap!

Amanda Suria said...

Nok...ari ni pun aku bawak bekal..hihi...start from now kena bawak bkl..

the malay male said...

coffee pun ada 'mineral' :-)

lily lotus said...

save budgetkan :)...salam perkenalan

mamyharraz said...

nampak sedap.
kalau sy ada bekal gini mmg tak sabar nak mkn

Nao Mei said...

kalau bekal cam tu...hari-hari cik akak pun mahu...masakan ibu...hihi....

klik nuffnang...3x3 di sini

BUNDA a.k.a KN said...

assalam, sedapnyer bekalan tu...boleh skip lunch nanti...

zila norazila said...

Comeii bby..bawak bekal mmg lg bgus kn.

Miss Layaleya said...

dapnye!

ros_reeza said...

akak minum mineral coffee tu ok tak?..

Mia Kassim said...

Sedapnya....puas hati bawa bekal sendiri kan...

Rozita said...

org kata kafein boleh buat budak mnyusu hyperaktif.. x tau la betul ke tak.. so far sepanjang menyusu..akak avoid kafein... takut nak dekat..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang