thumbnail

Thursday, January 30, 2014

Farm In The City - 3


Entry sebelum ini : Part 1Part 2

Okey yang ni last!Super last...malas dah nak upload gambar bnyk-bnyk dengan kerja yang banyak lagi minggu nie, keje urgent lagi so jom perabis kan cerita ini.Ke korang dah cuti nie?Ohh..kejam tau cuti time aku tak cuti..ha..ha..ha...

Selepas part di Pet Village tu kitaorg pegi pulak kat tempat Pet Show & Fish Feeding.
Lepas tu patah balik kat Pet Village sebab ade orang tu asyik berzikir nak bagi arnab makan lagi.

Burung pun tak lari


Rakun pun tak lari kemane..makan sedap kot..

ular ni kalo lari, aku pun cabut lari..hahahaha...

binatang ni harga dia RM12k ye..nak bela kene ade lesen.

Dengan landak yang besar giler, biase tgk kat tv kecik-kecik je..

Landak Africa

Okey..pet show dah nak mula

see..ramai kan?

Burung kakak tua pura-pura mati, sangat pandai dia berlakon ok!

selingan lagi..ini budak tak meragam langsung dihari berkenaan..

selingan lagi dan lagi sebab aku boring kene berdiri!he..he..he...

lepas pet show ni kami bergerak ke tempat Fish Feeding.
Ha..ko bagi la ikan itik angsa tu makan bape kali pun nak sebab kat sini makanan binatang semuanya adalah free.Bagi la semua binatang tu makan sampai kenyang!
Ehh..ke dah included dgn tiket yang agak pricey tu??Pricey tapi berbaloi okeh..

mak yang over!

Hah..makan..makan..makan la korang..

Dia yang sangat happy hari tu.. :)

Yang ni je la Sufiya berani..he..he..he..takpe la kan kakak :)

tempat ni tutup haritu..tak tau nape..

Muka letih tapi tak penat lagi nak bagi makan..

Okey dah habis...

Korang kalau nak pegi tempat ni kat sini ye :

Farm In The City
Taman Equine, Seri Kembangan,
Lot 40187-40188, Jalan Prima Tropika Barat,
Bandar Putra Permai,
43300 Seri Kembangan, Selangor.

Tel : 03-8941 2099

Tiket dewasa Mykad : RM30
Tiket kanak-kanak Mykids (bawah 12 tahun) : RM25
Budak berketinggian bawah 90cm free.

Oh ye..kalau nak murah lagi korang usha-usha la Groupon sebab kadang-kadang situ ade offer murah, satu lagi pegi la kat Matta Fair selalu nyer booth Farm In The City ni ade kat situ.Siap jual pakej dengan baucer makanan sekali ye tapi kami bawak bekal sendiri lagi syok!


nota kaki : sekian dari aku duta tak berbayar :) mahal tapi berbaloi bila tgk kegembiraan kat muka anak-anak.

25 comments:

Kakzakie said...

Izwa kakak geram betullah. Bukan geram dgn pet bagai tu. Tapi tengok tangan gebus berketak anak dara kecik Izwa. Pandai pulak dia posing menyengih tengok kamera:)

Nurzakiah Hanum said...

macam best ja

ayu said...

seronoknya....menarik je tempat tu

ZazaMyMoon said...

Dah mcm zoo pun yer jg ni.. kalau ajak laki aku kat tmpt ular tu mst dia lari lintang pukang.. hahah

uissshh geram betul aku tgk anak2 ko.. si Syahmi kemain melopong mulut tgk show burung kakak tua.. budak demok tu kenapa pandai sgt senyum tak ada gigi?? nak kena gigit ke apa budak tu??! hahahahha gerammmmmm

Fiza Rahman said...

MAHAL TAPI BERBALOI. Ok lah tu.

missShila Nget said...

Landak tu..
macam da beruban.. kekekek

ieza ashaari said...

ni klu ajk husband ni mesti suka.. tunggu darwish bsr skit..

psstt: cntik blog ni..1st time jumpa blog warna turqoise gini.. :)

NinaAz said...

12K?? mahalnyaaaa. hehe

mamyharraz said...

landak tu kemain besar seram tgk bulu tajam dia tu hehe

♥ Wina ♥ said...

kereta dah 'sihat' je terus tekan minyak nak pegi heheheee

careno said...

mahal tp berbaloi... nak pegiiii...

Dee said...

Ni kalau mimi tgk mesti mengenyam nak pegi..dia suka binatang..bestlah sis..rm30 tu oklah..sekai sekala apa salahnya..

NM03 said...

landak afrika tu mcm antu kak limah. hehehe

Aziela said...

Bestnyaaaaa....

Mia Kassim said...

bestlah tempat ni izwa...anak2 pun seronok je terutamanya budak demoks tu...

Aisy Nasiha said...

Nak bawa naim ke sini jugalah nanti...pasti seronok..

Tihara said...

menarik tempat ni :)

ieda immi said...

memang best ..
anak2 paling suke ..
akk dah lama x bawa anak2 tmpt macam nie .. hurm ;)

HeNRieTTa JoSe said...

Bestnye...sronok tgk mcm mcm...nk tgk rakun la...hehehe...thanks bg add full...bleh pergi bila stay shah alam nnti...

dilabangiWORLD said...

memang best gi sini
rasa nak repeat lagi insyallah
NICE PHOTO....

Myra Jay said...

Betul tu, bila anak2 happy kita rasa bahagia.. berbaloi walaupun mahal :D

hainom OKje said...

Selalu jugak pegi Taman Equine ni ME...tapi tak pernah tau ada tempat ni!
Budak budak mcm anak ME mungkin suka lagi kot...anak okje dah besar besar....

Zura@Iwan said...

burung2 jinak kan..
tk terbang...

xcited orang tgk show burung kakak tua tu..

are_lin@yu said...

trgin nk p..tp nk bwk bdk2..hihi

Cik Puan Rara said...

saya kan keje kat rtm kan.sy dpt tiket free,tapi bulan tgh bulan 2 ni.nt nk g lah bawka princess.hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang