thumbnail

Friday, September 27, 2013

Melting!


Nyums!~

Bekal utk incik suami :) idea dari kak Risa sayam!
Roti bakar with cheese slice & coklat nutella...so yummehhh~

nota kaki : happy weekend uolls!

Thursday, September 26, 2013

Mango Chilli Wangsa Walk


Lokasi : Wangsa Walk la..
Acara : Ibu belanja anak-anak sempena hari lahir semua pada September (kami 3 beradik lahir di bulan September & termasuk abg ipar aku)











Yang sedap Tom Yam dia je, yang lain so-so je la sebab takde satu makanan pun pedas.tak pedas tak kick la!

Siakap 3 rase..err..err..mcm mane nak ckp?kuah rase cili sos aje..kecewa sebab siakap tiga rasa adalah salah satu makanan kesukaan aku..hurmmm..

Dari 10 bintang aku bagi 5 bintang..ini pendapat peribadi aku ye, org lain mungkin rase sedap & mungkin akan cakap sangat sedap :)


nota kaki : tekak kita kan berlainan rasa.

Wednesday, September 25, 2013

WW : Me & Kiddos





Ehemm..itu seluar jeans 3-4 thn lepas punyer :)


nota kaki : kejap je dah rabu!

Monday, September 23, 2013

Nando's Favvy All The Time!~


Tajuk kemain lagi padahal nak citer Nando's je pun :)

Kegemaran setiap masa (dlm kepala je!)

Jari tu utk cover muka gemuk ye :)

Air boleh refill itu wajib diorder ye

With abang Syahmi :)

Full Platter (for 2-3 person)

Set for kids

Ini puteri tido nama nyer..he..he..he..

Ntah la..kalau tiap kalo ditanye nak makan ape Nando's ni sentiase laju je terbit dikepala!Macam ketagih pun ada padahal makan bukan selalu pun..amat jarang-jarang-jarang sekali dapat mkn!

Nak makan ni pun kene berkira almaklum la kan..zaman skrg ni zaman penjimatan sehingga 20 sen pun kene ambil kira..hehehehe...

nota kaki : ni kira belanje mkn sempena besday aku haritu..kalo tak mmg tak dpt..hahahaha..

Thursday, September 19, 2013

Cafe Vienna


 2 minggu lepas ehhh ke 3 minggu lepas kami brunch kat KLCC, mkn lite-lite je sebab dapat baucer :)

Btw..ku tak mkn pun!hehehee..ed & anak-anak je mkn!

Cafe Vienna

Nice deco

:)

Ohh mkn dia ala-ala breakfast mat salleh!
Ini bukan tekak ku ye, ini lebih kepada tekak ed.Tekak aku cuma nasi, pagi-pagi pun breakfast nasi kat umh!

Coffee - feveret all the time.Lagi pahit pahit manis lagi sedapppp!

Mat salleh la sangat

Minah salleh?

Ed ckp sedap bangat! :)

Cafe Vienna ni simple je, ade promo set breakfast & lunch skrg ni.Staff dia pun sangat friendly walaupun tak reti sangat berbahasa melayu!hahahaa..

nota kaki : ....... tak tau nak kata apa...hehehe..

Wednesday, September 18, 2013

WW : Redho aje!


Mula-mula..


Kemudian kita bergabung kuasa..


Lagi ....


Akhir nyer berjaya juga..


Adik..?
Jenis redhooo aje!he..he..he..


nota kaki : mcm ni la tiap pagi & ptg dihari cuti :)


Tuesday, September 17, 2013

Akhirnya!


Finally..dpt jugak jumpe makwe ku sorg ni!

Me, kak Risa & makwe hindustan! :)

Debaran nak jumpe nyer mcm nak jumpe pakwe blind date..fuhhh..!

Pilih baju pun payah korang tau tak?Hahahaha..percayalah bahawa baju aku tu baju yg ke-3 aku tukar sampai puas hati!Begituuuuu....

Sorg kakak alam maya ku & sorg lagi my bff alam maya :) now dah jadi realiti.
Wina ni sangat neatural beauty!Mata dia cantik :) colour coklat terang u!
Cantik..cantik..cantik...! :)


nota kaki : dulu nak dating dgn ed pun tak seteruk mcm ni..hehehehe..

Thursday, September 12, 2013

3 Benda


3 benda yang aku memang nak cari lepas abis pantang.Macam mencari semangat baru la konon nyer!He..he..he..

1. Penimbang Berat

2. High Heel baru

Last

3. Seluar baru

Berat jgn ditanya lagi skrg berapa sebab ada lagi 5-6kg perlu dihapuskan.

Heels tu sebab nak lepaskan geram 9 bln pakai sandal ala-ala makcik je..hehehe..

Seluar tu saiz S ye..wehuuu...

nota kaki : lagi 5kg ni yg agak payah nak turun tau!





Wednesday, September 11, 2013

WW...Gold Coast Morib...eh?


Tajuk pun haru tak tau nak letak ape!

Asal rabu je blur tak tau nak letak gambar ape walaupun ade beratus-ratus gambar dalam kamera!Ehh..bnyk gambar kami sekeluarga kang takut korang muak plakss..ahaks :D 

Ye betul korang teka haritu, aku bercuti di Gold Coast Morib. Hadiah bercuti dari kakak aku & incik Eady, pakej bercuti 3H2M kat situ anak-anak & aku.

Nak cerita pasal Gold Coast Morib pun malas sebab korang pun dah pegi kan, cuma aku je terlambat sikit.Gambar yang ade pun kat dalam bilik je, kat theme park takde sebab si kecik Syakirah Irneena ni keje dia tidoooooo je siang mlm.Sudah nyer aku & dia lepak dalam bilik je..pegi mkn naik turun stroller pun dia tido gak..iskk la..


Kami di tepian pantai Morib 

Cik adik manis

Gambar diatas sebelum check-in
Welcome to the Gold Coast Morib.

Nice Room

Jakuzi yang kami jakun sekali..hahahahaaa...

Selftimer..kamera dari dlm bilik air!

Pesta buih!!Oh yeahhh...

Budak kuat tido!

Aksi wajib bak kata Wina..hahaha..

Tak banyak nak cerita walaupun banyak benda nak share.
Dinner kat sana super ohsem!Udang Butter dia wallahhhh...sehingga menjilat jari!Breakfast biase-biase je & cuaca sangat elok ketika kami kat sana.Cuma sayang nyer takde gambar kat theme park.
So far kami berpuas hati duduk sini, cuma sesekali bau udara yang tak best tu kami anggap bagaikan angin lalu je..he..he..he..

Ohh..kalau nak cuci mata pasal Gold Coast Morib ni sila terjah blog mama & anak gorjes nie, si cantik manis Wina :) kat blog Wina lagi banyak gambar dari blog ni.


nota kaki : mlm tadi incik suami tanye : lepas ni nak cuti mana lagi?wahhh..green light nampak!


Monday, September 09, 2013

:: 31 Tahun ::


09.09.82

Keluarga kecil kami

31 tahun - Alhamdulillah masih lagi dipanjangkan usia.

SYUKUR..diatas nikmat bersama keluarga kecil ku, keluarga, adik beradik yang tiada galang ganti nyer juga keluarga mertua yang sangat baik.

Selamat Harijadi buat diri ku sendiri :)

nota kaki : ehh..kenapa still rasa sweet 21 ni..kehkehkehkeh!~

Friday, September 06, 2013

Oh My Diet!!


Hancus!Hancus....!Abis la diet aku minggu ni!

Makaroni Cheese Baked

Buat utk incik suami tapi TERmakan sekali!Oh tidakkk...

Ok lagi..
Sekali..

My feveret all the time!

Ohhooo...my adik bawak balik 5 biji durian yang bapak besar utk aku!

Oh no..dia kata "hari tu ngah ngandung & pantang tak dpt mkn kan, ni nah..mkn ar.."

Oh my diet..hancus!

nota kaki : lepas ni kene puasa seminggu!


Wednesday, September 04, 2013

WW : BFF



My Boy Friend, My Best Friend & My BerGADUH Friend!


nota kaki : kekalkanlah kami sehingga ke jannahNYA,amin..

Monday, September 02, 2013

44 Hari


44 hari sudah!Legaaaa.. :)

Err..sebenar nyer gambar ni kaki berstokin tau!Tapi disebabkan tak nak tunjuk terpaksa la crob skit..he..he..he..

Walaupun hari pantang dah habis tapi berpantang tetap diteruskan.Makan, ais & sesetengah benda tetap berpantang.

Payah tau nak turunkan berat badan ni so skrg tinggal nak maintainkan je & ais or air sejuk mmg aku pantang lama laaaa...biase dekat setahun!
Almaklum..aku susu badan anak so kene pikir ape yg aku amik akan effect pada anak :)

Pengarang hati kami :)

nota kaki : tak sabar nak tggu minggu depan!wottwott :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang