thumbnail

Monday, January 06, 2014

Berbicara Dalam Hati






Ape nak cerita?Ape nak kata?
Semua terbuku dalam hati..masih tak mampu utk berbicara kecuali doa sekuat hati sehingga kini..


nota kaki : berdebar tunggu petang nie..

21 comments:

Aisy Nasiha said...

Alahai.. kesian tu.. tak dapat nak bayangkan kerisauan masa tu.. semoga hari ni dan seterusnya Syahmi balik dengan baik seperti yang sepatutnya k...

Mia Kassim said...

Alhamdulillah nasib baik Syahmi tak apa2 kan.....ibu mana yang tak risau gila kalau jadi macam tu...huhu

Nanti Izwa siap2 buat aiskrim malaysia kat rumah supaya Syahmi x payah beli kat sekolah...:D

Kakzakie said...

Kalau driver bas tempat kakak setiap kali sebelum gerak bas dia kira budak dulu. Sebab itu siapa mak-ayah yg nak ambil anak kena inform driver bas agar tak jadi driver ingat mak-ayah dah ambil.

Driver bas pun kena alert..

Mas Zull said...

assalamualaikum izwa...nasib baik x ada apa2 yg berlakukan....

asyifa mustaffa said...

Jangan kata bas sekolah...anak sy yg selalu blik dgn cikgunya pun sy risau giler kalau lmbt smpi dri kebiasaan......

Nurzakiah Hanum said...

ala kesianya

cheqna said...

x dapat adik nak bayangkan kak oi....
harap2 x jadi lagi pasni ye...
moga sentiasa dilindungi Allah

Daddy Ziyyad said...

Mmg kena selalu peringatkan driver bas tu jugak..hope syahmi ok..

NM03 said...

kalu jadi kat aku, mau aku pengsan berkali2 noks tgk anak takde...

Amy said...

akak pernah hantar satu pelajar balik rumah sebab dia ditinggalkan bas sekolah...kebetulan hari tu terlewat sikit ambil anak..tinggal kat tepi pagar sekolah tu anak akak dengan pelajar tu...hari dah nak senja..kalau akak balik tinggal dia sorang-sorang..pelajar perempuan pulak tu..ajak dia balik sekali dah tentu...dia geleng kepala sebab tak kenal...puas pujuk sambil kata..jangan bimbang ..sambil tunjuk kat anak akak yang dah masuk dalam kereta..anak acik pun ada..(mungkin bukan satu class tu yang tak kenal)..jom acik hantar balik rumah kat mana?..dia sebut tak berapa jauh dari rumah akak..akak hantar sampai depan rumah dia..cakap kat emak pelajar ...anak dia teringgal di sekolah..bas tinggalkan..Mengucap emak dia..saya kata kalau saya tak hantar dia balik takkan nak biarkn dia sorang-sorang depan sekolah tu hari dah nak senja..dah nak gelap..saya pesan lepas ni pesan pada pemandu bas sekolah jangan main tinggal aje..

Amy said...

akak pernah hantar satu pelajar balik rumah sebab dia ditinggalkan bas sekolah...kebetulan hari tu terlewat sikit ambil anak..tinggal kat tepi pagar sekolah tu anak akak dengan pelajar tu...hari dah nak senja..kalau akak balik tinggal dia sorang-sorang..pelajar perempuan pulak tu..ajak dia balik sekali dah tentu...dia geleng kepala sebab tak kenal...puas pujuk sambil kata..jangan bimbang ..sambil tunjuk kat anak akak yang dah masuk dalam kereta..anak acik pun ada..(mungkin bukan satu class tu yang tak kenal)..jom acik hantar balik rumah kat mana?..dia sebut tak berapa jauh dari rumah akak..akak hantar sampai depan rumah dia..cakap kat emak pelajar ...anak dia teringgal di sekolah..bas tinggalkan..Mengucap emak dia..saya kata kalau saya tak hantar dia balik takkan nak biarkn dia sorang-sorang depan sekolah tu hari dah nak senja..dah nak gelap..saya pesan lepas ni pesan pada pemandu bas sekolah jangan main tinggal aje..

HeNRieTTa JoSe said...

Alhamdulillah Syahmi selamat...moga peristiwa sebegini tidak berulang lagi...

Dee said...

alhamdulillah syahmi ok2 aje kan..moga jadi pengajaran buat dia..

❤Kamsiah❤ said...

begitulah persaan semua ibu sbb kasihnya terhadap anak2 melebihi segalanya

msredcheesecake said...

baru baca atatus izwa tu dah begenang airmata.... syukur syahmi ok.... tak berani nak fikir kalau jadi kat anak sendiri

Fiza Rahman said...

Alhamdulillah syahmi ok. Org yg mengata tu ada anak ker? Klo ada kesian kat anak dia lah. Nampak sgt mak dia tak kisah klo anak tertinggal bas.

- dieyana - said...

huhuhu kesiannya awk..moga lps ni yang baik-baik je...kak pun pernah alami situasi gini...thun lps (drjh satu) kena tinggl dgn van sekolah, balik kaki sorang2 dia dlm ujan...waaaaa

Aziela said...

Latihan untuk Syahmi, untuk driver bas, untuk kita semua juga kan....

adrianna syaz said...

Alhamdulillah semuanya selamat..mmg risau la klu kejadian ni jd kat kita..emm

Dhia Dirham said...

kalau dhia pun risau..

jeBateja said...

Uikkk...den pernah kena dulu. anak den tertinggal bas. pastu gi sekolah tgk2 tak de dia....den tepon adik den yg polis sambil ngalir air mata oooo.....

rupa nya van sekolah lain tolong ambil kan.....

tapi perasaannya....den faham sgt lah kat ko....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang