thumbnail

Thursday, January 31, 2013

Selesa Beach Resort, PD


Baru nak update pasal PD..ntah mane nak mula pun tak tau..


 

 







Bagi kami yang jenis tak cerewet bab-bab hotel ni kecuali tang kebersihan memang takde kompromi la, hotel ni agak selesa. Bukan lama mana pun nak tido setakat 1 mlm je pun, itu pun waktu siang nyer bnyk melepak mandi di pool & pantai sampai hitam legam semua org..he.he.hee...RM238 siap breakfast diwaktu peak season kire okey la kot...



Kami sewaktu menunggu waktu untuk check in..mase ni pukul 2 ptg yang memang panas yarabi tapi tetap lah gigih jugak bergambar..semata nak tunjukkan betapa bersih & biru nyer pantai tu, tapi memang betul pantai di Selesa Beach Resort ni bersih, takde sampah dan air agak bersih jernih.

 





Aktiviti wajib yang seperti biase selagi tak kecut selagi tak legam memang takkan naik punyer la dan yang best nyer Syahmi dah pandai berenang di kolam dewasa tanpa pelampung!Ye betul...dan alhamdulillah juga sebab Sufiya pun dah pandai berenang jugak!
Yup..before ni dia memang tak pandai berenang walaupun berpelampung tapi di kolam ini dia sudah boleh berenang di kolam dewasa dgn bantuan pelampung lengan itu...

Jawab nyer lepas ni kene selalu bawak diaorg pegi berenang, nak bagi pandai bernafas lebih lama dalam air pulak.Cikgu diaorg cuma abah diaorg jek.Mama?jangan kata berenang terapung pun tak pandai okey!Lemas pandai la..hahahaa...

Err..kenape aku rasa mcm aku bercerita cara carca merba nie??

nota kaki : cuti raya cina mane mau pegi?

Tuesday, January 29, 2013

Friday, January 25, 2013

Ahh..sedap!Ahh...sedap!


Muahahaa..belum ape-ape tajuk dah ala-ala lu*** skit!
Ampunnn...tapi bukan itu!Nak bgtau yang sedap itu ialah .....

Ini

Ikan Bilis tumbuk/hancur pedas yg sedap nak mampss...

Sumpah tak tipu nie...sedap yang terHAMAT SANGAT, okey!

Oh yang penting sekali ikan bilis ni dari mek jah kiter nie kak Wahida..(mampus la aku sebab panggil dia kakak!hahahaha...) Thanx a lots nok sebab sudi minta abg posmen kesayangan ko untuk hantar kat aku...btw..posmen kesayangan Wahida tu husband dia.Malu aku mek jah dgn laki ko...muahahaa...

Thanx Wahida!

Wahh lepas gian mengidam aku dari dulu duk tgk je kat blog ko tu.
Sanggup meroyan komen bagai nak giler semata nak ikan bilis pedas nie...


nota kaki : aahhh sedap!aahhh sedap!! :D

Kerja ke Cuti?


Anda kerja ke cuti?Aku kerja..hehehehee...
Macam biase kami ni suka bercuti time orang bekerja & bekerja time orang bercuti :)

Esok, lusa, tulat tak sure lagi ape program..nak berjalan ke nak bercuti ke tak sure lagi.
Kalo jadi pun tanpa merancang..bangun pagi agak-agak nak ke mane situ la tujuan kami nanti.


nota kaki : hari ni lepak relax je kat office sebab bos xde..ngeeee~


Tuesday, January 22, 2013

Pakwe Baru!


me with pakwe baru

Hari ni super duper busy!!
Ini pun berehat sekejap sebelum smbung balik berlatih utk jadi pengiring, esok ade MOU majlis perasmian kat M*R* ni...tetibe terjadik pengiring sebab menggantikan org..

Mase take 1 hour rehat tu sempat la pegi kejar pakwe baru ni kat Busana Mall tu, ade majlis perasmian peraduan Mr.Potato. Dengan berani nyer panggil Zizan utk bergambar..hehehe...

Sori mr.hubby, u tau kan i memang minat giler kat Zizan ni :)


nota kaki : esok saya BW okey!Ptg ni ade MOU lagi nie...

Monday, January 21, 2013

Grrr...Grrr...!


Grrr....grrr...grrr....

Gerammm...itu yang ku rasa!Bukan salah sesiapa tapi salah sendiri..
Mane ntah e-mail barang yang ku beli, mane ntah laman web barang yang ku beli semua ku lupa...boleh?
Grrr......geram kat diri sendiri..

Yang bertambah geram barang tu ku beli tu untuk incik hubby sebenar nyer..iskk...geram lagi..Jenuh la ku check satu per satu e-mail termasuk yang beratus dalam trash bin, dah jenuh ku buka 1 per satu history internet ku..grrr..ku beli bln 12 bygkan betapa bnyk nyer history nak ku buka...grrr..geram...

Akhir nyer tetap tak jumpe..iskkk...terus call incik hubby mintak simpati..hehehe...
Dia senang jek "takpe la b anggap je takde rezeki, nanti kalo ade kiter beli lain"
See..orang lelaki senang, simple tapi hati perempuan mane nak puas kalo takat cakap mcm tu, tetap tak puas hati tetap gak nak cari..hurmmm...

Isshh..banyak mkn semut ke aku nie??


nota kaki : terus blues isnin aku hari nie...


Friday, January 18, 2013

Kuasa Imaginasi!


suka betul dia dgn rumah bnyk tingkap..hehehe..

dari kiri abah, mak tok, mama (mama kurus okey!), syahmi & adik.


Punyer la tak sabar cik abang tu nak tunjuk smlm, keluar je dari pintu taska dah tayang-tayang..
Menyengih je sambil tunjuk :) bertambah sengih biler kene puji..hehee..

Kdg-kdg dgn hanya puji-pujian pun boleh buat kita gembira & bahagia kan...


nota kaki : tak sabar nak tunggu lukisan dak Sufiya pulak.Dia ni ade penyakit M skit..asal pegang pensil je 'adik letih la mama.' hahaha...

Take A Few Moment



Let's take a moment to say "Alhamdulillah" for everything we have..

.Alhamdulillah syukur padaMu Ya Allah.
(sebab hari ni dah hari jumaat..hihihi..)



nota kaki : aku halalkan apa yg kau dah 'curi'...dunia akhirat aku halal kan :)



Thursday, January 17, 2013

WT


Hah..takde WW aku belasah jek WT!

see it?

Itu yang dia buat setiap kali abah mengajar abah Syahmi.
Setiap hari, setiap kali...cantik rambut abah..ikat rambut abah...cekak rambut abah..
Hehehehee...almaklum la awak sendiri takde rambut sgt kan dik kan :)


nota kaki : kejap je anak-anak dah besar kan....

Wednesday, January 16, 2013

Tak Nak WW laaa...


Nasi putih & sambal ayam

Lauk sambal je yang tekak nak skrg nie..tiap hari pun takpe.Ni lauk ptg smlm, lebih bawak bekal pagi utk breakfast.Perut orang kampung la katekan, nasi pagi-pagi buta...hehehe..kelmarin sambal tauhu..sedap wehhh mkn sambal tiap hari nih!Perut pun kebal, makan tengah mlm pun selambe apatah lagi makan pagi hari lagi selamba..

Radio cabuk ku!

Yesss..ni la radio cabuk ku yang selalu org gelak-gelak kan!Tapi jangan tak tau radio ni canggih tau...tgk bleh cucuk tumbdrive yang incik suami bagi tu.Canggih wa ckp lu!

Oh...dari hari ke hari penyakit M ku makin teruk okey,biase ke rumah kwn jadi silent reader jek, tak komen tapi klik Nuffang je bagi kwn-kwn..takde idea la nak komen,mood tak mari lagi!Ini pun menaip sambil makan sarapan..


nota kaki : rasa nak 'diam' sekejap...hurmm....

Monday, January 14, 2013

473..


Isnin?Oh isnin....zzzzzz.....~

Isnin ku yang sangat rock kapak (no more blues okey..tak layan blues dah..hehehe..)

Lagu rock kapak berkumandang melalui radio ku selepas dimasukkan ke dalam tumb drive yang dihadiahkan oleh incik suami bersama 473 lagu rock kapak itu.. TQ incik suami, i like it so much!Love u darling..

Oh isnin...lalalalalalaaa.....


nota kaki : ada permintaan lagu?


Thursday, January 10, 2013

25 Random Facts About Me!


Yeahhh dah lame tak buat tag nie!Suka...sebab memang tgh free ni! :)
Thanx HeNRieTTa JoSe sebab sudi tag!Suka..suka...


25 random facts about me?Okey nak buat dlm BM je la..

1. Peramah orang nyer tapi pemalu pada mula jumpe...(ye ke nie??)
2. Suka kaler pink, kuning, biru ehh pendek kata semua kaler yang terang!
3. Suka berjalan, melancong merata.
4. Suka pegi makan!Yess...suka sgt nie :)
5. Paling suka makan masakan yang berasaskan sambal atau yg pedas! (sambal sotong, sambal udang, semua sambal la sukaaa siap boleh mkn berpinggan-pinggan!)
6. Tak makan sayur..adududdu.....anak pun dah ikut! (bad mom nie....sobsobsob..)
7. Seorang yang garang tapi kadang-kadang boleh jadi lembut biler kene cara nyer (ni abah je yang tau mcm mane..hehehe...anak abah la katekan!)
8. Sangat berdikari.
9. Suka bercakap tapi bila tak kene gaya sepatah haram pun takkan bercakap.
10. Sangat pantang dgn org yang tak reti ucapkan terima kasih atau pun maaf! (pantang aku nih!)
11. Kadang-kadang boleh jadi org yang selambe jek.
12. Suka cakap berterus-terang kalau tak suka sesuatu benda tu..direct to the point la senang citer..
13. Selalu menguruskan hal-hal adik-beradik atau family..(kdg-kdg letih selalu jadi org tengah..huhuhu...)
14. Tak suka budak (dari masa bujang memang tak suka budak) tapi beranak jugak...ehhh..pendek kata tak  berapa pandai nak berada disekitar budak..ehh...ntah la!
15. Suka membaca sampaikan iklan kecik-kecik atau ruangan ucapan yang ntah ape-ape tu pun aku baca..hahaha...
16. Tak ada kawan baik dari waktu sekolah sampai skrg ni tapi mempunyai ramai kwn yg baik..alhamdulillah, aku sentiasa ada kawan yg baik setiap masa :)
17. Kenal incik suami dalam sms je sebulan sebelum jumpe (sumpah mase tu aku ingat kwn dia yang main-main!tak tipu nie...aku pun main-main je la layan!erkss.....)
18. 1st dating : 14.02.2004 (weeee.....gediks!)
19. Esok nyer kitaorg terus couple 15.02.2004 (giler selambe time nie padahal baru jumpe smlm!) hahahaa...mak redah jek mase tu sebab tgh free la kate kan :)
20. Kalau jumpe regu berckp & bergelak memang boleh lepak berjam-jam dgn diaorg..(ni incik husband pun dah paham sgt nie..thanx syg!)
21. Jarang shopping...malas giler nak tengok org ramai-ramai, just target ape nak beli, capai dan terus bayar..
22. Suka beli satu benda yang mahal & tahan lama (contoh mcm kasut : beli 1 scholl then pakai 5 thn!jimat..)
23. Bukan orang yang feminin sgt la aku nie...aci redah je!Sebab tu dulu sekolah geng dgn budak laki je dari sekolah rendah sampai sekolah menengah sampai la waktu kerja..
24. Paling tak suka masuk hutan!!(Dulu mase BTN kene masuk hutan itu la waktu paling azab aku rase kan, paling susah dari waktu beranak...sampai ke tahap tu aku punyer tak suka!)
25. Sekarang aku dah feminin skit tapi tetap garang...hahaahhaa....


Okey dah....penat dah pikir, walaupun bnyk lagi tapi rasa dah makin mengarut je aku nie..
Pendek kata aku ni sempoi je org nyer kalo ko sempai dgn aku, kalo ko kerek dgn aku 10 kali aku akan kerek dgn ko..gitu la....hehehee...tapi tgk mood jugak kalo tak aku memang tak layan org kerek nie..lantak la ko situ...


nota kaki : biler baca list baru aku tau aku kelakar org nyer!kekeekkee....

Pilihan Keluarga atau Sendiri?



Topik di SuriaFM semalam : Bahagia bersama Jodoh Pilihan Keluarga atau Sendiri?

Jadi jari ni dengan pantas men-tweet ke SuriaFM dengan mengatakan : 
@idzwa - Bahagia itu tak kira pilihan sendiri/keluarga yang penting pandai membahagiakan pasangan kita :)

Dan tidak disangka tweetku dibaca!Thanx SuriaFM..



nota kaki : sometime benda kecil pun boleh buat kita rasa bahagia & gembira jika kita sentiasa rasa bersyukur..




Wednesday, January 09, 2013

WW : ptg pulak..




Lunch punyer...(ini selepas makan cempedak goreng 10 biji orang office bagi!) hahahahaa...


nota kaki : hari ni hari relax :)

WW : Food!


Makan petang smlm ni.. 

Pagi tadi sempat goreng karipap homemade yg beli dari mak kawan adik, sempat la bedal 3 biji karipap sebelum solat subuh..hehehehee...kebulur di pagi hari!

Sekarang sarapan yang betul-betul punyer..

Nasi lemak separuh lauk sambal paru & sotong.

Ahhhh..sudah!Mane nyer WW aku ni??
Hahahahahaaaa....memang tak bleh layan ar WW ni... :)


nota kaki : kalo aku gemuk sila jgn tegur yeee...amaran ni!he..he..he..

Tuesday, January 08, 2013

Biarlah Rahsia..


Takde idea nak menulis sebab sakit kepala (migrain) yang dah berlanjutan 2 hari...

Tapi tertarik dengan kejadian yang dibaca di FB.

Sesuatu benda yang belum kuat kejadian nyer telah diwar-warkan, dicanangkan diseluruh dunia sedangkan masa masih lagi panjang utk dicanangkan walaupun ianya satu benda yang baik..Kini ianya telah 'hilang', telah diambil semula olehNya..jadi, ketika ini adakah simpati atau cemuhan yang akan diberi?

Dicanang, disorak, diwar-warkan bagaikan esok tiada hari, bagaikan esok tiada masa..terlupa seketika bahawa ianya datang dari Yang Maha Esa!Kini..ia telah diragut ketika 'terlupa' dan kini meratap, menangis bagaikan tidak sedar ianya juga ditentukan olehNya..

Manusia..kadang kala berbicara tanpa sedar, kadang kala menebarkan tanpa berfikir kesannya, kadang kala terlalu leka dengan keadaan itu sehinggalah kehilangannya..
Kini...haruskah ku ucapkan takziah atau haruskah ku katakan kau yang terlupa dunia..?

Kini...ku sedar, ku harus berdiam sahaja tanpa meluahkan apa-apa yang mampu memburukkan lagi keadaan sedangkan didalam hati ada sedikit simpati & juihan yang terjentik kerana ku juga adalah manusia yang kadang kala terlupa apa yang aku lakukan...

Kini...ku secara tidak langsung ku sedar ku harus jadi manusia yang sederhana sahaja dalam apa saja perkara, tak perlu terlalu jadi terlalu luar biasa hanya utk menarik perhatian kerana pendapat ku : 

"kadang-kala sesetengah perkara haruslah disimpan sendiri kerana ianya akan lebih manis rasanya berbanding dicanang ke seluruh dunia yang bakal akan menjadi bahan tertawa dikemudian hari.."


nota kaki : luahan hati, pendapat sendiri yang sedang menahan sakit kepala...

Monday, January 07, 2013

Rock Kapak Babeh!


Sape tengok AJL27 mlm tadi angkat mouse dan tangan!!
Yess...tak nak ulas pasal semua persembahan yang ala-ala bawak 1 kampung kat atas pentas tu tapi nak komen pasal lagu otai-otai yang menggamit kenangan tuh!Perrggh...terbaik sepanjang zaman okey, tak kire la zaman batu ke zaman kayu ke zaman millenium ke lagu rock kapak tetap sedap didengar tak kira bila-bila....

Lagu yang tak lapuk dek hujan tak lekang dek panas, lagi lama lagu tu lagi sedap didengar..
Oh malam tadi siap karok dgn incik suami masa persembahan otai-otai tu, rasa mcm muda belaka..ahaksss....ai tetap muda lagi okey!He he he....

Bertambah sweet yang incik suami saya jugak adalah sangat-sangat sukakan lagu rock kapak!Malah...ada lagu yang saya tak pernah dengar tapi dia tahu!Fuuhhh...yang tu lagi otai okey...Teringat jugak la masa incik suami copykan & burnkan lagu-lagu otai sebanyak 300 lebih lagu dan berikan pada saya..oh sweet~ 
Sampai skrg saya simpan semua lagu-lagu tu..

Sekarang ni Suria.FM yang menjadi pilihan hati saya sebab kebanyakkan lagu lama dimainkan di siaran ini..sukaaa!

Ahh..kalau nak bercerita setiap satu lagu yang ada memang sangat-sangat memory lah!
Teringat ada yang sanggup tulis dgn tangan dan hadiahkan lirik lagu Bayangan Gurauan pada saya..hehee..kelakar tapi saya masih lagi simpan semua itu & mereka masih lagi menjadi kawan saya sehingga kini..cinta monyet la kate kan!Hehehee....lawak!


nota kaki : kerana rock kapak saya tersenyum dari mlm tadi sehingga skrg ni!ohh...no monday blues todayy.... :)

Friday, January 04, 2013

TQ Nuffnang....again!


Million thanx to Nuffnang coz sudi bagi satu lagi BE kat blog yang dah agak sendu nie (mood x mari lagi nih...adududuu...) penyakit or vitamen M yang agak melampau skrg nie...



1. Thanx sebab sudi letakkan iklan U Mobile yang sekarang ni ade buat contest.
Korang kalau nak join contest tu sila la terjah web U Mobile ni.



2. Thanx jugak untuk BE ini Sunway University.


Terjah di link bawah setiap gambar utk keterangan lebih lanjut okey!
Thanx again Nuffnang~ walaupun duit yg ada disitu tak seberapa tapi masih lagi diberi kepercayaan utk meletakkan iklan disini..TQ TQ!


nota kaki : takde mood.................................

Thursday, January 03, 2013

Aksi Cilik Dia!


Semangat ni!

Dua-dua hitam di sebab kan sunburn!!

Anak manja abah ni!

Lihat...kan dah ckp sekejap je masa berlalu, rasa mcm baru je bersalinkan dia..baru je menyusukan dia skrg ni dah sekolah...huhuhuu...nampak nyer mama makin muda la kan dik, makin hari makin tahun makin muda mama....heheheee....


nota kaki : anak-anak hitam legam skrg nie..huhuhuuu...mandi pool lama sgt la ni!

Wednesday, January 02, 2013

Pertama utk Tahun Ini (2013)


Selamat Tahun Baru!

Malas nak cerita pasal azam sebab saya bukan jenis berazam setiap kali tahun baru, saya jenis berazam setiap pagi.

Flash back balik, tahun 2012 terlalu bnyk sgt memori indah belaka (syukur alhamdulillah..), menang percutian di sana sini tapi skrg sudah malas nak join mane-mane peraduan mungkin sebab mood tak datang lagi!Juga tahun 2012 pertama kali kami menjejakkan kaki ke luar negara & impian ke luar negara mungkin akan disambung lagi di tahun ini (insya Allah kalau ada rezeki & peluang).

Banyak benda baik berlaku di tahun 2012 dan saya berharap benda baik ini, kegembiraan ini, kebahagiaan ini berterusan sehingga ke penghujung tahun 2013.

Oh pagi tadi hantar Sufiya ke kelas 4 tahun (walaupun dia baru 3 tahun ++) terasa cepat sangat masa berlalu & sekarang ni Syahmi dah masuk kelas 6 tahun!Oh hooo...tahun depan dah sekolah rendah?Aduhhh....cepat nyer masa berlalu sekejapan sahaja anak dah membesar...sobssobss....

Perancangan tahun 2013 telah bermula seawal semalam & my ibu nak ajak bercuti ke Penang semasa cuti Maulidur Rasul dan sambung ke Thaipusam...hurmm....tak habis bincang lagi ni dgn adik beradik..

Eh ape azam korang?Malam tahun baru pun saya tido dengan nyenyak nyer sebab saya memang tak sambut benda-benda mcm nie...heheheee..orang bandar yang kampung la katakan!


nota kaki : tak sabar nak tunggu esok!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang