thumbnail

Friday, November 29, 2013

Pakej ke USS dengan Efa Nur Enterprise


Waaaahhh..kemain wahh aku!Aku buat entry ni sambil kejap kejap alaaa..alaaa..alahaii..
Abangggg...mengidam nak pegi USS ni..ha..ha..ha..

Dari nak tunggu kelulusan dari incik Eady aku duk alaa..alaa..nak pegii!Incik Eady cakap tunggu tahun depan sebab Syahmi dah besar skit..alaaaa....takpe bang, b setelkan semua abg cuma bawakkan je kete bleh? *libas rambut* ha..ha..ha...sakit mental..

Best nyer USS!

alaaahaiii....abanggggggggg~

Okey la okey korang ignore kan je la mental prob aku tuh!

Okeh serius nie..untuk pengetahuan korang skrg kan musim cuti sekolah so mesti ade yang merancang-rancang nak berjalan sana sini kan?Kalo tak sekarang nanti-nanti pun korang boleh rancang pegi sambil-sambil simpan duit kan?

So..ni nak bagitau korang, adik manis saya sorang nie bernama Efa Nur ade buat pakej ke USS yang sangat awesome!Sometime siap ade promo lagi dgn baucer makan (promo yg ni korang kene alert okeh!) best tau..aku ni dah berbulan duk kelebet blog & page FB Efa Nur Enterprise ni..tengok review dari orang-orang yang dah pegi lagi la buatkan aku ni alahaii...best nyerrr...


PROMOSI SAH SEHINGGA HUJUNG TAHUN 2013
BOLEH PERGI PADA BILA-BILA MASA :)
     
Pakej Sehari di USS

Dewasa RM199 (13-59 tahun)
Kanak-Kanak RM160 (4-12 tahun)

Pakej Termasuk:
Tiket masuk ke Universal Studios Singapore
pengangkutan dua hala:
Larkin Sentral / Danga Bay-USS 
 (Seat in Coach return transfer) 


*Departure time:

From JB      : 8.00 am
From USS  : 7.00 pm

**************************************** 

Pakej 2D1N JB-USS

Dewasa RM299 (13-59 tahun)
Kanak-Kanak RM199 (4-12 tahun)

*min 2 orang per trip

Pakej Termasuk:

Penginapan 1 malam di Hotel Grand Sentosa,JB
Sarapan Pagi di hotel
Tiket masuk ke Universal Studios Singapore
pengangkutan dua hala:
hotel-USS-hotel


**************************************** 

Pakej 3D2N JB-USS

Dewasa RM360 (13-59 tahun)
Kanak-Kanak RM280 (4-12 tahun)

*min 2 orang per trip

Pakej Termasuk:


Penginapan 2 malam di Hotel Grand Sentosa,JB
Sarapan Pagi di hotel
Tiket masuk ke Universal Studios Singapore
pengangkutan dua hala:
hotel-USS-hotel

****************************************





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

untuk maklumat lanjut boleh hubungi:
EFA NUR ENTERPRISE 

019-9767971 (miss efa)
efanurjannah@gmail.com


**************************************************

Selain dari pakej ke USS, Efa Nur Enterprise ade jugak sediakan pakej lain yang best tau sebab alang-alang dah ke sana baik korang ke S.E.A Aquarium Singapore, Adventure Cove Waterpark Singapore sekali!Ramai cakap waterpark dia best..!Aku pun macam teruja jek tengok waterpark dia..(ehh..aku mane penah tak teruja bab bab berjalan sakan ni!hehehe..)

Promotion :: Sea Aquarium + Adventure Cove Waterpark


MARINE LIFE PARK PROMOTION!!


S.E.A AQUARIUM 
+
ADVENTURE COVE WATERPARK
+
TRANSPORTATION
(return transfer from JB)


For More Information & Booking,
Kindly Contact Us at:
EFA NUR ENTERPRISE
019-9767971  (Efa Nur)
efanurjannah@gmail.com

Best kannn...?Best gilerrrrr....takpe korang...tahun depan ade lagi pakej USS ni..(PADAHAL cakap kat diri sendiri ni..ha..ha..ha..ha..sabar izwa sabar lagi setengah tahun jek >_<). Aku start tahun depan tak bleh dah la nak bercuti sakan hari biase sebab Abg Syahmi dah sekolah so harapkan cuti sekolah je la aku bleh cuti..by that time banyak skit la kot duit aku kumpul utk bercuti.

So..korang sila pegi terjah page atau blog adik manis ni kalau berminat okey!Entry ini adalah ikhlas untuk adik Efa Nur sebab dia dah mcm adik aku..tengok hidung skit dik..he..he..he..


nota kaki : entry smlm tu, Eady tutupkan telinga Syakirah sebab time tu orang main kompang betul-betul depan meja kitaorg..lama pulak tu!

Thursday, November 28, 2013

WW : Gigih


Syakirah pasrah..he..he..he..


Kasih nya abahhh...*melting* ahaks..


nota kaki : cuba teka kenapa tu?

Wednesday, November 27, 2013

WW : .....



Lokasi : dari atas AKLEH


nota kaki : ade yg salah faham dgn entry lepas..mmg abah lelaki no.1 dihati tetapi incik eady adalah Kapten & pemberi arahan maka termaktub dgn dia aku wajib menurut perintah..PAHAM?

Monday, November 25, 2013

BOYfriend Forever



Tiada galang ganti
Hanya dihati tempat dia

nota kaki : sori incik eady..walaupun awak suami, abah tetap lelaki no.1 dihati..he..he..he..

Friday, November 22, 2013

Selamat Hari Lahir ABAH!



Selamat Hari Lahir buat abah yang tersayang!
Adik doakan semoga abah terus diberikan kesihatan yang baik selalu, sentiasa dibawah lindunganNYA tak kira dimana saja..amin~

Walaupun adik tau abah tak baca blog nie..(eh...ye ke tak baca?) akan ada yang sampaikan pada abah..hehehe...ape pun adik nak cakap..eh nak bagi tau yang adik sayang abah much-much..

Adik anak yang abah paling sayang kan?kan..?kan..?
Kalau tak takkan abah panggil adik ni adik kan..hahahaha..


nota kaki : MUHD NAIM..walaupun ko adik bongsu, aku tetap menang gelaran adik!muahaha..

Wednesday, November 20, 2013

WW : Mok..Mok!


20/11 - 4 bln


Suka dia kalau kiter panggil bam..bam!
Malam tadi dia buat mama risau!Sangat-sangat risau!

nota kaki : dia tido x bgn x bergerak dari 8.30 mlm-4.40 pagi..aku cuak!Doktor...explain please..

Tuesday, November 19, 2013

Sedap..Sangat Sedap!







Sedap...sangat sedap..TERsedap..memang sedap..sedap..sedap..sedap!

Lokasi : Kluang Station Tesco Ampang


nota kaki : jaga kursus duduk sebelah bos!pfftttt...x dpt nak berblogging!




Monday, November 18, 2013

1..2..3..4..5..6....


Alahhh blur pulak!

Tunggu masa nak bersalin nie..

Ape pandang pandang??

Ni mak menyusu nie..

Ni anak menyusu sama dak domok..

Ape?Ape?

Ni la antara kwn bercakap yang ade kat umah mase pantang haritu..
Anak asyik tido je kann so dgn kucing la kiter bercakap..he..he..he..Ade lagi kurang 2-3 ekor lagi ni..

Tuan dia adalah ibu & adik lelaki aku tapi aku kat umah tukang jerit-jerit je kat diaorg nie..mane tak..ade yg suka bawak balik binatang mcm-mcm la..ade yang suka sepah-sepahkan kasut laaa..ade yang suka lompat-lompat tarik kain jemuran la...


nota kaki : hari ni aku jaga kursus kat hotel ye so if komen aku nanti ade typo korang pejamkan mata je la ye!Almaklum la..Ipad kan ade auto text..

Thursday, November 14, 2013

Konvo Syahmi Irsyad


Update laju-laju..pagi ni ade meeting 5S, ptg ni ade audit 5S.
Yang tak tahu ape itu 5S sila google ye..ai is malas nak cerita pasal 5S niii...

Ok..stop kat situ..

test menembak..hehehe..


Puisi Dalam Bahasa Inggeris




Hensem

Selingan persembahan dari kelas Sufiya Irdina






Selingan montaj








Berbaris untuk sesi shoot bersama cikgu




Kami

Sebenar nyer ade lagi bnyk gambar & jugak video tapi apakan daya aku malas nak letak semua..kang ade yang hangin sebab loading jadi lambat kang..hahahahaa...

BTW..abg Syahmi dapat hadiah utk periksa no.3 dalam kelas, bacaan iqra & bacaan Cahayaku Bahasa Inggeris.Bagi kami..kami tiada paksaan dalam pembelajaran peringkat ini sebab bagi kami ketika umur 4-5-6 tahun adalah belajar sambil bermain.Just have fun with kawan-kawan dalam pada yang sama kami monitor je perkembangan diaorang.

So..nak lari ni..ta ta..nnti aku ke rumah korang okey!!


nota kaki : minggu ni busy skit..minggu depan busy plus tak busy..heh!

Wednesday, November 13, 2013

WW : Ala Domok..Domok!





Layannnn dulu mok mok ni ye..
Kami berada di majlis konvo tadika abang Syahmi pagi ni, nanti aku BW eh :)


nota kaki : kerlassss...tadika skrg pun ade konvo..mama dulu tak konvo pun sebab lari dari tadika mase umur 6 tahun!hahahahaha...


Monday, November 11, 2013

Hidup Ini


This is what we call life :)

versi edit

Kami yang comel..ahakssss :)

Macam shomel jek..macam chantik jek..macam shomel jek..muahahaha..


See..kamera boleh menipu weyy!Kejap gambar aku bermuka gemuk dan sekelip mata muka aku boleh kurus..thats what we call camera trick!

BTW : Mommy Fara bulu mata aku ni ori bersama dgn kening bersepah tu tapi ini bulu mata versi pakai pelentik plus maskara..giler fake weh..kalau tgk aku tak bermake-up seram ko nanti..hahaha...


Nota kaki : versi tak edit agak ngeri tgk pipi sendiri..



Thursday, November 07, 2013

Terimbas Seketika




Membelek gambar di hp terimbas kembali saat duduk di wad selama 3 hari.

Sakit?Jangan cakap la..Letih?Sudah tentu sebab tidak cukup tidur..Lapar?Sangat..sebab tak sempat berbuka puasa dari 5 pagi sabtu (sahur) sampai ahad 8 pagi baru dapat berbuka..

Tapi..nikmat yang dapat tak terkata tak terhingga rasa nyer..hanya wanita sahaja tahu kepuasan pertama kali memegang anak yang dikandung selama 9 bulan..

Nikmat bau yang tiada tandingan


nota kaki : selepas ni takde lagi dah pengalaman sebegini rupa...*redha*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang