thumbnail

Friday, November 01, 2013

Aku Gian dan Sawan!


Serius ni memang penyakit aku..Aku ni gian & sawan membaca!

Kalau makan sorang biase aku akan makan bertemankan surat khabar/majalah.
Pesyen aku kalau baca surat khabar aku akan baca semua perkataan yang ade termasuk la ruangan sms ke,ruangan luahan ke, ruangan sampaikan salam ke..ha..ha..ha..
Dan kesukaan aku ialah baca surat khabar hari ahad selama seminggu!Dari ahad sampai ahad balik baru aku abis baca semua muka surat.Orang kat rumah pun tak paham perangai aku nie..

Tapi jangan la suruh aku baca novel!Bukan tak suka tapi aku kalau dah dapat novel memang tak jadi keje ape la lepas tu..sian kat anak-anak aku nanti.Terbaru aku baca novel kak Hanis Azla (terbaru la sebab dah 3 kali ulang dan 3 kali nangis-nangis..muakakakaka...) Hah!ni salah satu sebab aku tak suka baca novel..feling lebih sangat sampai bengkak-bengkak mata, kang mak aku ingat aku gaduh dgn eady plak..

Salah satu kegemaran aku yang lain ialah sawan baca blog orang lain dari 1st entry diaorg.Baca entry by entry berhari-hari, berminggu-minggu.

Sekarang tengah gigih nak khatam kan blog Doktor DaddyZZZ.
Tersengih-sengih, tergelak-gelak mcm orang giler aku baca blog DaddyZZZ ni.Macam-macam ada sepadan dengan slogan blog beliau!
Ape korang nak cakap..pasal orang busuk ade!Pasal unik nyer orang kiter pun ade!Pasal hantu ade!Pasal ustazah pilihan ade!Yang best pasal setan pun ade!Yang paling best pengolahan DaddyZZZ ni sangat sempoi dan kelakar-kelakar abis ar..lagi-lagi part hari isnin!Korang pegi la baca, tak rugi sebab ilmu medic pun ade.

Sebelum ni aku gigih khatam kan blog dak Zack ni tapi macam biase, blog yang best biase jarang di update..hurmm...dan sebelum blog si Zack ni aku gigih khatam kan blog travel yang awesome ni!

Blog dak Fat ni penuh pengisian bersama fakta, ilmu dan gambar yang menarik!
Dia travel backpack secara solo, selambe je ke mana-mana negara.Memang kagum giler ar dengan dia tapi macam biase blog awesome jarang diupdate..huh..mane ko hilang Fat?
Ke ko sesat kat negara orang sampai lupa nak balik Malaysia?

Percayalah aku baca setiap entry, baca setiap komen di setiap entry sambil gelak-gelak sorang.He..he..he..ehh..ke aku sawan perkataan ni??
So, sekarang aku dah sampai ke entry bulan 12/2011 kat blog DaddyZZZ.
Lunch karang aku nak sambung sebab sekarang ni aku nak buat keje dulu ye :)


nota kaki : ohhhh..aku cuba lari dari blog makanan sebab kang aku sawan nak makan jek!Hahahaha...

24 comments:

Ayang Noorainie said...

hahahaaa..thx for sharing..nnti nak terjah jugak id keje dh setel..

tq iwa..

Nurzakiah Hanum said...

great sharing

IDAZS said...

kalau free nak terjah jugak la...

Nuriesya Nadia said...

Kita pun kalau baca novel satu ape pun tak boleh buat. Nak bangun daripada katil pun yaAllah macam kena gam. :D

faraherda.razalan said...

Amboi, rajinnya membaca. Sy pyh nak baca paper dah skg. Boring. Asik cite yg tu je. Klu novel, takde ms lak. Haih...baca blog kwn2 jelah. Hehehehe!

Qhaifa Nur said...

banyak baca..banyak dapat ilmu kan...
bab baca novel..nak cepat-cepat habis baca ..nak tahu kesudahannya..

ros_reeza said...

nak try terjah jugak la.. dah akak kata best ..

pha is said...

ni gian hard core nih.. hehehe

Noor Atikah Ramli said...

sama la . sawan membaca jugak . hahaha . nnt nak terjah jugak la ^^

Kakzakie said...

Kakak jaaaarang baca suratkhabar. Tak pernah beli pun.

Fiza Rahman said...

Blog Daddyzzz memang dah biasa baca. Best. Blog zack pon best. Tapi jarang update. Nak terjah blog travel tu lah.

Umi Qi said...

Hahhaha sawan btol ye kak hahahha...saya sawan bila baca blog ttg holiday...sukaaaaa bebenor

Jueliza Jamani said...

sawan baca bagus ok.. tambah ilmu.. takder la blur sampai tak tahu apa.. heheheh

Fifi Nadhrah said...

hahaha.. terbaik bace satu2 entry.. mmg suke membace..

asyifa mustaffa said...

Ingtkan sawan mende la td...nak terjah gak la blog dr tu...

Mimi Azirah said...

hahaha...samela kite..nk terjah jugak blog dr daddyzzz..mcm best je..mcm best je..mcm best je..

maszmadi said...

masz masa memula knal blog izwa ni pon dok baca dari awal entry smpailah yang terbaru tau.. yelah, x best la kenal tapi x tahu latar belakang kan, walau di alam maya... hehe

Mia Kassim said...

Ni sah sawan ni....hehehe

Fizalinolie said...

Hehe... Memang gian betul kalau macam tu. Nanti ada masa insyaALLAH nak terjah gak blog tu :)

beta kupu said...

akak, bca stiap entry xpe lg, ni ngn komen pun bca, apa cer? hihi

lg stu blog yg klaka nak mampus klu akak xbca lg la, sbb dia kira pames gak 'choooyaya secret garden'

Miss Volvo said...

akak blog namee roslan pun best try la baca hehehe

Aisy Nasiha said...

Wah....gian dan gigih namanya ni..

Saya pernah buat macam ni dua tiga kali je.. blog cikgu irdamarya dan mamanurin dan lagi satu salihawatii saya pernah baca berhari2... rasa seronok sangat dan tak jemu... selepas tu tak ada pula yang saya buat lagi.. tak sempat masa.

ashra said...

hehe.sy kalu suratkabar,selak selak kdg bc tajuk je :
pelik izwa ni

mizz miaizzati said...

sebab tu saya maleh baca novel kak..kang tak leh buat apa hehe dok ngadap novel

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang