thumbnail

Wednesday, December 18, 2013

Wordless Wednesday?


Alaaa rabu ke?Hari ni takde mood nak WW..

Hujung-hujung tahun ni macam-macam perancangan nak buat, almaklum anak dah nak start sekolah darjah 1 tahun depan so zikir nyer lebih lagi la nak pegi jalan sebelum sekolah bermula ni..sory la anak..hujung-huunjg tahun ni abah super busy skit, kalo awal tahun tengah tahun dan cooldown skit keje..

Tapi..he..he..he.. ade plak tapi tu..insya Allah hujung minggu ni kiter check-in hotel untuk 3 hari ye anak-anak..penutup utk tahun 2013..

Tahun depan kiter kene cuti time cuti sekolah je..perancangan untuk 2014 pun dah ade TAPI keputusan nyer je belum ade nak kemane..biase la kan..2 tempat dari 2 kepala masing-masing jadi belum ade kata putus lagi!Sorang nak Redang (abanggggggg...jom la kiter ke Redang..Redang best orang kata..hahahaha...) sorang lagi Manukan..pokok pangkal nyer nak SNORKELLING & NAK PANTAI.Syahmi sangat suka snorkeling!

Nak ke USS asyik beralasan anak kecik je..pening mak nak tunggu diaorg semua besar!Hahahahaa....kene tunggu lagi 5-6 tahun la nak pegi USS tuh..pfffttt....

Kenapa awal sangat??Haaa...kan dah kata..kene cuti time cuti sekolah je so paham-paham la tahap kerebutan lokasi nyer pun!Tak sabar nak tunggu Matta Fair bulan 3 nanti!Nak rembat pakej murah!

Tahun depan pun cuti bertambah lagi 5 hari (org dah 10 tahun keje so dapat la penambahan cuti tahunan) dan campur carry forward dari tahun ni ade la 30 hari cuti :)
Ehhh..bercerita macam nak penutup 2013 jek..padahal ade lagi 2 minggu!Kalender 2013 pun ade dah bungkus dalam tong sampah dan kalender 2014 pun dah bersiap pangkah sampai 5hb!

Aku kalo bab excited memang juara la..he..he..he...


nota kaki : ade yang kata..semua benda dah naik pun ko rancak nak bercuti kan!Hello..mak main kutu kumpul duit tabung selit sana sini utk bwk anak-anak pegi jln okey..kalo ye pun ko sedekah je la kat anak aku dengan klik iklan Nuffnang aku tu ade jugak pahala...ape la..

15 comments:

Bitt (double IS) said...

plan holiday bagus..kena tuju tempat sesuai utk anak2 kann..tu kadang2 pening gak time bercuti tetap bekerja juga bagi saya hehehehe

- dieyana - said...

bagus! kiter pun teringin nak jalan2 cuti jauh sikit..dah start kumpul duit/main kutu/etc... utk holiday tahun depan..kihkihkh

wantie said...

ni pun tak menapak beli barang barang sekolah si Naiim. apa pun tak prepare lagi.. adoi..


afzalsukasuki said...

bnyak cuti dia.agak2 kalau nak jual inform la ye hik hik hik :D

❤Kamsiah❤ said...

anak2 dah besar tp duit tak besar2 jugak hehe..

Kesuma Angsana said...

hehehehe.. KA clik2 nuffnang kat sini yerk !

Nurzakiah Hanum said...

best plan holiday

Cik Puan Rara said...

amboi.ko dh pangkah kalender 2014 ye kak.aku ni x dpt lg kalender kak.nk tgu rtm ni bg punya lah lambat.haih~ tp kan kak,2 minggu tu kejap je.sok sok dh masuk januari.

Fifi Nadhrah said...

salam kenal dari fifi.. bercuti memang syok.. kadang2 orang kate kite banyak duit g cuti.. pdhl.. kumpul dan cube berjimat untuk pergi bercuti kan..

ZazaMyMoon said...

hahahah kau memang juara lah bab2 tanda kalendar ni Izwa..

Ok lah aku tlg kau penuh kan tabung nuff eh.. nanti banyak lah date yang boleh kau tick kat calendar.. muahahahha

Aisy Nasiha said...

Bestnya nak bercuti lagi..saya pun terfikir yang sama. Nak cari hotel yang mampu bayar n selesa utk sjaa2 swbagai penutup 2013...

~mama yang ayu~ said...

yela kan.. anak kiter pun dah skolah betul. dah darjah 1. mmg takleh dah sesukati nak bagi cuti kat dia. mmg pasni kena plan gi mana-mana school holiday je... mmg tak best.. huhu

msredcheesecake said...

rancang awal2 bule la kumpul duitnye ye dak

eMMe said...

Salam Nurul, ade peluang bwk anak jalan2.. bwk je la, kalo ada rezeki anak-anak.. InshaAllah...

sal ya said...

thn dpn plan nak bwk budak2 ni bercuti jgk. insyaAllah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang