thumbnail

Wednesday, December 11, 2013

WW : Ruam Panas atau Campak Halus?





Orang kan dah kata..dengar ckp org-org tua..

Kalau dedar tu dedar la kan semlm dah kene EL sebab sampai taska tgk-tgk budak ni penuh dgn bintik-bintik merah!Nak kata campak tak demam nak kata ruam pun mcm ye jek..

Semalam dah jadi satu keje..pegi office punch card pegi taska sekali kene patah balik ke office utk EL..kurus kaki mak jalan jauh-jauh bawak budak 8kg nie.. T_T

Then terus ke Pusrawi & EL balik umah dengan domok nie..
Hari ni aku kerja so dia tinggal dengan mak tok yang sengih je biler aku cakap nak tinggalkan domok nie..

Ehhhhh....ni kire WW ke?Hahahahaa.....

nota kaki : hari ni aku super BUSY eh...lunch kang aku dtg melawat korg!

20 comments:

asyifa mustaffa said...

8kg..? Kussss semangat ha..!
X brapa tau gak ha...ruam apa....

Kakzakie said...

Kakak rasa sebab adik kan montel cepat berpeluh itu yg ruam banyak Izwa. Kalau kita jaga tiap waktu lap peluhnya tapi kalau dibiar lama akan jadi macam ini.

Geram betul kakak tengok pipinya:)

Mia Kassim said...

Alalala ciannya....mesti budak comel ni tak selesa....

Aziela said...

campak kot...

Aisy Nasiha said...

Lama ke jadi ni? Kalau nazif ni semasa dia bawah umur setahun selalu kena ruam merah kecil2 juga.. tapi dlm separuh hari je paling lama.. ruam panas .

lieyalatif said...

ruam panas kot....jgn la campakkan...sian plak kecik2 nak kene campak...

Mimie_Zatun said...

ruam kot..
bam bam nye.. 8kg..

Nurzakiah Hanum said...

ala cian dia

EZAN IDMA said...

awlololo sian dia

Tina Othman said...

Alahai sianya mak aii 8kg haha bagus2 membesar dgn jayanya ye

Daddy Ziyyad said...

badan dia ada naik rash tak?

Selalunya, samada:

1- Measles

2- Roseola

3- Febrile rash ( ruam demam biasa)


Yang semua ni self limiting..tak bahaya..tak perlu antibiotic

fazitaismail said...

alolo kecian dak domok nie hihi..
rasanya ruam je kot..
kalau campak sgt kecian kan..
harap2 cepat sembuh ye laling..

Dee said...

campak halus kot..tp campak halus tu biasa demam panas..maybe ruam sbb badan panas je..moga cepat sembuh ye..

Nora Karim said...

wah... boleh tahan beratnya... ruam panas kot tu?

Amanda Suria said...

macam campak tp kan jenis yang halus2 tu nok...

~Beb~ said...

Omei nyeeeee. Cpt sht ye nak!

Dhia Dirham said...

ala ciannya diaa

aizamia3 said...

ruam agaknya..
apa-apapun moga dak demok takde apa2lah hendakNYA..

Mimi Azirah said...

Ruam panas kot kak

hainom OKje said...

BBudak kecik mmg gitu ME...selalu ruam halus halus ....ruam panas kot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang