thumbnail

Wednesday, July 31, 2013

WW : Layankan Aje!!


*Nasib la kan..org duk umah maka yang tersaji gambar dirumah aje la!he..he..he..pasrah je la ye korang!*

| Harta dunia yang paling bermakna |

nota kaki : serius..tak reti nak WW!

Tuesday, July 30, 2013

Kakak Ade..Jgn Nangis!


"Kakak ade..jaaaaangan nangis!Kakak ade..jaaangan nangis!"

Ni la lagu yang hari-hari Sufiya nyanyi kat adik dia :) balik taska terus terpa cari adik!Nyanyi-nyanyi walaupun adik tu tengah tido!Ha..ha..ha...

Mane dia dpt lagu tu ntah..tapi start balik taska haritu dpt dah lirik baru ni :)

Kakak Sufiya, Abg Syahmi & Baby Syakirah


Yang syok nyer si adik ni walaupun abg Syahmi & kakak Sufiya terjerit terpekik bergaduh bermain sekali pun tetaplah lena je tido. Semua anak-anak sama mcm ni waktu dlm pantang dulu, tak bnyk ragam.

nota kaki : mama pun bnyk masa tgk tv sambil baring-baring!he..he..he..

Friday, July 26, 2013

Nama Saya..


Hai aunty-aunty, hai uncle-uncle..hari ni saya dah 7 hari!
Abah mama saya dah letak nama saya :)
Dan...nama saya ialah :

Syakirah Irneena Bt Suhaidi

Utk pengetahuan semua nama saya dipilih oleh abang saya yang minat gila dgn kakak rambut putih dlm The Voice tu!Tau sape?Tuuu..penyanyi Shakira tu!hihihiii...

Dan..nama saya, abah mama pilih sebab ade sorg aunty ni anak dia sgt-sgt-sgt comel yang mana nama kakak tu Syakirah..aunty tu nama aunty Wina tau! (Uhh..mama saya tak bleh link kan pulakss..)

Psstt..aunty Wina ni pun cun tau mcm heroin hindustan..he he he..

nota kaki : call me Syakirah ye! :)

Thursday, July 25, 2013

Terima Kasih Hospital Ampang!


Betul la update pakai hp lagi senang walaupun ade setting lari-lari skit!Yang paling bestttt ialah boleh upload gambar...

Ehh..yang aku nak cerita ni pasal Hospital Ampang & staff nyer..
Dari mak guard di pintu depan PAC sampailah ke Doktor Pakar semua baik-baik belaka.Layanan tip top tak sama seperti bayaran nyer..iaitu Percuma!

Hehehee..aku org gomen, bwk GL je free la semua nyer :)

But serius ckp layanan hospital kerajaan tak sama mcm zaman dulu kala yg bnyk cerita ngeri kiter dengar..Zaman dah berubah, pengurusan pun ofkos dah berubah jugak kan.

Gift dari Hospital Ampang!

Sekali lagi..terima kasih pada semua staff Hospital Ampang terutama sekali staff/nurse/doktor di WAD 4C.

nota kaki : bangga dgn hospital kerajaan skrg ni! :)

Monday, July 22, 2013

Baby Ramadhan Kami


Alhamdulillah, saya telah selamat melahirkan anak perempuan secara c-zer pada 20.07.13, Sabtu, pukul 5.05 ptg, dengan berat 3.09 kg.

Hari sabtu tengah tido air ketuban tiba-tiba pecah!So apa lagi rush ke Hospital Ampang pukul 3 ptg terus emergency c-zer.. :)

Apa pun syukur semua dah selamat walaupun agak sakit-sakit lagi nie..

1st day smilling..

2nd day di wad :)

nota kaki : aku dah jadi emak 3 org anak la!

Friday, July 19, 2013

Entry Terakhir..


Entry Terakhir??Terkejut mak dengan tajuk sendiri..ha..ha..ha...

Ye la hari ni dah jumaat kan, next week insya Allah nak deliver baby dah :) *taksabar!!* jadi mungkin akan ambil masa sikit kot nak update kat sini. Lagi pulak minggu-minggu pertama selepas c-zer tak berapa nak ade kederat kan so paham-paham la kan..

Kat umah tu ipad ade, laptop ade tapi kerajinan yang tak berapa nak ade lagi-lagi pulak sampai sekarang gambar still tak boleh di upload dari ipad..grrrr...ke aku yang tak pandai lagi ni?Err..sape boleh ajar ku update blog dengan gambar sekali dari Iphone?

So..di hari baik bulan baik ni, aku nak minta ampun maaf sekiranya aku ada tersalah kata, tersalah komen semasa BW ke blog-blog korang ye (mcm raya pulak..hihihii...), doa-doakan kami (aku & baby) ye..Semoga segala urusan kami berjalan dengan lancar, mudah & kami sihat sejahtera hendak nyer..(amin!~)

*Apa perasaan yang melanda sekarang ni tak dapat nak digambarkan..bercampur aduk.Teruja, gementar, seram, gembira, takut semua ada..*


nota kaki : entry terakhir aku untuk minggu ni & minggu depan..kalau ade kelapangan aku akan update ye :)


Thursday, July 18, 2013

Iftar Di Tropicana Golf & Country Resort, PJ.


*ampun!pagi-pagi entry makanan, 1st & last kot aku buat mcm ni time puasa*

Rezeki ibu mengandung, semua benda nak mkn kalau boleh sebelum bersalin minggu depan, so ade kawan yang bergelar kakak yang sangat baik hati bagi aku 2 baucer dewasa berbuka puasa di Tropicana Golf & Country Resort, PJ.

TQ kak Nanie Miskon!Semoga akak dimurahkan rezeki lagi..amin :)

So dengan bantuan google map kami tetap sesat barat mencari Tropicana Golf Country & Resort, PJ ha..ha..ha..kami & sesat tak dpt dipisahkan tau!Tapi sampai la jugak...


Tempat ni penuh dengan polis, almaklum la dalam tu penuh dengan banglo mewah! (selingan)
Dah sampai kami terus ke parking yang disediakan, jangan risau parking sangat banyak walaupun jauh dari Coffee House!Dan jangan risau lagi bab jauh tu sebab buggy disediakan untuk mengambil & menghantar korang ke tangga Coffe House berkenaan.Kat sini layanan sangat tip top!No komplen la orang kater...

Okey jom masuk!




Pemandangan ke dalam sebab kami dapat tempat yang sangat selesa iaitu kat kawasan luar yang berhadapan dengan padang golf!Duduk dalam ada aircond tapi orang ramai sangat, port kami orang tak ramai.

 *semua gambar dibawah diambil selepas makan ye sebab kami dah terlewat*
















Syorgaaaa makanan!

Sebut nak ape kat sini..dari roti canai, murtabak, telur mata terus ke ayam, kambing, sup gear box, sup keting, sup daging, lala, kepah, sotong, satay,nasi impit, ketupat palas, rendang, nasi kerabu, roti, serunding, daging black papper, udang semua nyer ade,hampir semua jenis makanan ade & sangat-sangat banyak makanan minuman nyer termasuk ais krim potong pun ade!

Pendek kata, panjanggggg selera korang larat ke tak larat nak makan semua je..hihihii..
Tak perlu risau untuk beratur ambil makanan sebab kat sini kawasan nyer sangat luas, besar & bebas untuk bergerak.Barisan setiap makanan pun tak panjang pun.

Nextt...meh kiter tengok ape yang kami makan..










Sebenar nyer ini cuma sebahagian je, yang lain tak sempat nak snap dah sebab fokus sangat untuk makan!Dan percayalah sebab kali ni takde gambar kami pun..fokus sangat kannnn..he..he..he..

Buat yang bakal bertanya berapakah harga nyer buffet ini, sila tgk sini ye..atau ini..


atau boleh contact :

Tropicana Golf & Country Resort, PJ untuk tempahan baucer boleh call 03- 7804 8888 (ext : 306/309)
Harga yang disediakan untuk Tema tahun ini iaitu Rasa Kampung Buffet :

Pre-sales (Jun) : 

RM60++ : dewasa :
RM30++ : kanak-kanak :

Ahli (Julai) : 
RM70++ : dewasa :
RM35++ : kanak-kanak :

Bukan Ahli (Julai)
RM80++ : dewasa :
RM40++ : kanak-kanak :

*semalam kene bayar utk Syahmi sorang je RM40.60*

taken sebelum balik.

Overall, makanan sedap, bersih, staff diaorang yang sangat friendly & rajin.Surau & bilik air bersih & selesa.Tempat makan pun agak luas & selesa berserta dengan live band yang disediakan. Syok jugak la makan sambil layan lagu, anak-anak aku suka live band.

Pendapat aku, walaupun harga agak mahal tapi sangat berbaloi dengan makanan yang disediakan ditempat yang mewah mcm nie.Sesekali (diulang ye!) sesekali merewardkan diri & family makan-makan mcm ni ape salah nyer kan.. :) *tapi kalau aku kene keluar duit sendiri, memang agak berkira jugak la..he..he..he..*

*ini adalah iklan tak berbayar dari aku..*


nota kaki : puas hati mama yong makan semalam!alhamdulillah....

Wednesday, July 17, 2013

WW : Raya!Kita Raya!



Almaklum aku bakal raya lebih awal dari korang kan so ni kire preparation utk beraya ni!Super duper clean, dalam pantang boleh layan tv sampai cukup cuti 3 bln.
Criminal Minds, Bones, Grey's Anatomy, NCIS, NCIS LA, CSI semua bleh aku layan..

Oh tv bakal di balas dengan sofa, insya Allah!
Pak PM..ade ke tak bonus ni?Aku nak belikan ibu sofa ni..he he he..


nota kaki : tak reti aku nak WW & selalu gagal berWW ni..hahaha...

Monday, July 15, 2013

Last Check-Up!


Lambat bersiaran..fuhhh...kematu duduk kat klinik sebab ade org potong Q.. :)

Hari ni teruja sebab last check-up bersalin before deliver next week (insya Allah...hope baby tak keluar minggu ni ye sebab jadual mama penuh dengan berbuka kat luar minggu ni..sabar sikit ye baby...)

Alhamdulillah perkembangan baby mcm biase tapi masih lagi songsang sebagai mana mcm dia tau-tau je nak keluar ikut cara mana (kepala kat atas..padan la mengah semacam je biler tunduk!). Berat baby pun dah jejak ke 3.0 kg tapi itu cuma estimate kan..plus minus, ntah-ntah keluar kecik je tapi yang penting biar lah keluar sihat sejahtera sempurna semua nya, (amin!~)

Berat aku cuma naik 500 gram je..almaklum la puasa ni takde selera nak mkn waktu sahur, kalau berbuka pun tengok lauk if tak kene selera memang tak mkn..huhuhu...
Doktor ckp "minggu ni pulun la makan ye & selamat hari raya saya ucapkan awal-awal..hehehe.." amboii doktor buat lawak ye..Patut nyer selamat mengganti puasa la..hahaha...

Kalau ikut bacaan di Baby Center page utk 37 minggu ::

Berat bayi anda hampir 6.5 paun/2.8 kg dan panjangnya lebih kurang 20 inci / 50 sentimeter dari kepala ke jari kaki. Kepala bayi anda sudah memasuki dan merangkumi kaviti pelvis anda - di kelilingi dan dilindungi oleh tulang pelvis anda. Posisi ini memberi lebih ruang kepada kaki dan punggung bayi yang semakin membesar. (tapi baby aku songsang!)

Tak sabar nak menghitung hari, tak sabar nak ketemu dengan baby ramadhan kami :)
Semoga semuanya berjalan dengan lancar dan semoga urusan kami dipermudahkan..


nota kaki : nak cari menu yang sedap-sedap utk sahur!helppp.....

Friday, July 12, 2013

Super Minions!


Our Minions...!!

Layan Despicable Me sabtu lepas lepas pegi tournament boling kat Mid Valley.Langsung tak boring sepanjang menonton nyer :) syok wehhh......serius ckp, best!
Memang best giler....

Ni mak bapak minions tu..

Sabtu pagi hari dah terpacak kat Mid Valley..tournament pkl 10 so 9.30 pagi kene ade kat sana.
Macam biase anak bujang yang amik kan gambar..hi hi hi..
I'm a big mama right now..too big!So big!


nota kaki : hari ni nak pegi tengok Pacific Rim plak :)

Thursday, July 11, 2013

Pra Pantang


Pra Pantang!

Sebenar nyer aku memang suka pakai stokin kat office & kat umh waktu malam..
Sapu krim/minyak panas dan pakai stokin..fuhhh...syok oooo!

So far mase mengandung Syahmi & Sufiya tak pernah kene krem kaki, yang kali ni ade 2 kali je kene sebab terlupa pakai stokin..hehehe..skrg tak lagi!Dan yang paling best kaki pun tak pernah bengkak dari dulu sehingga kini tetap saiz 4 je :)

Tak kisah pregnant ke tidak tetap suka pakai stokin sambil sapu minyak panas..heaven!


nota kaki : yup..kaki aku saiz cinderella..hahahaha...

Wednesday, July 10, 2013

Ini Tidak Adil!


Ini tidak adil!
Ini tidak adil...tidak adil bagimu....lalalalalalalaa... :)

Rasa bersalah pulak bila org komen kat sini tapi aku sekadar silent reader je kat blog korang smlm...serius ckp smlm mmg takde idea langsung utk mengomen..ketandusan kata!

Rasa sangat tidak adil pulak kat semua yg komen kat sini...sory!

Tengah usaha utk merajinkan diri dlm usaha mengomen sedangkan memang tengah kerah tenanga selesaikan kerja kat office nie.Takut tiba-tiba tersakit nak bersalin, kerja yang banyak ni tertinggal dekat orang yang kene amik alih..ade 1 tray lagi utk diselesaikan..
*smlm mmg ade mild kontraksion!doktor siap suruh readykan diri sebab bila-bila mase je boleh deliver nie..huhuhuu.. >_< Baby..sabar sikit boleh tak?Tunggu lagi 2 minggu ye baby....*

Tapi tak sangka pulak dlm malas-malas, dlm tak ber-update rajin pulak Nuffnang bagi blog ni 5 BE sekaligus..


TQ Nuffnang! :) TQ kat korang jugak sebab sudi singgah sini.
Akan aku cuba sedaya upaya untuk merajinkan diri utk sehari dua nie ye..hehehehe...


nota kaki : 1st time berpuasa dalam keadaan sarat barat :)

Tuesday, July 09, 2013

Selamat Menyambut Ramadhan..



Selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak


Semoga semua amalan di bulan puasa diberkati ALLAH SWT

&

Semoga semua amalan baik yang mulia di bulan ramadhan itu dapat diteruskan pada bulan-bulan yang seterus nyer..


*bulan ramadhan..tiba-tiba separuh umat islam menjadi ustaz ustazah tapi di bulan yang lain?ape sudah jadi....?*


nota kaki : takde mood nak bergebang..silent mood je bulan ni kot!

Wednesday, July 03, 2013

WW : Edisi Sakit Mental!


Yummeehh...!~

Pisang Goreng Cheese Coklat....so so so sedapppp......



Pemanis mulut, pemanis rasa dari hantaran orang berdarah manis :)


nota kaki : err...ni kire ww gak ke?hahahaa....

Monday, July 01, 2013

Hai....Julai!


Hai julaii....!

Bulan yang dinantikan!Bulan yang dihitung hari nyer dan lebih istimewa bulan Ramadhan bakal menjelma kembali..


Tik..tok...tik..tok..


Count..count..count...


nota kaki : berdebar..!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang