thumbnail

Tuesday, January 28, 2014

Farm In The City - 2


Part 1 kat sini ye..

Mari kiter sambung..ehhh sebelum tu ramai yang tanye si adik demok tu memang dukung je ke??Takkkk...tak daya oii nak dukung dia lama-lama, lagipun kesian la kat dia kalo berdukung je lama-lama..dia lenguh kiter pun lenguh, beza nyer dia tak boleh cakap je :)

Haaa..ni la sebab nyer tak baring dlm stroller.. T___T dah besar nak org pegang je dia..

Ohhh..itu selingan okey..mari kiter sambung yang betul-betul punyer..

Savanna

Kat savanna ni aku tak tangkap gambar, tak sempat pun sebab aku dengan sufiya sibuk lari dari binatang!Ha..ha..ha...kelakar okeh!
Dalam ni ade rusa, kambing dgn ntah ape lagi dalam tu..dah la besar lepas tu sibuk nak datang dekat..lagi aku dengan sufiya takut lagi mereka-mereka tu datang dekat!

Hahahahah...sudah nyer aku dgn sufiya lari keluar ikut pintu kat belah sana!
Apa pun tak boleh anak beranak ni... T_______T geli weyyy..ehh takut pun ye jugak!

Nampak tak?



Sempat lagi tu..he..he..

Haaa..gambar kat atas tu kat kebun buah & sayur.Ade gambar nyer tapi malas nak letak...aci dak?
Kiter layan gambar kat tempat yang paling Syahmi suka..sangat-sangat suka la dia kat sini!

Yup..pet village ni sangat awesome okeh!

Waktu ni tempat ni kami yang punyer..orang takde lagi!Tapi lepas tuuu...penuh giler...

Ehhh....nampak tak longkang tu?Ha..tu pun berfungsi jugak tau.
Boleh tangkap tangkap ikan kat situ..takde la ikan siakap ke kat situ takat ikan kecik-kecik yang zaman dulu-dulu kiter tangkap kat longkang tu la..


See..best tak?

Nampak..abah dia pun sekali join :) hehehee...

Muka bangga la sangat tuuu..

Ehh..dah kat mane?Kat sini si Syahmi ni kejap masuk ke dalam kejap tangkap ikan kejap masuk balik kejap keluar balik..Masuk mane?

Sini..




Nampak muka teruja si demok??

Haaa..ni muka lepas kene marah!!Sebab dia pegi cekau gerbil tu..selambe badak je genggam padahal Eady tunjuk kat dia dekat-dekat..

Tempat paling Syahmi suka nie..

Sufiya acah-acah berani..hahahaa..dia kucing pun geli!

ni la binatang yang Syakirah cekau... T_________T




hah..mkn mkn!

Dekat Pet Village ni kami bertapa ntah berapa lama..sebab nyer Syahmi tak nak gerak dari situ!Ade lagi tempat lain kitaorg pegi tapi end up pusing-pusing dia ajak ke sini jugak..sudah nyer kami duduk je kat tempat makan dan perhatikan je dia dari jauh :)

Ohhh..tempat lain tu next lagi ye..

Bertabah la korang sebab gambar aku pun ade dekat 200 keping!


nota kaki : lepas ni lasttt...

30 comments:

Mimie_Zatun said...

seronoknya..

Kakzakie said...

Sufiya macam kakaklah Izwa, kucing pun kakak geli:)

Kaki adik gebus betul! kalau gigit ni sedap hihi...

Jueliza Jamani said...

comei betui la syakirah tu.. geram.. mcm best jer situ..

Eye_nee said...

Best lah kat sini...ralit betul syahmi bagi arnab tu mkn..ko ngan kucing pun geli sis...srupa anak sulung akak tu ...nak usap2 bulu kucing guna satu jar jer...apa daaaa....

mama leen said...

suka sangat si baby tu.. geram betul tgk dia

Fiza Rahman said...

Ekekeke...terbayang² anak beranak melarikan diri ☺☺

Geram betul tgk dak donom ni. Badan berketak. Berani dak domok cekau binatang tu erk.

msredcheesecake said...

bestnya...comel nya gerbil tu... rugi tak de gambar mak dan anak larik dikejar binatang...hhee

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Bestnye..anak2 pun happy..^^

zila norazila said...

Bdk domok dh brapa kg tu..pnat jgk nk dokong hevhee

ZazaMyMoon said...

cute giler wehh village pet tu.. rasa mcm perkampungan org kerdil je.. hahaha
kalau ikutkan aku sbnrnya geli ngan binatang2 rupa itu.. anak2 aku pun sama kot sbb jarang bawak ke tempat2 yg banyak binatang.. hahaha

psstt si demok tu kenapa senyum lebau sangattt.. rasa nk gigittt je dia

Zura@Iwan said...

pet village sure binatang yg cute kan
like rabbit..hehe

amboi syakirah gi cekau rabbit ke?
muka seronok dia..cute lah!

:: My BeAuTiFuL wOrLd :: said...

hot mummy sungguh akak nih :)

tak pernah lagi pergi situ :)

salam kenal kak :)

asyifa mustaffa said...

Kaki sufiya...semangat! Haruslah lenguh mendukongnya...

lieyalatif said...

nak pegi gak nanti!

Aziela said...

Mak oii...seronoknyaaaaa

HeNRieTTa JoSe said...

uiks...bestnye....jap nak skroll down...kat mna erk...bleh pergi nnti...

Sizzling Suzai said...

salam..thanx 4 d visiting kak btw aloololohhh comelnyerr dak2 ni mein ngan ank2 rabbit tuh hehe n wish u guys stick happy til forever amin.. :)

Mas Zull said...

assalamualaikum izwa....semuanya kelihatan seronok jer...:)

Mia Kassim said...

gebusssnya kaki budak demoksss tu...hehe

Bulan Syurga Firdausi said...

seronoknya riadah macam tu.. comel betul arnab! hee

Kesuma Angsana said...

nampak seronok sgt tu... baby domok tu mmg comel , geram tgk !

❤Kamsiah❤ said...

hehe..berani budak2 tu dekat2 dgn binatang2 tu...siap bg makan rabbit lagi..

Wak Gelas said...

sonok kannns.,ehHHee

Mila Ahmad said...

Si abang penyayang.

Aisy Nasiha said...

Seronoknya ke tempat macam ni. Anak2 dpat gembira..

Eda Ejai said...

bestnye.. arnab mkn kangkongg.. =D

Dhia Dirham said...

bestnya ;)

::EIDA:: said...

ramai dah ida tengok org pergi sni.. hari tu zana pergi.. hihi... ida cukuplah sekor tu kat rumah. hahahhahaha

Nora Karim said...

muka anak2 tu happy sangat!! :D

jeBateja said...

uikk..bagus tempat ni.....ada point bawak anak jalan2 ni....

tq aaaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang