thumbnail

Thursday, November 07, 2013

Terimbas Seketika




Membelek gambar di hp terimbas kembali saat duduk di wad selama 3 hari.

Sakit?Jangan cakap la..Letih?Sudah tentu sebab tidak cukup tidur..Lapar?Sangat..sebab tak sempat berbuka puasa dari 5 pagi sabtu (sahur) sampai ahad 8 pagi baru dapat berbuka..

Tapi..nikmat yang dapat tak terkata tak terhingga rasa nyer..hanya wanita sahaja tahu kepuasan pertama kali memegang anak yang dikandung selama 9 bulan..

Nikmat bau yang tiada tandingan


nota kaki : selepas ni takde lagi dah pengalaman sebegini rupa...*redha*

49 comments:

PinKy MoMMa said...

alahai..aku dah lupa dah..tengok gbr ni teringat balikkkk kak wa oii hahaha..mu doa aku dapat gegirl eh..ada quota lg 1 nihhhh..klu boy jg...mak incik pasrahhhh

Myra Jay said...

Sweet Moment :)
Segala kesakitan hilang dengan nikmat ni kan ;D

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

:)

Fiza Rahman said...

Betul tu. Great moment yg tak kan boleh dilupakan. Bawah tgh berjahit pon dah tak rasa apa bila tgk anak dah selamat ☺☺

jeBateja said...

uikkk..kawe x leh tgk darah....nak pitammmm

Ratu Hatiku said...

Tgk org baby teringin plak nk pregnant lg hihihi

Masni Syafie said...

teringat sweet moment cenggini...huhu..hanya wanita / ibu jer yang tahu sakit itu...hihihi

Daddy Ziyyad said...

Bau baby freshly born..sangat best kan :)

Qhaifa Nur said...

kalau tengok memang takut dibuatnya...
lahirnya baby..hilang semuanya sekelip mata...

wantie said...

ulps... lepas ni dah tak de pengalaman gini? kenapa ek? nak stop dah ke?

apa apa pun semoga semuanya yang terbaik untuk kamu sekeluarga.

hainom OKje said...

Nape ME...ceaser tiga tiga ke....ikat yeh? sama le kita

mama tisya said...

saat2 kelahiran ni yg ditunggu2 oleh stiap perempuan yg bergelar isteri ...nape dhtkde pengalaman ni lg...??

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Salam kenal & follow sini sekali #1171.. Pengalaman yg sangat manis kan.. hanya ibu2 yer yg tahu betapa indahnya saat nie walaupun terpaksa menahan sakit demi si kecik.. =D

LYAfrina said...

SAAT Y SGT INDAH DLM KEHIDUPAN..KESAKITAN Y MEMBAWA SEJUTA RAHMAT..

SAMA MCM LYA.. HANYA SEKALI TU JE PLUANG LYA MELALUINYA... HANYA TINGGAL KENANGAN...

Kakzakie said...

ohhh... adik lahir-lahir memang dah montel ye Izwa.

lieyalatif said...

saat yg terindah nie....

maszmadi said...

alahai, nikmat yang tiada tandingan bila dah tengok muka baby kan...

Kesuma Angsana said...

setuju nikmat yag hya dapat dirasai oleh kita2 yg bergelar ibu, mama, mak,mok, mek , ummi ni kan !

Kesuma Angsana said...

setuju nikmat yag hya dapat dirasai oleh kita2 yg bergelar ibu, mama, mak,mok, mek , ummi ni kan !

Kesuma Angsana said...

doen clik2 nuffnag yer

Bin Muhammad said...

Belum lagi dapat merasainya dan teramat teringin...
Salam kenal :)

Sobri Yaacob said...

owh sweet moment..
tak merasa lagi.kena cri calon isteri dlu baru leh rasa moment2 mcm ni :)

Tetamu Istimewa said...

Assalamualaikum, singgah dan follow di sini. Jemput ke blog saya pula ya. Terima kasih.

Amboi, Sobri...hehehe

Nana said...

pastilah indah saat ini...Ya Allah, semoga saya diberikan rezeki dapat baby lg...:)

Mia Kassim said...

Sweetnya saat2 ni......benda paling aku tak suka cucuk kat tangan tu, sakit...huhu tapi terasa rindu pula saat2 tu...hemmmmm :D

Aisy Nasiha said...

Alhamdulillah dikurniakan anak2 yg comeel... takpe, pengalaman manis ni walaupun tak dapat lagi selepas ni, sekurangnya pernah rasa 3 x.. alhamdulillah berbanding orang yg tak dapat anak langsung.. saya pikir macam tulah..dah rezki kita bersalin operate ni tak blh nk ada ramai sangat anknya..

asyifa mustaffa said...

nikmat yg x bole dihurai dgn kata2...:)

Aziela said...

Akak hanya dikurniakan sekali saja pengalaman tu. Itupun dah syukur 100 rahmat

eB said...

menciknya, dh refresh pn gmbr xleh tgk. hu3....
pe pe pn. tahniah... welcome to 3 angels club ;p

Tina Othman said...

Wanginya bau baby

mama leen said...

alolo.. comeynya.. muka baru kuar perut

Hanis Azla said...

As-salam Izwa..

pengalaman yg sangat indahkan.. wp sakit, seronoknya tak terbanding.. Alhamdulillah..

aduhai.. siannya terburn tiket ke krabi.. takpe izwa.. nnt boleh booking lagi dan have fun di sana.. insyAllah.. tentu ada hikmah yg lebih besar di sebaliknya kan..

faraherda.razalan said...

Haih....mmg greatest moment. Tak terkata.....

wahida said...

pengalaman yg tiada galang gantinya..

Ummialyaanas said...

waa..waa..waa...teringt gak ms deliver thn lps..sakitnye ALLAH je tau..tp pas cium baby..nikmat bahagia..

*salam kenal*

~Beb~ said...

Semua ada hikmah. Ada rezeki arah lain plk nnti. Huhuhh. Aku smpi skrg blom bcrita lg psal nikmat ni kt blog. Huhuhu. Pjg kot. Haha.

Cho Zila said...

masa akak dulu tak teringat nak ambek gambar bagai.. masatu tak kuat nak berblog ngat... semuani kenangan...

DYatie said...

Alhamdulillah. Masih jua diberi kesempatan dan peluang oleh Allah SWT untuk merasainya.

Nora Karim said...

bau baby mmg best... rindu saat tu...

Edi Fadli said...

tahniah... org yg bersalin diampunkan dosanya.

Dapur Kek Cawan said...

teringat jugak pengalaman yang sama...huhu sakit hanya Allah je yang tahu kan..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Saat indah yang tak dapat di lupakan...^^

Dhia Dirham said...

bau baby memang wangi

ashra said...

hehe.bab warded memang x mampu nk byg..lg

redahkan aje la kan :p

HeNRieTTa JoSe said...

Syahmi ke? Comeinye....

aizamia3 said...

teringat kenangan bersalinkan dak Nuha.. hampir terlupa camane nak meneran.. huhuhu..

Bitt (double IS) said...

alahaiii ngerikk i tengok yg darah2 tu :)

Kira Sakura said...

nampak ni kt google share akak hihihi, kira ckup derita rasa tiap kali air habis darah pulak yg ganti wuuuu

mamawana said...

Alhamdulillah. Subhanallah. Allahuakbar. Bauan syurga tatapan ainun terindah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang