thumbnail

Friday, June 28, 2013

Birthday Syahmi di Taska


Taip laju-laju sambil makan nasi lemak lauk ayam goreng & sambal paru :) lepas ni nak kene pegi ke taklimat Keselamatan Semasa Bekerja!

Kek beli..(thn ni mama tak sempat nak tempah..sobbs sobbs..sori abg!)

Oh my kembang!Muka adik lebih excited dari abg..hehehe...

See..adik yang over!


yang ni mama yg over..hehee..

 
Meriah!!

Alhamdulillah..walaupun xde plan ape-ape utk sambut birthday Syahmi, cuma potong kek aje dah mampu buatkan anak-anak gembira.

Semalam juga kami pegi amik report kad syahmi & sufiya, alhamdulillah Syahmi dpt no.1 dlm kelas & perkembangan Sufiya seiring dgn kanak-kanak seusia dia.Overall takde lebih takde kurang bab anak-anak di taska.Sekarang waktu belajar sambil bermain kan..so tiada penekanan dari kami..

Beg tarik sorang 1!

Disebabkan en.abah teruja + happy dengan ape yang disampaikan oleh cikgu semalam terus ajak ke Pertama & Sogo untuk carikan hadiah anak-anak..hehehe..untung si adik la birthday abang pun dia dapat birthday dia pun dia dapat jugak!


nota kaki : dengar-dengar incik abah nak bwk kami tgk wayang esok!

Thursday, June 27, 2013

Syahmi Irsyad Bin Suhaidi


Birthday Boy!

Today is your birthday abang, yang ke-6!

Abang yang manja (sgt!), yang mendengar kata juga bijak belajar.
Semoga abang terus membesar sihat, ceria & menjadi abang yang baik dalam menjaga adik-adik nanti.Harapan mama abah, semoga abang terus membesar berjaya dunia akhirat ye sayang..

Cepat sungguh masa berlalu..bila direnung-renung, bila di lihat-lihat ketika tidur nyer sangat cepat masa berlalu & akan tiba waktu dia akan tinggalkan kami utk beralih ke fasa lebih membesar, fasa berkawan fasa diri dia sendiri...sobss sobss...*sedih nyer.....*


nota kaki : touching pulak dgn entry sendiri...*masalahemoibupregnantlani*

Tuesday, June 25, 2013

Dasar...!


Dasar blogger setiap bende nak update..ehhhh tak nak ketinggalan ler konon nyer..
(padahal sudah kehabisan idea ni!T_T)
Kalau ikutkan hati hari-hari aku nak WW je tau tapi apakan daya kang org benci pulak..

kami berhati-hati..

Tak nak ketinggalan dalam mengupdate gambar pakai mask mcm org lain..he he he..haritu sibuk update jari masing-masing skrg ni update pakai mask pulak!
Gambar hitam putih?Saje cari kelainan skit...


nota kaki :  korang pun jaga diri lebih lagi tau.

Monday, June 24, 2013

Pemberian Istimewa


Ehemmm...skrg aku bukan lagi pengguna BB, skrg aku pengguna Apple (walaupun aku yang paling ketinggalan zaman..hahahaa..!!)

Ehemm lagi...gift dari incik suami sempena anniversary & baby gift..i loikeee...sebenar nyer aku cuma minta tempat mandi baby yang baring tu!
Apa pun alhamdulillah walaupun hanya 4S sahaja :) TQ hubby!~ love u to the max!

Ohh .. yang ni pun gift dari DIA & dia juga nie..

:: Sufiya Irdina & Syahmi Irsyad ::

Tak sabar nak tunggu gift yang ke-3 bln depan...!
Err...tempat mandi baby tu tetap tak dpt lagik!adesss...

p/s : kak Eye Nee blog akak ade malware!tak bleh masuk laaa....dah seminggu!


nota kaki : dah ready utk bln dpn nie :)

Thursday, June 20, 2013

Biler....


Biler sudah tiada idea...begini saja cara nyer...

Mama diaorg lagi comel dari anak-anak kan..?Hahahaa... *pitam!*

Permata hati, jiwa kami..

*gambar ihsan dari hp kecik aku sendiri...*


nota kaki : sejak jadi pengantin nie..aku sgt-sgt-sgt-sgt-sgt (nmpk tak aku tekan kan sgt tu) malas...

Tuesday, June 18, 2013

Ape Nak Dicerita?


Ape cerita?Ape nak dicerita?
Malas nyer nak bercerita, malas nyer nak berfikir mengeluarkan idea...PENYAKIT M berleluasa sangat & mata pun asyik mengharapkan bantal yang empuk je sebagai teman..
Biler la nak habis fasa Penyakit M ni ntah la...

Okey la share sikit la..smlm dah start check-up kat Hospital Ampang utk letak nama & book tarikh utk c-zer next month. Bincang sana sini tentang risiko-risiko yang bakal & mungkin akan terjadi semasa operate (yang ni malas nak share sebab malas nak repeat balik ape doktor ckp..hehehe...) dan yang penting kite doa banyak-banyak semoga semua berjalan dengan lancar. Saya percaya pada ALLAH SWT & percaya pada kepakaran doktor kita..

Ohh...pasal baby lupa nak share, smlm 33 minggu berat naik lagi mcm biase (mama membesar bagaikan JOHAN kawan Zizan tu...hahahaha..) baby dah 2.2 kg (+-), baby still songsang & yang lain-lain mcm air ketuban pembesaran baby semua nyer alhamdulillah okey..

Tarikh operate 22/7/2013 tapi...itu pun kalau baby tak keluar awal la sebab kalau ikutkan sejarah kedua-dua anak semua nyer keluar awal dari tarikh yg doktor bagi..Kalau terawal makna nyer emergency c-zer lah kiter...(yang dedua dulu pun emergency c-zer gak!).Sebenar nyer mintak doktor utk operate pada 17/7 sama dgn tarikh birthday abah dia 17/2 tapi selepas mendengar penerangan doktor tak jadi tarikh tu..

Aku?Ntah...mcm-mcm rasa ade!Gembira ada, teruja ada, takut ada, gelisah ada, susah hati ada, sedih ada..semua nyer bersatu menjadi satu.Tak tau nak gambarkan mcm mana rasa skrg nie..Yang ada layan sakit belakang & pinggang yang makin mencanak-canak ni ade la..

Biler cakap dgn doktor psl sakit pinggang & belakang ni, dia cuma gelak-gelak ckp "ye la..mama nyer kecik je, anak nyer membesar mcm juara kat dlm tu.." amboiii doktor..perli ye!

Ehhh...dari takde idea sampai mcm-mcm cerita plak aku tulis kat sini..
Okey la..nak take a nap kejap!Hahahaa...baru sudah mkn nasi lemak mcm ni la..mata berat mcm nak gila!


nota kaki : aku syak sebab gemuk sgt ni yang mengantuk tahap teruk!

Friday, June 14, 2013

Fish Manhattan, Sogo


Ohh..lambat bersiaran sebab otak blur-blur hari nie sibuk duk layan mengantuk 24/7 skrg nie..Pedih-pedih mata menahan mengantuk kat office..

Gami Bear & Sprite Lemon...kot..hehehe...

Mushroom sup dgn roti yang lambat sampai..hahahaa...





Set ni : Platter for 4 so jgn tanye aku ape nama semua benda nie..almaklum la 1st time dtg mkn sini.Aku kan org kampung tak berapa nak reti sgt, just tunjuk je menu kat situ!Hehehe..

Kak Wanie yang rock & Rozaida si artis M**A..hahaha...mati aku ni kalo dia baca!

Gee ni CC kat M**A tu, oh itu aku yang hampir masuk ke 33 minggu!

Makan sampai menyandar, jalan ke office dengan mengah nyer.
Super kenyang & sedap juga Fish Manhattan nie, sekali sekala makan okey la..bnyk kali memang bukan tekak aku kot..tekak aku nasi je.

 Kami!Weee...

Aku berjimba bersama kwn-kwn lama yang berkawan dari dulu sehingga kini.Kadang-kadang ada masa terluang sebulan sekali atau tiba-tiba dapat hidayah nak makan sama kami pun calling-calling ja!


nota kaki : perut kenyang hati senang!Ehh...ape pun mmg senang hati lah skrg nie :)

Wednesday, June 12, 2013

WW : Penawar Tekak & Penambah Lemak!



So yummehhh!~

Ohhh..lagi heaven kalau dapat ABC kacang & jagung lebihhhh.....

Bekal for today sebagai penambah lemak baby :)


nota kaki : aku tak salah hari lagi kan?hehehe..skrg ni cepat confius dgn hari & tarikh!almaklum laaaa....

Tuesday, June 11, 2013

Oh Heaven...!


Dalam fasa malas yang teramat sangat >_<
Apa yang ada dalam otak ialah : tido, bantal...tido, bantal..oh heaven nyer...(kalau dpt skrg nie) !!

Tapi

Apakan daya...tanggungjawab, amanah masih lagi perlu dilakukan, perlu dijalankan seperti biase walaupun tahap nak seret kaki bila berjalan..(nampak tak betapa tahap malas aku yang teramat sangat?)

Kerana

Sekarang ni aku dalam fasa susah tido mlm, tidak lena tido malam kerana sakit belakang, sakit pinggang & sakit tulang punggung...juga fasa bangun beberapa kali di waktu malam hanya untuk ke bilik air...

Lagi

5-6 minggu sahaja lagi untuk aku kuatkan semangat ini, untuk aku kuatkan diri ini

Dan

Selepas ini aku juga terpaksa kuatkan diri, jayakan diri dalam berpantang sakit di-czer di bulan puasa, di bulan raya juga nekadkan diri dalam misi menyusukan anak sehingga ke usia dia 2 tahun seperti abang & kakak dia dahulu..

Doakan

Aku & anak selamat, sihat, sempurna dalam menempuh dugaan yang baru sedikit ALLAH SWT bagi ini..


nota kaki : entry tanpa perasaan.... T_T

Friday, June 07, 2013

Golden Palm Tree #3 - Edisi Giler Bergambar!


1st Day






2nd Day



 



last sekali...


Happy 7th anniversary to us!


*sesi bergambar dibantu oleh tripod & gambar kami berdua adalah hasil tangkapan Syahmi Irsyad Suhaidi*


nota kaki : already miss Golden Palm Tree...!

Thursday, June 06, 2013

Golden Palm Tree, Sepang #2


Meh sambung...

Kat sana tak banyak aktiviti yang kami buat kecuali sibuk bergambar mcm org giler, merempit naik basikal & for sure la kan mandi pool siang malam sampai hitam legam..ohh aku tak mandi ye sebab kat sana kene pakai sut mandi kalo tak disuruh keluar..uhuk uhukss...tak terbayang mak buyong pakai baju mandi muslimah?!seksi ke seksa ntah..

The Pool








Pool yang cantik, menarik..


 Bukti kehitaman mereka..hahahaaa....

 Selepas mandi pool dari pagi sampai ke tengahari, kami lunch dan merayap dalam kawasan Golden Palm Tree.


drama sebabak anak & abah..

angin kuat giler!

Sembilu kasih Eady & Izwa bersama anak-anak.

Ye kami merempit naik basikal pusing kawasan..
Jangan tak caya aku berbasikal siap bawak syahmi!Padahal dah dekat 10 tahun tak naik basikal..hahaha..terkona-kona sane sini aku bawak basikal tu..kelakar pun ade mengahhhhhhhhh dah tentu la ade!Semput giler.....

Petang lepas asar kami ke pool sekali lagi & menunggu matahari terbenam...
Keindahan ciptaan Allah SWT yang kami nanti kan & impikan semasa mula-mula kawin..


Tempat lepak sementara menunggu matahari terbenam




Cantik kan?

Menaip entry ni pun dah rindu balik tempat nie..
Tempat ni adalah salah satu tempat idaman kami utk menginap, aman tenang damai semua bersatu dalam rasa..syukur alhamdulillah...

_________________________________________________________________

*pada yang tanye pasal makanan luar tak bleh bawak tu, boleh je..kitaorg siap bawak KFC lagi sebab anak-anak sibuk nak mkn KFC!huhuhu..lagipun Golden Palm Tree tu dekat sangat dengan tempat mkn Senandung Malam yang orang duk makan seafood glemer tu, ade medan selera sedekat jalan kaki je.
Pada yang tanye aku book mana, sila tgk kat sini ye..


nota kaki : balik dari sini bermulalah sesi berehat-rehat aku di rumah sehingga bersalin nanti..uhukss..uhukss...nak cuti lagi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang