thumbnail

Thursday, January 09, 2014

Manja Kededek


Muka hensem hati ade taman ni!

Minggu ni agak penat skit utk menghabiskan fasa meragam abang Syahmi ni..

Almaklum la..sebelum ni duduk taska dimanjakan sangat..ibu ibu cikgu cikgu tak garang..ni sekolah betul ade cikgu lelaki pulak garang skit so mula la tak nak pegi sekolah!

Biler tanye..."kenapa tak nak sekolah?"
Dalam sebek-sebek dia jawab.."cikgu garang..takut.."
Hurmm..."sape lagi garang mama ke cikgu??"
Dalam tertunduk-tunduk..pelan je jawab.."mama.."
Sooo..nak takut ape??Kalau tak salah cikgu takkan marah abang..ok?
Slow je jawab.."okey.."

Hari ni nampak okey sikit walaupun pagi tadi sebelum perhimpunan ade jugak drama nangis-nangis!Cuma dia terdiam sebab hari ni ade kawan dia lagi teruk dari dia dan ayah kawan dia siap duduk dlm kelas..ha..ha..ha..tau pun termalu sendiri!


nota kaki : semput mak nak oiii!

32 comments:

asyifa mustaffa said...

Jwapan sama ngan bujang sy...sape lg garang...ibu ke cikgu...ibu jwabnya!!! Huhuhu...

Da ok la dia ye...? Lega kan...

Fiza Rahman said...

Ekekeke...maknanya cikgu tu tak garang lah. Mama lagi garang. Takutnya ☺☺☺

Alahaiii...siannya kawan syahmi tu. Pasrah lah ayah terpaksa duduk dalam kelas.

msredcheesecake said...

kita ni hari2 semputy layan anak... takpe besar ganjarannya kalau sabar...hheee...

terbayang org yang anak nya 12 org tu...

el said...

so far anak iols xde komplen ape2 lg
riso gak lau cikgu2 garang2 ni..budak2 mudah takut..lau ngan kita ok lg..huhuhu
cikgu2 pun jgnlah garang sgt..baru darjah 1 je kut..baru nak sesuai ngan sekolah kan..huhuhu

hope abg syahmi be strong k

Aziela said...

Mama garang ke? Ishh... macam x cayer jer...hehehehehe

HeNRieTTa JoSe said...

Alahai anak bujang nan saorang tu....

cheqna said...

macam mama dia la manja kededek hahahaha

Mas Zull said...

assalamualaikum izwa....layan kan jer lama2 okay la tu...:)

Cik Puan Rara said...

mama lagi garang.tatutnyaaaa ngan mamammmmmmmm~

DYatie said...

alololo..
mama garangggg...??
lagi taatttuuuutttttt. hihi.

Zura@Iwan said...

hope abg syahmi biasa la nnti
kdg2 cikgu tu suara kuat bkn marah...
terkuat mybe pggil or suruh ank murid diam kan...hehe

mama jgn semput ye..

wahida said...

hahaha...mama lagi garang part paling best...ekekek...

lama2 dia ok lah tu nok...dia dlm proses nak sesuaikan diri dgn cikgu2 kat situ...

mcm2 ragam budak2 ni kan..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

hehe..mama lgi garang ye.. :)

lieyalatif said...

KEHKEH KEH ...tegelak lieya bace tau....mule2 mmg laa gini.. takpe2,tak lame sure syahmi dah steady jek pi sekolah...

Eye_nee said...

Ini sindrom ketiga-tiga princess lilin akk kat rumah tu pernah buat...hari pertama gi sekolah ok..hari kedua dah cembeng...Seminggu dua jugaklah asal pagi jer...muka dah sememeh...Takut Cikgu Kaedahnya..It's a matter of time lah sis...lama2 ok..cuma kita jer..mulut ckp lain..bila kat opis "MCM MANA LAH ANAK AKU KAT SEKOLAH NI"....

Cho Zila said...

mama garang.. wow...
biasalah kan baru2 nnt dialah hero...

Dhia Dirham said...

hensem la syahmi :)

fAtrinA said...

Hehe anak manja mama :)

JunAina said...

Tak pe pelan2...bab cikgu garang tu antara faktor bebudak tak nak gi sekolah, anak akak pon same je.

Amy said...

Ha..ha..ha first time akak dengar manja kededek.. mula-mula ajer..lama-lama dah biasa okey!!!

jeBateja said...

adoiii...ada lagik bapak dlm kelas.......adoiiii laaaaa

fieda said...

Hehehe..maknyer lagi garang ye

Kancil 8349 said...

terbaik..

che mid said...

Mama jadi garang sebab terlebih stress he he..tapi bila tak garang nanti lain pulak jadinya kan...

Mimi Azirah said...

Slalunye kak cikgu lelaki garang die lain mcm sket drp cikgu perempuan..tuh yg die tkut kot

munna said...

Macam2 ragam anak sekarang ni.... Anak kak munna baru tadika je takde lah meragam.... Tak tahulah dah masuk darjah 1 nanti

Kira Sakura said...

sape lagi garang? mama...

kihkihkih comel je jawapan tue :p

KY Atie said...

kanak2 sekarang susah dah nak jumpa yg menangis,mereka dah pandai dan matang.cuma ada lah sesetengah je kan?

hainom OKje said...

Oh.....banyak taman rupanya....ada gak sebulan pun tak jalan cembengnya tau ME....hehe so kena get ready!

Siti Asiah said...

ciwek yea...:)

aizamia3 said...

anak bujang akak pulak macam dia senior pulak kat sekolah walhal baru masuk darjah satu.. hari pertama hantar ke sekolah tak sempat2 seronok agaknya, mak dia je yang terlebih excited. anak rileks je.. huhuhu..

Ibu Lala said...

Eiii takutnya dgn mama....

Ank akk pun x nk pg sklh sbb x suke subjek matematik. Cikgu matrmatik tu garang katanya. Adoi...la. mcm mcm alasan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang