thumbnail

Monday, December 30, 2013

Bahan Untuk Seminggu!


Ko mampu jadi bahan berhari-hari dengan kawan-kawan?Hahahaha...aku mampu!
Sebab nyer kawan-kawan aku semua giler-giler belaka :)

Ni la bahan bahana nyer!

Amik ko muka aku mcm hape ntah!

Muka tak boleh blah!Abg kameraman pun tak agak-agak letak muka aku yg kelakar sgt tuh padahal amik gambar kemain bnyk..haishhh..

Gelak-gelak mcm nak pitam dgn geng FB dek kerana artikel ni..hahahahaha..tak boleh blah langsung..


nota kaki : dek kerana artikel ni jugak aku percaya kata Dr. DaddyZZZ bahawa bukan semua yang tertulis disana itu boleh dipercayai..

Friday, December 27, 2013

Mungkin Sebab Ini?



Mungkin sebab inikah aku demam?
Ha..ha..ha...

BTW...teruja esok abang Syahmi orentasi!Tak sabar nak touching touching tgk 1st time dia pakai baju sekolah..dasar mak mak kannnn...dasar bapak bapak tak macan nie kot!


nota kaki : rezeki anak jangan disekat :)

Thursday, December 26, 2013

Demam


Ade ke orang keje lagi time-time ni? aku la yang keje tu..

Aaaaaaa....achummm!

Keje dalam demam ala-ala tak demam.Bersin tak berenti, kepala sakit berdengung, batuk plak dah..hurmmm..nak makan ubat pun bukan boleh pun.Mak menyusu ni semua nak kene amik kire ape yang masuk dalam mulut & perut.

Ohh..keje dalam keadaan office yang sejuk beku sebab ramai yang takde nie..
Tapi takpe..untuk 2 hari ni je keje..lepas tu cuti balik seminggu!


nota kaki : waktu berjimba telah habis..skrg fokus anak sekolah pulak :)


Friday, December 20, 2013

Comel vs Super Comel


Selfie itu sangat best..ha..ha..ha..*pitam*

Ko mampu puji diri sendiri comel?Haaaa..aku mampu sebab sape lagi nak puji kalau tak diri sendiri..ye dak? :)

Syakirah demok hari ni dah 5 bln tapi dia tak sihat dah 3 hari..selsema & batuk sikit..so memang peluang maktok la nak cari alasan suruh tinggalkan dia kat rumah T___T
Ye la mak tok amik la budak nie..serius cakap..aku hanya dapat dia biler dia nak susu jek selebih dari tu maktok je pegang dia..

BTW..ni je shawl yang aku ade MAKNA nyer hari ni kene pegi beli yang lain la kan..kan..kan?


nota kaki : alhamdulillah hari ni dah jumaat!Legaaaaa...sebab tak sabar nak cuti..

Thursday, December 19, 2013

Santapan!


Santapan masa bekerja..

Sedap niii..!

cc : Wahida ha..ha..ha..macam facebook plak nak cc kan kat dia!
Kenapa cc ke Wahida?Hanya dia yang tahu kenapa.. :)


nota kaki : done book hotel..kerja sambil cuti sekali laa tapi bkn aku yang kerja, eady yang kerja!

Wednesday, December 18, 2013

Wordless Wednesday?


Alaaa rabu ke?Hari ni takde mood nak WW..

Hujung-hujung tahun ni macam-macam perancangan nak buat, almaklum anak dah nak start sekolah darjah 1 tahun depan so zikir nyer lebih lagi la nak pegi jalan sebelum sekolah bermula ni..sory la anak..hujung-huunjg tahun ni abah super busy skit, kalo awal tahun tengah tahun dan cooldown skit keje..

Tapi..he..he..he.. ade plak tapi tu..insya Allah hujung minggu ni kiter check-in hotel untuk 3 hari ye anak-anak..penutup utk tahun 2013..

Tahun depan kiter kene cuti time cuti sekolah je..perancangan untuk 2014 pun dah ade TAPI keputusan nyer je belum ade nak kemane..biase la kan..2 tempat dari 2 kepala masing-masing jadi belum ade kata putus lagi!Sorang nak Redang (abanggggggg...jom la kiter ke Redang..Redang best orang kata..hahahaha...) sorang lagi Manukan..pokok pangkal nyer nak SNORKELLING & NAK PANTAI.Syahmi sangat suka snorkeling!

Nak ke USS asyik beralasan anak kecik je..pening mak nak tunggu diaorg semua besar!Hahahahaa....kene tunggu lagi 5-6 tahun la nak pegi USS tuh..pfffttt....

Kenapa awal sangat??Haaa...kan dah kata..kene cuti time cuti sekolah je so paham-paham la tahap kerebutan lokasi nyer pun!Tak sabar nak tunggu Matta Fair bulan 3 nanti!Nak rembat pakej murah!

Tahun depan pun cuti bertambah lagi 5 hari (org dah 10 tahun keje so dapat la penambahan cuti tahunan) dan campur carry forward dari tahun ni ade la 30 hari cuti :)
Ehhh..bercerita macam nak penutup 2013 jek..padahal ade lagi 2 minggu!Kalender 2013 pun ade dah bungkus dalam tong sampah dan kalender 2014 pun dah bersiap pangkah sampai 5hb!

Aku kalo bab excited memang juara la..he..he..he...


nota kaki : ade yang kata..semua benda dah naik pun ko rancak nak bercuti kan!Hello..mak main kutu kumpul duit tabung selit sana sini utk bwk anak-anak pegi jln okey..kalo ye pun ko sedekah je la kat anak aku dengan klik iklan Nuffnang aku tu ade jugak pahala...ape la..

Monday, December 16, 2013

Testt..Testingg..!


Selfie di pagi hari! *tanpaedit* >_<

Orang dah habis zaman pakai inner magic & shawl ni tapi aku BARU NAK START pakai...ehh silap..baru nak start BELAJAR PAKAI ok..Rasa muka mcm bulat je dek kerana lemak bawah dagu!Grrrr...
Incik Eady ckp yang ni lagi okey dari pakai tudung bawal..pfftt..mak suka bawal okeh!Dia kater nampak mcm good good je pakai bawal..uhukss..Okey fine....belajar lagi lepas nie..yang penting shawl tutup dada!

Menselfiekan anak-anak..hahaha..

Selingan ni gambar semalam..pecah-pecah plak walaupun tangkap pakai Ipad..
Anak-anak sibuk tanye biler nak cuti ni mama..tunggu ye nak!Tabung Nuffnang tak penuh lagik..huhuhuu...


nota kaki : cuti sambil kerja je anak-anak!

Thursday, December 12, 2013

Laju...laju..laju!!


Update laju laju..sambil berjalan laju balik dari taska utk menyusu tadi!

Domok!Demok!

Ni gambar tadi diambil kat taska utk tatapan maktok yang berada kat umh..
Huhuu...kene bagi laporan kot ye maktok nyer..

Hehehe..padahal ini cucu ke-3 duduk taksa M**A ni..iskk la...
Biase la tempat baru, muka baru, ibu baru for sure ade drama melalak sakan..
Tu yang buat lagi maktok asyik nak rebutkan suruh duduk rumah jek..Letak taska dekat skit dengan mama kan dik kan...kat rumah mama x dpt adik kecuali time susu jek..huhuuu...

nota kaki : minggu ni busy kottt sebelum nak cuti panjang lepas nie..sabar ye korang nnti ai is pegi rumah korang!Cuti anak nak masuk darjah 1 uolls...

Wednesday, December 11, 2013

WW : Ruam Panas atau Campak Halus?





Orang kan dah kata..dengar ckp org-org tua..

Kalau dedar tu dedar la kan semlm dah kene EL sebab sampai taska tgk-tgk budak ni penuh dgn bintik-bintik merah!Nak kata campak tak demam nak kata ruam pun mcm ye jek..

Semalam dah jadi satu keje..pegi office punch card pegi taska sekali kene patah balik ke office utk EL..kurus kaki mak jalan jauh-jauh bawak budak 8kg nie.. T_T

Then terus ke Pusrawi & EL balik umah dengan domok nie..
Hari ni aku kerja so dia tinggal dengan mak tok yang sengih je biler aku cakap nak tinggalkan domok nie..

Ehhhhh....ni kire WW ke?Hahahahaa.....

nota kaki : hari ni aku super BUSY eh...lunch kang aku dtg melawat korg!

Monday, December 09, 2013

Isnin..Macam-Macam Cerita..


Huh..isnin?Ingatkan jumaat..ha..ha..ha..

Dak ni tinggal kat rumah hari ni..

Maktok kater "macam panas je..macam demam je.."
Padahal alasan semata..hihihii..paham la mak tok..

Macam cantik je..macam comel je..

Tu hadiah dari kakak office yang balik bercuti dari Vietnam!Saya suka..saya suka.. :)

*Aku tengah gigih kumpul tabung Nuffnang*


nota kaki : korg jangan lupa klik iklan kat blog aku ye..hahahaa..tak hagak-hagak!

Wednesday, December 04, 2013

WW : Wajah Kesayangan Hamba








Wajah-wajah kesayangan hamba..


nota kaki : kenapa tiap kali update blog dia tak jadi new entry?helppp...

Monday, December 02, 2013

Oh My Isnin!


muka nampak je senyum tapi dalam hati.....

1st day Syakirah Irneena dihantar ke taska dekat office aku..
Happy sebab dekat dengan aku dan senang aku nak ulang alik pegi menyusu.

Tapi risau plak dia meragam minggu ni, hari ni sebab ye la kan tempat baru dgn ibu baru walaupun aku kenal ibu tu..alhamdulillah dapat ibu yang jaga Sufiya dulu :)
Almaklum la kan budak ni kenal maktok dia je dari lahir..harap-harap (harap sgtttt dia tak meragam..) Syakirah okey la kat sana...

Hati mak kannnnn......macam mane pun mesti nak risau..aduyaiiii!
Oh my Isnin!


nota kaki : cepat la lunch time..nak pegi menyusu!he..he..he..tak sabar nak jumpe domok..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang