thumbnail

Monday, January 13, 2014

Projek Ais Krim Malaysia

Pilih..pilih..pilih!

Nampak betapa nikmat nyer? :)

Haaaa...selepas kes haritu memang berkobar-kobar la pegi mencari plastik aiskrim Malaysia!Ade je kat Gaint Maju Junction tuh..huhuhu..biase la kalau tertangguh tu memang setahun baru la nak laksanakan janji kat anak..lagi-lagi dah jadi hal tu baru la nak menyesal bagai..pfftt....*peringatan dari ALLAH SWT utk kami sebenar nyer tu..*

Gambar pembikinan takde..yang ade gambar aiskrim dah siap jek..hehehe..yang putih tu laici, yang coklat tu aiskrim ais lemon tea, yang pink tu aiskrim susu dutch lady dan yang purple tu aiskrim grape.Belasah je ape yang ade dalam peti ais tu dijadikan aiskrim..
Lepas ni nak buat aiskrim milo & nescafe plak..Hah...nescafe ofkos la utk aku!

See..nikmat makan sampai tak sempat nak duduk masing-masing..
Dan sila la abaikan si gerbang tu..memang itu la rambut dia kat umah..ha..ha..ha..


nota kaki : weekend yang simple..lepak kat umah je :)

37 comments:

Aisy Nasiha said...

Wah..menariknya warna ais krim. Tengok ni teringat janji saya nak buat ais krim utk naim.. nak pergi sediakan sekaranglah

cheqna said...

eskrem asam masin sedap wehhh try r

Mimi Azirah said...

Wah lama tak makan eskrem.msia..sy suka eskrem kacang hijau tuh...sedap

❤Kamsiah❤ said...

jimat belanja kalau buat sendiri...akak suka pulut hitam...kalau buat bubur pulut hitam..yg tak habis..dijadikan aiskrim..

Wak Gelas said...

yg sigerbang nnti besar remaja mesti dh jadik jeliterr mak kanns.,ehHHeee

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

pergh...ini memang the best ice cream ever ...sedap ni

HeNRieTTa JoSe said...

Yummy...dah lamer xmam eskem tu....dlu kecik kecik rajin buat eskem milo....skank dh besar, mls...

asyifa mustaffa said...

Puas tertunai hajat syahmi nak mkn...lpas ni..x trtinggl bas dah jnji si abang....😊

Fiza Rahman said...

Mesti abam syahmi suka khenn. Puas makan. Bley buat meniaga ni ☺☺

pena rozie said...

rozie pun siap buat ais krim gak semalam....

Falsya said...

Kite lg suke eskrem gini..betul nostalgia la..mak kite selalu wat eskrem nie time kite kecik2 dulu..

Cik Puan Rara said...

lg sedap kalau buat sendiri kan kak.hehe

Nurzakiah Hanum said...

teringat masa kecik2
anum suka asam masin

msredcheesecake said...

bestbest....nostalgia masa kecik ni...hheee

Mimie_Zatun said...

bestnye..
ais krim asam masin pn sedap ni..

Eye_nee said...

amboiii selagi ada perisa ko buat yer...eskrem kopi o satuuu!!!!...hehehe...

Kakzakie said...

Rumah kakak pun sentiasa ada airkrim Malaysia ni Izwa. Kalau air teh berbaki pun kakak jadikan aiskrim.

Tengoklah mereka menikmati tak toleh dah..

DYatie said...

Phew! Lama gila x makan aiskrim malaysia nih. Huhu.

Tina Othman said...

Sedapnya, rajinnya izwa buat

Mas Zull said...

assalamualaikum izwa...wah sedapnya terasa nak buat juga la...:)

ZazaMyMoon said...

hahagiler basau project weekend kau Wa.. tanjat aku.. hehehe

munna said...

Kak munna pun suka yg nescafe .... Nostalgia betul aiskrim ni

Amanda Suria said...

alahai bestnya.....

- AZIE - said...

lama sungguh xbuat ni...kalo musim panas memg xckup byk nie

Ha Md said...

izwa, masa kecik2 dulu, mak sy selalu buat aiskrim ni. terutama bila air berakfast kami tak habis iaitu air milo. mlm2 pun sama. selalunya air2 yg mak bancuh tuk kami yg tak habis.. balik sekolah panas2, rembat dlm peti.. hehe..

oh, btw, patutla sy pernah tgk awk.. sama BKM ngan kakak sy rupanya. msti kita pernah jumpa masa family day mara...

Ha Md said...

*breakfast. salah eja.. hihi

KhaiZa said...

peberet aiskrim masa kecik2 dulu... erm..

Mia Kassim said...

Puas syahmi makan eskrim malaysia...pasni tak payah beli kat luar, suruh je mama buatkan...lagi sedap. hehe

- said...

lama giler x makan aiskrim malaysia nie... huhuhu

Amy said...

haiyoo...nostalgia zaman sekolah derr...siap ketuk tingkap rumah banglo kat luar sekolah pasal tuan rumah tu jual ais kerim Malaysia...

Zura@Iwan said...

lama tul tk mkn aiskrim mesia..
sll blk kg ada la aiskrim ni..hehe

hainom OKje said...

Best nyonyot aiskrim panas panas ni ME...hehe....camne nk buat struktur dia halus...pakai air panas ke?

jeBateja said...

WAAAAA...TERINGIN NYAAAAAA....alamak...sorry..terguna fpnt bosa...

Dee said...

k dee pun selalu buat tp pakai daiso pya bekas tu je..tak jumpa2 lagi plastik aiskrim m'sia ni..hehe..

deno said...

wah eskrim ni!!!!!

aizamia3 said...

tengok aiskrim ni, last buat bulan 10 tahun lepas.. huhuhu..

aizamia3 said...

tengok aiskrim ni, last buat bulan 10 tahun lepas.. huhuhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang