thumbnail

Wednesday, February 27, 2013

Yang Menyorok & Yang Tersorok

Amaran : Ini entry gedix!Sila klik X dgn segera utk kurangkan rasa 'lemas'..muahahahaa.. :)




Taken by Syahmi Irsyad yang suka amik gambar abah & mama!
Dia selalu ckp abah mama ni pakwe makwe la.Padahal takde nyer pakwe makwe biase kami ni askar & tentera!Gaduh baik gaduh baik gaduh baik, dah itu je kwn nyer nak buat mcm mane kan.he.he.he..

Biase kalo keluar dia selalu offer diri utk amikkan gambar kami "cepat, Syahmi amik gambar abah ngn mama!" kalo gambar tak jadi (tak lawa) dia sanggup amik lagi!Lepas tu turn Sufiya pulak, biase kalau Sufiya yg amikkan gambar ade bdn takde kaki or ade gambar kaki jek!Hahaha... :)


*note : psl entry smlm, kami bkn org kaya tapi pendapat ku sekali setahun apa salah nyer jamu kesayanganku yang agak mewah supaya dia gembira lagipun itu duit simpanan aku hanya utk meraikan dia, aku hanya budak kampung yg duduk membesar di KL tetap mkn sambal belacan, ikan masin pekasam or biskut kering la! :) biase kami lepak mkn kedai mamak..*


nota kaki : ehhh...tajuk entry tu ade kene mengena dgn gambar tau!

Tuesday, February 26, 2013

Serai @ Paradigm Mall






Gambar menu yang meliurkan!

Minted Calamansi Soda RM10.50, Serai Iced Tea RM12.00, Milky Bandung RM8.50 : air semua sedap menarik lagi-lagi Serai Iced Tea yang tak rase serai tapi rase mint.

Serai Tasting Platter RM35 : aku punyer

Middle Eastern Medley RM45 yang ni sumpah sedap!!! incik hubby punyer.

Serai Platter RM25 anak-anak punyer...yg ni kecewa skit, sotong tu liat ayam tu keras..

Chocolate Lava Cake yang tersumpah sedap nak gilak!Memang sedap tersedapp...aahhh terliur balik ni!RM15 yang berbaloi-baloi sampai berebut anak beranak sebab tak cukup..hehehe..next time repeat lagi!

Punca kami cuti la nie...pegi daftar sekolah dia sebenar nyer :)


Ohhh sebenar nyer cadang nak dating ber-dua tapi apakan daya sekejapan je berdua lepas tu bawak jugak bawak dua org ni!Biase la incik abah tak mampu berjauhan dgn anak-anak la konon nyer so bawak jugak la diaorg & rosak la program mama nak berwayang dgn incik abah.Cadang nak tgk wayang Die Hard la!Isskk...

Serai ni kat Paradigm Mall PJ/Kelana Jaya tu, memang dah niat dah nak belanje incik hubby tu makan sempena birthday dia 17hb Februari lepas termasuk dgn anniversary perkenalan kami yang ke-9 hari tu.Konon nyer...(konon la sgt ni!) nak mkn berdua tapi apakan daya kannnnn.....dari berdua jadi berempat sudah!Meriah jugak beramai-ramai nie..

Yupppp tempat ni so so so expensive tapi kalau dah kata belanje setahun sekali ape salah nyer kan?
Yang penting sedap!dan berbaloi-baloi.


nota kaki : okey bab pujuk tu memang dah tak bleh pujuk..hehehe..ai dah redho dah ni :)

Monday, February 25, 2013

Touch My Heart Sis!

komen dari sini

bersambung pulak komen beliau kat entry ini..

kelakar + sweetsss okey kak!

Tu dia kakak aku Eye Nee yang sangat memahami!
Kak Eye Nee, yang sangat meruntun hati ini ialah gigih main kutu dari awal tahun 2012, ditambah lagi dgn main kutu tahun 2013 dengan niat dihati utk bawa dia ke sana, apakan daya mgkn terpaksa tunggu hingga ke 2014 (kot?), semata utk dia kesayanganku.

AturanNya sangat cantik sis, adikmu ini akan cuba terima dgn hati terbuka (akan ye & m a s i h lagi berusaha utk terima kenyataan bahawa perlu bersabar utk sedikit tahun lagi..hehehe...) insya Allah sis :)


nota kaki : hari ni kami cuti, dating ber-dua (setengah?), mungkinkah masih boleh dipujuk si dia?
Harapan lagi tu..harharharr....

Friday, February 22, 2013

Love That Statement!


Bersalin secara normal atau tidak bukan persoalannya..Allah Maha Adil, Maha Pengasih & Penyayang...Pahala melahirkan tentu sekali bukan bergantung pada cara melahirkan...Bersalin secara normal ada risikonya apa tah lagi bersalin secara pembedahan...Nyawa menjadi taruhan...Siapa kita untuk menidakkan ketentuan Allah?

"Some people might say whatever they want because they have no idea what have been thourgh...There is a whole lot in life that we simply cannot control. Sometimes, the lesson lies in our ability to let go and accept things for how they are.

I never feel less feminie when underwebt C-Sect. Childbirth is paintful. It's not the same for every mother, or even with every child. As hard as childbirth is, though, the long haul is still ahead. Raisin kids is where it counts."

this statement copy from : ~ From Peru With Love ~

Love..love..love this statement so so so much!~
Thank's akak for this statement. Kembang hati biler baca..
Nak tahu kenape aku pernah kecik dgn bab bersalin C-Sect nie?
Sedikit sedutan luahan hati nie..

satu kerugian apabila kita bersalin c-zer suami tak nampak kesakitan kiter, tak nampak seksaan yang kiter terima semasa mengeluarkan 1 nyawa?
Satu kerugian apabila kita bersalin c-zer suami tak tahu tahap mana kesakitan yang kita tanggung itu sehingga tidak akan lebih menghargai kita memberinya buah cinta?

Jangan berani mengatakan sesuatu jika anda tidak mengalami nyer sendiri... :)


nota kaki : perempuan ni superpower tau..

Thursday, February 21, 2013

“Pakej Pulau Malaysia Bersama Jomlahcuti.Com”


Yeahhhh...Jomlah Cuti telah buat contest dengan hadiah yang terkumpul bernilai RM1,270!!Weehuu....

Hadiah pertama : 

Voucher penginapan 3H2M di Langkawi + Kereta Sewa + T-shirt Jomlah Cuti bernilai RM690

Hadiah Kedua :

02 Tiket masuk taman tema Lego Land + Tshirt Jomlah Cuti bernilai RM350

Tempat Ketiga : 

Voucher penginapan 2H10 di Port Dickson + Tshirt Jomlah Cuti bernilai RM230


Okey korang, pada yang tak tahu ape itu atau siapa itu Jomlah Cuti ni boleh la terjah ke web mereka!Juga..utk sesiapa yang sedang mencari pakej percutian di pulau sekitar Malaysia, yang nak berurusan sesimple ABC boleh berhubung atau boleh la amik pakej dengan Jomlah Cuti ni.Kebanyakkan pakej yang disediakan oleh Jomlah Cuti ni adalah sangat-sangat sempoi & berharga mampu.Family vacation paling senang sebab semua diuruskan..best tak?

Malah di web Jomlah Cuti terdapat banyak pilihan pakej pulau disekitar Malaysia yang disediakan, malah ia dibahagikan mengikut negeri.Tak caya?Cuba korang klik sini.Sape nak honeymoon kat pulau pun boleh tengok promosi bulan madu ni ye.Yang bujang pun boleh terjah jugak!Ini utk semua org okey...best!best!~

 Lupa nak bagitau Jomlah Cuti juga sentiasa mengadakan promosi hebat terutama sekali ke Singapore, ye ye ke USS!Iyeeee...ke USS!Yupppp....ke USS tempat idaman aku! (*sentap sekejap!agagagaa....)

Senang, sempoi berurusan dgn Jomlah Cuti ni!Jom korang bercuti atau lebih senang join contest ni!Mane tau takde rezeki aku, ade rezeki utk korang :) psstt..aku target tiket legoland tu jek *untung-untung aku boleh terlajak ke USS (harapan lagi tuu..pffttt~)* hahaha..tak pun PD pun okey dah.Nak bagi yang Langkawi?Alhamdulillah..he.he.he..

Oh sebelum terlupa kalau korang masuk contest ni masukkan slogan korang sendiri tau, ini slogan aku :
"Saya ingin bercuti bersama Jomlahcuti.com kerana ia menyediakan pakej yang sangat friendly, sempoi dan berharga mampu utk poket aku!" 
(tak boleh lebih dari 15 perkataan tau, korg jgn la buat esei plak..hahahaa...)

Ehhh...dia nak gambar kiter sendiri la sebagai bonus...jap jap..ade bnyk nie!
Okey tempat idaman hati yang berjaya ku jejak tahun lepas : 

1. Pulau Manukan, Kota Kinabalu

anak bujang tak nak balik biler tgk ikan ni..hehehe...

I loveeee Manukan!!The best memory ever~

2. Grand Lexis, Port Dickson

Happy time!Splashhh splashhh... :)

Love Grand Lexis too..so much!

3. Ho Chi Minh, Vietnam

Sungai Mekong u!

1st time ke oversea :)


Psstt...teruja terbakar tengok pakej kat Jomlahcuti.com ni...lagi-lagi ke USS..pffttt...tak habis-habis dgn USS aku..hahaahhaa...incik hubby : help!help! :)


nota kaki : korang apa lagiii....jom lah bercuti bersama Jomlah Cuti!

Ikutkan Hati...


Kalau nak diikutkan hati di Matta Fair bulan dpn ni..

1. Nak je rembat pakej ke USS utk bln 5/6 nanti.
2. Nak je book tiket kapal terbang tu.
3. Nak je rembat pakej ke Manukan (lagi!) utk bln 10 nanti.
4. Nak je bercuti ke island lagi.

tapi

Apakan daya, banyak yang perlu difikirkan sebelum membuat sesuatu itu..
Oh...bertambah 'luka' dihati bila incik hubby pujuk dan ckp "tahun ni kiter jalan-jalan (read : rehat-rehat) dalam (negara/negeri) je dulu la b,okey?" diam (nangis dlm hati..huhuhuuu..)

Sebenar nyer hati tu menangis sangat sebab dah gigih main kutu + simpan duit dari tahun lepas semata nak ke USS ni..huhuhu...dan memang cdgn & niat dihati nak pegi tahun ni di bln 5/6 (sambut anniversary kawin, konon nyer!~) sobs..sobss..

tapi kan (he.he.he..tetap nak bertapi tu!~)

Org-org tua selalu ckp : kalau diikutkan hati jugak nanti 'mati'..lagi parah kalau diikutkan hati memang derhaka kah aku..huwaaaa..(walaupun bukan lah incik hubby tu ckp aku akan derhaka kalau aku rembat pakej tu jugak.he.he.he.he...)

Okey fine, aku syak seminggu sekali aku akan salahkan hormon begini biler otak ku berputar terlebih laju!Hahaha...ini bukan anak yang cranky tapi mak YANG TERLEBIH cranky nie!~

*sebenar nyer terkilan je sebab mmg dari mula niat main kutu + simpan duit tu utk incik hubby sebenar nyer, mmg dah niat dihati nak bwk dia enjoy sambut anniversary kat USS tu  walaupun aku tak main semua permainan yang ade (kat genting pun aku tak pernah naik ape), dia adalah org yg sukakan roller coaster & advanture berbeza dgn aku yg suka lepak santai-santai je*


nota kaki : kalo nak tggu thn dpn lagi payah kottt err bkn payah leceh kot!(kot??!) 
Wina : i yg meragam nie..acanne tuh?hehehee... :)

Wednesday, February 20, 2013

Fenat....pffftttt~


Rabu yg fenatttt - dari Sufiya yg tak nak bgn, tak nak mandi, tak nak pakai baju, tak nak masuk kereta, tak nak pakai selipar, bleh plak lori sampah lepak tgh jln, lampu traffik semua merah, jem bagai nak gila, lapar tahap nak mkn org, berjogging kejar lif, berlari kejar punch card (nasib baik sempat!) akhir sekali ditambah dgn ariel radio cabuk patah plak....fuhfuhfuhfuhhh...

Jadi moh la kiter motivate diri dgn mkn nasi + sambal ikan bilis + telur goreng + neskepe ais :) sambil layan lagu di radio yg ala-ala hjg telinga..hahahahaaa.....


Yup...ni la status FB aku hari nie..penat tak baca?Lagi penat yang berlari hari nie sambil nafas yang tak cukup..he.he.he..
Tapi biase la kan, ade-ade hari memang kiter akan terkena mcm ni kan?Semua serba tak kene,semua serba tak menjadi..Terpulang kat kiter utk jadikan ia positif atau negatif.Takkan kiter nak jadikan ianya negatif yg akan menyebabkan kiter bad mood sepanjang hari kan?

Jadi mari kiter jadikan ia sebagai aura positif, sekurang-kurang nyer kaki yang terseliuh haritu dah boleh berlari-lari anak, sekurang-kurang nyer dah terbakar skit lemak kat paha nie..he.he.he.he..


nota kaki : paling bahagia kak adibah noor baca tweet aku hari ni di SuriaFM sambil gelakkan hari ku yg spoil nie.hehehee...

Tuesday, February 19, 2013

Alhamdulillah Rezeki...


Set terbaik dari IKEA!So yummmeeehhh!~

Dari hari rabu minggu lepas sampai ke jumaat mlm, setiap hari ade je orang belanje mkn!Kenyang setiap hari setiap mlm minggu lepas, alhamdulillah~ rupe nyer tak sangka rezeki bersambung ke hari sabtu tu, incik hubby pulak belanje mkn!TQ incik hubby :)

Oh hooo...nak tunjuk my latest picture!

Look at my dagu botox!Hehehe..ori okey :)

Me just with the bedak & mascara je...tak reti make up!Ade sape-sape nak ajar aku make up tak?


nota kaki : sebenar nyer entry ni utk esok tapi terkeluar hari nie pulak..lantak la..ha ha ha...

Mcm Orang Gila!



Ini komen dari entry ini

Satu lagi yang paling kelakar aku rasa komen yang nie


Komen ni dari entry buat kuih tu!Yang kelakar bukan wish besday tu tapi horoskop tu memang tepat sekali...hahahaa...

Mane tak mcm org giler asal baca komen kak Eye Nee ni memang selalu tepat kat hidung aku!Tergelak aku sebab ape yang dia selalu komen biase nyer memang betul apa yang ade dlm hati & diri aku!Kuat sungguh firasat akak ye...


Monday, February 18, 2013

Contest Kaca Mata PapaMifz.com


JUJUR : masuk Contest Kaca Mata PapaMifz.com hanya utk dptkan hadiah kaca mata rabun utk incik suami je nie.Dah lama tak berganti kaca mata dia tu, siap dah calar & getah hidung tu dah patah!Ajak beli baru asyik tak nak je..so doa-doa-doa-doa-doa supaya boleh menang contest nie...(amin~)

1. Tajuk & entry : Done~
2 & 3. Sila letakkan gambar kaca mata rabun/hitam dan nyatakan mengapa anda suka dan bencikan kaca mata tersebut...(selambe aku letak gambar aku yg pakai kaca mata hitam tu bukan letak gambar kaca mata!harharhar...) : Done~

me

me & my love!

Okey serius ckp aku paling suka kaca mata hitam ni sebab dalam bnyk-bnyk kaca mata hitam yang ade dan yang pernah dibeli yang ini paling-paling aku rasa kene & ngam dgn muka aku yg bujur & bulat ni..hehehe...

Jenama nyer ialah RayBan gred AAA (itu je mampu pun..hehee..) yg dibeli secara online (dah lupa link nyer..).Sebenar nyer kaca mata ni dibeli bertujuan utk hadiahkan pada adik lelaki aku tapi apakan daya tak kene dgn selera dia so apa lagi aku la yg gunakan nyer!Harga kaca mata hitam ni mase tu RM139 (mahal kan tapi murah la berbanding yg ori..huhuhuu...)

Pengalaman manis atau pahit tu takde la sangat cuma apa yang aku rasa setiap kali pakai aku rasa aku cantik sangat..(giler perasan ni  tapi ini adalah jujur apa yang aku katakan!hahahahaa.....).Yang penting sekali kaca mata hitam ni la penyelamat aku sewaktu naik kereta dalam keadaan panas!Yupp..aku ada migrain yg teruk sekiranya terkena terik matahari.Pakai kaca mata hitam dlm kereta diwaktu siang adalah wajib bagi aku..

4. Sudi-sudikan LIKE Fanpage FB Papa Mifz, tiada paksaan : Done~

5. Sila linkkan permalink entry ini di dalam entry anda : Done~

6. Tinggalkan permalink entry anda di ruangan komen entry ini : Done~

7. Tarikh tutup penyertaan ialah pada 15hb Mac 2013 : okey~


**********************************************************************
Okey part paling best : 

Hadiah nyer!!

1. Hadiah Utama : sepasang kanta cermin mata CR39 Photogrey Multicoated bernilai RM 350.00 (siap pasang)
RABUN JAUH TIDAK LEBIH daripada -5.00 & RABUN SILAU TIDAK LEBIH drpd -2.00.

2. Hadiah Keduasepasang kanta cermin mata CR39 1.6 Photogrey Multicoated bernilai RM 250.00 (siap pasang)
RABUN JAUH TIDAK LEBIH daripada -6.00 & RABUN SILAU TIDAK LEBIH drpd -4.00.

3. Hadiah Ketigasepasang kanta cermin mata CR39 1.5 Photogrey Multicoated bernilai RM 150.00 (siap pasang)
RABUN JAUH TIDAK LEBIH daripada -4.00 & RABUN SILAU TIDAK LEBIH drpd -4.00.

*CR39 : Plastic

Jika anda tidak rabun ataupun power anda melebihi had power tersebut, hadiah tersebut boleh dipindah milik kepada mereka yang layak..mungkin adik anda rabun..mungkin kakak anda rabun..mungkin mak anda rabun..MUNGKIN SUAMI ANDA YANG RABUN (yang ni aku tambah sendiri ek..hehehehee..) terpulang pada anda kepada siapa nak dihadiahkan..



nota kaki : doa-doa-doa-doa semoga aku menang contest ni demi incik hubby sayanggg :) amin~

Resepi Kuih Kertas / Kuih Gunting

entry monday bluesss....

Bahan-Bahan : Tepung Gandum, Majerin, Garam & Gula

Uli sampai lembut

Leperkan dan potong berbentuk 4 segi 

Goreng & sira dgn gula

Dah siap..inilah rupa nyer..

Ini adalah dari Chef Hubby aka Chef Eady & aku sebagai pembantu chef tukang basuh mangkuk & brg-brg yang digunakan juga sebagai tukang mkn bersama anak-anak..hahaha..

Kata nak buat sendiri haram tak reti!Incik hubby ckp makanan ni biase mak buat (mak mertua) masa diaorg kecik-kecik, juga salah satu makanan dia mase hidup bujang susah takde duit nak mkn..

Actually aku tak tau nama makanan ni..belasah je upload kat fb ckp tak tau name..sekali ade member bagitau nama dia ialah : Kuih Kertas atau Kuih Gunting (walaupun takde rupe kertas dan tak kene gunting pun kuih ni..hehehehehe...)

Incik suami aku mmg selalu masak, dia masak mmg sedap nak giler & aku mcm biase mmg tukang mkn & tukang basuh pinggan mangkuk..ohh tak lupa tukang sediakan bahan masak tu..kerjasama la kate kan :)


nota kaki : smlm harijadi incik hubby...next week kiter dating ye abg..hehehee..

"2nd year Ohsem Anniversary Aku cuma seorang kulikutif !!! GA"



Okey...jom join!!Blog ni awesome skit sebab gambar kat blog ni ya hampunnn...rasa nak masuk dlm pc nak mkn je ape yang ade kat dlm tu...hehehehe!
Ohh..nak join klik sini ye!


nota kaki : dgr-dgr hadiah dia awesome...harap bleh menang ni!

Friday, February 15, 2013

From Korea With Love


Hoyehh hoyehh!

Rezeki lagi dipagi hari!Kali ni dari cousin aku yang bercuti di Korea last week..best ooo tgk diaorg main salji.Aku telan air liur sambil simpan impian yang ntah biler nak jadi kenyataan nyer ntah..

Mungkin anniversary kawin yang ke-10 kot..(in shaa Allah!) so kene start menabung dari skrg utk lagi 3 thn akan dtg.Harap mase tu anak-anak dah besar & takde baby time tuh..thihihiii....

Paling-paling-paling aku suka ialah magnet tu sebab aku memang kaki kumpul magnet!
Dah ar comel magnet tuh!Jadi nyer bukan lah di peti ais aku letak tapi di office nie supaya setiap hari aku boleh tgk & jadikan ia semangat utk penuhkan tabung gajah..



nota kaki : incik hubby ckp tak semesti nyer ke korea je bleh main salji, kat beijing pun bleh jugak tapi feel dia lain ye dak?walaupun aku sikit pun tak minat citer korea..hehehe..

Thursday, February 14, 2013

Promo Photoshoot



Mari dekat, mari rapat!
Promo photoshoot utk ibu mengandung & utk newborn yang diadakan oleh Fotohati, best & pakej yang ku rasakan agak murah.Tak caya? Cuba baca kat gambar tu pelan-pelan..

Baca tak?Ha...murah kan?So ape lagi..cepat-cepat terjah ke FB Fotohati atau sila email ke : asniza.kz@gmail.com utk book!Lai lai lai....nak tgk betapa cantik nyer gambar-gambar yang pernah Fotohati ambil, sila terjah & like page Fotohati ye!


nota kaki : syok ooo layan gambar baby ni! :)

14 Feb 2004



Time flies, but the memories collected along the way can never be replaced..
14 February 2004 (1st time i met you) - 14 February 2013, till the end (in shaa allah!)


note : i love u incik hubby!

Wednesday, February 13, 2013

Oppa Oppa Gangnam Style!!


Oppa oppa gangnam style!!

Hah..ni la budak nyer!Mase aku solat dia beroppa oppa kat belakang, hilang kusyuk aku nak solat..iskk iskk..dgn muka mcm ni mampu ke ko nak marah dia?

Siap baca doa mkn & doa penerang hati mase solat!Bukan slow okey..suara dia dah mcm tertelan speaker!Sudah nyer aku selesaikan solat gomol dia sampai dia menangis.
Rasakannnnn...hahahaaa....


nota kaki : err...ade ke org keje hari nie?ke aku je yg keje??

Friday, February 08, 2013

Hujan Diluar Hujan Didalam


Sejuk kan hari ni..sesejuk sedamai pemergian adik Ahmad Adam.Hujan diluar hujan juga didalam, ntah kenapa syahdu sangat.Mungkin kerana cuaca yang amat syahdu hari nie...

Pagi-pagi BW ke blog kawan-kawan & singgah ke blog  sorg kawan yang wajib saya masuk setiap kali beliau update..Ashra, kawan yang pada pendapat saya seorang yang kuat & tabah juga sweet..he he he...don't know why tapi bila masuk ke blog dia rasa mcm damai.Oh...kerana cuaca atau hormon kah ini?.

 Syahdu & 'hujan' bila baca entry-entry beliau yang lepas, walaupun dah pernah baca tapi setiap kali baca lagi setiap kali tu syahdu.Termasuk entry-entry beliau dgn husband, so sweet!Sweet like honey & sugar u... :) *okey fine..aku syak ini masalah hormon bukan masalah cuaca ni!thihihihiii....*

Nak tambahkan lagi rasa syahdu yang ade nie, boleh pulak terjumpa gambar cincin kat FB yang sebijik serupa dgn cincin tunang aku yang ntah apa cerita..sobsobsob...syahdu menggamit memori u!

copy from 916 jewelleries *harga dia skrg ni RM750*

Sama sebijik serupa!Rasa mcm nak hantar porposal kat incik hubby je mintak belikan balik, tapi itu cuma sekadar terlintas dihati je.Kata nak mintak mcm tu je tak mungkin la..bnyk lagi benda penting dari nak beli ni, cincin kawin still ade lagi so apa keperluan nyer skrg ni kan..(apesal mcm ayat penyedap hati sendiri je nie..hihihiii....), sekadar TERgamit kenangan je pagi nie.

Hidup bersama ni bermakna susah senang bersama bukan menyusahkan sama sendiri, lagipun sudah lama aku sudah anggap tiada rezeki dgn cincin tunang tu cuma biase la hati perempuan kan..he he he...salahkan hormon lagi nie :)



nota kaki : ade harapan tak incik hubby baca entry nie?hahahahaa....

Thursday, February 07, 2013

Ustaz & Ustazah Pilihan


Syahmi Irsyad & Sufiya Irdina

Ustaz & Ustazah pilihan or menantu pilihan?Hehehee...
Hari ni diaorg ade majlis Maulidur Rasul kat taska so excited sungguh diaorg nak pakai baju raya!Tgk..tudung Sufiya lebih glemer dari tudung mama dia, tak usik langsung tudung tuh..


nota kaki : smlm aku kursus so hari ni baru nak BW, okey!

Tuesday, February 05, 2013

Cukuplah...



Sekarang ni berbekal setiap hari ke office, setiap pagi bekal nasi berlauk..
Cukup mengalas perut sehingga ke tengahari & kdg-kdg lunch time sekadar makan yang light-light je, sebab petang nak makan nasi balik untuk dinner.

Sekarang dinner kami pukul 6 & tak pernah lagi melepasi pukul 7 mlm dinner kami.
Masak untuk makan malam, masak lebih untuk bawak bekal esok pagi nyer..gitu la pusingan nyer sejak dari tahun baru haritu.Soooo jimat!

Sekarang..berat badan statik je utk 2 bln ni..tak turun tak naik..
No more diet tapi makan secara berhemah & sederhana, almaklum la faktor usia yang makin 'muda' menyebabkan pembakaran kalori berlaku dgn perlahan nyer..he.he.he..


nota kaki : sihat untuk cantik, bukan ber'sakit' untuk cantik..

Monday, February 04, 2013

February In Love!


Bawa aku pergi..laju laju lagi..kita lari dari realiti...bawa aku pergi...laju laju lagi...lalalaa...
Tengah menaip keluar pulak lagu nie..layan!

Oh isnin yang lemau tapi hati sangat senang :)

Februari ialah bulan kami meraikan ulangtahun perkenalan kami yang ke-9 tahun pada 14hb Februari nanti..oh kami tak sambut Valentine Day tau tapi kebetulan dulu kami berjumpa buat pertama kali pada tarikh ini dan keesokkan nyer kami terus declare..he.he.he...

9 tahun, waktu yang agak baru bagi kami..masih lagi dalam sesi suai kenal & sesi bergaduh manja selalu.Yup, kami memang selalu gaduh..5 minit gaduh 10 minit baik, karang gaduh balik pastu dah terlupa yang kami tengah bergaduh..he.he.he..itulah kemesraan kami :)

Kebiasaan kami akan sambut pada 17hb Februari iaitu pada harijadi incik suami aku yang super cool itu.Sambutan 2 dalam 1.


nota kaki : oh ape nak cerita nie?isnin yang blur!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang