thumbnail

Wednesday, January 08, 2014

WW : Meragam..



Dia kata tak nak sekolah sebab smlm cikgu marah dia nangis dalam kelas..
Ntah-ntah suara cikgu je yg kuat dia sendiri yang terasa dimarah..ermmm..abang Syahmi yang sgt sensitif..

nota kaki : kurus minggu ni dek menguruskan anak...hehehehe...

32 comments:

Mas Zull said...

assalamualaikum izwa....nape tu cian nyer die....

Aziela said...

Baru2 nie memang macam2 ragam Izwa. Yang penting, kita buat macam biasa. Istiqomah hantar dia ke sekolah, bantu dengan homework dia, Insya Allah lama2 nanti dia ok.

NM03 said...

dia sekolah kat ner noks? eh... kau dok maner ek?

reply kat n3 aku plis

Nurzakiah Hanum said...

nape nie

Aisy Nasiha said...

Alahai.. baru3 ni nak menyesuaikan diri asa budak yg macam ni. Tapi biasanya tak lama tu. Nanti pandailah dia adapt dgn persekitaran baru.. jangan risau k

Lynda Che Lah said...

sy yang preggy ni lagilah blh bersalin awal mengurus anak sekolah..ahaha..harap2 si kecik dlm tummy ni boleh bertahan...hehe

Fiza Rahman said...

Hati tisu abam syahmi ni, mcm kimi gak. Cpt sgt sensitive. Tak per lah, awal2 ni amik masa nak sesuaikan diri. In shaa allah ok lah tu nnt :-)

Bitt (double IS) said...

monyok je muka dia...

yup, mereka sensitif sebab mama tak de kat situ tau...hehehe kalau mama ada konpem cikgu tu kena marah dengan mama pulak...hehehe mcm tu saya bgtahu kat ismeth...

Tapi jangan risau u...kat sekolah dia akan dapat menyesuaikan diri nanti...cuma ambik masa sikit...kena kasi kata2 semangat lagi untuk syami...

hope awak tabah dan insyallah tak lama lagi ok nanti dia...pengalaman akan mengajar kena enjoy... :)

Hanis Azla said...

As-salam izwa..

alor.. siannya.. monyok muka abg syahmi yg hensem tu.. insyaAllah.. nnt2 dia okeylah tu..

el said...

cikgu tu pun jgnlah nak marah or nak kuatkan suara..lagilah budak2 tu takut..sian abg syahmi..abg syahmi pasni jgn ngis2 ok..sekolah best kan hehe

mmg penat wooo anak sekolah ni haha

Qasey Honey said...

asslm..
lama xsinggah ke sni..
ala2 merajuk pula ye dia hrni..siannya..

~Beb~ said...

alolololo iyannn die.. emsem boi x le sentap selalu.. kene kuat tau!

mama leen said...

cian dia... abang syahmi manja.. terkejut kot cikgu marah

asyifa mustaffa said...

Sian dia...x abis rajuk lgi ke syahmi? Mnggu dpn ok la ni...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

alololo..ciannya abg ensem..cikgu ni ....tak mo la cakap kuat-kuat kat abg syahmi hokey! .... :)

fazitaismail said...

kenapa lak nie..
cian kat abg cikgu marah yek..
hehe

Zura@Iwan said...

cikgu terkuat suara kot..
syahmi budak kuat kn..

jeBateja said...

kena ajau dia berkawan gamaknya.....biar leka berkawan....

hainom OKje said...

Syahmi.....botol dah cantik, Angry bird lagi so..... tak mo sedey sedey lah....

Amanda Suria said...

dia baru darjah satu kan..x per nok..dah lama skit ok kot...dah dapat kawan2..

Kakzakie said...

Kena puji kata abang baik/pandai/hensem. Jgn marah dia Izwa, abg masih kecik kena tahu nak ambil hati dia dan bagi semangat utk rajin..

- dieyana - said...

dugaan utk ibu-ibu ni dik...ada hikmah sebenarnya tu...

JunAina said...

Pelan2 pujuklah... Anak masuk darjah 1 memang cabarannya tinggi sikit. Anak akak darjah 4 pun masih buat perangai sebab tahun ini start sekolah pagi.

msredcheesecake said...

merajuk lagi ke? takpela pelan2 pujuk....

bagus lah tu kurus... sy ni uruskan ank2 tak kurus pon, makin comel je...hhee

Dee said...

alahai..x biasa lagilah tu..

Dhia Dirham said...

anak dhia 5 tahun tak nak pergi sekolah. dia kata mami hilang.. huhu..

che mid said...

Dah ada angry bird pun nak bad mood jugak ke cayang... takpe merajuk selalu k, lagi cepat mama kurus he he

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Kena pujuk abang pergi sekolah esok.. Nanti abg pergi sekolah tau.

fieda said...

memula biasala tu...olo abang ni cikgu tu bkn marah...sore dia je besar..hihi..boy mana boleh mcm ni..kena kuat sikit nooo...

munna said...

Alahai .... Meragam ye..... Siannya dia

Mimi Azirah said...

Alolo siannue die.meragam lak tak nak gi skola...takut cikgu ye

Kira Sakura said...

betul la tue kot kak. kot suara cikgu tue yg memang kuat, org tue pulak baru nak keluar 'dunia' lain. terasa la kawan hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang