thumbnail

Monday, April 29, 2013

Lantas..Tangkas..Pantas!


Update selaju kuasa 3 boboiboy!Dari pagi tak boleh masuk ke blogspot!Internet prob kat office nie...so lunch hour ni dah boleh meh kiter update sepantas kilat!

Macam-macam nak cerita..macam-macam nak kongsi tapi apakan daya kekangan internet yang mencemburui hamba..agagaagaga...

Pretty good health from ALLAH SWT..alhamdulillah!~

Hari ni jejakkan kaki ke minggu 26, tinggal lagi 12 minggu je sebelum deliver..Ape pun tak beli lagi, ape pun tak shopping lagi!Asal masuk kedai je keluar balik dgn tangan kosong..hehehe..mcm beranak 1st tak tau nak beli ape walaupun ade check list!Kagum tak...?

Ape pun nak kabar..esok aku halfday nak scan 4D lagi, yang aku dpt secara free!Berkat dari kwn-kwn yang baik hati maka dia kongsikan benda ni dgn aku...hehehe..see if kiter baik dengan orang, orang pun akan baik dgn kiter ye adik kakak abang :)

Oh ape lagi?Lupa dah....
Oh lagi..aku hutang BW berbakul-bakul okey...tunggu kedatangan aku dgn keadaan internet yang amat mendukacitakan ni..huhuhuu...


nota kaki : sehingga nanti..tunggu ye!

Wednesday, April 24, 2013

WW :





Love is in the air..lalalalala...!~


nota kaki : smile and the world smiles with you :)

Tuesday, April 23, 2013

Papa John's




Cuba teka air aku yang mana?



All Meats Pizza

Ni tak tau nama dia..

Pepperoni Pizza & Breadstick

Percaya lah..memang dia bedal mentega tu jek!


Abah Mama gedix :)

1st time rasa pizza Papa John's ni, sedap rupe nyer!Hehehe...
Memang menepati tekak kami suami isteri la pendek kata.Next time repeat sini lagi je la..
Almaklum la tekak dah jemu dgn pizza biase tu..

Overall harga RM58 bape sen ntah lupa dah tapi pizza pepperoni tu free sebab bil lebih dari RM40.

#pada Fara yang bertanyakan psl POGH tu kami tarik diri utk join cabutan tu sebab nyer hadiah yang diberi adalah utk kami suami isteri sahaja..tinggalkan anak?Oh NO kata lakiku..
Dia cakap insya Allah ada rezeki lain nanti utk kami :)


nota kaki : tak ralat pun..yang ralat adalah tinggalkan anak tu..

Monday, April 22, 2013

Awana Hotel & Resorts, Genting Highlands

Posing gedix sementara tunggu check-in & tunggu Sufiya bangun dari tido..hehehe..
















 Ape aku nak cakap...ini tak lebih dari rezeki anak-anak.
Book kat Agoda bilik Deluxe tapi disebabkan masalah teknikal kitaorg dapat bilik Kondo.
Luas, besar tapi takat 1 malam je pun..hehehe..turun dari Genting pun dah pkl 10 mlm!

#giler..giler gayat la turun skyway malam-malam!Memang kenangan betul...

Pagi sebelum ke pool kitaorg sarapan, mcm biase makanan kat hotel..
Ada nasi lemak, lontong, roti, kek, kuih..bla bla bla..dan yang lebih penting makanan kat Awana Genting ni super duper sedap!!Err..ke tekak mak yong memang macam ni?


Ni la mak yong yang membedal ape saja kecuali sayur..hahahahaha....


Rendang Ayam tu memang SUPER DUPER MAVELES!!tak tipu okey..sambal dia pun pergghhh....

See..budak-budak dah ready dgn baju swimming masing-masing :)

Sekarang time utk terjun pool!



See..air ni dalam jugak utk kanak-kanak.

Sufiya & Syahmi yang dah pandai berenang sendiri..so tunggu dari luar je..



Ni la budak yang paling tak takut air..


Oppa oppa syok wei!Hehehe....

Tetibe hilang idea nak update lagi nie..pasal Genting takyah cerita la kan sebab sama je dgn semua orang yang dah rasa kalo ke sana..


dalam kable car (cover muka dari gayat!)


My cinta-cinta hati!



 bye-bye Awana yang best!~


Ape yang penting Awana ni best, aman, staff pun very-very the sopan!
Next time boleh repeat lagi..



nota kaki : next cuti 24-26hb Mei pulak..oh lambat nyer masa berjalan!

Friday, April 19, 2013

It's Friday Yo!~


It's friday yo!yo!yo!~ mental!

Hehehee..hari yang dinanti...fuhhh..tiba jugak!Letih tgk kalender tiap hari..
Next week tunggu hari kahmis plak so korang jgn nak terkejut sangat la kalo hari isnin aku dah ngarut nak khamis..hahahahaa....

Ohhh...semalam kan ade sorg cek mek molek ni sudi post kat FB ku tanye kenape tak hadpet..Ahhh...terasa diriku begitu berharga! (tak kosa sangat ko jemah perasan tak abis-abis..hikhikhik...). Cik adikku yang comel molek Cheqna mesti pelik giler sebab kat FB kemain lagi rancak tapi kat blog sunyi sepi tak gitu dik?Internet ku down abis smlm & kelmarin dik, kat FB tu sebab makai hp that why la sini sepi sana happy :)

Ape ke giler nak komen boleh taip 1 or 2 patah perkataan je itu pun kene tggu setiap satu tu loading nyer setengah jam...mencabar minda betul..so korang-korang sory bnyk-bynk ye, buat masa ni ku bnyk jadi silent reader je tak bleh nak komen langsung..

Ini pun update laju-laju sebab sebelum pukul 8 je internet elok lepas tu start la balik azab nyer..sampai ngantuk-ngantuk tunggu loading satu-satu blog..

Esok nak check-in kat Awana Genting utk 1 mlm je, dah lama sangat incik hubby tu ajak lepak genting sampai malam so kiter layankan aje permintaan dia. - read : aku yang gedix lebih sebenar nyer..! :)

Psstt..nak bagitau, smlm Palace Of Golden Horses call suruh datang pick-up hadiah/gift, dia cakap maybe baucer percutian or gajet. Aku terpilih antara 30 pemenang cabutan bertuah mase isi borang cabutan bertuah di Matta Fair hari tu.Esok bleh singgah amik sebelum naik Genting, untung-untung dapat lagi bercuti ke tempat lain..Doa kan aku ye!~



nota kaki : biler nak esok ni?hahahaha...


Wednesday, April 17, 2013

Mimpi..


Dah lama tak mimpi..malah jarang-jarang sekali bermimpi..
Ntah yang bagaimana malam tadi bukan main sakan bermimpi lepak-lepak dia Grand Lexis lagi..kerlasssss mimpi aku jemah!Macam nak suruh repeat lagi je ni...

Ke sebab mood bercuti nak melepak tu dah terserap dalam otak ni..?Hehehe..
Sabar sabar...hari ni baru hari rabu..

Tapi 

Memang sangat jelas mimpi malam tadi!
Ouchhh....jom kiter try selak-selak agoda ke cuti.com ke?
Jom kiter try tengok untuk bln September ke lepas habis pantang lagi pulak bln tu bulan aku sambut besday (ade harapan nih!hahahaa....), sekarang till Jun dah tak boleh la sebab dah full, Julai dah nak bersalin dah..

Err..bukan ke dulu aku ade ckp tahun ni aku x berjalan sakan?Kenapa skrg mcm berjalan sakan balik je nie, ehhh takde la sakan sangatttttt kan? :)



nota kaki : skrg ni dlm mood nak mkn tido mkn tido je nie...apehal?


Monday, April 15, 2013

Biler Nak Jumaat?


Ala isnin ke hari nie?Aduhhh isnin ke?Biler nak jumaat nie?

Nak blues tak kire hari sebab dah 2 minggu internet office ni ala-ala siput vavi..penat nak BW, penat nak komen, loading nyer menyebabkan semua akan hilang!Pffttt.....

Ohh..tak sabar nak sabtu!
Sebab sabtu ahad ni nak lepak-santai kat tempat sejuk skit..err..sejuk ke Malaysia nie?
Tak jauh pun, dekat-dekat sini je almaklum la orang tak dibenarkan jalan jauh la kate kan..(padahal bukan aku jln kaki pun yang tak bagi berjalan sakan tu..iskkk....)

Lepak-santai tak lama mane pun takat 2H1M je, cukup la sebab next week nak ber-familyday dgn office plus sambung lagi 1 mlm sendiri..hehehe..

Dan!

Yang paling tak sabar nak tunggu bln 6!Paling special antara semua bercuti!
Alhamdulillah yang tu pun dah confirm, harap-harap time tu aku sihat walafiat & semua sihat-sihat belaka..


nota kaki : hari ni pack baju utk sabtu bleh tak?


Thursday, April 11, 2013

Adik Baby Pemalu




Budak ni sangat pemalu.Langsung tak nak alih tangan dia dari muka, punyer la lama scan siap tutup dgn dua belah tgn..penat la pujuk-pujuk dia selambe je tutup muka & tido..
Iskk..iskk..ikut Sufiya ni kuat tido kat dalam.

BTW..tujuan utama scan 4D ni bukan sebab nak tgk baby, tapi sebab lain cuma alhamdulillah ALLAH SWT itu MAHA ADIL & MAHA MENDENGAR..
DIA permudahkan laluan ku, permudahkan urusan ku & DIA sentiasa murahkan rezeki ku, TQ ALLAH SWT!~

Mase 4 bln doktor ckp insya Allah baby GIRL, last month mase 5 bln doktor confirmkan BOY, smlm doktor confirmkan GIRL...ohmaiiii.....kalo gini la bila la aku nak start cari brg utk baby nie..?Nak basuh yg abg Syahmi & Sufiya punyer pun tak tau nak basuh yg mane satu..


nota kaki : agak-agak shopping kaler putih & cream jek aci dak? *alasannakmenyopping!* hehehe....

Wednesday, April 10, 2013

Abah..


hensem kan abah saya..? amaran : sila ckp hensem ye!paksaan ni :)

Status FB hari ini : 

Abah..orang yang jarang ada, jarang dapat jumpa tetapi abah adalah orang yang sentiasa ada bila diperlukan :) abah..antara orang yang terbaik didunia.

Abah adalah lelaki yg tetap no.1 dihati aku..incik hubby pun tau dia no.2 selepas abah, dia ckp dah ber-anak pun mcm budak kecik lagi dgn abah :) aku sentiasa anak kecil abah sampai bila-bila tau, kenyataan yang paling aku banggakan setakat ini & mungkin sampai bila-bila..


nota kaki : i love all man in my life..always..!

Tuesday, April 09, 2013

Soo Yummehh!~



Setelah berkurun tak bersayur, akhir nyer hari ni terliur tgk taugeh..
Ikan pari bakar tu kene beratur tunggu la hampir setengah jam gara-gara ikan ni paling femes kat M**A ni :)


nota kaki : dah habis mkn tapi lapar lagik ni..acanne??

Penyakit M Sudah Tiba!!


Aku salahkan internet office sebab mendatangkan penyakit M aku nie..
Biler gigih ber BW mulalah loading menjadi slow yg terhamat..okey yang tu takpe lagi tapi biler tiba waktu nak komen memang 80 kali refresh tetap la tak bejaya buka kotak komen or komen tu pegi!Letih taip 3 4 kali tapi tetap tak berjaya..

Lagi pulak lately ni asyik rase nak mkn tido mkn tido je lagi la tak lalu nak tgk pc nie..hehehe..alasan kukuh gamak nyer nie!Doktor ckp mmg la minggu ke-23 ke atas baby dah mula membesar, dah start nak kumpul lemak sebab tu mama akan sentiase rase lapar.
Errr..rase nyer dari minggu pertama aku kuat mkn & lapar sentiase, kalau tak takkan pkl 5 pagi aku boleh mkn nasi pukul 11 mlm boleh bedal nasi dgn sambal ikan keli..
Pendek kata lapar aku ni tak reti tgk jam siang ke mlm!Hahahaha...

Semalam aku busy GILER tapi hari ni aku bakal berehat dikaunter office, maka akan aku usaha lagi menggigihkan diri utk ber-BW ke blog korang okey!

Tapi sekarang aku nak sarapan dulu, meh sarap dgn aku lontong + kuih cekodok + neskepe ais jek (ohhh sila bayang kannn kesedapan kuah lontong yg pedas-pedas & panas-panas ituu...perrgghh...sedap ooooo!) Ohh..hari ni tak bawak bekal sebab lauk smlm dah habis di tgh mlm!Kekeke..baby lapar ek bkn mama dia! :)


nota kaki : bangun pagi rasa mcm tetibe je semua membesar bagai juara...pengsan tgk diri sendiri kat cermin!


Monday, April 08, 2013

Rezeki dari The Beauty In Ugly



Alhamdulillah rezeki dari GA yang dianjurkan oleh Edy Zaidi!
Aku suka FM...suka sgt! :)


nota kaki : err..hari ni tetibe saya MEMBESAR bagai naib johan!he..he..he..

Friday, April 05, 2013

It's Friday Peeps!


Wahhh kemain tajuk berorang putih!Mukadimah je tuh sebab tak sabar nak cuti esok lusa.
Harap-harap dpt relax duduk kat umah minggu ni lepas 2 minggu ntah merayap merata.

Ohhh nak ucapkan terima kasih bnyk-bnyk kat Mama Aleen sebab sudi pm ai kat FB semata nak tanye kenape dah bape hari tak update blog.Bukan tak nak update tapi internet kat office minggu ni ala-ala pfffttttt........seminggu mcm org giler internet office ni!~

Oleh kerana FB je yang boleh buka, apa lagisss LAJU je ber-FB..kekekeke...
DAN, ye ye dan lagi..hari ni hari yang super busy!Ade meeting dgn bos baru pagi & mantan bos ptg pulak.Fuuuhh...sure super penat petang ni.

Ape pun yang penting kiter sarapan dulu sebelum yang kat dalam ni berdondang sayang!
Pagi ni sarapan Bihun Soto.

Hitam pekat tapi tetap tak pedas..sambal cili dia tak kaw!Rase masin-masin je :)

Bekal?Ade!Hari ni bawak nasi lauk masak lemak cili api udang & sambal ikan bilis.
Ingat nak makan lunch nie, itupun kalau sempat sampai ke lunch laa.Hehehehe....
Meeting pun dah order kuih paw kacang goreng & donut so boleh la cover perut kejap lagi, almaklum la bihun berapa lama boleh tahan kan kat dalam perut nie.


nota kaki : gigih BW ke blog korang, mane sempat komen aku komen mane tak aku baca & silent reader je. Selamat Hari Jumaat kawan-kawan!~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang